İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Son zamanlarda artan hesap çalınma olayları hepimiz için tehlikeli bir durum, içinde özel mesajlarımızın olduğu, fotoğraflarımızın bulunduğu hesaplarımız hiç tanımadığımız kişilerin ellerine geçiyor. Ele geçirilen hesapların ne olacağı ise ele geçiren kişinin insafına kalmış. En kötü ihtimaller dâhilinde fotoğraflarınız silinmesi, ya da hesabınızın silinmesi ile sonuçlanabilir. Instagram bizi bu konuda yalnız bırakmıyor, Instagram hesabım çalındı sorununu birkaç adım ile kolayca atlatabiliyoruz. Anlatacağım adımları takip ettiğinizde sizde hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.

İçindekiler

Instagram Hesabım Çalındı

Öncelikle Instagram hesabım çalındı sorununa gelmeden önce, bu hesap çalınma işleri nasıl oluyor kısaca bir göz atalım ve bir daha aynı hataları yapmayalım. Bu konu aslında birden fazla yöntem mevcut, en bilinenleri güvenilir olmayan ücretsiz takipçi kasma siteleri ve kolay tahmin edilebilir şifreler. Ücretsiz takipçi siteleri Instagram hesabım çalındı sorununu size sürekli yaşatacaktır.

Bu sitelere giriş yaparken kendi kullanıcı adınızı ve şifrenizi veriyorsunuz, Buda site yöneticisine direkt gönderiliyor. Kolay ve tahmin edilebilir şifreler kullandığınızda ise bilgisayar korsanları tarafından hesaplarınız çalınabiliyor. Şimdi hesabınızı nasıl geri alacağınızı ve nasıl korunabileceğinizden bahsedelim.

Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Öncelikle hesabınızı çalan bir bilgisayar korsanı ise ilk yapacağı iş, kullanıcı adınızı ve şifrenizi değiştirmek bu nedenle şifremi unuttum bölümü ile yeni şifre istemek gereksiz bir hareket olacaktır. Biz bu yazımızda en zor durumda kaldığımızda ne yapmamız gerek ondan bahsedeceğiz.

  • İlk olarak Instagram giriş sayfasındaki “Giriş yapmak için yardım al” yazısına tıklıyoruz.
  • Kullanıcı adınız değiştiği için sizi takip eden bir arkadaşınızdan yardım alarak yeni kullanıcı adınızı öğrenin.
  • Hesabını bul bölümünden kullanıcı adınızı arattıktan sonra, e-posta veya sms ile hesabınızı kurtarabilirsiniz.
  • Bunlara erişiniz yoksa alt tarafta bulunan “Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var” yazısına tıklayın.
  • Açılan sayfadaki bilgileri sizden istenilene göre eksiksiz doldurun. 2-3 iş günü içinde hesabınızı kurtarmak için bir e-posta bağlantısı alacaksınız.

Instagram Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınızın çalındığını düşünüyorsanız, hemen aşağıdaki adımları izleyerek hesabınızı geri almaya çalışabilirsiniz:

Instagram’dan Gelen Bir mesaj Var mı Diye E-mailinize Bakın

Eğer [email protected] adresinden e-posta adresinizin değiştirildiğine dair bir e-posta aldıysanız, mesajdaki “değişikliği geri al” seçeneğine tıklayarak hesap çalınması işlemi geri alabilirsiniz.

Başka bilgileriniz de (örneğin şifreniz) değiştirilmişse ve e-posta adresinizi eski haline getiremiyorsanız, Instagram’dan giriş bağlantısı veya güvenlik kodu isteyin.

Şifrenizi Sıfırlayın

Instagram giriş ekranında “Şifreni mi unuttun?” seçeneğine tıklayın.

Kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi veya telefon numaranızı girin. Şifrenizi sıfırlamak için talimatları izleyin.

Instagram Destek Merkezine Başvurun

Eğer şifre sıfırlama işlemi işe yaramazsa, Instagram Yardım Merkezi üzerinden “Hesabım çalındı” başlıklı makaleyi bulun ve talimatları takip edin. Bu makale, çalınan instagram hesabını geri alma için izleyebileceğiniz adımları detaylı bir şekilde açıklar.

Güvenlik Kodunu Alın

Hesabınızın bağlı olduğu e-posta veya telefon numarasını kullanarak güvenlik kodu almayı deneyin. Bu kod, çalınan instagram hesabını geri alma için yardımcı olabilir.

Kimlik Doğrulama

Instagram sizden kimliğinizi doğrulamanızı isteyebilir. Bu durumda;

  • adınızı,
  • kullanıcı adınızı,
  • e-posta adresinizi doğrulayan resmi bir kimlik belgesinin fotoğrafını göndermeniz gerekebilir.

Güvenlik İpuçları

Hesabınızı geri aldıktan sonra, güvenli bir şifre kullanın ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Ayrıca, hesap bilgilerinizi düzenli olarak kontrol edin ve şüpheli aktiviteleri hemen Instagram’a bildirin. Bu adımlar genellikle hesabınızı geri almanıza yardımcı olacaktır. Eğer sorun yaşamaya devam ederseniz, Instagram destek ekibiyle doğrudan iletişime geçmeniz gerekebilir.

Önemli Not: Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı hesabınız çalındıysa, bu işlemleri yapmadan önce hesabınızın çalınmasına neden olan sorunları ortadan kaldırın. Yoksa aynı durum bir daha karşınıza çıkacaktır.

Instagram Hesap Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Bilgisayar korsanlarına karşı hesap güvenliğiniz için şifrenizi seçerken kolay tahmin edilebilir bir şifre yerine, internetteki şifreleme algoritmalarından yararlanarak kendine özel, hatırlayabileceğiniz bir şifre oluşturun.

Diğer bir korunma yöntemi, “İki faktörlü kimlik doğrulama” yöntemi, bu saya de bir daha Instagram hesabım çalındı sorununu yaşamamız olursunuz.

Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Instagram takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram, genel olarak popülaritesini bir hayli arttırmayı başarmış olan bir platform. Bu nedenle Instagram hesaplarına ve özellikle yüksek takipçi sayılı sayfalara ilgi giderek artıyor. Birçok kullanıcı sadece takipçi sayılarından yararlanarak gelir bile elde edebiliyor. Hal böyle olunca, özellikle popüler Instagram hesapları, hackerların hedefi olabiliyor. Bu noktada “Instagram Hesabım Çalındı” yorumlarıyla çok sık karşı karşıya kalıyoruz.

