İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu platformda, kullanıcılar profillerini oluşturarak, tweetler paylaşarak ve diğer kullanıcılarla etkileşime girerek kendilerini ifade edebiliyorlar. Twitter, ya da X, sadece etkileşime girebilmek için değil günlük haberleri, olayları ve gündemi takip edebilmek için de pek çok insanın bir numaralı tercihi. Son zamanlarda, Twitter’da profile bakanları görme özelliği kullanıcılar tarafından sıkça talep edilmeye başlandı. Böylece, bu özelliğin gelmesiyle birlikte kullanıcıların profillerine kimlerin ilgi gösterdiğini ve hangi içeriklerle etkileşime girdiğini daha iyi anlayabileceği düşünülüyor. Herkes de profilini kimin görüntülediğini merak ettikleri için bu özelliği merakla bekliyor. Bugünkü yazımızda Twitter’da profile bakınca bildirim gider mi? Sorusunu cevaplayacak, bu özellik gelecek mi gelmeyecek mi bunu tartışacağız.

Twitter (X) Hesabıma Bakanlar Nasıl Anlaşılır?

Herkesin aklındaki soru: Twitter’da profile bakınca bildirim gider mi? Maalesef, Twitter‘da profilinize kimlerin baktığını doğrudan görmenin bir yolu yoktur. Geçmişte “Kim Baktı?” gibi üçüncü taraf uygulamalar vardı, ancak Twitter API’de yapılan değişiklikler nedeniyle bu uygulamalar artık çalışmıyor. Ama bu, Twitter’da kimin baktığını görme imkanınız olmadığı anlamına gelmiyor.

Twitter’da profile bakanları görme özelliği aslında var. Bu özellik 2023 yılı Kasım ayında kademeli olarak kullanıcıların beğenisine sunulmaya başladı. Henüz bu özelliğe erişiminiz yoksa, yakın zamanda kullanıma sunulması bekleniyor. Eğer sizde bu özellik yoksa, profilinize bakanları görüntülemenin bir yöntemi var.

Twitter Analytics, hesabınız hakkında genel bilgiler sağlar. Tweetler, Kitleler, Etkinlikler ve Daha Fazlası’na tıkladığınızda bu analiz sayfası hakkında daha fazla ayrıntı elde edersiniz. Ayrıca, X profilinizi’ kimlerin görüntülediğini nasıl göreceğinizi merak ediyorsanız, bu araç tam size göre. Tweetleriniz için ne kadar gösterim aldığınızı ve Twitter’daki durumunuzu optimize etmek için neler yapabileceğinizi Twitter Analytics ile öğrenebilirsiniz. Ayrıca, Twitter Takipçilerim Gözükmüyor sorunu için yazımıza göz atabilirsiniz!

Twitter’da Profil Ziyaretleri ve Bildirimler Mantığı Nasıl Çalışır?

Twitter’da profile bakınca bildirim gider mi sorusuna yanıt verdiğimize göre gelin X’de profil ziyaretleri ve bildirimler mantığı nasıl çalışıyor öğrenelim. Twitter, bazı özel durumlarda profil ziyaretleri hakkında bildirim gönderebilir. Örneğin:

  • Birisi profilinizi favorilerine eklerse: Profilinize eklenen tweet’i favorileyen kişiye bildirim gönderilir.
  • Birisi sizi takip etmeye başlarsa: Takip etmeye başlayan kişiye bildirim gönderilir.
  • Birisi size tweet’te yanıt verirse: Tweet’e yanıt veren kişiye bildirim gönderilir.
  • Birisi sizi retweetlerse: Retweet yapan kişiye bildirim gönderilir.

Eğer profiliniz Twitter Profil Ziyareti Takibi özelliğine sahip ayrıcalıklı hesaplardan ise izlemeniz gereken adımlar oldukça basit. Profile bakanları görme özelliğini kullanmak için:

Twitter profil görüntülemeleri
  1. Twitter profilinize gidin.
  2. Sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayın.
  3. Açılan menüden “Profil Ziyaretleri” seçeneğini seçin.
  4. Bu sayfada, profilinizi son 30 gün içinde ziyaret eden kullanıcıların bir listesini görebilirsiniz. Listede kullanıcı adları, profil resimleri ve ziyaret tarihleri yer alacaktır.

Twitter’da Profil Ziyaretleri Anlık Şekilde Görünür mü?

Twitter’da profil ziyaretlerini anlık olarak görmek mümkün değildir. Yani, birisinin sizin profilinizi ziyaret ettiğinde bunu hemen fark edemezsiniz. Ancak, Twitter’ın sunduğu bazı istatistik ve analiz araçlarıyla, hesabınıza gelen ziyaretlerin genel bir özetini alabilirsiniz. Bunun için Twitter Analytics gibi araçları kullanabilirsiniz.

Eğer Twitter Profil Ziyareti Takibi özelliğine sahip ayrıcalıklı hesaplardan biriyseniz, siz Twitter’da Kimin Baktığını Görme için bildirimler alabilirsiniz. Fakat yine de Twitter profil ziyaretçileri anlık olarak görünmez. Bildirimler, belirli bir aralıklarla toplanır ve kullanıcıya sunulur. Bu aralığın ne kadar olduğu net olarak bilinmemekle birlikte, birkaç dakika ile birkaç saat arasında değişebileceği tahmin edilmektedir. Ayrıca, Twitter oto tweet görüntüleme ile tweetlerinizin görünürlüğünü kolay bir şekilde artırabilirsiniz.

