İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube’un Yeni Özelliği “Hype” Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ettiğini belirtti. Testin yapıldığı belirli ülkelerdeki izleyiciler artık yeni Hype işlevini kullanabilecekler. Hype özelliği YouTube’un belirli gereksinimlere uyan içerik üreticileri için tasarlanmıştır. Birincil amaç, yeni içerik oluşturucuları YouTube topluluğuna tanıtmaktır. Ayrıca birkaç yeni özellik daha geliştirmektedir.

YouTube Hype Nedir?

YouTube Hype, “beğeni” ve “paylaş” özelliklerine benzer bir özellik olarak çalışır. Kullanıcıların beğendikleri bir içeriği “hype” etmelerini sağlar. Bu yeni özellik şu anda Türkiye, Tayvan ve Brezilya’da test ediliyor. Bu ülkelerdeki kullanıcılar artık beğendikleri videoları “Hype” edebilir ve bu videolar keşfet sekmesinde hype tabanlı videolar olarak görünmeye başlar.  Yeni yüklenmiş bir videonun altındaki hype butonuna tıklamak, videonun diğer yeni yüklenmiş videolarla beraber yer aldığı yeni videolar listesinde daha üst sıralarda yer almasına neden olacak ve fark edilmeyi bekleyen içerik üreticilerinin keşfedilmesi için bir fırsat yaratacaktır.

YouTube Hype Nasıl Kullanılır ?


YouTube Hype Nasıl Kullanılır?

Yeni bir özellik olan hype, beğeni veya paylaş gibi diğer özelliklere benzer çalışır. Bununla birlikte, hype özelliği, videonun istatistikleri üzerinde daha doğrudan bir etkiye sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Aşağıda YouTube Hype’ın nasıl kullanıldığına dair detaylı bir anlatıma ulaşabilirsiniz:

  • Bir video ne kadar çok “hype” edilirse, o video o kadar üst sıralarda yer alır ve daha geniş bir kitleye ulaşır.
  • Hype butonu beğeni ve paylaş butonlarına benzer prensipte çalışır. Bir kullanıcının herhangi bir videoyu hype etmesi için hype butonuna tıklaması yeterlidir.
  • Bu uygulama şu an ülkemizde ve Tayvan ile Brezilya’da test edilmektedir. Başka ülkelerde henüz kullanıma açık değildir.
  • Özellik yalnızca 500.000’den az abonesi olan içerik üreticisi kullanıcılar tarafından kullanılabilir, çünkü amaç küçük içerik üreticilerinin tanınırlığını arttırmak ve daha geniş bir kitleye hitap etmelerini sağlamaktır.


YouTube Hype’ın Özellikleri

İzleyiciler artık bir videonun beğeni butonuna tıklamanın yanı sıra hype butonuna da tıklayabilirler. Bunu yaparak, yeni video oluşturucularına yardımcı olabilirler. Aşağıda sizler için YouTube Hype’ın özelliklerini detaylıca sıraladık:

  • Bu özellik diğer özelliklerden YouTube beğeni ve paylaş butonuna benzer şekilde çalışır. Bir videoyu hype etmek için hype butonuna tıklamak yeterlidir.
  • Hype özelliğini şu anda yalnızca test ülkelerinden biri olan ülkemizde, Tayvan’da ve Brezilya’da kullanabilirsiniz.
  • Hype ile desteklenen videolar Keşfet’e düşer ve daha çok izleyicinin dikkatini çeker.
  • Hype özelliği ile desteklenmiş videolar, son yedi gün içinde yüklenen videolar arasında daha üst sıralarda yer alırlar.
  • Bir içerik oluşturucunun bu özelliğin getirdiği etkilerden faydalanabilmesi için 500.000’den az aboneye sahip olması ve videolarının YouTube Topluluk Kuralları’na uyması gerekir.

YouTube Hype Ne İşe Yarar?

500 binden az abonesi olan gelişmekte olan bir içerik üreticisi bir video yüklediğinde, beğeni ve paylaş gibi diğer özelliklerin yanında “hype” adı verilen yeni bir özellik görünecektir. İzleyici hype düğmesini tıkladığında, videonun son 7 gün içinde yüklenen diğer videolar arasında daha üst sıralarda yer almasına doğrudan yardımcı olur. Hype destekli videolar birçok başka kullanıcının Keşfet sekmesinde görünecek ve sonuç olarak video sahiplerinin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayacaktır.


YouTube Hype Puanları Youtube SEO Süreçlerini Etkileyecek mi?

Bir video ne kadar çok hype alırsa istatistiklerde o kadar üst sıralarda yer alacağından, SEO süreçlerinin etkilenebileceğini ve hype destekli videolara ayak uydurmak için daha fazla optimizasyona ihtiyaç duyulabileceğini söylemek mümkündür.  Bununla birlikte, kanalınızın  YouTube Hype özelliğini kullanmaya uygun olup olmadığına bakılmaksızın videolarınızı optimize etmeniz öneririz. Böylece hesabınızın görünürlüğünü garanti altına almış olursunuz.

YouTube Hype


YouTube Hype Kimler Tarafından Kullanılabilir?