Peki, “Instagram Hesabım Çalındı ve giriş yapamıyorum” diyorsanız neler yapmanız gerekiyor? Hesabı geri almak mümkün mü? Bakalım.

İletişim

Dikkat Etmeniz Gereken İnstagram Hesap Çalma Yöntemleri

Instagram hesabınızın güvenliğini sağlamak için dikkat etmeniz gereken bazı hesap çalma yöntemleri şunlardır:

Instagram Hesabım Çalındı, ne yapmam gerek?” sorusundan önce Instagram Hesabı Başkasının Eline Nasıl Geçer? konusunda bilmeniz gereken bazı detaylardan söz edelim. Hesabınız çalınmadan önce bahsedeceğimiz uyarılara dikkat etmeniz çok daha önemli. Hemen başlayalım.

Phishing (Oltalama) Saldırıları

Sahte e-postalar, mesajlar veya web siteleri aracılığıyla Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi ele geçirmeye çalışan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olun. Instagram’dan gelmiş gibi görünen, şifre sıfırlama veya hesapla ilgili uyarılar içeren e-postalara tıklamadan önce dikkatlice kontrol edin.

Kötü Amaçlı Uygulamalar ve Bağlantılar

Bilinmeyen veya güvenli olmayan üçüncü parti uygulamalara Instagram hesabınızla erişim izni vermeyin. Bu tür uygulamalar Instagram hesap çalınması gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. Ayrıca, tanımadığınız kişilerden gelen bağlantılara tıklamaktan kaçının.

Zayıf Şifreler

Kolay tahmin edilebilen, basit şifreler kullanmak hesabınızı riske atar. Doğum tarihleri, basit sayı dizileri veya “şifre123” gibi yaygın şifrelerden kaçının.

Ortak veya Güvenli Olmayan Wi-Fi Ağları

Ortak veya güvenli olmayan Wi-Fi ağları üzerinden Instagram’a giriş yapmak, hesap bilgilerinizi ele geçirme riskini artırır. Mümkünse, yalnızca güvenilir ağlar üzerinden giriş yapın.

Sosyal Mühendislik

Dolandırıcılar, çeşitli yollarla (telefon görüşmeleri, sosyal medya mesajları vb.) sizden kişisel bilgilerinizi isteyebilirler. Bilinmeyen kişilerle kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının.

Tarayıcı ve Cihaz Güvenliği

Kullandığınız tarayıcı ve cihazların güncel ve güvenli olduğundan emin olun. Kötü amaçlı yazılımlar, cihazınızdan bilgilerinizi çalabilir.

Paylaşılan Bilgisayarlar

Ortak kullanılan veya halka açık bilgisayarlarda Instagram’a giriş yaptıktan sonra mutlaka çıkış yapın. Ayrıca, tarayıcıda kayıtlı şifrelerinizi bu tür cihazlarda kullanmayın.

Sahte Destek Hesapları

Instagram destek ekibi hiçbir zaman doğrudan sizden şifrenizi istemez. “Instagram Destek” adı altında gelen mesajlara dikkat edin ve kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.

Takipçi Hile Programları Kullanmak

İlk neden hile programları. Tabii ki herkes fazla takipçisi olmasını ister ama bunun için hile programları kullanmak doğru değil. Genelde profilinize erişim izni isteyen hile programları, içerisinde casus yazılımlar barındıran uygulamalar oluyor. Bu şekilde hem sizin verileriniz ele geçiriliyor hem de hesabınıza hakkında giriş bilgileri alınabiliyor.

En iyi ihtimalle bu tür programlar hesabınızda istemsiz olarak reklam sayfalarının eklenmesi gibi olumsuzluklara neden oluyor. Bu nedenle ilk olarak güvenmediğiniz, emin olmadığınız hile uygulamalarından uzak durun.

Gelen Maillere Dikkat

Bir diğer konu ise gelen maillere dikkat etmek. Özenle hazırlanmış sahte mailler var. Instagram hesabınızda sorun olduğu ve bu sorunu çözmek için belirtilen alanı kullanarak giriş bilgilerinizi girmeniz istenebilir. Bu sistem hackerların en sık tercih ettiği sistemdir.

Birçok ünlü ismin hesapları da bu şekilde ele geçirilmişti. Bu tür maillere oldukça dikkat edin. Instagram’dan bir mail geldiğini düşünüyorsanız mutlaka web sitesine girip, resmi web adresinizden hesabınızı kontrol edin. Bu tür mailleri açmak bile sıkıntı oluşturabilir.

Web Sitelerine Bilgileri Girme

Bazı siteler Instagram hesabınızın düzenlemesi ya da kolajlar oluşturmanız veya benzeri herhangi bir işlem için hesabınıza giriş yapmanızı istiyor. Bu gibi bir durumda farklı bir web adresi üzerinden Instagram giriş bilgilerinizi kendi elinizle giriyorsunuz. Böyle durumlardan da uzak durmak gerekiyor. Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi isteyen, güvenmediğiniz hiçbir 3. parti web sitesine bilgilerinizi girmeyin.

3. Parti Zararlı Yazılımlar

Tüm bu saydıklarımızı yapmasanız bile Instagram Hesabım Çalındı durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Öyle ki akıllı telefonunuza bilmeden yüklediğiniz bir casus uygulama buna neden olabilir.

Telefon erişim izinleri verildiği için bu tür uygulamalar hesap bilgilerinize erişebilir. Bu nedenle kesinlikle güvenmediğiniz uygulamaları telefonunuza yüklemeyin. Genelde resmi uygulama mağazalarını tercih edin. En azından ilk taramadan geçmiş, biraz daha güvenli uygulamalar bulabiliyorsunuz.

İnstagram Hesabını Güvende Tutma Yöntemleri

Instagram hesabınızın güvenliğini sağlamak için aşağıdaki yöntemleri izleyin:

Güçlü Bir Parola Kullanın

Harfleri, sayıları ve özel karakterleri bir araya getiren benzersiz bir parola oluşturun. Doğum günleri veya ortak kelimeler gibi kolayca tahmin edilebilecek bilgileri kullanmaktan kaçının.

İkili Kimlik Doğrulamayı Etkinleştirin

Instagram ayarlarınızdan 2FA’yı açın. Bu, şifrenize ek olarak telefonunuza gönderilen bir kod gerektirerek ekstra bir güvenlik ekler ve böylece instagram hesabım başkasının eline geçti uyarısı da alma riskiniz azalır.

