İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Etiket Kaldırma Nasıl Yapılır?

Uzun süredir kullanımda olan Facebook tarafından kullanılan ve etkileşimi artırması hedeflenen etiketler bazen can sıkıcı durumlara neden olabiliyor. Facebook etiket kaldırma işlemi bundan dolayı kullanıcılar için çok önemlidir.

Facebook Etiketleme Nedir ve Ne İşe Yarar?

Sosyal medya denilince ilk akla gelen platformlardan bir tanesi olan Facebook tarafından etiket özelliği doğrudan kullanıcılar arasında etkileşim sağlamaktadır. Bu özellik kullanıldığında etiketlenen kişilere bildirim gitmekte ve yapılan paylaşım haber verilmektedir. Ayrıca etiketlenen kişilerin ayarları uygun ise yapılan paylaşım o kişinin de sayfasına düşmektedir. Böylece paylaşımın çok geniş kitlelere ulaşması sağlanmış olur.

Facebook’a yüklenen fotoğraflar sistem tarafından algılanır ve burada bulunan kişilerin yüzleri kare içerisine alınır. Bu aşamada Facebook, fotoğrafı yükleyen kişiye etiketleme yapması için öneride bulunur. Fotoğrafı yükleyen kişi de isterse etiketleme işlemi yapar. Böylece fotoğrafta bulunan kişi ya da kişilere bildirim gönderilerek etiketli oldukları bir fotoğrafın siteye yüklendiği haber verilir. Basit bir mantıkla çalışan bu sistem sayesinde kullanıcılar kendilerini de ilgilendiren fotoğraf ya da paylaşımları ilk anda öğrenmiş olurlar. Facebook etiketlendiğin fotoğrafları silme işlemini kolayca tamamlayabilirsiniz. Bu özellik fotoğraf dışındaki farklı paylaşımlar için de kullanılabilir.

Facebook Etiket Kaldırma İşlemi Adımları

Facebook etiket kaldırma adından da anlaşılacağı gibi istenmeyen etiketlerin kaldırılmasını sağlar. Kullanıcılar arası etiketler etkileşimi artırmasına karşın yapılan bazı etiketlemeler can sıkıcı olabilir. Bu tür etiketlerin kaldırılması son derece kolaydır ve bu işlem çok kısa bir süre içerisinde yapılabilir.

Fotoğraflardan Etiket Kaldırma

Facebook üzerinde etiketlenen bir fotoğraf olduğunda kullanıcılara bildirim gönderilir ve yapılan etiketleme haber verilir. Bu etiketin kaldırılması için aşağıda belirtilen yolun izlenmesi gerekir. Buna göre:

  • Kullanıcıların öncelikle gelen bildirimi takip ederek fotoğrafa ulaşması gerekir.
  • Fotoğrafa gelindiğinde altında bir takım seçenekler olduğu görülecektir. Fotoğraf etiketleme, beğenme, seçenekler, paylaşma ve gönderme gibi farklı seçenekler olduğu görülecektir.
  • Yukarıda bahsedilen “Seçenekler” bölümüne giriş yapılmalıdır.
  • Burada açılan yeni bölümde “Etiket Kaldır” şeklindeki seçeneğin tıklanmasıyla işlem tamamlanmış olacaktır.
Facebook gönderi etiket kaldırma

Yukarıda bahsedilen işlemler çok kısa sürmektedir. Bu işlemler yapıldığında sadece etiket kaldırılmış olacak ve fotoğraf Facebook üzerinde yer almaya devam edecektir. Etiketi kaldıran kullanıcılar eğer fotoğraftan da rahatsız ise fotoğrafı yükleyen kişiden kaldırmasını isteyebilir. Ayrıca Facebook’a bunu rapor da edebilir.

Gönderi ve Mesajlardan Etiket Kaldırma

Yukarıda bahsedilen yöntemde fotoğraflardan etiketin nasıl kaldırılacağı anlatılmıştır. Benzer işlemler gönderi ya da mesajlar için de yapılabilir. Özellikle gönderilerin direkt zaman tünelinde yer alması istenmeyen durumlara yol açması bakımından daha can sıkıcı olabiliyor. Burada da aynı yöntem uygulanarak etiketin kaldırılması mümkündür. Bunun için söz konusu bildirim izlenerek gönderiye gidilmesi ve “Seçenekler” bölümüne giriş yapılması gerekir. Hemen ardından ise “Etiketi Kaldır” seçeneği tercih edilerek işlem tamamlanmış olur.

Eğer Instagram uygulamasındaki etiketleri kaldırmak istiyorsanız Instagram etiket kaldırma yazımızı okuyarak adımları öğrenebilirsiniz!

Facebook Etiketlerinde Kullanıcı Onayı Nedir?

Facebook etiketleme kullanıcılar için bazen eğlenceli olmasına rağmen bazen kötü bir şaka ya da farklı bir amaçla yapılan etiketlemeler çok önemli sorunlara açabilir ya da can sıkıcı olabilir. Bunun için kullanıcıların Facebook etiket kaldırma ile uğraşmak yerine farklı bir yöntemi kullanması çok daha işe yarar bir çözümdür. Bu yöntemde istenmeyen etiketlemelerin zaman tünelinde görünmesi mümkün olmayacaktır. Bu da can sıkıcı durumların yaşanmadan engellenmesi anlamına gelmektedir. Bu yüzden Facebook etiketleme kaldırma yapmak isteyebilirsiniz.

