İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Tacizleri Nasıl Şikâyet Edilir?

Instagram tacizleri dünyada ve Türkiye’de oldukça artmış durumdadır. Herkes tarafından rahatlıkla hesap açılabildiği düşünüldüğünde bu tarz olayların sıkça görülmesi çok da şaşırtıcı olmamaktadır. Instagram yetkilileri bu tarz durumlara oldukça hassasiyet göstermekte ve tüm şikâyetleri titizlikle incelemektedirler. Taciz içeren paylaşımlarda bulunan hesaplar bu incelemeler sonrasında kapatılmakta ve bir daha açılmamaktadır. Siz de Instagram tacizleri konusunda sıkıntı yaşıyorsanız bu yazımızı okuyarak tacizleri nasıl şikâyet edeceğiniz konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Instagram Tacizleri Nasıl Şikayet Edilir?

Sizlerinde bildiği gibi bir kişi rahatsız etmek hem gerçek dünya da hem de sosyal platformlarda ciddi suç teşkil etmektedir. TCK 105 maddesi ile de sabitlenen bu suçu işleyen kişiler büyük cezai yaptırımlar ile karşılaşabilmektedirler. Eğer sizler de Instagram’da bu tarz bir zorbalığa maruz kalıryorsanız cinsel taciz suçu bildiriminde bulunmalısınız. 

Öncelikle Instagram şikayet formu linkine tıklayarak Instagram’daki bir tacizi veya zorbalığı şikâyet etme formuna ulaşmalısınız. Instagram yetkilileri şikâyetlerinizi nasıl iletebileceğinizi “Instagram‘da başkalarına zorbalıkta veya tacizde bulunan fotoğrafları, videoları, yorumları veya profilleri şikâyet etmek için bu formu doldurun. Sorunu incelememize yardımcı olmak için lütfen mümkün olduğunca çok detay verin.” şeklinde açıklamaktadır.

Instagram Tacizleri Şikayet Formu

Bu formda Instagram yetkilileri tarafından cevaplanması istenilen birçok soru bulunmakta olup, her biri bir soru şeklinde cevaplandırılarak formu nasıl dolduracağınız gösterilecektir.

Soru 1: Instagram Hesabınız Var mı?

Evet seçeneğini işaretleyerek devam edebilirsiniz.

instagram taciz şikayet

Soru 2: Şikâyet etmeye çalıştığınız içeriği görmeniz engelleniyor mu?

Bu soruya da evet cevabını vererek devam edebilirsiniz.

Soru 3: Bu nerede gerçekleşiyor?

Tacizin nerede gerçekleştiğini belirtebilirsiniz. Örneğin “bir fotoğrafta” seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Soru 4: Şikâyet etmek istediğiniz içeriğe erişebiliyor musunuz?

Evet seçeneğini işaretleyin.

Soru 5: E-posta adresiniz

Aktif olarak kullandığınız bir mail adresinizi yazabilirsiniz.

Soru 6: Şikâyet ettiğiniz fotoğrafın bağlantısı:

Tacize uğradığınız paylaşımın linkini buraya yazmalısınız.

Soru 7: Fotoğrafın ve neden kötü amaçlı olduğunun açıklaması

Fotoğrafın sizi neden rahatsız ettiğinizi açıklayabilirsiniz.

Soru 8: Hangi ülkeden şikâyette bulunuyorsunuz?

Bu soruya da Türkiye cevabını verdikten sonra şikâyet formunu Instagram yetkilerinin inceleyebilmesi için “Gönder” butonuna tıklayarak bildirimimizi tamamlıyoruz. Şikâyetiniz incelendikten sonra sizi rahatsız eden hesap kapatılacaktır.

Instagram tacizleri nasıl şikâyet edilir konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagramda cinsel suç işlemiş birinin hesap açmasına izin verilmez ve hesap açsa dahi belirlenmesi halinde hesabı kapatılır. Instagram bu durumu “Hüküm giymiş cinsel suçluların Instagram‘ı kullanmasına müsaade edilmez. Hüküm giymiş bir cinsel suçluya ait olan bir hesapla karşılaştıysanız, lütfen bu formu doldurarak bize bildirin. Not: Şikâyetinizi işleme alabilmemiz için, bu kişinin hüküm giymiş bir suçlu olduğunu kanıtlayan belgelere ihtiyacımız olacaktır.” şeklinde açıklamaktadır. Instagram yetkililerinin de belirttiği üzere böyle bir kullanıcıyı şikâyet edecekseniz elinizde bir belgenin de olması gerekmekte olup, böyle bir ithamın çok ağır olduğu unutulmamalıdır.

Instagramda Cinsel Suç İşlemiş Bir Kullanıcıyı Şikâyet Etme

Öncelikle Instagram’daki hüküm giymiş bir cinsel suçluyu şikâyet etme formuna ulaşabilirsiniz. Bu kısımda bulunan sorulara nasıl cevap vereceğinizi de anlatmaya başlayalım.

