İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Takipçileri Gizlenebilir mi?

Instagram’da takipçi elde etmek gerçekten zor. Çok geniş bir çevreniz yoksa takipçi kazanmak için çok çalışmanız gerekiyor. Bazı durumlarda ise takipçilerimizi dışardaki insanlardan gizlemek istiyebiliyoruz. Bunun birçok sebebi olabiliyor, en yaygın sebebi eşimiz, dostumuz ya da sevgilimizin hoşlanmadığı kişileri takip etmek. Aralarında husumet olan arkadaşlarımızın sorunlarına karışmak istemediğimiz içinde karşı tarafla arkadaşlığımızı gizlemek istiyoruz. Eğer sizlerde Instagram takipçi sayısı gizleme nasıl yapılır ? sorusunu merak ediyorsanız. Bu gibi sorunları yaşamamak için bu yazımızda sizlere Instagram takipçi gizleme nasıl yapılır detaylıca anlatacağız.

Instagram Takipçi Gizleme

Öncelikle Instagram Takipçi gizlemek için profilinizi gizliye almanız gerekmekte. Maalesef profilinizi gizliye almadan Instagram takipçi gizleme işlemini yapamıyorsunuz. Eğer ilerde Instagram bununla ilgili bir özellik çıkartırsa sizlerle paylaşabiliriz, ancak şimdilik uygulamanız gereken adımları açıklayalım:

Instagram Takipçi Gizleme
  • Instagram takipçi gizlemek için Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profil sayfanızdaki sağ üst köşede bulunan üç çizgi sembolüne tıklayın.
  • Sonrasında “Ayarlar” ve ardından “Gizlilik” butonuna basın.
  • Daha sonra bu kısımda “Gizli hesap” bölümünün yanındaki kutucuğu aktifleştirin. Bu işlem, aynı zamanda, Instagram profil gizleme için yapmanız gerekendir.

Bu işlemi yaptıktan sonra size gelen takip istekleri, ekranınıza bildirim olarak düşer, siz onaylarsanız sizi takip edebilirler. Burada atlanmaması gereken kısım sizin takipçileriniz sizi takip eden kişileri görebilir, yani dışardan gizleyebilirsiniz ama takipçileriniz bu bilgilere çok rahat ulaşabilirler.

Instagram Takiçi Gizlemek Neden Yapılır ?

Kullanıcıların Instagram takipçi sayısı gizleme istekleri için birden çok neden oluyor. Bu nedenler arasında kişilerin instagram profillerinin takipçi sayısına göre değer görmesi gibi durumları önlemek, gizlilik ve mahremiyet yer alıyor. Bununla birlikte kişilerin takipçi sayısına göre karşılaştırma yapılması vb. durumlar da kullanıcıların takipçi gizlemelerine yol açan nedenler arasında başta geliyor.

Instagram takipçi listesini gizleme için başta gelen sebepler:

  • Gizlilik
  • Güvenlik
  • İtibar Yönetimi

Instagram Gizli Profil Ne İşe Yarar?

Instagram gizli profil özelliği oldukça işlevsel ve birçok kullanıcının güvenle kullanabilmesi adına önemlidir. Profilinizi gizleyerek gönderilerinizi koruyabilir ve istemediğiniz kullanıcıların profilinize ve bilgilerinize erişmesini engelleyebilirsiniz. Instagram hesabınızın profilini gizlemek için ayarlar kısmına girip gizlilik ayarları bölümünü açarak profil gizliliği bölümünde gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Profilinizi gizliye aldığınız andan itibaren sizi takip etmeyen kullanıcılar fotoğraflarınızı, takipçilerinizi, videolarınızı göremezler. Aynı zamanda siz izin vermediğiniz sürece sizi takip edemezler. Bu anlamda Instagram’ın bu özelliği Instagram takipçi sayısı gizleme açısından da gayet işlevseldir.

Instagram Takipçileri Gizlenebilir mi konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram hesabınızı büyütmek istiyorsanız Instatakipçi sitemize göz atabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram gönderi gizleme nasıl yapılır? Hemen öğrenin!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da Facebook’ta bulunan arkadaşlarımı gizle ya da takipçilerimi gizle özelliği bulunmamaktadır.

Instagram’da takipçilerinizi gizlemek için hesabınızı gizleme işlemi yapabilirsiniz. Instagram’da hesap gizleme işlemi için gizlilik ayarlarını yazımızı okuyarak yapılandırabilirsiniz.

Instagram’da engelleme yapmak için engelleyeceğiniz kullanıcının profiline girerek, seçeneklerden “Engelle” seçeneğine tıklayarak engelleme işlemi yapabilirsiniz.