Facebook etiketleri yönetebilmek için yapılması gereken işlemler şu şekildedir:

  • Kullanıcıların Facebook hesabına giriş yapmalı ve ardından ayarlar bölümüne geçmelidir.
  • Ayarlar bölümünde sol tarafta farklı kategoriler olduğu görülecektir. Genel, Güvenlik, Gizlilik, Zaman Tüneli ve Etiketleme, Konum, Engelleme, Dil ve bunlara benzer kategoriler yer almaktadır. Bu kategorilerden “Zaman Tüneli ve Etiketleme” bölümü seçilmelidir.
  • Bu kategori seçildiğinde etiketleme ile işlemlerin yer aldığı görülecektir. Buradan yapılan ayarlamalar sayesinde etiketlerin yönetilmesi mümkündür.
  • Bu kategoride yer alan “Etiketlendiğiniz gönderiler zaman tünelinden önce sizin onayınıza sunulsun mu?” kısmı seçilerek bunun “Açık” konuma getirilmesi gerekir. Böylece farklı bir kişi eklediği fotoğraflar ya da gönderilerde bu ayarı yapan kullanıcıyı etiketlediğinde Facebook kullanıcıdan onay isteyecektir. Onay verilmemesi halinde zaman tünelinde bu paylaşım yer almayacaktır.
  • Bu kategorideki bir başka seçenek ise “Başkalarının senin gönderilerine yaptığı etiketlemeler Facebook’ta gözükmeden önce onayınıza sunulsun mu?” şeklindedir. Bu seçeneğin de açık konuma getirilmesi gerekir. Böylece yapılacak bütün etiketlemelerde Facebook kullanıcıdan onay isteyecektir.
Facebook etiket ayarları

Yukarıda bahsedilen işlemlerin yapılması durumunda etiketlemelerin tamamı için onay sistemi devreye girer. Böylece kullanıcıların istemedikleri fotoğraf ya da gönderiler zaman tünelinde yer almamaktadır. Böylece fotoğrataki etiketi kaldırma işlemini tamamlamış olacaksınız.

Fotoğraflardan Etiket Kaldırma Hakkındaki Diğer Hususlar

Facebook yakın zamanda yaşamış olduğu skandallardan dolayı kullanıcı gizliliği ve güvenliği konusuna daha fazla önem vermeye başladı. Bu sayede güveni sarsılan kullanıcıların güvenini yeniden kazanmaya çalışan Facebook, etiketleme konusunda da farklı seçenekleri kullanıcılara sunmaktadır. Facebook etiket kaldırma işlemleri son derece hızlı ve kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu işlemler çok kısa sürede sonuçlanmakta ve etiketler kaldırılarak fotoğraf ya da gönderiler zaman tünelinden kaldırılmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Yukarıda da bahsedildiği gibi bu işlemler sadece etiketin kaldırılmasına yaramaktadır. Etiketler kaldırıldığında söz konusu gönderi ilgili kişinin zaman tünelinden kalkacaktır. Fakat hala yükleyen kişinin Facebook hesabı üzerinde kalmaya devam edecektir. Bunun tamamen kalkması için ya yükleyen kişinin silmesi ya da yapılacak raporlama sonrasında Facebook’un kaldırması gereklidir.

Facebook etiket kaldırma nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Facebook’un yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Facebook sayfa beğenisi satın alma ve konusunda yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Facebook Hesap Kitlendi Sorunu çözümü için ilgili blog yazımızı okuyun! Instatakipçi Facebook sayfa beğeni satın al hizmetine göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bir Facebook etiketi, paylaşımlarınıza diğer kullanıcıları dahil edebileceğiniz ve böylece daha aktif bir etkileşim ağı oluşturmanıza olanak sağlayan bir içeriktir.

Etiketlediğiniz içeriklerden etiketi tekrar kaldırmak için yapmanız gerekenler blog yazımızdan anlatılmıştır. Çok kolay bir şekild eistedğiniz etiketi kaldırabilirsiniz.

Hangi içeriklere, hangi kullanıcıların sizi etiketleyebileceğini seçebilirsiniz. Bir etiketleme işlemi olduktan sonra sizin onayınıza sunulmasını ayarlamanız mümkündür.

Sayfalarınıza yönetim yardımlarında bulunmanız adına yönetici ekleyebilirsiniz.

Profillerinizi güvene almak için e-posta kaydınızı ve telefon numarası ile doğrulamaları yapmalısınız.

Messenger uygulaması hala aktif olarak kullanabilmektedir. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Etiket Kaldırma Nasıl Yapılır? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Deniz Egemen
    Deniz Egemen

    Facebook etiket kaldırma işleminin nasıl yapıldıgını merak ediyordum öğrendim böylelikle

  2. Ali Saltik
    Ali Saltik

    etiket kaldırmanın facebook üzerinden nasıl yapıldıgını bilmek istiyordum teşekkürler faydalı bir blog olmus

  3. Mustafa Üstün
    Mustafa Üstün

    Facebook etiket kaldırma adımlarını çok güzel göstermişsiniz gerçekten. Oldukça yararlı bir içerik olmuş. Bu yazı sayesinde kolaylıkla etiketleri kaldırabildim. Teşekkürler!

  4. Ezgi Gözen
    Ezgi Gözen

    Facebook üzerinde etiketlendiğim saçma gönderilerden nasıl etiket kaldırırım derken bu faydalı yazı ile karşılaştım. Çok teşekkürler!