İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Reels Orijinal Ses Ekleme Nasıl Yapılır? 

Instagram günümüzün en popüler uygulamalarından biri. Yeri geldiğinde yediğimiz yemeği, içtiğimiz kahveyi, gittiğimiz konseri veya bir doğum günü kutlamasını paylaştığımız yer Instagram. Aktif olarak 2,1 milyar kullanıcıya sahip olan Instagram, birçok tanıdığımıza, arkadaşımıza ve meslektaşımıza ev sahipliği yapıyor. Bu büyüklüğün farkında olan Instagram da sürekli yeni güncellemeler getirerek uygulamayı kullanıcıları için daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmeye devam ediyor. Instagram Reels da bu etkileyici güncellemelerden biri. 2020 yılında hayatımıza giren Reels, teknik olarak çok yeni bir özellik değil. Ama kullanımına bakıldığında daha yeni ve sürekli kendini geliştiren bir eklenti. TikTok ile rekabet eden bu özellik, Instagram’da kısa ve kaydırılabilir videolar görmemizi sağlıyor. Kendi bünyesindeki şarkılar ve efektler ile videolara renk katmaya olanak sunuyor.

Peki, siz de içerik üreticisiyseniz ve kendi sesinizi eklemek istiyorsanız ne yapmanız gerek? İşte bugünkü yazımızda Instagram’da orijinal ses içeriği nasıl yapılır bunu tartışacağız. Gelin, Instagram orijinal ses ekleme nedir ve nasıl eklenir okuyalım, öğrenelim.  

Instagram Reels Video Nedir? 

Orijinal ses içeriği nasıl yapılır sorusuna cevap vermeden önce gelin Instagram Reels nedir bunu konuşalım. Instagram Reels, kullanıcıların 15 saniyeye kadar videolar kaydedip, müzik ve efektlerle düzenleyebilecekleri ve Instagram üzerinden paylaşabilecekleri bir özelliktir. Reels videoları, Instagram Hikâyelerden farklı olarak geçici değil kalıcıdır ve profilinizde ayrı bir Reels bölümünde yer alır.  

Instagram Reels, günümüzde TikTok’un en büyük rekabetçilerinden biridir. Reels sayesinde Instagram’da günlük olarak geçirilen vakit bakımından büyük bir artış sağlamıştır. Reel videoları genel olarak 15 saniye olsa da videolara eklenen ses ve görsel efektleri sayesinde 15 saniyeden daha fazla bir kalite hissi sunmakta. İşte bu yüzden bugünkü yazımızda Reels videosuna müzik ekleme ve Reels orijinal ses ekleme nedir öğrenerek videolarınızın kalitesini artıracağız. Öncesinde gelin, Instagram Reels videoları nasıl hazırlanır tartışalım.  

Instagram Reels Video Nasıl Hazırlanır? 

Instagram’da orijinal ses nasıl yapılır konusuna değinebilmemiz için öncelikle Instagram Reels videosunu nasıl hazırlanır konuşmamız lazım. Reels videoları Instagram’ın en ilgi çekici özelliklerinden biri. Bu yüzden de bu videoların kalitesi ve efektleri daha çok takipçi için oldukça önemli. Reels video hazırlarken bazı dikkat edilmesi gereken noktalar, izlenilmesi gereken adımlar var ki videolarınız kaliteli ve ilgi çekici olsun. Gelin bu adımlara beraber bakalım, Reels orijinal ses ekleme neden önemli öğrenelim. 

Reels İçeriği Olabilecek İlgi Çekici Bir Konu Belirleyin 

İlk adımımız ve Reels videolarının olmazsa olmazı konunun ilgi çekici ve etkileyici olması. Bunun için öncelikle hedef kitlenizin neler sevip sevmediğini analiz etmelisiniz. Bu analize göre, hedef kitlenizin ilgisini çekecek bir konu seçerek ilgi çekici bir video çekebilirsiniz. Bu kitlenin analizine göre eğlenceli, bilgilendirici veya ilham verici videolar çekebilirsiniz. Bu videoları da daha kaliteli hale getirmek için trendleri takip etmelisiniz, böylece popüler sesleri kullanabilirsiniz.  