Instagram takipçilerini gizlemek genellikle kişisel ya da stratejik sebeplerle yapılır. Bazı kullanıcılar takipçi sayısını gizleyerek dikkati içeriklerine veya paylaşımlarına çekmeyi amaçlar. Ayrıca, gizlilik veya güvenlik kaygıları da bir diğer sebep olabilir.

Hayır, takipçi sayısını gizlemek sadece takipçi sayınızı gizler. Hesabınızın özel veya açık olma durumu değişmez.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Takipçileri Gizlenebilir mi? Hakkında 43 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 61 Ortalama: 5 )

43 yorum

  1. İhsan
    İhsan

    Takip ettiğimiz bir kişideki gösterilen ortak arkadaş sayısıyla 5 kişi diyelim üzerine tıkladığınızda çıkan kişi sayısı 4 ise bu ne demek oluyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Takipçi gizlenmez ancak sizi engellediyse veya Instagramda yenilenme sorunu olduysa öyle görünüyor olabilir.

      • Melek
        Melek

        Merhaba bununla ilgili benimde bir sorum var Instagram’da karşı tarafın takip sayısı 121 görünüyor saydiginizda120 takip gizleme özelliği varmı böyle birşey yapılabilir mi teşekkür ederim

        • Ezgi Tunç
          Ezgi Tunç

          Instagram’da takip sayısı bazen güncelleme gecikmeleri nedeniyle yanlış görünebilir; bir takipçinin hesabını silmesi veya engellenmesi gibi durumlar bu farklılığa sebep olabilir. Instagram’da takipçileri gizleme özelliği bulunmamaktadır, bu yüzden gördüğünüz fark muhtemelen bir hata veya geçici bir güncelleme sorunudur. Önerim, bir süre bekleyip durumu tekrar kontrol etmenizdir.

    • bulent
      bulent

      merhaba, fotograflarimizin begenme istatistiklerini ya da begenmeme kalp simgesini kapatma var mi?

  2. Kadir
    Kadir

    Merhaba içeriğiniz çok faydalı oldu, teşekkürler.

  3. Seda
    Seda

    Merhabalar istegramda bir kişinin son takip ettiği kişi görünmüyor sizce neyden kaynaklanıyor bu bir kişiyi gizleyebilirmi öyle bir özellik varmı

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba öyle bir özellik yok. Veya daha açıklayıcı anlatırsanız yardımcı olabiliriz.

      • ebru
        ebru

        Arkadaşım bir kişiyi takip ediyordu o şu an takip listesinde yok..ama takipçi sayısı.(585 var ama saydığım zaman 584)gözüküyor okişiyi bizlerden gizleyebilrmi herkesten.

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, eğer takip ettiği kişi sizin profilinizi engellediyse sizler onu göremezsiniz. Problem bundan kaynaklanabilir.

  4. Vesile
    Vesile

    İnstagramda takip ettigim kisilerin takip ettigi sayfalari goremiyorum.2gundur ara ara sık olarak bunu yasıyorum ve kendi takip ettiklerimi goremiyorum.On bellegi temizledim fakat sorun devam ediyor.Sebebi ne olabilir

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, tarayıcı üzerinden Instagram adresinize giriş yaptığınızda da aynı sorunu yaşıyor musunuz?

  5. Ayşe yılmaz
    Ayşe yılmaz

    Bir kişi takipten birini çıkardı görünüyor. Ama çıkarılan kişinin profiline girince takip ediyor diyor. Bu nasıl olur. Teşekkür ederim.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, belirttiğiniz işlemleri gösteren uygulamalar güvenilir değildir ve her zaman doğru sonucu göstermezler.

  6. Seher
    Seher

    Merhaba instagramda takip etmediğimiz birinin hikayesini sessize alabilir miyiz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram üzerinden takip etmediğiniz kişilerin hikayeleri akışınızda gözükmez. Keşfette çıkan hikayeleri görmek istemiyorsanız hikayeye tıklayıp 3 nokta kısmından “İlgilenmiyorum.” seçeneğini seçebilirsiniz.

  7. Aybüke
    Aybüke

    Merhaba, takipten çıkardığımız kişilerin sayfasında takip edebileceğin kişiler kısmında adımız çıkar mı?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhabalar, Instagram etkileşim algoritmaları herhangi bir kişiyi engellemediğiniz sürece gereken yakınlık olduğu durumda sizleri öneri olarak çıkarabilmektedir.

  8. Ertan
    Ertan

    Karsidaki hesap normal hersey gozukuyor profil resmi gonderi sayisi takip ettikleri takipcileri falan gorunuyor ansizin sayfa yenilemede hesap gizli oldu 1 saat sonrada profil resmi kayboldu gonderi 0 takip 0 takipci 0 oldu donduruldumu kapatildimi kisitlamami yapildi diye baska kisilerin hesaplarindan baktik aramada isim olarak cikiyor ama foto yok takipci gonderi takip ayni yine 0 bu nasil oluyor yarsim edermisiniz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, ulaşmak istediğiniz hesap, sahibi tarafından dondurulmuş olabilir.