Twitter’da Profile Bakanları Görme Özelliği Neden Geldi?

Twitter’da profile bakınca bildirim gider mi sorusunu ortaya çıkaran özellik, yani: Twitter Profil Görüntüleme Bildirimi. Peki bu özellik neden geldi? Twitter profil görüntüleme özelliği uzun süredir kullanıcılar tarafından talep ediliyordu. Bu özelliğin gelmesiyle birlikte kullanıcıların profillerine kimlerin ilgi gösterdiğini ve hangi içeriklerle etkileşime girdiğini daha iyi anlayabileceği düşünülüyor. Tabi, bu da stalk gibi mahremiyeti bozan durumların da önüne geçmeyi hedefliyor. Bu özellik sayesinde birçok kullanıcı profillerine kimin baktığını öğrenebilir, takipçi analizi yapabilir ya da istemedikleri kullanıcıları hesaplarından çıkarabilirler.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?

Twitter ya da yeni adıyla X, hepimizin hayatında fazlasıyla bir yere sahip olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Günümüzde birçok insan Twitte...

Twitter Mor Yıldız Bildirim Nedir?
Twitter Mor Yıldız Bildirim Nedir?

Twitter ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Neredeyse 450 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Twitter, gü...

Şunu da unutmamak gerekir ki Twitter profil görüntüleme özelliği kademeli olarak kullanıcılara sunulmaya başlandı. Henüz bu özelliğe erişiminiz yoksa, yakın zamanda sizin hesabınıza da geleceğini söyleyebiliriz. Ayrıca, şu anlık dene aşamasında olsa da yakın zamanda herkese sunulması planlanıyor. Daha fazlası için Twitter Destek sayfasına göz atabilirsiniz.

Twitter Profil Ziyaretçilerini Anlama ve Geleceği

Twitter Profil Görüntüleme Özelliği, kullanıcılara profillerine kimlerin ilgi gösterdiğini görme ve hedef kitlerini daha iyi anlama imkânı sunan bir araçtır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar içerik stratejilerini daha etkin bir şekilde oluşturabilir, potansiyel müşterileri veya takipçileri belirleyebilir ve sosyal medya etkileşimlerini artırabilirler. Profile bakanları görme özelliğini kullanmadan önce, avantajlarını ve dezavantajlarını dikkatlice değerlendirmek ve gizlilik ayarlarını buna göre yapmak oldukça önemlidir. Twitter da profile bakınca bildirim gider mi? Sorusunun cevabı şu anlık hayır olsa da bu özellik geldikçe bu sorunun cevabı “evet”e dönüşebilecektir.

Twitter’ın bu özelliği nasıl geliştireceği ve hangi yeni özellikleri ekleyeceği merak konusu. Gelecekte, kullanıcıların profillerini ziyaret edenlerin hangi tweet’lerle etkileşime girdiğini görmelerine imkân tanıyan bir özellik eklenebilir. Ayrıca, kullanıcıların belirli kişileri profil ziyaretlerinden gizlemelerine imkân tanıyan bir özellik de eklenebilir. Profile bakanları görme özelliğinin Twitter’ın genel kullanıcı deneyimi üzerinde nasıl bir etkisi olacağını zaman gösterecek.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hayır, Twitter’da aradığınız kişi sizi arama geçmişinde göremez. Twitter, arama geçmişini kullanıcılara sunmaz.

Evet, Twitter’da profilinizi ziyaret eden kişileri görmek için üçüncü taraf uygulamalara veya araçlara ihtiyaç vardır. Ancak, bu tür uygulamaların güvenilirliği ve gizlilik politikaları hakkında dikkatli olmak önemlidir. 

Hayır, Twitter’da birinin profiline baktığınızda o kişiye bildirim gitmez. Twitter, profil ziyaretlerini şimdilik takip edemez.

Evet, Twitter profil görüntüleme özelliği 2023 Kasım ayında kademeli olarak sunulmaya başlandı. Böylece kullanıcılar, profillerine son 30 gün içinde kimlerin baktığını görebilirler.

İclal Bozdemir

Yazılar: 16

Merhaba, ben İclal! 1997 yılında Ankara’da doğdum. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimlerimi Ankara’da tamamladım ve üniversite eğitimim için İstanbul’a geldim. İstanbul’da reklamcılık lisans eğitimimi tamamladıktan sonra küçük işler yaparak başladığım içerik editörlüğü alanına tam zamanlı olarak ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Aslı Z.
    Aslı Z.

    Bu yazı tam da merak ettiğim bir konuyu aydınlattı, çok teşekkürler! Twitter’da gizlilik ayarlarının nasıl işlediğine dair net bilgiler bulmak bazen zor olabiliyor. Teşekkürler!

  2. Merve
    Merve

    Harika bir yazı, gerçekten aydınlatıcı! Profilime kimin baktığını merak ediyordum ve bu yazı sayesinde endişelerim dağıldı. Twitter’ın bu konudaki gizlilik politikasını ve kullanıcı deneyimini nasıl önceliklendirdiğini görmek güzel.