İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hikâye Arşivleme Nasıl Yapılır?

Son zamanların en aktif şekilde kullanılan sosyal medyası Instagram’da paylaşım yapabilme ve bu paylaşımları profiliniz özelleştirme seçenekleri beraberinde geldi. Yapılan güncellemeleri ile Instagram hikâye arşivleme ve bu arşivleri profilinize isterseniz öne çıkarabilme özelliği de bu yenilikler arasında. Bu yazımızda sizlerle Instagram hikaye arşivleme üzerine detaylar ile sizlerleyiz.

Instagram Hikâye Arşivleme Nedir ?

Instagram’da kullanılan hikâyeler özelliğinde yapılan bir paylaşımın süresi 24 saat olarak belirlenmektedir. Bir paylaşımı hikâye olarak yaparsanız 24 saat görünecek ve sonrasında takipçileriniz tarafından görülemeyecektir. Bu süresi kimi kullanıcılara çok az gelmesi nedeniyle uzun süredir tartışılmaktaydı. Instagram yetkilileri 24 saatlik süreyi uzatmasa da hikâye arşivleme özelliği sayesinde dolaylı yoldan süre uzunluğu arttırılmış oldu. Artık hikâyelerde yapılan paylaşımlar 24 saat sonra kaybolmayacak. Direk olarak Instagram tarafından arşivlenecek. Bu durum aslında paylaşmış olduğu hikayelerine sonradan erişmek isteyen kullanıcılar içinde sevindirici bir haber oldu. Peki, bu Instagram hikâye arşivleme özelliği nasıl çalışıyor?

Instagram Hikâyeler Arşivleme Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Instagram hikayeler arşivleme özelliği aslında siz hikayeyi paylaştığınızdan itibaren çalışmaya başlar. Hikayeniz 24 saatin sonunda kalktığında aynı hikayeye arşivler kısmında erişebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken adımlar :

  • Instagram uygulamasını açın ve profiliniz gelin.
  • Sonrasında sağ üst köşede yer alan üç çizgi butonuna tıklayın ve “Arşiv” butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan sayfada yukarıda “Hikaye Arşivi” seçeneğini seçerek Instagram’ın hikayelerinizi gün ve tarihe bağlı olarak arşivlemiş olduğunu göreceksiniz.
  • İstediğiniz bir hikayeye tıklayın ve isterseniz hikayeyi tekrar profilinizde paylaşın veya telefonunuza kaydedin. Seçim tamamen size kalmış durumda.
Instagram Hikaye Arşivleme Özelliği Nasıl Çalışıyor ?

Instagram Hikaye Arşivi özelliğinin en çok kullanıldığı durum ise kullanıcıların hikaye öne çıkanlar bölümüdür. Hikaye arşivleme ile birlikte tanıtılan bu yeni özellik kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bu entegre özellikler Instagram kullanıcılarına daha zengin ve kendi istekleri ile kişiselleştirilmiş bir Instagram hesabı oluşturma imkanı vermektedir. Öyleyse Instagram hikaye arşivleri ile birlikte en çok kullanılan öne çıkanlar özelliği nedir yazımızın ilerleyen kısımlarında birlikte incelemeye devam edelim.

Eğer hikaye paylaşırken Instagram Hikaye Paylaşamıyorum Sorunu yaşıyorsanız blog yazımıza göz atın!

Hikayeler Öne Çıkanlar Özelliği Nedir ?

Hikayeleri öne çıkarma özelliği Instagram profilinizin genel tasarımı değiştirmeye yarar. Profil kısmında yer alan biyografi bölümü ve bu bölüm altı kısmında yeni bir alan oluşturulmuş durumda. Burada asıl amaç ise kullanıcıların öne çıkarmak istedikleri hikayeler paylaşımlarını profil ziyareti gerçekleştiren kişilere göstermek. Kullanıcılar öne çıkarmak ve daha çok ilgi çekmesini istediği hikayeler paylaşımlarını burada, “öne çıkanlar” paylaşımları olarak paylaşabiliyor ve profilleri ile karşı tarafa yansıtmak istedikleri imajları şekillendirerek profillerini özelleştirebiliyorlar.