Şifrenizi Düzenli Olarak Güncelleyin

Güvenliği artırmak için şifrenizi periyodik olarak değiştirin. Eski şifreleri tekrar kullanmaktan kaçının.

Üçüncü Taraf Uygulamalara Karşı Dikkatli Olun

Instagram hesabınıza yalnızca güvenilir uygulamaları bağlayın. Instagram ayarlarınız aracılığıyla şüpheli veya kullanılmayan uygulamalara erişimi iptal edin.

Hesap Etkinliğini İzleyin

Bilinmeyen girişler veya eylemler için hesap etkinliğinizi düzenli olarak kontrol edin. Şüpheli bir şey fark ederseniz, şifrenizi hemen değiştirin.

E-posta Hesabınızın Güvenliğini Sağlayın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanılabileceğinden, Instagram’ınıza bağlı e-posta hesabının güvenli olduğundan emin olun. Güçlü bir parola kullanın ve e-postanız için 2FA’yı etkinleştirin.

Dolandırıcılıklarından Kaçının

Instagram kimlik bilgilerinizi isteyen e-postalara, mesajlara veya web sitelerine karşı dikkatli olun. Instagram asla e-posta yoluyla şifrenizi istemez.

Paylaşılan Cihazlardan Çıkış Yapın

Yetkisiz erişimi önlemek için her zaman sahip olmadığınız veya başkalarıyla paylaşmadığınız cihazlardan çıkış yapın.

Hesap Kurtarma Seçeneklerini Ayarlayın

Eğer çalınan instagram hesabı kurtarma gibi şeylerle uğraşmak istemiyorsanız E-posta adresiniz ve telefon numaranız gibi hesap kurtarma bilgilerinizin güncel ve erişilebilir olduğundan emin olun ve hesap kurtarma seçeneklerini sık sık kontrol edin.

Şüpheli Faaliyetleri Bildirin

Hesabınızda olağandışı bir etkinlik fark ederseniz, uygulama içi raporlama aracını kullanarak bunu hemen Instagram’a bildirin

Instagram Hesabım Çalındı: Nereye Bildirebilirim?

Eğer Instagram hesabınızın çalındığını düşünüyorsanız Instagram Destek Merkez’ine bağlanıp instagram hesabım çalındı formu doldurabilirsiniz. Instagram’ın resmi yardım merkezi, hesabınızın güvenliği konusunda size rehberlik edecektir. Hesabınızın çalındığını bildirmek için Instagram Yardım Merkezi sayfasını ziyaret edin.

Instagram Hesabım Başka Birinin Eline Geçti, Ne Yapmalıyım?

Insta hesabınız başka birinin eline geçtiyse, öncelikle hemen “Şifreni mi unuttun?” seçeneğini kullanarak hesabınızı geri almaya çalışın ve ardından iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirin. Ayrıca, Instagram Yardım Merkezi’nden hesabınızın çalındığını bildirin ve kimlik doğrulama adımlarını izleyerek hesabınızı güvence altına alın. Çalınan instagram hesabını geri alma konusunda gerekli adımları önceden aldı iseniz buradaki bilgiler ile çalınan hesabınızı geri alabilirsiniz.

Instagram Hesabımdan İzinsiz İçerik Paylaşılıyor, Ne Yapmalıyım?

Çalıntı hesap bir yana, üstüne birde içerik paylaşımı yapılıyorsa bunun hukuki yaptırımları olacaktır. İlk olarak yukarıda bahsettiğimiz instagram çalinan hesap kurtarma işlemlerini sıra ile uygulayın, gerekirse fotografı Instagrama şikayet et bölümünden şikayet edin. Bu sizin hesabınızdan yapılan paylaşımı kısa süre içinde kaldıracaktır.

Instagram Hesabımın E-Mail Adresi Değiştirilmiş, Ne Yapmalıyım?

Instagram hesabınızın e-posta adresi değiştirilmişse, öncelikle Instagram’dan gelen ve e-posta adresi değişikliğini bildiren e-postayı kontrol edin; bu e-postadaki “Bu siz değil misiniz” bağlantısına tıklayarak değişikliği geri alın. Eğer bu işe yaramazsa, “Giriş yapamıyor musun?” seçeneğini kullanarak kullanıcı adınızı veya telefon numaranızı girerek hesabınızı kurtarmayı deneyin. Instagram Yardım Merkezi’nden kimlik doğrulama adımlarını izleyerek hesabınızı geri aldıktan sonra, şifrenizi değiştirin ve iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirin.

Çalınan Instagram Hesabı Geri Alınırken Karşımıza Çıkan Sorular

Soru 1: Kimin Hesabı Başkasının Eline Geçti?

Burada “benim hesabım” ya da “başka birinin hesabı” seçeneklerinden birini işaretliyoruz.

Soru 2: Instagram hesabınızda belirtilen e-posta hesabına giriş yapabiliyor musunuz?

Bu soruya da “evet” ya da “hayır” seçeneklerinden birini işaretleyerek cevap veriyoruz.

Soru 3: Size ulaşabileceğimiz (ve sadece sizin erişiminizin olduğu) e-posta adresi

Bu kısma aktif olarak kullandığınız bir e-mail adresi yazmalısınız.

Soru 4: Bildirdiğiniz Hesaptaki Mevcut kullanıcı adı

Geri almaya çalıştığınız hesabın kullanıcı adını yazmalısınız.

Soru 5: Hesabınız için kaydolurken kullandığınız e-posta adresi

Geri almaya çalıştığınız hesabı açarken kullandığınız e-mail adresini girmelisiniz.

Soru 6: Bu ne tür bir hesap?

Bu soruyu bu hesapta benim gördüğüm resimler var kutucuğunu işaretleyerek geçiyoruz.

Soru 7: Bu hesabı siz mi oluşturdunuz?

Bu soruya “evet” ya da “hayır” seçeneklerinden birini işaretleyerek cevap veriyoruz.

Soru 8: Hesabınıza Kim erişti?

Bilmiyorum seçeneğini işaretleyerek geçebilirsiniz.

 Soru 9: Hesabınıza nasıl erişti?

Hesabınıza nasıl erişildiğiyle ilgili bir tahmininiz ya da bilginiz varsa iletebilirsiniz ya da hesabınızın incelenmesini belirterek “Gönder” butonunu tıklayabilir ve formu Instagram yetkililerinin incelemesi için gönderebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Çalınan Instagram hesabı nasıl geri alınır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tüm dünya genelinde mantar gibi çoğalmaya başlayan sosyal medya kullanımı yakın gelecekte neredeyse sosyal medya kullanmayan kimse kalmayacağı yönünde mesajlar veriyor. Oldukça büyük artış gösteren sosyal medya kullanımının son dönemde en çok eğildiği nokta ise Instagram kullanımı olmaya başladı.