Soru 1: Instagram kullanıcı adınız (Varsa)

Instagram’ı kullanıyorsanız kullanıcı adınızı buraya girmelisiniz. Eğer Instagram’da bir hesabınız yoksa boş bırakabilirsiniz.

Soru 2: E-posta Adresiniz

Instagram yetkililerinin sizinle iletişime geçebileceği faal olarak kullandığınız bir e-mail adresi girmelisiniz.

Soru 3: Bildirmek İstediğiniz Kişinin Adı ve Soyadı

Şikâyet etmek istediğiniz kullanıcının adını ve soyadını yazmalısınız.

Soru 4: Bildirmek İstediğiniz Kişinin Kullanıcı Adı

Şikâyet ettiğiniz kişinin Instagram kullanıcı adını yazmalısınız.

Soru 5: Kişinin Hüküm Giymiş Bir Cinsel Suçlu Olduğunu Kanıtlayan Belgelerin Bağlantısı

İnternet ortamında bulunan bir belgeyi sunacaksanız buradan linkini vererek gönderebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Dosyaları Seç Kısmı:

Bu kısımdan bilgisayarınızda kayıtlı olan bir belgeyi gönderebilirsiniz.

Soru 6: Konuyla İlgili Ek Bilgi

İlave etmek istediğiniz hususlar varsa buraya yazabilir, yoksa boş bırakabilirsiniz.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra “Gönder” butonuna tıklayarak formu Instagram yetkililerinin incelemesi için gönderebilirsiniz. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra hesap kapatılacaktır. Bu şikâyette dikkat etmeniz gereken en önemli nokta şikâyetinizi kanıtlayabilecek bir belgenizin olmasıdır. Aksi takdirde böyle bir ithamda bulunmamalısınız.

Instagram Tacizleri Nasıl Şikayet Edilir Sonuç

Instagramda cinsel suç işlemiş bir kullanıcı nasıl şikâyet edilir konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram Destek hattına danışarak da sorununuzu çözebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinde eğer bir kullanıcının sizlere veya çevrenizdekilere zarar verdiğini düşünüyorsanız, paylaşımlarını ya da doğrudan profillerini şikayet edebilmeniz mümkündür.

Şikayet işlemini gerçekleştirmeniz için gereken formu, yazımızda sizlere sunduk. Yazımızdan tüm detayları inceleyebilir, forma ulaşabilir ve şikayetinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram üzerinden cinsel suç işlemiş olan, taciz eden kişileri şikayet edebilirsiniz. Ayrıca cinsel içerikli paylaşım yapmış olan kullanıcıları da şikayet edebilirsiniz.

Şikayetiniz ilgili birimlere ulaşır ve şikayet ettiğiniz hesap incelenmeye başlanır. Eğer Instagram kural ihlali yapıldığını saptarsa hesap kısa süre içinde kapanır.

Hayır istediğiniz kişiyi şikayet edebilirsiniz şikayet edilen kullanıcıya herhangi bir bildirim gitmez.

Profilinden rahatsız olduğunuz ve sizi rahatsız eden kişileri şikayet edebilir, takipten çıkabilir ve engelleyebilirsiniz. Profilinizin herkese tarafından görülmesini istemiyorsanız profilinizi kilitleyebilirsiniz böylelikle profiliniz gizli olacaktır ve sadece sizin izin verdiğiniz kişiler sizi takip edecektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Tacizleri Nasıl Şikâyet Edilir? Hakkında 8 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

8 yorum

  1. Lara
    Lara

    benım resimlerimi alip biri benim adimla sahte hesab acip paylaşmişdir ben bu kişinden şikayetciyim bıran once kapanmasini istiyorom

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram destek merkezinden şikayet oluşturmalısınız.

  2. Elif küpeli
    Elif küpeli

    Şahsıma cinsel küfürler yapıyor daha sonrs siliyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, ekran görüntüsü alarak Instagram şikayet hattından ve CİMER üzerinden şikayet oluşturabilirsiniz.

    • Arzu yurdusever
      Arzu yurdusever

      Şahsıma cinsel içerikli taciz küfürlerini istek sms olarak alıyorum

      • Enes Bulut
        Enes Bulut

        Merhaba, bu tacizleri sürdüren şahısı şikayet ettiniz mi? Hem CİMER üzerinden hem de Instagram destek merkezi üzerinden şikayet etmenizi öneririz.

  3. Pelin Çetin
    Pelin Çetin

    İnstagramın bu kisilere artık bir son demesi gerekiyor, nasıl sikayet edilir biliyoruz fakat sikayet etmeme ragmen kapanmayan sayfalar var maalesef

  4. Ayda
    Ayda

    Benim gibi bu instagram tacizlerinden sıkılanlar ne nasıl sikayet edilir ogrenmek isteyenlerin bu blogu siddetle okumasını öneririm