Instagram Öne Çıkanlar Nasıl Oluşturulur ?

Instagram Hikaye Arşivlerinden Öne Çıkanlar Nasıl Oluşturulur ?

Instagram arşivi kullanarak öne çıkarma işlemi yapmak oldukça kolaydır. Adımları ise şu şekildedir :

  • Yukarıda anlatılan adımları izleyerek, Instagram hikaye arşivi bölümüne gelin.
  • İstediğiniz bir hikayenin üzerine gelin ve tıklayın.
  • Hemen aşağıda yer alan ” Öne Çıkar ” butonuna tıklayın.
  • Yeni bir öne çıkarma için isim girdikten sonra hikaye arşivinizden seçmiş olduğunu gönderiyi profilinizde kalıcı olarak tutabilirsiniz.

Instagram Öne Çıkarma Özelliği Faydaları Nelerdir?

Instagram öne çıkarma özelliği konusunda sizler de çok daha rahat şekilde sonuçlar alabilirken aynı zamanda da tanıtımlarınızı çok daha başarılı bir şekilde yapma şansına sahip oluyorsunuz. Ayrıca yapmış olduğunuz paylaşımlarla ilgili olarak daha net bir şekilde bilgi sahibi olurken kaç kişinin bu videoyu veya fotoğrafı gördüğü konusunda da bilgi sahibi olmuş oluyorsunuz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Tüm bunların yanında anılarınız eğer kişisel bir hesap kullanıyorsanız ilgi alanlarınızı profilinizde sergileyerek profilinizi kişiliğinizi yansıtan bir sosyal medya aracına çevirerek, ziyarette bulunan Instagram takipçileri için bir ön izlenim sergilemiş oluyorsunuz. E-ticaret sitesi için ise ürünlerinin hızlıca lansmanını yapılması, kullanıcı yorumları ve geri dönüşleri müşterilerine göstermek gibi yararlı içeriklerin görülmesinde öne çıkarmaların oldukça faydalı olduğunun altını çizebiliriz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hikaye arşivleme paylaştığınız hikayelerin otomatik olarak arşive kaydedilmesi işlemidir. Hikayelerinizi paylaştıktan sonra Instagram tarafından otomatik olarak arşivleme yapılmaktadır.

Instagram paylaştığınız hikayeler 24 saat süreyle yayında kalmaktadır. Öne çıkan hikayeler ise arşivlenen hikayelerinizi tam zamanlı olarak yayında tutmanızı sağlar. Paylaştığınız hikayeleri profilinize sabitleyerek öne çıkarabilirsiniz.

Instagram öne çıkan hikayeler için izlenme arttırımı yapmak çok uzun bir süreçtir. Instatakipci.com Instagram öne çıkan hikaye izlenme hizmeti ile görüntüleme oranlarınızı hızla arttırabilirsiniz.

Instagram profilinizde öne çıkardığınız hikayeler siz silmediğiniz sürece profilinizde kalıcı olacaktır.

Instagram yakın arkadaşlar, hikayelerinizin sadece yakın arkadaşlarınıza gösterilmesini ve diğer takipçilerinize kapalı olmasını sağlar.

Instagram hikaye süreleri en fazla 15 saniye olarak ayarlanmıştır. 15 saniye üzeri hikayeler bir sonraki hikaye olarak görünecektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikâye Arşivleme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Cagatay AKTAC
    Cagatay AKTAC

    instagramda hikaye arsıvlemenın nasıl yapılacağını merak ediyordum halletmiş oldum blogunuzu inceleyerek faydalı oldu teşekkürler

  2. Recep Karaman
    Recep Karaman

    instagramda hikaye arsivlemenin nasıl yapılacağı hakkında faydalı bir içerik