İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Anket Ekleyemiyorum Sorunu ve Çözümü

Instagram tarafından getirilen özelliklerden bir tanesi olan anket ekleme kullanıcıların farklı alanlarda anketler yapmasına imkan veriyor. Fakat “Instagram anket ekleyemiyorum & Instagram anket nasıl yapılır ?” şeklinde sorun belirten kullanıcıların sayısı da bir hayli fazla. Hikaye bölümüne anket eklemek isteyip de sorun yaşayan insanların çözüm için izlemesi gereken farklı yollar vardır.

Instagram Anket Özelliği Nedir?

Şimdi söz konusu özelliği biraz daha detaylı olarak ele alalım. Instagram Anket Özelliği hikayeler bölümünde kullanılacak olan bir özellik olacak. Dediğimiz gibi bunu sadece hikayeler kısmında kullanabileceğiniz. Bir gönderi hazırlayıp, daha sonra bu gönderi üzerinden kullanıcılara sorular yöneltebileceksiniz. Takipçilerinize yönelteceğiniz soruların en fazla iki farklı seçeneği olacak. Instagram Anket Özelliği için sorduğunuz soruya eskiden sadece 2 yanıt gelebiliyordu. Yeni güncelleme ile birlikte “evet, hayır”, “olur, olmaz” gibi kısa cevapların dışında, uzun cevaplarda eklemek mümkün.

Kullanıcılar ise Instagram Anket Özelliği kullanarak oluşturduğunuz sorulara seçeneklerden birini seçerek cevap verebilecekler. Şimdiden bir hayli beğenilen yeni özellikle beraber ankete cevap veren kullanıcıları da yine soru ekranında görebileceksiniz. Hem ankete kimlerin cevap verdiğini hem sonuçların nasıl olduğunu hem de Instagram takipçilerinizin ne cevap verdiğini görmeniz mümkün. Bunun anketi paylaştığınız storye gelerek yukarı kaydırmanız yeterli. Kimin hangi cevabı verdiğini de net bir şekilde görebilirsiniz.

Ayrıca tıpkı hikayeler paylaşımlarında olduğu gibi Instagram Anket Özelliği kullanılarak sorulan soruların da geçerlilik süresi 24 saattir. 24 saat sonra söz konusu anket kaybolur. Kullanıcılar daha sonra sonuçları göremezler.

Instagram Anket Ekleyemiyorum Sorunu Hakkında

Instagram Anket Ekleyemiyorum Sorunu Hakkında

Instagram’a sonradan eklenen özelliklerden olan anket ekleme sorunu farklı nedenlerden kaynaklanabiliyor. Bu durum kişilerin anket özelliğinin görmemesine ya da kullanamamasına neden oluyor. Dolayısıyla çözüm için belirtilen yöntemlerin tamamının uygulanması ve daha sonra anket eklenmesi gerekiyor.

Instagram Anket Ekleyemiyorum Sorununun Nedenleri Nelerdir ?

Instagram’a anket yapma özelliğini kullanamayan kullanıcıların izlemesi gereken çözüm yolları farklılık gösterebiliyor. Sorunun nedeni ve bunlara ait çözüm yolları şunlardır:

  • Anket ekleme sorunun en önemli nedenlerinden bir tanesi kullanıcıların telefonlarının eski olmasıdır. Eski telefonlarda bu özellik çalışmadığı için kullanıcılar anket ekleyemezler. Bunun için yapılması gereken şey, telefon modellerinin yükseltilmesidir.
  • Instagram anket ekleyemiyorum diyenlerin ve bu uygulamada farklı sorunlar yaşayanların problemlerinin nedenlerinden en önemlisi Instagram uygulamasının güncel olmamasıdır. Güncel olmayan uygulamalarda bu özellik çalışmadığı için kullanıcıların uygulamalarını güncellemesi gerekiyor.
  • Bu sorununun bir başka nedeni de önbellekle ilgilidir. Programın önbelleğine aldığı verilerden dolayı yeni özellikler görülmeyebiliyor. Bunun için kullanıcıların uygulamanın önbelleğini temizlemesi ve yeniden giriş yaparak anket eklemeyi denemesi gerekiyor.

Instagram Anket Ekleyemiyorum Sorunu Çözümleri Nelerdir ?

Yukarıda belirtilen çözüm yollarının tek tek denenmesi değil aynı anda denenmesi gerekiyor. Yani telefonunuzun mutlaka yeni bir Android sürümüne sahip olması, uygulamanın güncel ve önbellek verilerinin temizlenmiş olması gerekiyor. Özellikle güncel olmayan Android ve İOS sürümleri bu özelliğin çalışmasına engel oluyor. Kullanıcıların bu duruma özellikle dikkat etmesi gerekiyor.

Instagram Hikayeler Anket Emoji Slider Nedir?

Instagram Hikayeler Anket Emoji Slider Nedir?

Standart olarak sunulan anket sisteminde çok fazla seçeneğiniz yoktu. Kullanıcılara sorduğunuz anketlerde iki cevaplı bir anket kullanabiliyordunuz. Evet hayır gibi basit bir anket sistemi sunuluyordu. Instagram Hikayeler Anket Emoji Slider sisteminde ise anket cevaplarının emoji olarak verilmesi sağlanıyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Cevabınız için bir emoji belirliyorsunuz ve takipçileriniz bu emojileri slider üzerinde kaydırarak bir nevi, o emoji ile değerlendirme yapıyor. Diyelim ki paylaşımınızın beğenilip beğenilmediğini soruyorsunuz ve gülücük emojisini seçtiniz. Takipçileriniz emoji ile oluşturulan barı sağa sola hareket ettirerek size bir puan vermiş oluyor ve sizde cevaplar kısmında takipçilerinizin Instagram beğenileri derecelendirmelerini görebiliyorsunuz.

