İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Facebook günümüzün en popüler sosyal medya platformu olmakla beraber en çok kullanıcıya sahip ağıdır. Bu anlamda insanlar fotoğraf ve video paylaşımını ilk önce Facebook üzerinde yapıyorlardı. Fotoğraf ve video paylaşımları hala Facebook üzerinden popülaritesini sürdürmekle beraber, sosyal medya ağları ve onların problemleri her zaman olmuştur. Bu anlamda Facebook kullanıcıları için ilk zamanlardan bu yana en sık karşılaşılan problemlerden birisi de Facebook videolar oynatılamıyor problemidir. Bu anlamda yazımızın devamında bu konuyu detaylandıracağız ve çözüm önerilerini sunacağız.

Facebook video oynatma sorunu birden fazla sebep nedeniyle oluşabilir. Öncelikle cihazınızın internete bağlı olduğundan emin olun. Daha sonra, içeriğin devamını inceleyerek, Facebook videoları otomatik oynatma sorununu çözebilirsiniz. Videolar hiç oynatılmıyorsa veya oynatılırken donma durumu oluyorsa büyük ihtimalle, internet bağlantı sorunları vardır ama internet bağlantısında sorun olmadığını düşünüyorsanız, Facebook hesabınızdan çıkış yapıp tekrar giriş yapmanızı öneririz.

facebook videolar oynatılamıyor sorunu nasıl anlaşılır

Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu Nasıl Anlaşılır?

Eğer Facebook uygulamasına girdiğinizde videoları izlemekte zorlanıyorsanız, bu sorun sizin de başınıza gelmiş demektir. Bir videoyu izlerken donma ya da takılma yaşıyorsanız veya hiç oynatamıyorsanız Facebook video oynatma problemi olduğunu anlayabilirsiniz.

Bu gibi durumlar daha önce de bahsettiğimiz gibi ağ sorunlarından kaynaklanmaktadır ve genellikle kolay bir çözümü vardır. Ağınız ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız büyük ihtimalle Facebook hesabına video yükleme işleminde de sorun yaşayacaksınız. Hesabınızda herhangi bir video, fotoğraf gibi bir paylaşım yapamazsınız.

Yüklenmeme veya oynatılamama sorunları çoğunlukla kullanıcı dolayısıyla oluşan sorunlardır. Facebook tarafında oluşan problemler genellikle kullanıcı tarafından fark edilmeden çözülür.

Neden Facebook Videolar Oynatılamıyor?

Eğer Facebook tarafından bir hata uyarısı almıyorsanız sorun sizin ağınız ile ilgilidir. İnternet bağlantınızla ilgili sorunların birçok nedeni olabilir.

  • Modeminiz ile ilgili bir sorun var olabilir. Bu sorunlar kabloların düzgün bir şekilde olmaması veya kopmuş olması olabilir. Veya modeminiz çok eskimiş ve yenilenmesi gerekiyor olabilir.
  • İnternet bağlantınızla ilgili problem yaşıyor olabilirsiniz. İnternet hızınız düşük olabilir veya kotanızı aşmış olabilirsiniz. İnternet sağlayıcınız ile görüşüp sorunu çözmek için destek alabilirsiniz.
facebook video oynatma sorunu nasıl çözülür

Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu Çözümü

Facebook videolar oynatılamıyor sorunu genellikle kullanıcıların kullandıkları ağ bağlantılarının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. İnternet hızı düşük olan kullanıcılar en çok bu sorunu yaşayan kullanıcılardır. Bazen internet donabilmekte ve Facebook video oynatma sorunu ile karşılaşılabilmektedir. Bu anlamda modeminizi resetleyebilir veya yeniden açıp kapatarak bu soruna geçici bir çözüm bulabilirsiniz. Eğer eski bir modeme sahipseniz yine bu sorun ile karşılaşabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz çözümler işe yaramadıysa eski modeminizi yenisiyle değiştirmeyi deneyin. Gelin birlikte Facebook video oynatma sorunu için farklı çözümlere bakalım.

Kullanıcı Ağ Bağlantı Hatası

Facebook videolar oynatılamıyor genellikle Facebook’un alt yapısından değil kullanıcıların sahip olduğu ağ yetersizliğinden gelmektedir. Dolayısıyla internet markanızı değiştirebilir ya da operatörlerinizle iletişime geçerek ağ hızınızı yükseltmelerini talep edebilirsiniz. Bu sorunun en temel çözümü bu şekildedir. İnternet hızınızdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için hız testi yapın. Google’a “hız testi” yazarak çıkan sonuçlardan birine tıklayın. Ağ hızınız düşükse internet sağlayıcınızla görüşün.