  9. Seyran
    Seyran

    Benim sorunum baska tabanci instegramddn baktigimda gizlibolsn hesabimda profil altinda arkadaslarim gozukuyor isimleri ve kac kisi oldugu bunu nasil gizlerim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, profilinizi “herkese açık” durumundan “gizli profil” durumuna getirmeyi deneyebilirsiniz.

  10. Buse
    Buse

    Merhaba, takipçi listesinde takipten çıkarmanın yanında bulunan 3 nokta yok. Aynı telefonda başka hesaplara da giriş yaptım onlarda var ama asıl hesabımda bu özellik yok. Bütün ayarlara baktım nereden acmaliyim bilemedim. Hesabım gizliydi, kapatıp tekrar açtım yine sonuç değişmedi.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınız çok fazla etkileşime girdiği için kısıtlama almış olabilir.

  11. Ziya
    Ziya

    Ben instagramda beni takip eden kişilerin benim takip ettiğim kişileri görmesini istemiyorum ama sanırım böyle bir özellik yok doğru mudur? Hesabım zaten gizli ama benim takipçilerimin de benim takip ettiklerimi görmesini istemiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, maalesef öyle bir özellik bulunmamaktadır.

  12. Servet
    Servet

    Merhaba
    İnstigramda , ortak arkadas listesinde görünmek istemiyorum.Kişiye özel nasıl yapabilirim.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, o kişiyi engellemeniz gerekir.

  13. muhammet
    muhammet

    Merhabalar , instagramda verdiğim reklamları kendi takipçilerim görmesin istiyorum . bunu nasıl yapabilirim acaba ?

    teşekkürler

  14. Samet
    Samet

    Merhaba ; en son takip ettiğim kişilerin sırasıyla başkası tarafından görülmesini istemiyorum.ne yapmam geerek?? Yani ben herhangi birini takip ettiğimde kız arkdaşım en son bu kişiyi takip etmişn diyerek hesap soruyor 🙂 yardım ?? Bi kaç arkdaşımda denedim bazıları aynı benim gibi görünende var görünmeyende

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Instagram hesabınızın hareketler özelliğini kapatmayı deneyebilir misiniz?

  15. Mine
    Mine

    Merhaba ben , arkadaşımın birini takip etmesini istemiyordum takip den ve takipçi den çıkarttı. Ben o kişiyi takip ediyordum profiline baktığım zaman takip ediyor olarak gözüküyor ama takip ve takipçi de gözükmüyor. Bu kişiyi gizlemiş olabilir mi ?
    Yardımcı olur musunuz ?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, evet sizleri gizlemiş.

  16. Pinar sevdalı
    Pinar sevdalı

    Instagram takipçileri gizlenebilir mi yazınızı çok faydalı buldum. Teşekkürler..

  17. samet terese
    samet terese

    Merhabalar instagramda yakın arkadaşlara alınmak istemiyorum. Bunu nasıl engelleyebilirim ?

  18. Hale
    Hale

    Ben instagramba benim akrabalarımın görmesini istemediğim biri var akrabaları takiptemıkarmadan o kişiyi ekleyip gizlemenin bir yolu varmı lütfen çok önemli

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, maalesef böyle bir yöntem bulunmammaktadır.

  19. Umay
    Umay

    Merhaba hesabımın gizli haliyle bile arama da en fazla takipçilerimin takipçisi görsün istiyorum. Böyle bi özellik var mı

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , maalesef böyle bir özellik bulunmamaktadır.

  20. Asuman Yerli
    Asuman Yerli

    Hesabımı kapatmak istemiyorum ama takipçilerimi kimse görmesinde istiyorum. Başka bi yol var mıdır ??

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      hesabi gizli yapma

      Maalesef hesabınızı gizli yapmadan takipçilerinizi gizleyemezsiniz. Hesabınızı gizlemek için yukarıdaki adımı takip edebilirsiniz.

  21. İnsan
    İnsan

    Merhaba. Gizli Bir hesaba baktığımda ortak arkadaş olarak gördüğüm kişiyi artık göremiyorum. Ortak arkadaşlarımın hesaplarındaki ortak kısmında da görünmüyor. Takipçi ve takip kısmında görünüyor sadece. Bu gizlenmeyi nasıl yapıyorlar. Teşekkür ederim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Sizi takipten çıkarıp kendisinin de sizi takipten kaldırıp kaldırmadığını kontrol ediniz.