Kullanıcıların kendileri için özel olan anları anında paylaşmasını sağlayan Instagram modern bir fotoğraf albümü olarak da değerlendiriliyor. Hal böyle olunca kullanım miktarı da sürekli olarak artıyor. Tabi kullanım miktarının artış göstermesi birçok noktaya da daha fazla dikkat edilmesinin gerekliliğini doğuruyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise hesap güvenliği. Sosyal medyayı hedef almaya başlayan Hackerları da düşünürsek sosyal medya güvenliği oldukça büyük önem taşıyor.

Güvenliğe Dikkat

Aksi halde yaşanacak güvenlik açıklarından dolayı hesaplarının çalınması gibi durumlar ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Tüm bu olumsuz noktaları engellemek için yapılması gereken birkaç önemli nokta da yok değil. Aslında çok basit gibi gözüken ama baktığınız zaman büyük önem taşıyan bu noktaların başında ise hesap kontrolü geliyor.

Diğer bir değişle sizin hesabınızı çok iyi bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Yani diyelim ki farklı bir cihazdan giriş yaptınız ve profilinize resim yüklediğiniz. Bu aşamadan sonra direk olarak sayfayı kapatmak yerine daha kontrollü bir şekilde çıkış yapmak ve giriş geçmişi temizlemek de yarar var. Böylece kullandığınız cihazda bilgilerinizi kaydedilmesini engellemiş olursunuz.

Bunun yanında alınacak bu tip küçük önlemler ile bir nebze olsun bir koruma sağlamanız mümkün. Peki, bu koruma yeterli olmaz ve hesabınız çalınırsa? İşte asıl konumuz bu. Diyelim ki tanıdığınız ya da tanımadığınız bir kullanıcı hesabınız çaldı ne yapacaksınız? İlk olarak yapmanız gereken şey hemen hesabınızda şifre kurtarması uygulaması yapmak.

Şifre Kurtarımı

Bunun içinde kayıt için kullandığınız mail adresine şifre gönderimi istemeniz yeterli olacaktır. Şayet bilgileriniz çok fazla değişmeden bu şekilde hesabınız geri alabilirsiniz. Bunun yanında sizden habersiz üçüncü kişilerin hala hesabınızdan paylaşım yaptığını ya da her hangi başka bir cihazda hesabınızın açık olduğunu düşünüyorsanız da Instagram’ın resmi yardım adresinden desek almanız mümkün.

Aslında bu yöntem en doğru karar olacaktır. Direkt olarak bu konu için oluşturulmuş olan https://help.instagram.com/368191326593075/ bağlantısından konu hakkında detaylı bilgi alabilir ve söz konusu zararlı kullanımı engelleyebilirsiniz. Eğer size verilen öneriler ile sorun çözülmüyorsa yapacağınız şey yine bu bağlantı aracılığı ile destek mesajı göndermek olacaktır.

Bu konu hakkında Instagram yetkilileri sizden gerekli bilgileri isteyecek ve direkt olarak konu ile ilgilenecektir. Tabi mesajı birkaç kere göndermeniz de yarar var zira kimi durumlarda yoğunluktan dolayı mesajınız görüntülenemeden kaldırılabiliyor.

Yazıda bahsettiğimiz tüm bu noktalara dikkat ederseniz eğer hesabınızı çaldırma olasılığınız oldukça düşük. Bununla beraber diyelim ki hesabınız üçüncü kişilerin eline geçti o zamanda yine yazımızda bahsettiğimiz gibi birkaç adımı uygulayarak en az zarar ile hesabınızı geri almanız mümkün. Tüm bunların yanında düzenli olarak takipçilerinizi ve paylaşımlarınızı kontrol etmenizde de yarar var. Zira sizden habersiz kötü amaçlı kişilerin eline geçen hesaplarda kimi zaman hiç haberiniz olmadan ve ya hesabınızda her hangi bir giriş sorunu yaşanmadan paylaşımlar yapılabilir. Bu gibi durumlarda da direk sizin tarafınızdan yapılıyormuş gibi gösterilen paylaşımlar ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Tüm bunları engellemek için kontrollü bir kullanım şart. En azından bu sayede çok daha güvenli bir kullanım ortamı sağlamış olursunuz.

Internet Kolaylaştırıyor

İnternet günlük hayatı bir hayli kolaylaştırmaya başladı. İnsanlar arasında internet sayesinde artık anlık iletişim kurulabiliyor. Bununla beraber belki saatlerce uğraşılması gereken işlemler içinde internet kullanılarak dakikalar içerisinde çözüm oluşturulabiliyor.

İnternetin bu şekilde günlük hayata kattığı artılar tartışılmaz. Tabi tüm bunların yanında internet ve internet üzerinden çalışan sistemlerin ciddi bazı sorunları da yok değil. Bu sorunların başında ise her zaman olduğu gibi güvenlik geliyor. Binlerce hatta milyonlarca kişinin bağlı olduğu sistemlere yapılan saldırılar ya da kullanıcıların dikkatsiz davranması sonucu ortaya çıkan güvenlik açıkları kullanıcıların kişisel bilgilerinin çalınmasına neden olabiliyor.

Üstelik bu sayıların 10 kişi 15 kişi gibi bir rakamda sınırlı kalmadığını da biliyoruz. Zira son ortaya atılan iddiaya göre 50 milyon kullanıcının bilgileri çalındı. Aralarında kimlik bilgileri kredi kartı bilgileri ödeme bilgileri gibi birçok verinin bulunduğu belgelerin çalındığı iddiası ise gündemi sarstı. Özellikle sosyal medya uygulamaları Instagram, Twitter, Facebook gibi uygulamalar adı altına gönderilen maillerin açılması ve mail bağlantılarına tıklanmasıyla binlerce kişinin bilgisayarına giriş yapıldığı iddia ediliyor. Dünyaca ünlü hacker grupları tarafından yapıldığı ileri sürülen saldırıların sonuçlarının neler doğuracağı ise merak konusu. Zira sosyal medya uygulamaları da artık kullanıcıları bu şekilde gelen maillere karşı uyarmaya başladı.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kullanmakta olduğunuz instagram hesabınız maalesef kötü niyetli kişiler tarafından çalınabilir. Bu tarz bir durumla karşılaşmamak için güvenlik önlemlerini sıkı tutmalısınız.