Bu özellik yeni video yaratıcılarına fayda sağlamak için oluşturulmuştur. Bu nedenle, kanalını geliştirmek isteyenler Youtube Hype özelliğinden yararlanabilir ancak bazı kısıtlamalar vardır:

  • YouTube Hype‘dan yararlanabilmek için bir kullanıcının 500.000’den az aboneye sahip olması ve ayrıca YouTube Topluluk Kuralları’na uyması gerekir.
  •  Bu iki koşula uymayanlar YouTube Hype‘ı kullanmaları mümkün olmayacaktır.
  • Bu özellik seçilmiş üç ülkede test sürecindedir ve henüz dünya çapında bir tanıtım sürecine girilmemiştir.
  • Henüz dünya çapında bir tanıtım olmadığı için sadece Türkiye, Tayvan ve Brezilya’daki kullanıcılar bu özelliğe erişebilirler.

YouTube Hype Türkiye’de Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

Türkiye, YouTube tarafından belirtildiği üzere yeni YouTube Hype özelliğinin test edilmesi için seçilen üç ülkeden biridir, Tayvan ve Brezilya diğer iki ülkedir. Maalesef YouTube Hype’ın ne zaman son haline geleceği ve dünyanın geri kalanında da kullanıma sunulacağı belli değil. Ancak test sürecindeki “Hype” özelliğinin yanı sıra başka özellikleri de tanıtacağını kamuoyuna duyuruldu. Bu da demek oluyor ki ilereyen dönemde YouTube’da birçok değişilik gözlemleyebiliriz.

YouTube Hype ile İçerik Üretimi Nasıl Değişecek?


YouTube Hype ile İçerik Üretimi Nasıl Değişecek?

Bir video hype özelliği ile desteklendiğinde, uygulama algoritması videoyu Keşfet sekmesine tanıtır ve daha fazla kişi videoyu görüntülemeye başlar ve böylece son yedi gün içinde yüklenen diğer videolar arasındaki video sıralamasını yükseltir. Hype özelliği sayesinde, yeni video yaratıcılarının daha fazla tanınırlık elde edebilmesi hedefleniyor. Ayrıca yeni içerik üreticilerine tanınan Hype özelliğiyle beraber daha çok kişiyi platform üzerinden video üretmeye teşvik etmek amaçlanıyor. Yeni özellik ile ile içerik üretimi artacak ve daha çok acemi içerik üreticisinin videolarını tanıma şansımız olacak. İşte Hype destekli bir videon ile sıradan bir videonun karşılaştırması:

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

YouTube Yorum Geçmişi Görüntüleme Nasıl Yapılır?
YouTube Yorum Geçmişi Görüntüleme Nasıl Yapılır?

YouTube, dünyada on milyonlarca izleyicinin ve birçok içerik üreticisinin bir arada olduğu çok büyük ve oldukça sık kullanılan bir platformdur. Bu pla...

Hype desteği olmayan sıradan bir video;

  • Keşfedilmeme riski ile karşı karşıyadır.
  • Keşfet sekmesinde görünmesi uzun zaman alır.
  • Kanalın abone sayısını kısa sürede artıramaz.

Hype destekli bir video;

  • Anında keşfedilebilir.
  • Hype destekli bir video olarak Keşfet’te görünecektir.
  • Daha geniş bir kitleye ulaşarak kanalının YouTube abone sayısını artırabilir.

YouTube Hype ile Küçük İçerik Üreticileri Nasıl Destekleniyor?

Hype, YouTube’un küçük içerik üreticileri için oluşturulmuş bir özelliktir. Ana amacı, yeni içerik oluşturucularını daha geniş bir topluluğa tanıtarak güçlü bir izleyici kitlesi oluşturmalarına yardımcı olmaktır. Bir kullanıcı izlediği videonun hype düğmesine tıkladığında, video diğer kullanıcıların Keşfet sekmesinde görünmeye başlar ve son yüklenen diğer videolar arasında daha üst sıralarda yer alır. Bu şekilde küçük içerik üreticileri YouTube Hype ile desteklenmiş olurlar. Tıpkı YouTube Hype özelliği gibi YouTube hakkında merak ettiğiniz konular varsa YouTube Hakkında Çok Sorulan Sorular makalemize göz atabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube Hype tıpkı beğeni ve paylaş butonu gibi kullanıcıların videoyu sevip sevmediğini gösteren bir belirti olarak düşünülebilir. Kullanıcı Hype butonuna tıklayarak YouTube algortimasına bu videonun daha öne çıkarılmasını belirtir. Bir video ne kadar çok hype alırsa o kadar görünür olur.

İzleyici yeni bir içerik üreticisinin bir videosunun Hype butonuna tıkladığında videonun son 7 günde yüklenen videolar arasında üst kademelerde yer almasını sağlar. Aynı zamanda da hype destekli videolar YouTube tarafından Keşfet kısmına yerleştirilir ve daha fazla kişi videoya erişim sağlar. Bu da videonun görünürlüğünü artırır.

Hayır, YouTube Hype ücretli bir özellik değildir. YouTube’un topluluk kurallarına uyan ve 500.000’den az abonesi olan herhangi bir içerik oluşturucu, YouTube Hype’dan yararlanabilir.

Poyraz Atlı

Yazılar: 13

Merhaba, Ben Poyraz Atlı 28 yaşındayım. Gazetecilik mezunuyum. Dijital pazarlama ve medyacılık üzerine olan ilgim dolayısı ise sizler için yararlı gördüğüm bilgileri Insta Takipçi aracılığı ile paylaşmaktayım.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği “Hype” Nedir? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 5 )

1 Yorum