İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hikayeler Bölümü Nasıl Gizlenir?

Instagram son günlerde milyarlara ulaşan kullanıcı sayısıyla artık sosyal medya platformunun olmazsa olmazı haline gelmiş bulunmaktadır. Yıllardır kendini geliştiren ve sık sık farklı özellikler eklenen Instagram uygulamasının son dönemde yapılan güncelleme ile gelen ve çok sık kullanılan özelliği de Instagram hikayeler bölümü özelliğidir. Instagram hikayeler bölümü gelmesi ile kullanıcılar artık 24 saat sonra silinecek şekilde fotoğraf ve videolar yükleyebilmektedir. Bu yazımızda Instagram hikayeler bölümü nedir ve nasıl gizlenir gibi soruların yanıtlarını sizlere vermeye çalıştık.

Instagram Hikayeler Bölümü Özellikleri Nelerdir?

Instagram hikayeler bölümü ile kullanıcılar 24 saat süren kısa paylaşım yöntemi sayesinde yükledikleri fotoğraf ve videolara çeşitli filtreler ekleyebilmektelerdir. Üstelik son yapılan güncellemeler ile belli başlı efektler de getirilmiştir bu efektler :

  • Oluştur
  • Boomerang
  • Yerleşim
  • Eller Serbest
  • Çift Kamera

Gibi özelliklerdir ve Instagram hikayeler bölümü üzerinde çok sıklık ile kullanılmaktadır. Bunların yanında hikayeler bölümünde çekilecek videolar ve fotoğraflar için güzel yüz efekti gibi çeşitli efektler de eklenmiştir. Instagram hikayeleri 24 saat için profilde gözükse de daha sonra bu hikayeleri kendi profilinizde sabit tutmanızı sağlayacak öne çıkanlar özelliği de getirilmiştir. Bu özellik ile önceden yüklediğiniz hikayeleri arşivler bölümünüzde bulabilirsiniz. Arşivden bulduğunu hikayeleri profilinizde öne çıkan hikayeler kısmında sabitleyebilir ve profilinize her daim Instagram hikaye izlenme sağlayarak kullanıcılara gösterebilirsiniz.

Instagram Hikayeler Bölümü Gizleme Özelliği Neden Yapılır ?

Instagram uygulamasının en önemli özelliklerinden birisi de kullanıcıların profillerini istemediği kişilerin görmesini engelleyebilmek için gizli tutabilmesidir. Bu gizlilik ile kullanıcılar profillerini sadece kendilerinin izin verdiği kişilere açmakta ve fotoğraf ve videolarından oluşan verileri sadece arkadaşlarının görmesine izin vermektedirler. Instagram’a gelen Instagram hikayeler bölümü özelliği ile gizlilik etkeni buraya da getirilmiştir. Bu anlamda kullanıcılar yükledikleri hikayelerini kendi arkadaşları arasından da herkese açmak zorunda değildir. İstedikleri kişilere hikayelerinin görünmesi için izin verebilirler, istemedikleri kişiler için de hikaye gizleme işlemi yapabilmektedirler. Çoğu zaman kullanıcılar belli başlı kişisel konulardan dolayı bu hikaye gizleme bölümüne sıkça başvurmaktadırlar. Çok basit adımlar gerektiren bu işlemler için yazımızın devamını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Instagram Hikayelerimi Nasıl Gizlerim?

Instagram Hikayelerimi Nasıl Gizlerim?

Instagram hikayelerini gizlemek aslında son derece basit birkaç işlemden oluşmaktadır. Bu işlemleri sıralamak gerekirse :

  • Öncelikle bir mobil cihazımızdan Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Hemen ardından karşımıza gelecek olan ilk sayfadan yani ana sayfamızdan Sağ alt köşede bulunan profile resminize tıklayın.
  • Profil fotoğrafınıza tıkladıktan sonra Profil sayfanız açılacaktır.
  • Sağ üst köşede görünen üç çizgi butonuna tıklayın ve açılan sayfadan “Ayarlar ve Gizlilik” butonuna dokunun.
  • Biraz aşağıya indiğinizde “Hikayeyi ve canlı videoları gizle” seçeneği görecekseniz. Artık Instagram hikayeler bölümü gizleme işlemlerimizi bu sayfadan halledebilirsiniz.
  • Sayfaya girdiğiniz zaman en üst bölümde Hikayeyi şu kişilerden gizle seçeneğini görüyoruz ardından bu butona tıklıyoruz. Daha sonra karşımıza takipçilerimizin yer aldığı bir liste gelecek, bu liste üzerinden hikayelerimizi görmesini istemediğimiz kişileri isimlerinin yanındaki kutucuğa tıklayarak seçiyoruz.

Seçtiğimiz bu kişiler ile listemizi tamamladıktan sonra sağ üst kısımda yer alan Bitti butonuna basarak işlemlerimizi kaydediyoruz. Instagram hikayeler bölümü gizleme işlemimizi de böylece tamamlamış bulunuyoruz.

Instagram Hikayeler Bölümü Toplu Gizleme Özelliği Var mıdır ?

