İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Takipçi Sayısı Arttırma Nasıl Yapılır ?

Bu yazımızda sizlere Instagram takipçi sayısı arttırma için yapabileceğiniz teknikleri aktarmaya çalışacağız. Bilindiği gibi günümüzde artık sosyal medya denildiğinde akla gelen uygulama Instagram. Ciddi bir kitle tarafından kullanılmasıyla birlikte aynı zamanda kullanımı her geçen gün artarken Facebook’a da yerini çoktan almış durumda. Bu kadar çok kullanım yapılmasının birçok sebebi bulunuyor. Herkese istediğiniz gibi arkadaşlık gönderiyorsunuz.

Sadece takipçi olmakla bir kişiyi takip edebiliyorsunuz ama karşınızdaki insan sizi takip etmeyebiliyor.  İşte Instagram’ın önemli noktalarından bir tanesi de bu. Takipçi sayınız ne kadar yüksekse bu durumda o kadar ön plana çıkmaya başlıyorsunuz. Herhangi bir resim ya da video paylaştığınız takdirde ön plana çıkmak için bu yüzden yapmanız gereken birçok şey mevcut.

Instagram takipçi sayısı arttırma ile ilgili olarak satın alma yoluna gitmek aslında en kolay yöntem. Ancak bunu nereden yapacaksınız ve nasıl güvenilir bir şekilde sonuç alabileceksiniz bu da önemli. Instagram takipçi sayısını arttırmak için firmalar neler yapıyor veya fenomenler nasıl bunu başarıyor bu konuda sizlere bilgi vermeye çalışacağız.

Instagram Organik Şekilde Takipçi Sayısı Arttırma Nasıl Yapılır ?

Instagram takipçi sayısı arttırma konusunda organik olarak yapılabilecek ilk şeyi düzenli paylaşılan geçiyor. Sizler de eğer sayfalarınızda düzenli bir şekilde paylaşım yapmaya başlarsanız zaten insanların tepkisini çekmeye başlıyorsunuz. Hızlı bir şekilde yükselmeye başlıyor ve böylece daha fazla takipçi sayısını ulaşabiliyorsunuz.

İnstagram’da en önemli şeylerden bir tanesi de hiç kuşku yok ki keşfet bölümlerine düşmek. Yani birçok insan tarafından görülme şansına sahip olmak. Öncelikli olarak organik olarak tıklanmanızı arttırmak ve takipçi sayınızı arttırmak istiyorsanız bu durumda yapmanız gereken düzenli stratejiler mevcut. İsterseniz gelin bunların neler olduğuna birlikte bakalım.

Profil Optimizasyonuna Önem Verin

Profil Optimizasyonuna Önem Verin

Instagram takipçi sayısı arttırma işlemleri için yapabileceğiniz ilk faktör optimize edilmiş bir hesaptır. Bu hesaplar kullanıcılara her zaman daha profesyonel görünür ve Instagram takipçi çoğaltma faktörlerinin başında gelir.

  • Hesabınız için uygun bir profil resmi
  • 150 Karakteri geçmeyecek bir biyografi yazısı
  • Ne olduğunuz, hesabınızın neye hizmet verdiğini anlatan bir açıklama ve gönderiler.
  • Eğer var ise ilgili web sitenizin linki.

Vs. gibi faktörleri Instagram hesabınızda kullanmanız gerekmektedir.

Hesabınızın Temasını İyi Belirleyin

Hesabınızın belirtli bir temaya sahip olması kullanıcıların gözüne düzenli ve özenilmiş bir hesap izlenimi verecektir. Bu görsel tutarlılık profesyonel bir imaj vererek Instagram takipçi arttırma sürecinizde size olumlu geri dönüşler sağlayacaktır.

Kullanıcıların sizlerden beklentisi ve hesabınız ile özdeşlemesi kolaylaşacaktır. Hesabınızın teması ile ayırt edilebilir bir sayfa haline dönüşmesi Instagram’da nasıl takipçi sayısı arttırılır ? sorusunun cevabıdır.

Kaliteli ve Özgün İçerikler Üretimine Önem Verin

Instagram’ da amacınız ne olursa olsun bu platformun görsel bir mecra olduğunu unutmayın. Bu nedenle görsel kalite esastır. Instagram takipçi yükseltme planınız için görsel kalitesi yüksek ve özgün içerikler üretmeye odaklanmanız gerekiyor.