Belirlediğiniz Konu ile İlgili Video Çekin veya Hazır Kütüphanenizden Video Ekleyin 

Konumuzu belirlediysek sıra ikinci adımımızda: Videonun kendisi. Bu videoyu da iki türlü elde edebilirsiniz. Ayriyeten, Reels özelliğinin kendi düzenleme mekanizması ile birden fazla videoyu da ekleyebilirsiniz. İşte nasıl video çekebileceğinize dair iki önemli adım: 

  • Reels kamerasını kullanarak yeni bir video çekebilirsiniz veya telefonunuzdaki galeriden video seçebilirsiniz. 
  • Birden fazla video ekleyebilirsiniz ve bunları bir araya getirebilirsiniz. Bu videolardan istediğiniz kısımları kırparak birleştirebilirsiniz. 

Paylaşmadan Önce Düzenlemelerini Yapın ve Paylaşın 

Gelelim son adımımıza. Konumuzu belirledik, videomuzu çektik, geriye tek bir adım kalıyor: Reels videomuzu paylaşmak. Tabii ki paylaşmadan önce de dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Aşağıdaki özelliklere göre videonuzu düzenleyerek siz de videonuzu Instagram profilinizde veya keşfet sekmesinde paylaşabilirsiniz. İşte paylaşmadan önce videonuzda düzenleyebileceğiniz bazı noktalar:  

  • Müzik ve ses efektleri kullanabilirsiniz ve metin ekleyebilirsiniz. 
  • Videonuzun hızını ayarlayabilirsiniz ve geçişler ekleyebilirsiniz. 
  • Arka plan rengi veya görseli seçerek videonuzu renklendirebilirsiniz. 

Instagram Reels Video Nasıl Paylaşılır? 

Aslında yukarıdaki adımları takip ettikten sonra Instagram’da Reels videosu paylaşmak oldukça kolaydır. Öncelikle yapmanız gereken şey ekrandaki + işaretine dokunup, yeni gönderi oluşturma ekranını açmak. Buradan eğer “Reel” kısmını seçerseniz, istediğiniz Reel videosunu oluşturabilirsiniz. İsterseniz galeriden hazır videoyu ekleyebilirsiniz, isterseniz de kendiniz anlık olarak kameranız ile videonuzu çekebilirsiniz. Videoyu çektikten sonra ise yukarıda bahsettiğimiz adımları takip ederek videonuzu düzenleyebilirsiniz. Paylaşmak istediğiniz videoyu seçtikten veya çektikten sonra ise adımlarımız daha kolay! 

  1. Videoyu düzenledikten sonra “İleri” seçeneğine dokunun. 
  2. Çıkan ekrandan altyazı, # hashtag ve konum ekleyin. Bunun için Instagram’da en çok beğeni getiren hashtagler listesinden yararlanabilirsiniz.
  3. Bütün düzenlemeleri yaptıktan sonra ise “Paylaş” butonuna basarak videonuzu yayınlayın. 

Reels Orijinal Ses Ekleme Nasıl Yapılır? 

Peki, gelelim asıl konuya. Instagram’da orijinal ses nasıl yapılır? Reels videolarını çekerken hazır ve popüler sesler kullanmak her zaman bir seçenek ve en yaygın seçeneklerden biri. Ama her video, her zaman hazır sesleri kullanmak için uygun olmuyor. İşte böyle durumlarda kendi istediğiniz sesi veya direkt kendi sesinizi kaydetmeniz gerekecek.

reels orijinal ses ekleme nasıl yapılır

Gelin, Instagram’da ses ekleme işleminin adımlarını ve kendi sesinizi nasıl eklersiniz adım adım beraber öğrenelim. 

  1. Öncelikle paylaşmak istediğiniz videoyu çekin veya galerinizden seçin.  
  2. Daha sonra, sol altta yer alan “Videoyu düzenle” seçeneğine basın. 
  3. Bu ekranda videonuzu düzenleyebileceğiniz birçok efekt ve seçenek göreceksiniz. Buradan “Seslendirme” başlığındaki mikrofon logosuna tıklayın. 
  4. Çıkan ekrandaki butona basarak videoda istediğiniz yerdeki görüntüyse sesinizi kaydedebilirsiniz. İsterseniz bu ekrandan ses kaydının altına şarkı da ekleyebilirsiniz. 
  5. İşiniz bittikten sonra da “Bitti” yazısına dokunarak ses kaydını kaydedebilirsiniz. 
  6. Düzenlemeniz bittikten sonra ise ok işaretine tıklayarak videonuzu kaydedin. 
  7. Son olarak ise gerekli düzenlemeleri yapıp “Paylaş” butonuna basarak videonuzu paylaşabilirsiniz. 