Instagram üzerinden hikayeleri bütün kullanıcılara gizleme seçeneği ne yazık ki bulunmamaktadır. Eğer hiç kimse attığınız storyleri görmesin istiyorsanız hikaye paylaşmamaktan başka seçeneğiniz yoktur nitekim Instagram’da toplu seçim yapacağınız bir seçenek yer almamaktadır, hikayelerinizi görmesini istemediğiniz kullanıcıları tek tek seçmeniz gerekmektedir.

Eğer kullanıcılara veya size gizlenen bir hikaye olduğundan şüpheleniyorsanız Instagram Gizli Hikaye Nasıl Görülür? yazımıza göz atmayı unutmayın.

Instagram Hikayeleri Gizleyemiyorum Sorunu Nasıl Çözülür ?

Instagram hikayelerini gizleme işleminde sorun yaşıyorsanız uygulayabileceğiniz yöntemler için üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyacınız yoktur. Muhtemelen yazılımsal bir sorundur.

  • Öncelikle uygulamanın güncel olduğundan emin olmalısınız. Instagram güncel değilse uygulama marketine (Android cihazlar için Google Play Store, İOS işletim sistemine sahip cihazlar için AppStore) giderek güncelleme yapabilirsiniz.
  • Güncelleme yaptıktan sonar sorun düzelmezse uygulamayı silin ve telefonu tekrar başlatın. Ardından uygulamayı yükleyerek giriş yapın. Sorununuz büyük ihtimalle düzelmiş olacaktır.

Instagram Hikayeler, standart paylaşım alanından çok daha fazla öne çıkmaya başladı. Kullanıcılar için hızlı ve daha samimi şekilde güncel paylaşım yapma imkanı veren hikayeler sayesinde, Instagram güncellemeleri de genelde Instagram hikayeler üzerine yoğunlaştırılıyor.

Instagram Hikayeler Repost Özelliği Nedir ?

Instagram Hikayeler Repost Özelliği Nedir ?

Yeni güncellemeler ile beraber Instagram Hikayeler bölümünde geri paylaşım özelliği kullanılabilmektedir. Bir örnek ile açıklamak gerekirse.

  • Diyelim ki bir arkadaşınız hikayeler bölümünde paylaşım yaptı ve bu paylaşımın içerisinde sizi etiketledi. Bu durumda size etiketleme bildirimi gelecek. Paylaşımın içerisinde etiketlendiğiniz için gelen bildirimde ise yeni bir seçenek olacak.
  • Yeni seçeneği kullanarak, etiketlendiğiniz paylaşımı kendi hikayenize ekleyerek paylaşabiliyorsunuz.

Tüm bu ayarlamaları yapmak için sadece gelen bildirimi kullanmanız yeterli olacak. Ekstra olarak sizlerde, hikayenizde yer alan kullanıcıları hikayelerinde paylaşması için etiketleyebilmektesiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Ayrıca Instagram’da görmüş olduğunuz gönderileri :

  • Kağıttan uçak sembolu şeklinde olan “Paylaş” butonuna tıklayarak.
  • “Hikayem’de Paylaş” seçeneği ile repost edebilirsiniz.

Hikayelerinize eklemek için Instagram Hikayeye Kişi Etiketleme Nasıl Yapılır? merak ediyorsanız ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da paylaştığınız hikayeleri bazen bazı kullanıcılardan gizlemek isteyebilirsiniz. Hikaye gizleme özelliği gizlemek istediğiniz kullanıcılara hikayenizi göstermez.

Instagram hikaye gizlemek için hikaye paylaşım ekranına gelerek buradan hikaye ayarlarını seçerek gizlemek istediğiniz kullanıcıları tek tek seçerek hikayelerinizi gizleyebilirsiniz.

Instagram’da takip ettiğiniz bir kullanıcının hikayesini kendi profilinizde (hikayenizde) yayınlamanızı sağlayan özelliktir. Repost özelliği detayları için yazımızı okuyabilirsiniz.

Instagram yakın arkadaşlar, hikayelerinizin sadece yakın arkadaşlarınız tarafından görüntülenmesine imkan tanımakta olan bir özelliktir.

Instagram öne çıkan hikayeler profilinize sabitlediğiniz hikayelerdir. Siz silmediğiniz sürece kalıcı olarak profilinizde yer almaya devam eder.

Instagram hikayeler profillerde en fazla 24 saat süre ile kalacaktır. 24 saat silinecektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikayeler Bölümü Nasıl Gizlenir? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Adem Şeker
    Adem Şeker

    Instagram hikayeler bölümü gizleme için sadece arkadaşlar kısmını kullanırsam yalnız benmi görmüş oluyorum. Ben bazı arkadaşlarımın görmesini istiyorum ne yapmam lazım.

  2. Anıl Işık
    Anıl Işık

    İnstagram hikayeler bolumu nasil gizlenir merak ediyordum bende teşekkürler

  3. Tuncay Nazif
    Tuncay Nazif

    instagram hikayeler bolumunun nasıl gizlenecegi ile alakalı faydalı bir blog