Instagram hesabınızı daha güvenli bir hale getirmek için yapmanız gereken temel şeyler vardır. Daha güvenli bir instagram hesabına sahip olmak için blog yazımızı detaylıca okuyabilirsiniz.

Eğer instagram hesabınız çalındıysa geri almak için, hesabın size ait olduğunuz kanıtlamanız gerekecektir. Kanıtlamak için elinizin kuvvetli olmasını istiyorsanız hesabınız çalınır çalınmaz instagram ile iletişime geçin.

Çalınan hesabınız ile ilgili olarak 30 gün içerisinde bildirim yapmanız gerekmektedir. Aksi durumda işler sizin için daha zor olabilir.

Instagram hesabınızı korumak için çift aşamalı doğrulama yöntemlerini uygulayınız. E-posta ve telefon numaranız ile hesabınızı doğrulayınız ve 3.parti uygulamalara instagram ile giriş yapmayınız.

Hesabınızın kontrolü sizin izniniz olmadan başka bir kişi tarafından ele geçirilmiş demektir. Bu kişi hesabınıza giriş yapabilir, mesaj gönderebilir ve içerik paylaşabilir.

“Şifreni mi unuttun?” seçeneğini kullanarak hesabınızı geri almaya çalışın ve Instagram Yardım Merkezi’nden hesabınızın çalındığını bildirin. Ardından şifrenizi değiştirin ve iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirin.

Hemen şifrenizi değiştirin, tüm cihazlardan çıkış yapın ve iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirin. Instagram Yardım Merkezi’ni ziyaret ederek izinsiz içerik paylaşıldığını bildirin.

Instagram’dan gelen e-posta değişiklik bildirimini kontrol edin ve “Bu siz değil misiniz?” bağlantısına tıklayarak değişikliği geri alın. “Şifreni mi unuttun?” seçeneği ile hesabınızı kurtarmayı deneyin ve Instagram Yardım Merkezi’nden kimlik doğrulama adımlarını izleyin.

Instagram Yardım Merkezi’ni ziyaret edin ve “Hesabım çalındı” başlığı altındaki adımları izleyerek durumu bildirin. Gerekirse kimlik doğrulama belgelerini göndererek hesabınızı geri almak için gerekli işlemleri yapın. 

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım? Hakkında 114 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 56 Ortalama: 5 )

114 yorum

  1. Necmettin
    Necmettin

    Şifremi unuttum ya

  2. Ercan
    Ercan

    Artık bu sayfa çıkmıyor karşımıza. Hem instagram hem de bağlı olan mail hesabım çalındı. Ne yapmam gerekiyor.

    • mustafa
      mustafa

      +11111111 yardım edin aynı sorunu ben de yaşıyorum.

  3. SULEYMAN
    SULEYMAN

    Birileri hesabimi çaldi ismin sifreyi degiştirdi eski ismi world.cinemas idi şimdikk ismi sivasssjsjsnsnam lütfen yardim edin

  4. _gizem_44__
    _gizem_44__

    Hesabım başkasının eline geçti

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba; yaşadığınız problem ile ilgili link üzerinden çözüm yollarını deneyebilirsiniz; https://help.instagram.com/1068717813216421/?helpref=hc_fnav&bc[0]=368390626577968&bc[1]=1640354582954730

      • SONGÜL
        SONGÜL

        ben burdan denedim ama olmuyor dondurma formulunden de denedim ama olmuyor. hesap aktif diye uyarı veriyor yardımcı olurmusunuz lütfeen

  5. Mert
    Mert

    Merhaba hesabım 2 yıl önce çalındı ve epostası değişmiş hesabıma erisemiyorum eski e postayı bilmiyorum. Ne yapabilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba; giriş sorunlarınız için yaşadığınız problem ile ilgili linke tıklayabilirsiniz. https://help.instagram.com/1068717813216421/?helpref=hc_fnav&bc[0]=368390626577968&bc[1]=1640354582954730

      • elanur
        elanur

        merhaba insg adresim çalındı tüm bilgiler değiştirilmiş hiç bir şekilde giriş yapamıyorum adıma insanları dolandırıyorlar
        savcılığa dilekçe verdim ama bu şüreç uzun olduğu için şikayetlerle kapatmak istedim. ancak bir çok şikayetden kapanmıyor hesap pandemi döneminden kaynaklı olduğunu düşünüyorum lütfen destek olurmusunuz bu konu hakkınsa kulanıcı adı = elanur_drsn

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, https://help.instagram.com/1068717813216421 adresinden giriş yapmakla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

  6. Ihsan
    Ihsan

    Merhaba hesabım çalındı ancak form gönderemiyorum eski telefonumu satmıştım simdi kullandigim telefonumdan ise instagram girmeden hesabım çalınmış maalesef form da çıkmıyor ne yapacağım bilemedim başka bir çözüm var mi nasıl form göndereceğim

  7. Kadir
    Kadir

    İnstegramda takipçi yapmak için şifremi epostamo gönderdim gönderdigim kişi hesabımı çaldı ve kulanıyo şuan hesabımı nasıl geri alırım o hesabı almam lazım önemli bi jesap lutfen yardımcı olun

  8. ezgi
    ezgi

    instagram hesabim 3subatta calindi , geri aldim, 4 subatta takip etme ve begeni engeli yedim. 13.02.2020 de sona erecektir diye bildirim gelmesine ragmen hala engelim devam ediyor. sorun bildirdim defalarca cozulmedi. artik instagramimi kullanamayacakmiyim? yardimci olursaniz sevinirim

  9. aytac
    aytac

    merhaba hesabim calindi ne yapmaliyim?

  10. Erkam Çalışkan
    Erkam Çalışkan

    biri instagram hesabımı çalı ve kapattı instagram mail attı şartları yerine getirmem rağmen açılmadı ve şuan bulamıyorum hesabımı hiç bir şekilde yok oldu hesap instagram yardım merkezide hata veriyor.

  11. Rabiya
    Rabiya

    Hesabim başkasının eline geçti

  12. Can
    Can

    Hesabım başkasının eline geçti ve hesabımı kapattı çözüm ne yapabilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Eğer silmediyse tekrar giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi değiştirdiyse şifremi unuttum diyerek hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.