Yönetici Videoyu Kaldırmış Olabilir

İzlemek istediğiniz videonun sahibi videoyu kaldırmış olabilir. Bu durumda video çalışmıyor. Videoyu izleyebilmek veya paylaşmak için sahibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Video Bölgenizde Mevcut Olmayabilir

Bazı videolar belirli bölgelerde mevcut olmayabilir. Bu çoğunlukla Eğlence ve Spor içerikleri için geçerli lan bir sorundur. Bu tür Facebook sayfalarını takip ediyorsanız, içeriğin bir kısmının bölgenizde yayınlanması yasal olmayabilir. Yasal olmayan bölgelerde canlı video akışlarını izlemek için genellikle kullanıcılar VPN kullanarak Facebook’a giriş yapmayı tercih eder.

Masaüstü Tarayıcı Önbelleğini Temizleme

Facebook’u masaüstünden kullananlar için, önbellekte toplanmış fazla verilerin sorun oluşturabileceğini belirtmek isteriz. Bozulan önbellek verileri Facebook video oynatma sorununa neden olabilir.

Google Chrome üzerinden tarayıcı önbelleğini nasıl temizlersiniz inceleyelim:

  • Masaüstü tarayıcısını açın ve sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın.
  • Diğer Araçlar‘a tıkladıktan sonra Tarama verilerini temizle deyin.
masaüstü tarama verileri temizleme
  • Çıkan sayfada Verileri temizle butonuna tıklayın. Sonra Facebook’a giriş yapın ve video oynatmayı deneyin.
masaüstü tarayıcı önbellek temizleme

Masaüstünde Tarayıcı Uzantısını Devre Dışı Bırakma

Bir reklam engelleyici veya veri koruyucu uzantısı Facebook’ta video oynatma sorunu çıkmasına sebep olabilir. Bu uzantıları devre dışı bırakmak ve hatta kaldırmak işe yarayabilir. Bunu yapmak için:

  • Tarayıcının sağ üst köşesindeki daha fazla (üç nokta) butonuna tıklayın.
  • Diğer araçlar’a ve oradan “Uzantılar”a tıklayın.
chrome uzantı ayarları
  • Bu kısımda tarayıcınızda yer alan uzantıları göreceksiniz. Video oynatılamama sorunu oluşturacağını düşündüğünüz eklentiyi devre dışı bırakın.
chrome uzantı devre dışı bırakma

Masaüstünde Zararlı Yazılımları Kaldırma

Web tarama deneyiminiz, bilgisayarınızdaki kötü amaçlı dosyalardan etkilenebilir. Google Chrome, bilgisayardaki zararlı dosyaları taramak ve kaldırmak için yerleşik bir araç sunar. Bunu nasıl kullanabileceğinizi aşağıda açıkladık.

  • Chrome’da sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın ve Ayarlar’a gidin.
facebook video oynatma çözümleri
  • Sol menüde gördüğünüz “Sıfırla ve temizle” butonuna girin.
facebook video sorunu için zararlı yazılım silme
  • Burada “Bilgisayarı temizleme” seçeneğini seçin.
facebook video sorunları bilgisayarı temizleme
  • Ardından Bul düğmesine tıklayın.
masaüstü zararlı link bulma
  • Bu kısımda Google Chrome bilgisayarda yer alan zararlı yazılımları bulur ve kaldırır. İşlem sonrasında Facebook’a dönün ve video oynatmayı tekrar deneyin.

Facebook Sunucularında Hata Olabilir

Herhangi bir Facebook kullanıcısı uygulamaya video, fotoğraf vb. yüklediğinde bu gönderiler Facebook sunucularında kaydedilir. Daha sonra başka bir kullanıcı izlemek istediğinde bu sunucularda yer alan kayıtlar oynatılır. Dolayısıyla Facebook sunucularında arıza veya kesinti ile karşılaşıldığında mobil cihazdan veya masaüstünden Facebook sunucularına bağlanmaz ve video oynatma sorunu meydana gelir.

facebook sunucu hatası
  • Sorunun bundan kaynaklandığını öğrenmek için Downdetector.web.tr web sitesine girin ve “Facebook” yazın.
  • Karşınıza Facebook uygulaması ve Facebook Messenger çıkacak. Facebook uygulamasına tıklayın.
  • Eğer sorun yoksa “Kullanıcı raporları Facebook şirketinde mevcut bir problem olmadığına işaret ediyor” şeklinde bir yanıt alırsınız.
  • Ek olarak son 24 saatteki kesinti raporlarına ulaşabilirsiniz.
mobil ile facebook video sorunu

Mobil Üzerinde Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu Çözümü

Kullanıcının çoğu Facebook uygulamasını mobil cihazları üzerinden kullanıyor. Facebook videolar oynatılamıyor sorunu web üzerinde oluşabildiği gibi telefon üzerinde de karşılaşılabiliyor. Eğer izlemek istediğiniz videolar oynatılamıyorsa bu sorun sizde de var demektir.