Reels videonuzu paylaştıktan sonra Instagram Reels izlenme Satın Al hizmetiyle videonuzu daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

Instagram’da Reels Videosu Yapmanın Önemi Nedir? 

Instagram’da orijinal ses içeriği nasıl yapılır sorusunu cevapladığımıza göre geriye tek bir soru kalıyor. Neden Reels videosu çekiyoruz? Reels videosu yapmanın önemi nedir, neden Reels videosu çekmeliyiz diye düşünüyorsanız işte bazı önemli noktaları: 

  • Reels videoları, Instagram’da daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlar. 
  • Hedef kitlenizle etkileşiminizi artırır. 
  • Marka bilinirliğinizi ve takipçi sayınızı artırır. 
  • Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanıtmak için etkili bir araçtır. 

Bu avantajlardan yararlanmak için Instagram Destek üzerinden ses telif meselesiyle ilgili detaylı bilgi mutlaka almalısınız.

Instagram Reels ile Başarıya Ulaşın! 

Sonuç olarak, Instagram Reels, platformdaki etkileşimini artırmak isteyen kullanıcılar için güçlü bir araç olarak hayatımıza yerleşti. Reels, yaratıcı ve ilgi çekici içerikler oluşturmanın yanı sıra geniş bir izleyici kitlesine ulaşma ve hesabınızı büyütme fırsatı da sunar. Bu nedenle, Reels videoları hazırlarken dikkatli bir planlama yapmak, ilgi çekici konular seçmek ve içeriği düzenlemek çok önemlidir. Ayrıca, özgün sesler kullanarak ve Instagram’un sunduğu çeşitli düzenleme araçlarını kullanarak Reels videolarınızı kişiselleştirebilirsiniz.  

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Bu özgün sesler için de yazımızda anlattığımız Reels orijinal ses ekleme adımlarını takip edebilirsiniz. Kendi ses kaydınız veya kendi oluşturduğunuz sesler ile yarattığınız Reels videolarınız takipçilerinizin ilgisini çekmek için yapabileceğiniz en önemli adımlardan biri aslında. Özetlemek gerekirse, Instagram Reels, platformdaki varlığınızı güçlendirmek ve izleyici kitlenizi etkilemek için önemli bir araçtır. Instagram’da ses ekleme özelliğinden faydalanarak videolarınızı daha özel ve kişisel hale getirebilir, takipçilerinizle daha içten bir bağ kurabilirsiniz. 

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Evet, oluşturduğunuz orijinal sesi başkalarının kullanmasına izin verebilirsiniz. Bunu yapmak için, Reels videonuzu paylaşırken “Ses Kullanılabilir” seçeneğini seçmeniz yeterlidir. 

Telif hakkı sorunuyla karşılaşmamak için, oluşturduğunuz orijinal sesin telif hakkını ihlal etmediğinden emin olmanız gerekir. Telif hakkı ile uğraşmak istemiyorsanız kendi sesinizi, ses efektlerinizi veya telif hakkı içermeyen müzikleri kullanabilirsiniz. 

Evet, orijinal ses ekleme işlemini reel hazırlama sırasında yapabilirsiniz. Bunu yapmak için, Reels kamerasını açarken “Ses” seçeneğine tıklayın ve “Orijinal Ses” seçeneğini seçin. Ardından, videonuzu çekerken sesinizi kaydedin. 

Evet, Reels videoma eklediğiniz orijinal sesi sonrasında değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, videonuzu düzenleme modunda açın ve “Ses” seçeneğine tıklayın. Ardından, istediğiniz sesi seçin ve videonuza ekleyin. 

Ezgi Tunç

Yazılar: 7

1995 yılında İstanbul'da doğdum. Uzun zamandır sosyal medya uzmanıyım. İçerik yazmaya olan ilgim dolayısıyla özellikle dijital pazarlama ve sosyal medya alanındaki bilgilerimi ve tecrübelerimi paylaşmayı seviyorum.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Reels Orijinal Ses Ekleme Nasıl Yapılır?  Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 20 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.