      • Bektas
        Bektas

        Şifreyi, onay kodu gönderilen telefon numarasını ve mail adresini değiştirmiş.
        instagram(facebook) ile mailleştim bana hesabınızı kurtarmak üzeresiniz, kullanıcı adınızı, şifrenizi ve gönderdiğimiz kurtarma kodunu girin dediler mailde ama şifre değiştirildiği için kurtarma kodu ekranına ulaşamıyorum. Hiç açıklayıcı bilgi yok.

        • Cemali Batın
          Cemali Batın

          Merhabalar, sorunun çözülmesi için destek ekibinden dönüş almalısınız. Tekrar iletişime geçmenizi öneririz.

  13. Serkan
    Serkan

    Çalındı

  14. Tülin
    Tülin

    Merhaba instagram giriş bağlantı numaramı değiştirmişler yaklaşık 2 yıldır savcılık vs uğraşmama ragmen sonuç elde edemedim ne yapmam lazm numaraya giriş bağlantısı gönder yazıyor fakat numaranın sadece son iki hanesi çıkıyor bu numarayı nasıl tam öğrenebilirim ve farklı bir Facebook hesabına da bağlantı girişi yapmışlar Facebook adresi de görünmüyor yardımcı olurmusunuz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba hesapla ilgili şikayet oluşturabilirsiniz. Ayrıca e-posta adresinize erişebiliyorsanız, Instagram giriş ekranından şifremi unuttum diyerek kod göndderilmesini talep edebilirsiniz.

      • Refik
        Refik

        Merhaba eski eşimin instagram hesabına fake bir hesaptan ondan ayrılmadan önce onu aldattıgıma dair msj atılıp hesap kapanmış ve silinmiş. Savcılıga gittim hakaret vs olmadıgı için dava acılmıyor acılsa bile kovusturma geregi yoktur der kapatırmış hakim. Dava açılsa bile instagram fake adres bilgilerini vermiyormuş. Dogrumudur.
        Mesajın SS görüntüsü var ben bunu kimin yaptıgını bulabilirmiyim

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, hesap tekrar açılırsa bulabilirsiniz ancak bu şekilde bulunması çok zor.

      • Tülin
        Tülin

        E posta adresime erişemiyorum malesef… Şöyle bir durum var instagramıma bağlı bir telefon numaram vardı fakat o numarayı kullanmıyorum tamamen kapattırdım. Şifremi unuttum dediğim zaman da gönderilen kod farklı bir telefon numarasına gönderiliyor. Anlayacagınız sifre bana değil instagramımı çalan kişiye gidiyor… Ek olarak ta Facebook ile giriş yap seceneği çıkıyor karşıma lakin benim bir Facebook hesabım da yok. MALESEF hem bir telefon numarasına hem de bir Facebook hesabına giriş bağlantısını ayarlamışlar.. İnstagrama şikayet ettim yaklaşık 1 yıldır da inanın bana her gün şikayet ediyorum sonuç bulamıyorum.. Ne kanuni yollardan ne de farklı yollardan yok olmuyor. Sonuç yapanın yanına kar kalıyor…

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba Tülin hanım, https://help.instagram.com/374546259294234/ burada bulunan seçenekler içerisinde uygun olanı bulup sorununuzu çözebilirsiniz.

      • Zeliha
        Zeliha

        İstgram calindi

        • Cemali Batın
          Cemali Batın

          https://www.facebook.com/help/instagram/368191326593075 lütfen ilgili sayfayı inceleyiniz.

  15. elanur
    elanur

    merhaba insg hesabım çalındı ve hiç bir şekilde giriş yapamıyorum. ve hesabımı çalan kişi tarafından takipçilerim dolandırılıyor her gün hesap ne kadar çok şikayet edildiysede kapatılmadı lütfen yardımcı olurmusunuz.
    insanlar daha fazla benim adım altında mağduriyet yaşamalarını istemiyorum gereğinin yapılmasını talep ediyorum acil bir şekilde

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, e-posta adresinizle hesabınıza girmeyi deneyin. İşe yaramazsa, https://help.instagram.com/368191326593075/?helpref=hc_fnav&bc[0]=Instagram%20Yard%C4%B1m&bc[1]=Gizlilik%20ve%20Emniyet%20Merkezi&bc[2]=Bir%20%C5%9Eeyi%20%C5%9Eikayet%20Edin buradan teknik destek alabilirsiniz.

      • RABİS.81
        RABİS.81

        Hesabım çalındı

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar, mail adresinizi hatırlıyor musunuz?

  16. Hazni dağ
    Hazni dağ

    İstagramın çalındı yardımcı olurmusunuz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, https://help.instagram.com/1068717813216421/?helpref=hc_fnav&bc[0]=Instagram%20Yard%C4%B1m&bc[1]=Sorun%20Giderme%20ve%20Giri%C5%9F%20Yard%C4%B1m%C4%B1 bu adresten çalınan hesaplarla ilgili neler yapabileceğinizi inceleyebilirsiniz.

    • Gürbüz
      Gürbüz

      Siz neden müdahale etmiyorsunuz hırsız geziyor bir şey yapmıyorsunuz nasıl bir sistedir mağdur korkuyor dolandırıcı korkmuyor tüketiçi ihlallerini kim koruyacak

  17. ercan
    ercan

    Teşekkürler

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba,
      https://help.instagram.com/1068717813216421/?helpref=hc_fnav&bc[0]=Instagram%20Yard%C4%B1m&bc[1]=Sorun%20Giderme%20ve%20Giri%C5%9F%20Yard%C4%B1m%C4%B1 adresinden detaylı destek alabilirsiniz.

  18. Nurgul Yıldız
    Nurgul Yıldız

    Benim hesabim çalindi nasil alabilirim?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Hesabınızın çalındı ise hızlı bir şekilde Instagram destek hattı ile iletişime geçmelisiniz.

  19. Yağmur
    Yağmur

    Hesabim donduruldu

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızın engellenmiş olabilir. Topluluk kurallarını ihlal etmek ya da şikayet almış olmak hesabınızın engel yemesine neden olur. Bu konuda Instagram destek hattı ile iletişime geçmelisiniz.

  20. Recep
    Recep

    Merhaba iyi günler arkadaşımın instagram hesabı çalındı. Çalınan hesaptan benim hesaba ” eşim işe başladı hediye çeki veriyorum ” diyerek numaramı istedi sonra mesaj olarak şifre gönderdi gelen şifreyi istedi . şifreyi gönderdikten sonra hesabın çalındığını anladık bi kaç arkadaşa da aynı şey yapılmış ne gibi bi sıkıntı yaratır bu olay .