Ağ Bağlantınızı Kontrol Edin

Bu durumda yine ağ bağlantınızı kontrol etmenizi öneririz. Bağlı olduğunuz WIFI’ın internete bağlı olup olmadığından emin olun. Eğer WIFI’da problem olduğundan eminseniz kapatıp açmayı deneyin. İşe yaramadıysa WIFI’ya yaklaşmayı deneyebilirsiniz. Bazı durumlarda belirli bir uzaklıktan bağlanma sorunu yaşamak mümkün olabiliyor. Sorun çözülmediyse telefonunuzu WIFI’dan çıkarın ve kendi hücresel ağınızı kullanmayı deneyin. Hücresel ağınız ile Facebook video oynatma sorunu yaşıyorsanız muhtemelen tarifeniz ile ilgili sorun yaşıyorsunuzdur veya operatörünüzde bir sorun var demektir. Bu durumda operatörünüzün müşteri temsilcisiyle iletişime geçin ve sorunu açıklayın.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Facebook video yükleme işlemleri de bazı durumlarda hata verebilmektedir. Özellikle internet bağlantısına da bağlı olan video yükleme sorunu uygulamanın kendisinden de kaynaklanabilmektedir. Video yüklemede hata alırsanız videolarınızda oynatma hatası da alabilirsiniz. Videolar ile ilgili bir diğer sorun da Facebook uygulamasında hiçbir şekilde video görüntüleyememektir. Bu sorun da bazen, Facebook uygulamasında üst üste çok fazla işlem yapmanızdan kaynaklanabilmektedir. Bu durumda hesabınızdan çıkış yapıp tekrar girmeyi deneyebilirsiniz.

Video Otomatik Çalıştırmayı Etkinleştir

Facebook mobilde video oynatma özelliğini devre dışı bırakmış olabilirsiniz. bu durumda oynat düğmesine basana kadar video otomatik olarak oynatılmaz. Wi-Fi veya sınırsız veri tarifesi kullanıyorsanız Facebook ayarlardan videolar için otomatik oynatmayı etkinleştirin.

  • Facebook hesabınıza giriş yapın.
  • Menü düğmesine basın.
  • Ayarlar butonuna ve ardından Profil Ayarları butonuna basın.
facebook mobil ayarlar
  • Aşağı kaydırın ve “Medya ve Kişiler” başlığını bulun. Videolar ve Fotoğraflar butonuna tıklayın.
  • Otomatik Oynatma başlığı altında Mobil veri ve Wi-Fi’da seçeneğine tıklayın.
facebook mobil uygulama video ayarları
  • Ardından Facebook ana sayfaya dönün ve sayfayı yenileyin. Otomatik video oynatmayı aktive etmiş olursunuz.

Veri Tasarrufu Modunu Devre Dışı Bırak

Video oynatma sorununu, uygulamayı veri tasarrufu modunda kullanırken yaşıyor olabilirsiniz. Kapatmak için:

  • Yukarıda bahsettiğimiz yolu izleyerek “Video ve Fotoğraflar” ayarlarına gelin.
  • Video kalitesi bölümünü “Optimize Edilmiş” seçeneği ile güncelleyin. Sonrasında, Facebook video çözünürlüğünü ağ koşullarına göre ayarlanır ve herhangi bir ara belleğe alma sorunuyla karşılaşılmaz.
facebook mobil video kalite ayarları

Facebook Uygulamanızı Güncelleyin

Facebook kendisinden kaynaklanan sorunları iyileştirmek ve yenilikler sunmak için düzenli olarak güncelleme çıkarır. Sizin de en optimize kullanımı sağlamanız için Facebook güncellemesi yapmanız gerekir. Eski uygulamalarda video oynatma sorunu ile karşılaşılabilir.

Facebook Video Oynatma Sorunu Sonuç

Facebook videolar oynatılamıyor sorunu nasıl çözülür konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Facebook’un yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Facebook sayfa beğenisi satın alma ve Facebook video görüntülenme satın al konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Facebook Video İndir servisimizden ücretsiz bir şekilde faydalanmak için tıklayabilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Uygulama üzerinden paylaşılmış olan videoları internetsiz bir şekilde izlenmeniz söz konusu değildir. İçerikler ön belleğe kaydedilmişse izleyebilirsiniz.

Profilinize istediğiniz sayıda video yüklemeniz mümkündür. Hiçbir sınır olmadan içeriklerinizi yükleyebilirsiniz.

Videoları açarken sıkıntı yaşamanız durumunda blog yazımızdan faydalanarak sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Videolarınızı Instagram’da çeşitli bağlantılar kurarak paylaşabilirsiniz.

İstediğiniz boyutta video yüklemeniz mümkündür. Boyut arttıkça yükleme vakti de artacaktır.

Facebook messenger ile mesajlaşma sistemi hala aktif olarak kullanılabilmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu Nasıl Çözülür? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Alper
    Alper

    Facebook videolarını oynatamıyorum sorunu nasıl cozebilirim diye düşünüyordum blogun faydası oldu

  2. Mehmet Uğur
    Mehmet Uğur

    düzenli olarak facebook kullanıyorum ilk defa videolar oynatılmamaya basladı sorunun nasıl cozulecegini arastırdım yazınızı gordum faydalı oldu teşekkürler