İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Fotoğraf ve Videolar Nasıl Silinir?

Instagram doğrudan ve dolaylı yollardan iletişim kurabilmemize olanak sağlayan bir sosyal medya aracıdır. Instagram fotoğraf ve video paylaşımları aslında sosyal medyanın da temelini oluşturan iki etmendir. Kullanıcılar istedikleri zaman paylaşım yapıp ve istedikleri anda bu paylaşımları silebilirler. Paylaşımların kalıcı olarak nasıl silindiğini veya geçici olarak nasıl silindiğini tüm detayları ile siz değerli okuyucularımıza aktaracağız. Gerekli tüm bilgilere aşağıdaki başlıklar üzerinden ulaşabilirsiniz.

Instagram Fotoğraf ve Video Silme

Instagram, en sık fotoğraf ve video paylaşılan ve kullanıcıların en aktif kullandığı sosyal medya uygulamasıdır. Bu özelliği bakımından milyonlarca fotoğraf ve videoyu bünyesinde barındırmaktadır. Kimi kullanıcılar sık sık fotoğraf ve video paylaşmakta ve çoğu zaman eski gönderilerini profilinden kaldırmak istemektedirler. Aşağıdaki başlıklar üzerinde, fotoğraf ve video nasıl silinir konusunda aradığını bulamayan kullanıcılar için detaylı açıklamalar getirdik. Ayrıca sadece fotoğraf ve videolarını kalıcı olarak silme işlemlerini değil, geçici olarak profilinden nasıl kaldırabileceklerini de açıkladık. Ayrıca instagram toplu fotoğraf silme konusuyla ilgili de içerik hazırladık.

Kullanıcılarının çoğu, fotoğraf ve video kaldırmada sorun yaşayabilmekte olup, bu sorunlar genellikle geçici olmakta ve basit çözümlerle giderilebilmektedir. Instagram fotoğraf ve video kaldırma sorunlarını sırasıyla inceleyerek çözümleri inceleyelim.

Instagram Fotoğraf Silme

Hesabınızda paylaştığınız herhangi bir fotoğraf veya videoyu kalıcı olarak nasıl sileceğinizi özetle sizlere açıkladık. Belirtilen işlemleri gerçekleştirerek kolayca fotoğraf veya videolarınızı kalıcı olarak profilinizden silebilirsiniz.

Günümüzde her gün sosyal medyada bir fotoğraf paylaşmak gayet olağan bir hale geldi. Elbette yeri geliyor olumlu yorumlarla karşılaşıyoruz, yer geldiğinde de hoşumuza gitmeyecek bildirimler alabiliyoruz. Instagram’da paylaştığınız bir fotoğrafı silmeniz için izleyeceğiniz adımlar şu şekildedir:

  • İlk aşamada, sileceğiniz fotoğraf veya videoyu açın,
  • Bir sonraki aşamada, fotoğrafın üstünde bulunan üç nokta simgesine tıklayın,
  • Bu kısımda karşınıza çıkan seçenekler üzerinden, ‘sil’ butonuna tıklayın,
  • Karşınıza bu gönderiyi kalıcı olarak silmek mi istiyorsunuz yoksa Instagram’da arşive taşıyarak sadece kendi görebileceğiniz şekilde mi ayarlamak istiyorsunuz diye belirtiyor. Eğer sil derseniz kalıcı olarak bu gönderi silinecektir ve tekrar profilinizde görünmesini istediğinizde yeniden paylaşmak zorunda olacaksınız. Ancak, ‘arşivle’ seçeneğine tıklarsanız, gönderi Instagram arşivlerine gidecektir ve gönderi sadece sizin görebileceğiniz şekilde revize edilecektir. İleride tekrar paylaşmak istediğinizde arşivden çıkararak aynı beğeni sayıları ile, gönderinin ilk paylaşım tarihinde ve profilde kendi yerine tekrar gidecektir. Böylece diğer kullanıcılar da gönderiye erişebileceklerdir.
instagram fotoğraf silme

Anlatıldığı üzere çok basit bir şekilde kalıcı veya geçici olarak gönderilerinizi kaldırabilirsiniz.