Instagram anket ekleyemiyorum sorunu ve çözümü konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram anket hikayeler üzerinden takipçilerinize yöneltebileceğiniz soruların cevapları ile birlikte alınması etkinliğidir.

Instagram’a giriş sağlayın, hikaye paylaşma butonu kameraya tıklayarak paylaşım ekranına geçin. Daha sonra üst seçeneklerden dosyaya tıklayın. Açılan ekrandan anket seçeneğine tıklayarak ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Anketlerin yayında kalma süresi 24 saattir. Hikayeler ile birlikte yapıldığından 24 saati geçmemektedir.

Instagram anket özelliği ile takipçileriniz ile etkileşim yükseltebilirsiniz. İkilikte kaldığınız konular hakkında takipçilerinizden fikir alabilirsiniz.

Instagram uygulamanız ile anket oluşturmanız için herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Sınırsız olarak anket oluşturabilirsiniz.

Instagram anketleriniz hikayeler kısmında takipçilerinize gösterileceklerdir.

Kendi yapmış olduğunuz anket sonuçlarını görüntülemek istiyorsanız, uygulamaya giriş yapıp, yaptığınız anketi görüntüleyin daha sonra izleyicilerin olduğu listeyi açın böylelikle anket sonuçlarınızı görebileceksiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Anket Ekleyemiyorum Sorunu ve Çözümü Hakkında 13 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 152 Ortalama: 5 )

13 yorum

  1. Hülya Tekin
    Hülya Tekin

    Instagram anket ekleyemiyorum, daha doğrusu eklentili yapsam bile çalışması başlamıyor. Yazınız çok faydalı oldu teşekkürler. Takipçi satın almak istiyorum ne kadar olur acaba?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhabalar tüm hizmetlerimize anasayfaya tıklayarak veya bu bağlantıyı adres çubuğuna yazarak görebilirsiniz.

  2. Mehmet ASLAN
    Mehmet ASLAN

    Genera Mobile marka telefonum var anket eklemeye çalışıyorum ama bir türlü yapamadım. Yardımcı olurmusunuz? özel bir program var mı bu işlemler için

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Özel herhangi bir eklenti yok sadece Instagramınızın ve haliyle kullandığınız Android cihazınızın uyumlu olması yeterli. Eğer bu özellik sizde görünmüyorsa cihazınızın Android sürümünü güncellemeyi deneyebilir ve daha sonrasında da Instagram uygulamanızı güncelleyebilirsiniz.

      • Efe
        Efe

        Ben telefonumdan başkasının profiline girdiğimde bu özellikleri kullanabiliyorum ama kendi profilimde özellikler çıkmıyor bunun için bir çözümünüz var mı ?

  3. Enes
    Enes

    Kardeşim benim hesapta anket eklenmiyor aynı telefon aynı instagram başka hesap açınca onda çıkıyor ama benim hesapta hiç bir şekilde benim hikayede anket çıkmıyor buna bir çözümün varsa helal olsun

  4. Şeyma
    Şeyma

    Merhaba ben tablet kullanıyorum İPad İOS ve aynı zamanda android Samsung kullanıyorum ama şöyle bir şey var telefonda 3tane hesap var (instigramın) ama birinde anket ve ankete benzeyen şeyler var ama diğer iki hesapta anket ve ankete benzeyen diğer şeyler yok bu 3 hesabıda aynı cihazdan kullanıyorum ve tablette ise yine aynı 3 hesap var ama anket filan yok bunu nasıl düzeltebilirim??lütfen yardım edin??

  5. İnstgrm: mucahitkhrmn01
    İnstgrm: mucahitkhrmn01

    Hesabi 1 hafta felan dondurmaniz yeterli.

  6. merve
    merve

    telefonum İOS 3 adet hesap açık, 1 tanesi işletme hesabı bunda anket özelliği ve diğer özellikler yok. farklı android telefon ve farklı ios telefonda da hesabı açtım çıkmıyor hiçbir şekilde. kişisel hesap yaptım tekrar işletme hesabı yaptım yine olmadı. acil yardımınızı rica ederimm

  7. neon sehri
    neon sehri

    Instagram telefon üzerinde girdiğim zaman hikaye paylaşımında gif, anket, sorular, geri sayım, beğeni seviyesi gibi özellikleri kullanamıyorum. İkinci olarak kendi profilimde yada başka birisinin profiline bakınca kaç tane fotoğraf attığının sayısı gözükmüyor. Linklere bakabilirseniz sorunu net olarak görürsünüz. Telefon uygulama sürümü güncel aynı telefon üzerinden başka hesapla girince sorun yok bütün özellikler tam kullanılıyor. Malesef sorunun ne olduğunu çözümünü hiç bir şekilde bulamadım. Sıkıntının çözümünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

  8. Gülçin
    Gülçin

    Kendi hesabımı başkasının telefonundan açınca dahi gözükmüyor her şeyi denediim olmuyor. Benim telefonumdan başkası hesabını açtığında oluyor. Hesapla ilgili bir problem galiba diye düşünüyorum nasıl düzeltilebilir bu ?

  9. Poyraz Uğur
    Poyraz Uğur

    Anket ekleyememe hatasıyla karşı karşıya geldim bir iki gündür adımlarınızı uygulayarak sorunu çözdüm faydalı oldu teşekkür ederim

  10. Fahir Engin
    Fahir Engin

    İnstagram üzerinden anket ekleyememe sorunu ve bunun çözümünü açıklayıcı bir şekilde anlatan güzel bir yazı