İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Bilgisayardan Mesaj Nasıl Gönderilir ?

Instagram bilindiği gibi hem mobil cihazlardan hem de internet tarayıcılardan girilen bir uygulamadır. Fakat Instagram bilgisayardan mesaj gönderme için internet tarayıcılardan hesaplarına giriş yapan kullanıcılar büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü buradan giriş yapıldığında direct mesaj özelliğinin olmadığı fark ediliyor. Bu yazımızda sizler için Instagram bilgisayardan mesaj nasıl gönderilir birlikte inceleyeceğiz.

Instagram Bilgisayardan Mesaj Gönderme Mümkün Mü ?

Telefonlarda uygulama olarak kullanılmasına rağmen bilgisayarlardaki internet tarayıcılardan da Instagram hesaplarına giriş yapmak mümkündür. Fakat Instagram bu imkanı bir takım ayarlamalar yapılması ve basit işlemler için getirmiştir. Dolayısıyla da buradan giriş yapan kullanıcılar mesaj gönderemezler.

Instagram bilgisayardan mesaj nasıl gönderilir sorusunun cevabını merak eden kullanıcılar için gerek Instagram web gerekse farklı alternatifler ile başka yollar var. Bu yollar kullanıldığında rahat bir şekilde mesaj gönderilebilir ve Instagram’ın diğer özellikleri de kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bilgisayardan DM İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram bilgisayar üzerinden DM atmak için bir sürü yöntem mevcut. Fakat çok az kişi üçüncü bir parti uygulama olmadan DM atma yöntemini bilmektedir. Şimdi sizlere Instagram bilgisayardan direkt mesaj gönderme işlemlerini adım adım anlatacağız.

  • İlk olarak web tarayıcınızdan Instagram’ ı açın.
  • Instagram’ a giriş yaptıktan sonra profilinizi açın
  • Sonrasında farenizi sağ yapın ve “İncele” butonuna tıklayın.
Bilgisayardan DM işlemi Nasıl Yapılır ?
  • Bu aşamada karşınıza sağ tarafta DevTools alanı açılacaktır.
  • Hemen sol üst köşede görünen “Toogle Device Toolbar” işaretine tıklayın.
  • Ardından Instagram sayfanızın üzerinde bulununan “Responsive” butonuna tıklayın. Bu işlem Instagram web’i istediğiniz telefon modelinde görüntülemenizi sağlayacaktır.
  • Seçiminizi yapıp Instagram görünümünü değiştirdikten sonra, sayfayı yenilemeniz DM özelliğinin görünür olmasını sağlayacaktır.

Bu işlemlerden sonra istediğiniz gibi bilgisayar üzerinden Instagram DM gönderebilirsiniz. Eğer göndermiş olduğunuz mesajların iletiminde bir problem yaşarsanız Instagram Mesaj Gitmiyor Sorunu Nasıl Çözülür? adlı blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Windows 10 Üzerinden Instagram Kullanma Nasıl Yapılır ?

Bilgisayarlarda yer alan işletim sistemlerinden bir tanesi Windows olup insanların en fazla kullandığı işletim sistemleri arasında ilk sıradadır. Windows’un birden fazla sürümü vardır ve bunlardan son çıkanı Windows 10’dur.

Windows 10, çok büyük yeniliklerle çıktı ve bunlardan bir kısmını mobil cihazlarla rekabet edebilmek için çıkardı. Bu şekilde çıkan yeniliklerden bir tanesi Microsoft Store olup burası Windows’un mağazasıdır. Burada bazı uygulamaların bilgisayarlarla uyumlu sürümleri vardır.

Bilgisayarlarında Windows 10 kullanan kişiler aşağıdaki adımları izleyerek Instagram’dan mesaj gönderebilirler. Bu adımlar şu şekildedir:

  • Bilgisayarların masaüstünün sol alt köşesinde bulunan büyüteç ikonuna basarak arama bölümü açılmalı ve buraya store yazılmalıdır.
  • Arama sonuçlarının en üstünde yer alan Microsoft Store’a giriş yapılması ve buradaki arama bölümüne Instagram yazılmalıdır.
  • Bulunan uygulama indirilmeli ve bilgisayara kurulmalıdır.