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba,

      Bu gibi bir durumda acil olarak Instagram destek hattı ile iletişime geçmelisiniz ve hesabınızın çalınma detaylarını anlatmalısınız. Hesaplarınızın acil bir şekilde dondurulması gerekecektir. Aksi halde sizlerin profillerini kullanarak art niyetli işlemler gerçekleştirebileceklerdir.

  21. Mete Han
    Mete Han

    hesabım akış yenilemiyor napabilirim 3k hesap 4 yıldır kullanıyorum ilk defa böyle bir şey gördüm yardımcı olursanız sevinirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram sürümünüz ile akıllı cihazınızın sürümünde uyumsuzluk olabilir. Lütfen sürümleri kontrol ediniz.

  22. Gamze
    Gamze

    İnstagramım çalındı dolandırıcılar tarafından adım kullanılarak dolandırılıyor insanlar hesaba hiç bir şekilde erişemiyorum hesabı Nasıl kapatıcam

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Gamze hanım, hızlı bir şekilde Instagram destek hattı ile iletişime geçmelisiniz. Hesabınızın sizlere ait olduğunu ispatlamanızı isteyecekler ve tekrar hesabı geri alabileceksiniz.

      • Nilay
        Nilay

        İyi de o iletişime nasıl geçeceğiz ??? Mail atmadığım adres kalmadı ne bir dönüş ne bir çözüm

  23. Hüseyin Bozdağ
    Hüseyin Bozdağ

    İnstagram hesabim ulaşamıyorum dün geceden bu yana hesap kayıp

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhabalar, hesaba giriş yaparken hangi uyarı ile karşılaşıyorsunuz?

  24. Serkan
    Serkan

    3 hafta önce benim ınstagram’ımı çalgılar

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, aradan daha fazla süre geçmeden Instagram destek merkezi ile iletişime geçiniz lütfen.

    • Emrullah
      Emrullah

      Inisdeqiram hesabim calindi

  25. Şeyda
    Şeyda

    Hesabim çalındı ve benim hesaptan insanları dolandıriyorlar bir çok spam aldı hesabım ama hala kapanmıyor lütfen hesabımın kapanmasını istiyorum.. yardımcı olursanız çok sevinirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram destek merkezi ile iletişime geçmelisiniz. Hesabınızın sizlere ait olduğunu ispatlayarak kalıcı olarak silinmesine olanak sağlayabilirsiniz.

  26. Özgür
    Özgür

    ÇALINAN İNSTAGRAM HESABI

    Merhaba, facebook üzerinden bağlandığımız instagram hesabına giriş yapamıyoruz sadece face den girdiğimiz için şifre ve e posta kaydetmemiştik. Hesaba erişemiyoruz. Telefon numaramız kayıtlı ama mesaj gönderdiğimizde eski şifre istiyor ancak bizde face den bağlandığımız dan şifremiz yok. Tel no üzerinden kurtaramıyoruz. Hesabı ele geçiren şifreyi değiştirmiş ama hala numaramız kayıtlı. Geri almak için destek olabilir misiniz rica ederiz lütfen? Kız arkadaşımın hesabı.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Özgür bey, hesabınızı geri almak adına hızlı bir şekilde https://help.instagram.com/ linki üzerinden hesap kurtarma formu düzenlemelisiniz.

  27. Süleyman çakmak
    Süleyman çakmak

    Isteğram hesabim çalındi nasil yardimcı olabilirsiniz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Süleyman, Instagram destek merkezi üzerinden hesap kurtarma talebinde bulunmanı tavsiye ederiz.

  28. Yusuf serhan koca
    Yusuf serhan koca

    Hesabim baskasinin elinde lùtfen yardim edin

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram destek merkezi üzerinden hesap kurtarma adımlarını izlemelisiniz.

  29. Mina
    Mina

    Benim Hesabım başkasının eline geçti uyarısı alıyorum Instagram tarafından bunu aldım büyük ihtimalle Şifreni değiştir diyor şifremi değiştirince de eski şifrem yanlış diyor Ben de telefon numaramı giriyorum numaramı bildiğin geliyor linke girince de yine aynı sayfa yönlendiriliyorum Hesabım başkasının eline geçti sayfası da ne yapacağım bilmiyorum Lütfen bana yardım edin el emeği ürünler yapıyordum sayfamda ne yapacağım bilmiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, işlemlerinizi bilgisayardan deneyebilir misiniz acaba?

  30. Ebru
    Ebru

    Merhaba. 2 hesabim birden instagram kosullarimizi ihlal ettiniz bildirimiyle kapatildi. Çalinsa boyle bir bildirim gelir miydi? İnstagram kendisi mi kapattı sizce yoksa. 2 hesabımın da epostasi şifresi ve telefonu aynıydı malesef. Daha sonra değiştirdim herşeyi ama bir sure iki hesaba farkli telefonlardan girildi. Instagram bu yuzden kapatmis olabilir mi sizce??

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Hesabınız Instagram tarafından kapatılmış gibi gözükmektedir. Instagram destek merkezi üzerinden talep oluşturmalısınız.

  31. Aylin
    Aylin

    Merhaba
    İstemediğim hesapları takipten çıkartırken topluluk kurallarını… şifreni başkaları ile paylaltın şifreni değiştir diye uyarı geldi şifre değiştirmeye çalıştım aynı uyarı geldi girişi sms ile gelen bağlantı ile yapıyorum ama sayfada akış yenilenemedi diyor birşey açılmıyor sürekli şifre değiştir hesabın başkasının eline geçti diyor. Hesabım ne zaman açılır 10 gün oldu. Destek olabilir misiniz rica etsem

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, mail olarak iletişim kurmanızın üstünden 2 hafta geçtiği taktirde hala cevap alamaz iseniz tekrar iletişim kurmanızı şiddetle öneririz.

    • Yağmur
      Yağmur

      Merhaba bende 2 gündür bu sorunla uğraşıyorum acaba hesabınıza giriş yapabildiniz mi?

  32. Elif
    Elif

    İnstagram hesabım çalındı yukarıdaki formu bulamadım yardım eder misiniz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, https://help.instagram.com/ adresine giderek bulabilirsiniz.

      • Süleyman
        Süleyman

        merhaba;
        instagram hesabım çalındı, mail, telefon ve şifreler değişmiş telefonum servise gitmişti format atıldı ve kurtarma formu bir türlü gelmiyor. destek adresine ingilizce olarak mail attım ama cevap gelmedi. başka bir çözümü var mı başka ne yapabilirim ??