  • Görselin Kalitesi
  • Paylaşımın Özgün Olması
  • Düzenli Paylaşım

faktörleri takipçilerinizi hesaba bağlamak adına önemli faktörler arasındadır.

Etkileşimlerinizi Arttırın ve Takipçileriniz İle İletişim Halinde Olun

Instagram takipçi sayısı arttırma yolları arasında tek yapmanız gereken şey elbette yalnızca içerik üretmek değildir. Takipçileriniz size bir soru yönelttiğinde hızlı cevaplar vermek veya yeri gelince soru cevap anketleri oluşturmak. Takipçiniz ile etkileşiminizin artmasında ve hesap güveninin çoğalmasına yardımcı olur.

Yardımsever Olun

Instagram hesabınız herhangi bir e-ticaret faaliyetine hizmet ediyorsa kullanıcıların sorularına yanıtsız kalmayın. Yardımsever bir profil oluşturmak hesabınıza olan bağlılığı arttıracaktır.

İlgili Makalemize Göz Atabilirsiniz : Instagram’da Satılabilecek Ürünler

Kendiniz Olun

Oluşturmak istediğiniz profil için elbette ilgili sektörde isim yapmış veya ilham aldığını kişilerden rakip analizi yapabilirsiniz. Fakat kullanıcılarınız sizleri siz olduğunuz takip edecekler. Bu nedenle ilham aldığınız kişiler olsa dahi her zaman kendiniz olun ve özgün paylaşımlar yaparak kendinize bir kitle oluşturun.

Sabırlı Olun

Takipçileriniz ile olan etkileşiminizde sizlere kötü söylemlerde bulunan hesaplar veya promote seçenekleri için DM kutunuzu sıkıştıran hesaplara denk gelebilirsiniz.

Bu noktada sabır her şeyiniz olmalı. Planladığınız içerikler ile yolunuza olumsuzluklara rağmen devam edin. Fazla etkileşim sonucunda bunalmış hissetmeyin sabırlı olun ve içeriklerinizi paylaşarak Instagram’da takipçi arttırma adımlarına devam edin.

Paylaşım Planı Oluşturun

Paylaşım Planı Oluşturun

Instagram takipçi sayısı nasıl artar ?” sorusunun cevabı şüphesiz Instagram içerisinde kalıcı bir varlık oluşturmaktan geçer. Takipçilerinizin hesabınızda düzenli olarak etkileşim vermesini istiyorsanız paylaşımlarınızı belli bir plana oturtmalısınız.

Bu plan yalnızca düzenli paylaşım yapmayı değil, bu paylaşımların yer ve zamanınıda kapsamaktadır. İçeriklerinizi takipçilerinizin aktif olduğu saatlerde paylaşmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede içerikleriniz Instagram algoritmasına girerek daha fazla kullanıcının önüne çıkacaktır.

İlgili Makalemize Göz Atabilirsiniz : Instagram’da Kaliteli İçerik Nasıl Oluşturulur ?

Doğru Kitleye Ulaşabilmek İçin Hashtag Stratejisi

Hastagler yani etiketler, paylaşımlarınızın doğru kitleye ulaşması için ‘doğrudan’ uygulayabileceğiniz bir stratejiyi temsil eder. Hashtaglerin fazla kitlelere ulaşılması adına kirli bir şekilde kullanılmaması gerekir. Bu nedenle hashtegleriniz paylaşımınızın kapsayıcı kategori konusundan ilgili paylaşıma ve o paylaşımın bir alt konusuna doğru gidebilir. Yani kısaca

  • Paylaşımın kapsayıcı ana hashtag konusu
  • İlgili paylaşımın konusu
  • Daha niş alt konuları

gibi kapsayıcı bir şekilde yapılabilir.

Instagram Hikayeleri ve Reels Paylaşımı

Instagram hikayeleri ve reels paylaşımları hızlı şekilde Instagram takipçi kazanma ve var olan takipçileriniz ile etkileşim alma yöntemlerinden biridir. Hikayeler 24 saat gibi bir zaman dilimi içerisinde kullanıcılarınıza anlık bildirimler etkileşim imkanı vermektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Reels ler ile hızlı ve kolay tüketimi ile hızlı tanıtım ve etkileşim imkanı vermektedir. Bu özellikler potansiyel takipçilerin hızlı bir şekilde dikkatini çekmek için birebirdir.

