İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hesap Açma ve Kaydolma

Son zamanlarda giderek yaygınlaşan sosyal medya platformu Instagram’da bir hesap sahibi olmak mı istiyorsunuz? Çevrenizden “Instagram’a kaydol” sesleri mi duyuyorsunuz? Tüm bu sorulara cevabınız “evet” ise işiniz çok kolay. Artık Instagram’a kaydolmak için e-posta adresine sahip olmanız gerekmez. Yalnızca cep telefonu numaranızı kullanarak kolaylıkla Instagram’da bir hesap açabilirsiniz ve gönül rahatlığıyla Instagram dünyasına adım atabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğrafları ve videoları yakın çevrenizle paylaşabilirsiniz, çevrenizdeki insanların paylaşımlarını takip edebilirsiniz. İşte “Instagram hesap açma” konusunun detaylı açıklaması!

Instagram Kaydolma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram‘a ilk defa kayıt oluyorsanız, aşağıda sizlere detaylarıyla nasıl kayıt yapmanız gerektiğini anlattık ilk olarak kayıt olurken vermiş olduğunuz bilgilerin doğru olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle, e-posta adresinizin veya telefon numaranızın doğru olmasına ve Instagram kullanım sürecinde de bu bilgilerin güncel olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü şifre unutma veya hesap çalınma gibi durumlarda, Instagram size bu kanallardan ulaşır. Böylece bu kanallar üzerinden sizlerle iletişim sağlar.

Bilgisayar ile Instagram Hesap Açma & Kayıt Olma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram’a kayıt olmanız için bilmeniz gerekenler şu şekilde;

  • İnternetten Instagram’ın sitesine girebilirsiniz ya da akıllı telefonlarınıza AppStore – Google Play aracılığı ile Instagram uygulamasını indirebilirsiniz.
  • Kayıt olma linki; https://www.instagram.com/accounts/emailsignup/
  • Siteye girdiğinizde ya da uygulamayı açtığınızda (Instagram simgesine dokunarak uygulamayı açabilirsiniz) karşınıza bir sayfa çıkacaktır. Bu sayfada “Hesabın yok mu?” yazısını göreceksiniz. Yanındaki “kaydol” butonuna basarak hesap alma işlemini başlatabilirsiniz.
  • Üçüncü adımda karşınıza kendinizle ilgili bazı bilgileri girmeniz istenen bir sayfa çıkacaktır öncelikle bu sayfada “Facebook ile Giriş Yap” butonunu göreceksiniz. Eğer bir Facebook hesabına sahipseniz bu butona basarak giriş yapabilirsiniz. Eğer bir Facebook hesabınız yoksa o zaman sizden istenen bilgileri sırasıyla doldurmanız gerekecektir.
  • Bu bilgiler sırasıyla; cep telefonu numaranız (başında sıfır olmadan) veya e-posta adresiniz, adınız-soyadınız, insanların görmesini tercih ettiğiniz kullanıcı adınız ve oluşturacağınız şifreniz olacaktır.
  • Eğer e-posta adresiniz ile kayıt olacaksanız bu adresin aktif olduğundan emin olmanız gerekmektedir böylece şifrenizi unuttuğunuz zaman e-posta adresiniz üzerinden şifrenizi değiştirme imkanınız olacaktır.
  • Bilgileri doldurduktan sonra “kaydol” butonuna basarak instagram hesabı açma işlemininizi tamamlayabilirsiniz.
instagram hesap açma

Cep Telefonu ile Instagram Hesap Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram’da telefondan hesap açmak için yapılması gerekenler;

  • Telefonunuza indirdiğiniz Instagram uygulamasını açın.
  • Ekrandaki “Hesabın Yok mu?” yazısına tıklayın.
  • Açılan ekranda sizden istenilen bilgileri girin ve “Kaydol” tuşuna basın.

Eğer bir önceki adımda cep telefonu numaranız ile kayıt olduysanız bu adımda cep telefonunuza mesaj olarak gelen 6 haneli onay kodunuzu girmeniz istenecektir. Onay kodunuzu girdiğiniz takdirde Instagram’da bir hesap sahibi olmuş olacaksınız. Eğer e-posta adresinizle kayıt olduysanız, e-posta adresinize bir mail gelecektir. Bu mailde hesabınızı onaylamanız istenecektir böylece onaylama işlemini tamamladığınız takdirde Instagram’a giriş yapabilirsiniz.

instagram hesap açma telefon

Gördüğünüz gibi artık Instagram’da bir hesap sahibi olmak çok kolay. Siz de bu adımları takip ederek “Instagram’a kaydol” işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Ayrıca instagram hesap yedekleme yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’a kayıt olurken bir mail adresine sahip olmanı gerekiyor ayrıca aynı mail adresi ile sadece 1 hesaba sahip olabilirsiniz. İkinci bir hesap açabilme imkanı bulunmamaktadır.

Instagram’a kayıt olma sınırı yoktur 1 kere kaydolup hesabınızı kapattıktan sonra yine aynı isimle kullanıcı açabilirsiniz. Kayıt olan bir kişi tekrar kayıt olma hakkına sahiptir.

Instagram’da günde sadece 1 adet hesap açabilirsiniz özellikle Instagram yeni güncellemesi ile güvenlik önlemlerini arttırmış ve hesap açma olayını zorlaştırmıştır.

Instagram hesabınızı kapatmanız durumunda tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinecektir.

Instagram hesabınızı dondurarak pasif duruma getirebilir böylelikle tekrar açana dek öyle kalmasını sağlayabilirsiniz.

Hesap sahibi olmak için en azından 13 yaşında olmak gerekir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesap Açma ve Kaydolma Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Kevser İnan
    Kevser İnan

    Instagrama kayıt yaptırırken mail hesabımı kullanmayı denedim fakat bir türlü kabul etmiyor. Hesabımı telefonla aktifleştirmem şart mı? Telefonum var numarası kendi üzerime kayıtlı bu yetmiyor mu?

  2. Sezai İNCE
    Sezai İNCE

    İntagrama bende merak sardım hesap açıp kaydoldum fakat davetler hep tanıdıklarıma oluyor. Takipçi nasıl bulabilirim.

  3. Ömer HAS
    Ömer HAS

    Instagram hesabımı açtım. Face ile bağlantısı var mı bunun ne kadar arkadaşım varsa bana öneriyor. Hepsinin ortak özelliğine bakıyorum faceden arkadaşım. Farklı olanlar neye göre geliyor onu anlamadım.

  4. Pinar saydam
    Pinar saydam

    Instagrama kaydolma ve hesap açma konusunda yazdığınız makaleyi oldukça faydalı buldum. Çok teşekkürler..

  5. sevim yıldız
    sevim yıldız

    İnstagrama 4 yıl önce kaydolmuştum. Sonra dondurdum. Fakat şu an dondurduğum hesabı geri açamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?