Instagram Video Silme

Fotoğraf silme işleminde anlattığımız üzere bir videoda aynı şekilde kötü yorumlara maruz kalabilir. Bu yüzden de herhangi bir nedenle silmek isteyebilirsiniz. Instagram’da paylaştığımız bir videoyu silmemiz için, ilk olarak paylaşımı buluyoruz ve sağ üstteki (…) üç nokta simgesine tıklıyoruz. Burada karşımıza çıkan seçeneklerden “Sil” olanı tıkladığımızda video tamamen silinecektir.

Instagram’da Fotoğraf ve Videolar Neden Silinmiyor?

Instagram’da paylaştığınız bir fotoğraf ya da videoyu silmeye çalıştığınızda silinmediğini görüyorsanız, öncelikle internet bağlantınızı kontrol etmelisiniz. Mobil veri üzerinden bağlanıyorsanız wi-fi kullanabilir ya da DNS ayarlarını değiştirebilirsiniz. İnternet bağlantınızdaki sorun çözüldüğünde istediğiniz paylaşımı anlattığımız şekilde kolayca silebileceksiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram fotoğraf ve video nasıl sileceğiniz konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram Türk beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • Yapılan paylaşımın kaldırılması için öncelikle Instagram hesabına giriş yapmanız gerekiyor. Instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra ise paylaşımlarınızın bulunduğu sayfanıza gelmeniz gerekiyor.
  • Şimdi ise silmek istediğiniz paylaşımınızın üzerine gelerek paylaşımın sol üst kısmında yer alan üç nokta ifadesine tıklamanız gerekiyor. Android işletim sisteminde üst üste iOS işletim sisteminde ise yan yana olan üç noktaya tıkladığınız da ise açılan ekrandan sil sekmesine tıklamanız gerekiyor. Bu işlemden sonra paylaşımınız silinecektir.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinden yaptığınız paylaşımlarınızı, istediğiniz zaman silmeniz ve profilinizden kaldırmanız mümkündür.

Instagram profilinizden silinen fotoğraflarınızı geri getirme imkanınız bulunmamaktadır. İçeriklerinizi tekrar yüklemeniz gerekecektir.

Hesabınız üzerinden yaptığınız paylaşımlarınızı silme konusunda bazı durumlarda sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu tarz durumlarda yapmanız gerekenleri öğrenmek için blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Instagram hesabınız silinirse profilinize ait olan tüm bilgiler tamamen silinecektir.

Instagram hesabınızı dondurmanız neticesinde tüm bilgileriniz koruma altında kalır ve silinmez.

Paylaşımlarınızı arşive atarak, profil akışınızdan kaldırabilirsiniz ancak paylaşımlarınız silinmez ve istediğiniz zaten profilinize dahil edebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Fotoğraf ve Videolar Nasıl Silinir? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Canan
    Canan

    Merhaba instgarma video yuklemek istedim ancak 2 gundur yuklemeye calisiyor bu videoyu yukleme islemnini nasil iptal edebilirim

    Tsk

    • Kmk
      Kmk

      Bende de aynı sorun var ne yapabiliriz silmek için?
      Teşekkürler

  2. volkan
    volkan

    şey ben bişey söylemek istiyorum ben şimdi instegram sosyal paylaşımından bir video paylaştım onu normal hesaplarımdan sildim ama sosyal paylaşımda hala güzüküyor onu ordan nasıl silebilirim acill

  3. Sukran Ekin
    Sukran Ekin

    Instagram fotoğraf ve video nasıl silinir adlı makalenizi çok faydalı buldum. Çok teşekkürler..

  4. selim sayhan
    selim sayhan

    Instagramda bir video içeriğimi yanlışlıkla sildim. İçeriğime tekrar nasıl ulaşabilirim. Teşekkürler..

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, silinen içeriğe tekrar ulaşamazsınız.