İşbirlikleri ve Ortaklıklar

Hesabınızı büyütmeye başladıkça sizinle aynı sektörde yer alan başka kullanıcılar ile iş birliği yapabilirsiniz. Ortak canlı yayınlar, tanıtım stratejileri veya ilgili markalardan ürün tanıtımı gibi sponsorluk anlaşmaları yaparak hem Instagram gelir elde edebilir hem de takipçilerinizi daha fazla kişiye ulaşarak arttırabilirsiniz.

Reklam, tanıtım veya ortaklıklarınızda ulaşmayı düşündüğünüz hedef kitlenizi iyi analiz etmeyi unutmayın.

Analiz Süreçleri

Instagram işletme hesaplarına istatistiklerini gözlemleyebilme imkanı vermektedir. Stratejilerinizin ve paylaşımlarınızın ne kadar etkili olduğunu görebilmeniz için analiz özelliklerini kullanabilirsiniz.

  • Takipçi demografileriniz
  • Etkileşim ve trafik oranlarınız

Gibi veriler sizlere hesabın bir özetini çıkartmaktadır. Bu sayede neyi iyi neyi kötü yaptığınızı görebilir ve Instagram takipçilerinizi arttırmak adına yeni yöntemler geliştirebilirsiniz.

Hesabınızı Diğer Sosyal Medya Platformları İle Destekleyebilirsiniz

Hesabınızı Diğer Sosyal Medya Platformları İle Destekleyebilirsiniz

Elbette sosyal medyada güçlü olmak istiyorsanız bunu sadece Instagram’ a yaslanarak yapamazsınız. Facebook, Twitter, TikTok gibi sosyal medyalardan destek almanız gerekir.

Bu sosyal medyalar var olan kullanıcılarınızın sizden her yerde haberdar olmasına ve farklı sosyal medyalarda etkileşimler vererek yeni kişilerin hesabınızı takip etmesine yardımcı olur. Farklı sosyal medyalardan edindiğiniz etkileşimler sayesinde Instagram hesabınıza doğrudan takipçi kitlesi çekebilirsiniz.

Instagram’da Takipçi Satın Alımı İle Sayı Nasıl Arttırılır ?

“Instagram takipçi sayısı nasıl artar ?” sorumuza bir başka yöntem ile devam ediyoruz. Bu da hesabınızı hızlı bir şekilde büyütebilmek için Instagram takipçi satın al adımlarından geçiyor. Instagram hesabınızın hızlı ve etkili bir şekilde büyümesine yardımcı olan satın alma hizmetleri kişilerin profillerinin kısa zamanda büyümesine ve kullanıcıların dikkatini çekerek organik etkileşimine yardımcı olmaktadır.

Bu nedenle takipçi veya Instagram beğeni satın alma işlemleri gibi stratejiler hesabını büyütmek isteyen bir çok kullanıcı için tercih edilen bir yöntemdir.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram takipçi sayısı profilinizin imajı açısından çok önemli bir parametredir. Takipçi sayısı yüksek olan profiller daha güvenilir ve daha popüler olarak kabul edilmektedir.

Instagram takipçi sayısını organik olarak arttıabileceğiniz gibi takipçi satın alarakta arttırabilirsiniz. Yazımızı detaylı olarak inceleyerek iki yöntem hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Instagram takipçi satın almak için dijital medya servislerinin en güvenilir ve sağlam markası olan Instatakipci.com‘ u gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Instagram konusunda hizmet veren ve bu hizmet karşılığında sizlerden hesap şifrenizi isteyen uygulamaları asla kullanmayınız.

Instagram takipçi sayınız ne kadar yüksek ise profilinizin görünürlüğü o kadar fazla olacaktır. Takipçileriniz sizleri daha popüler bir hale getirebilir.

Instagram profiliniz ile en fazla 7500 kullanıcıyı takip edebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Takipçi Sayısı Arttırma Nasıl Yapılır ? Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Gönül Köroğlu
    Gönül Köroğlu

    Merhaba ben instagram takipçimi artırmak istiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

  2. Ali Deniz
    Ali Deniz

    Wowwwww

  3. deniz
    deniz

    instagramda takipci sayimi arttirmak istiyordum artık net bir bilgi sahibiyim bu konu hakkında özgün bir içerik olmuş teşekkürler

  4. Devrim Yazar
    Devrim Yazar

    instagramda takipci sayisini arttırma ve neleri yapmamız gerekenler hakkında faydalı bir blog

  5. Umutarslan3333
    Umutarslan3333

    Her şey için teşekkür ederim