Yukarıdaki adımlar izlendiğinde Instagram’ın Windows ile uyumlu olan sürümü indirilmiş olacaktır. Dolayısıyla da mesaj gönderme dahil birçok işlem buradan rahatlıkla yapılabilir.

Emülatör Üzerinden Instagram Mesaj Nasıl Gönderilir ?

Emülatör Üzerinden Instagram Nasıl Kullanılır ?

Yukarıdaki yöntemde kullanıcılar Instagram’ın Windows sürümünü kullanabiliyor. Bu yöntemde ise birebir telefondaki sürüm kullanılabiliyor. Fakat bu işlem için biraz daha zaman harcamak gerekiyor.

Emülatör adı verilen programlar, bilgisayarlar üzerinde sanal telefon ekranları oluşturmaya yarıyor. Bu programlar sayesinde telefondaki bütün program aynı şekilde kullanılabiliyor. Piyasada çok sayıda emülatör bulunmakta ve bunlardan bazıları daha ön plana çıkmış durumdadır. Kullanıcılar bunlardan bir tanesini indirerek bilgisayarlarına kurmaları gerekiyor. Duruma göre bu işlem bazen biraz daha uzun sürebiliyor. İndirme işlemi yapılıp kurulum gerçekleştikten sonra ise emülatör açılmalıdır.

  • iOS veya Android tercihinizi yaptıktan sonra emülatörü açtığınızda kullanıcılar bilgisayarlarında bir telefon ekranı olduğunu görecektir.
  • Bu ekranda ilk yapılması gereken Apple / Google hesabı açılarak söz konusu emülatörlerin mağazalarından Instagram’ı indirmelidir.
  • Bu işlemlerde telefonda nasıl yapılıyorsa burada da aynı şekilde yapılabilir.
  • Daha sonra Instagram kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapılmalıdır.

Artık telefonda bulunan Instagram uygulaması bilgisayarınızda da mevcut demektir ve Instagram bilgisayardan mesaj gönderme dahil kullanıcılar buradan istedikleri işlemleri yapabilirler.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram bilgisayardan mesaj gönderme konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın.

Ayrıca sosyal medya uygulamaları içerisinde hesap büyütme veya etkileşim desteğine ihtiyaç duyduğunuz takdirde Instatakipçi.com üzerinden bizimle iletişime geçebilir ve tüm sosyal medya uygulamalarındaki ihtiyaçlarınızı sitemiz hizmetlerinden karşılayabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bilgisayar üzerinden instagram uygulamasını kullanarak Doğrudan Mesaj (DM) vasıtasıyla mesajlaşmanız mümkün değildir.

Bilgisayar üzerinden, blog yazımızda ki yöntemleri kullanarak Doğrudan Mesajları kullanabilirsiniz.

Instagram üzerinden DM kullanmak için uygulama indirilmesi gerekecektir. Uygulama Windows Store üzerinden indirileceği için herhangi bir zararı yoktur.

Instagram üzerinden takipçiniz olan kişilere DM atabilirsiniz.

Instagram profiliniz üzerinden gün içerisinde çok sayıda etkileşimde bulunmanız ve mesaj talebi göndermeniz durumunda profiliniz mesaj engeline takılacaktır.

Instagram DM özelliği tamamen ücretsiz bir hizmettir. Herhangi bir şekilde ücret ödemeniz gerekmez.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Bilgisayardan Mesaj Nasıl Gönderilir ? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Demir Kocabat
    Demir Kocabat

    İnstagramdan üzerinden bilgisayardan nasıl mesaj göndereceğimi merak etmiştim teşekkürler 🙂

  2. Hamit SÖZEN
    Hamit SÖZEN

    Bilgisayar üzerinden instagramda nasıl mesaj gönderildiğini anlatan güzel bir blog