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba, maalesef başka bir çözüm yolu bulunmamaktadır.

  33. Ezgi
    Ezgi

    Merhaba,
    Bilgim dışında hesabınızdan çıkış yapıldı diyerek hesabımdan atıldım ve sanırım şu anda başka birinin elinde kullanıcı adını yazdığımda çıkmıyor ama arkadaşlarımın yanında çıkıyor bazılarında ise takipçi sayısı vb. Çıkmıyor çok tuhaf bir durum içerisindeyim yardımcı olur musunuz lütfen

  34. Polatgungor730
    Polatgungor730

    Instagram şifremi unuttum

  35. Alperen
    Alperen

    Hesabım çalındı alamıyorum. Adıma paylaşımlar yapıyor. Herkes spam bildirimi yaptı ama hesap kapanmadı. Ne yapılabilir?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, destek merkezine mail atmayı denediniz mi?

      • https://instagram.com/yunus_un_nazari?utm_medium=copy_link
        https://instagram.com/yunus_un_nazari?utm_medium=copy_link

        Merhaba benim instgram hesabım çalındı benim adıma başkalarına tehtit ediyolar ne yapa bilirim lütfen yardım edin

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar , Instagram yardım merkezine şikayetinizi mail olarak iletmelisiniz.

  36. Burak
    Burak

    Benim hesabımı çaldılar

  37. Furkan volkan
    Furkan volkan

    Forum gelmiyor abi hesbaımı çalıp hem gmail adresini hemde telefon numarasını değiştirdiler ve herkese link atıp hesaplarını çalıyor acil yardım eder misiniz

  38. Esra Türk
    Esra Türk

    Allah askan bana yardımcı olun yapmıyorum hesabımı geri alamıyorum

  39. senem ör
    senem ör

    Ben instagram şifremi unuttum ne yapabilirim telefon numaramı onaylamıyor. ve nasıl geri alabilirim yardımcı olursananız sevinirim şimdiden teşekkürler.

  40. Hüseyin
    Hüseyin

    Benim Instagram hesabım çalındı lütfen yardım edin

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Instagram destek merkezi ile iletişim geçtiniz mi acaba?

  41. Ferhat
    Ferhat

    Selam. Benim. Istagram hesabim çalındı telefon numaramı ve e postami degistirdikleri icin geri alamiyorum bi yardimci olsaniz

  42. Bilal
    Bilal

    HESABIM BASKASININ ELINE GECTI IKI FAKTOR DOĞRULAMA AÇMIŞ NE TELEFONUMA NEDE MAIL E MESAJ ALAMIYORUM GERI NASIP ALICAM BILGIM YOK YARDIMCI OLACAK VARMI

  43. umut ulucan
    umut ulucan

    Instagram Hesabımı Nasıl Daha Güvenli Bir Hale Getiririm?

  44. sema kırca
    sema kırca

    Instagram Hesabımı Nasıl Daha Güvenli Bir Hale Getiririm?

  45. Sinan yildirim
    Sinan yildirim

    Merhabalar Instagram hesabım başkasi tarafından çalındı yardım ederseniz sevinirim 107 binlik hesabım çalındı

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Destek merkezine mail atınız. Daha sonra karşı tarafın sizden istediği bilgileri eksiksiz olarak doldurunuz. Hesabınızı bu şekilde geri alabilirsiniz.

  46. Gürbüz
    Gürbüz

    Merhaba istegram heysabım çalındı şifreyi değiştirdiği için müdahale edemiyorum yardımcı olurmusunuz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram hesabınızın bağlı olduğu mail adresiniz ile şifrenizi değiştirebilir ve hesabınızı kurtarabilirsiniz.

  47. Enes _tunc_46
    Enes _tunc_46

    Hesabım çalındı nasıl alabilirim bu hesabım çalındı Enes_tunc_46

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, hesabınızın bağlı olduğu mail adresini biliyorsanız , mail adresi üzerinden hesabınızı kurtarabilirsiniz.

  48. Glsn
    Glsn

    Instagram hesabım çalındı ve geri alamıyorum.spamladık ama hâlâ kapanmadı.acil yardım edi

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram hesabınızın bağlı olduğu mail adresiniz üzerinden yeni şifre oluşturup hesabınızı geri alabilirsiniz.

  49. MELİH
    MELİH

    BENDE BU CIKMIYOR İSTE NASIL YAPABILIRIM

  50. a_autumnus
    a_autumnus

    Merhaba Hesabım.Calindi Giriş Yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, hesabınızın bağlı olduğu mail adresini hatırlıyor musunuz?

      • Bilgehan
        Bilgehan

        Merhaba İstemediğim hesapları takipten çıkartırken topluluk kurallarını… şifreni başkaları ile paylaltın şifreni değiştir diye uyarı geldi şifre değiştirmeye çalıştım aynı uyarı geldi girişi sms ile gelen bağlantı ile yapıyorum ama sayfada akış yenilenemedi diyor birşey açılmıyor sürekli şifre değiştir hesabın başkasının eline geçti diyor. Hesabım ne zaman açılır 10 gün oldu. Destek olabilir misiniz rica etsem

  51. https://instagram.com/yunus_un_nazari?utm_medium=copy_link
    https://instagram.com/yunus_un_nazari?utm_medium=copy_link

    İnstgram hesabım çalındı tanıdığım birini tehtit ediyor lütfen yardım edin

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , çalınan Instagram hesaplarınız için Instagram yardım merkezine mail atabilirsiniz.

  52. sma_flk
    sma_flk

    Hesabım çalındı

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram yardım merkezine hesabınızın çalındığını bildirmelisiniz.

      • Bilgin
        Bilgin

        kolay gelsin hesabım çalındı her şeyi degiştirilmiş ne yapmam lazım hesabımı geri alma şansım var mı ?

        • Cemali Batın
          Cemali Batın

          Merhabalar, Instagram Destek Merkezi ile ileitşime geçebilirsiniz.

  53. Esra
    Esra

    ben e postamı hatırlamıyorum cunku kucuk ken kulandıgım bır hesab dı sadece hatırladıgım sey kulanıcı adı lutfen bana yardımcı olun

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Maalesef, bu durumda yapabileceğiniz bir şey yok.

  54. Rabia_tngl0
    Rabia_tngl0

    İnstegram hesabım dolandıricilar tarafından çalındı

    • İclal Bozdemir
      İclal Bozdemir

      Şikayette bulundunuz mu?