İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter’da Trend Topic Nasıl Olunur?

Trend Topic nedir? #HayatımdakiEnDegerlim, #SevgilimGeriDon ve #GeldiğinZaman tarzı bazı etiketler özellikle son zamanlarda Twitter (X) gündeminde Trend Topic olmaya başladı. Bu etiketlerin gündem ile bir alakası yok fakat gündeme sokulabilmektedir. Son zamanlarda ki en yakın örnek #İyikiDoğdunYunusAydın etiketini dünya gündemine girdirip, Trend Topic Twitter listesine sokan bir iş adamını ele alalım. Twitter’da Trend Topic nasıl olunur gelin öğrenelim!

Twitter Trend Topic

Twitter üzerinde dünyanın gündemi ile hiçbir alakası olmayan fakat dünya listesine girip Trend Topic olmayı başaran bazı etiketler mevcuttur. Bunların Trend Topic listesine sokulma amacı, elbette ki sürpriz veya jest amaçlı. Sürpriz ya da jest amaçlı yapılan etiketleri Trend Topic listesine sokmanın yöntemleri mevcuttur. Twitter’da Trend Topic Nasıl Olunur Nasıl Belirleniyor? Merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Bahsettiğimiz etiketlerin bazıları Twitter (X), Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında izlenme, takipçi ve beğeni satışı yapan siteler aracılığı ile yapılmaktadır. Türkiye’de Twitter (X), Facebook ya da Instagram gibi sosyal medya platformlarında beğeni, izlenme satışı ve takipçi satışları adeta meslek haline gelmiştir.

Twitter’da Trend Topic Nasıl Olunur Nasıl Belirleniyor? Sorusunun bir kaç cevabı bulunmaktadır. Bazı karşılaşılan durumlar arasında gündem oluşturan kişiler verdiklerin hizmetin reklamını yapmak amacıyla bahsettiğimiz sitelerle anlaşarak, yaptıkları hizmetin etiketini hazırlatıp o etiketi Trend Topic listesine sokmaktadır. Bu sayede ise verdikleri hizmetin reklamını yapmış olurlar.

Bazı sosyal medya ve danışmanlarından bu tarz hizmetler almanız mümkündür. Bahsettiğimiz uzmanlardan Trend Topic satın alabilir ve birçok sosyal medya platformundan Twitter takipçi satın alabilir ya da Twitter retweet alabilirsiniz.

Uzmandan uzmana fiyatların değişebileceği gibi bir miktar para karşılığında istediğiniz etiketi bu uzmanlarla anlaşarak 1 saatliğine Trend Topic listesine sokabilir ve gündemde kalabilirsiniz.

Bu tarz işlerle uğraşanlar bu işi adeta bir meslek haline getirmişlerdir. Uzmanlar bu mesleği “Reklam ve meslek haline gelmiş dijital pazarlama yöntemi” olarak tanımlamaktadır.

etiketler tt listesine nasıl giriyor

Vermiş Olduğunuz Etiketler TT Listesine Nasıl Giriyor?

Sosyal medya uzmanları Trend Topic listesini girmek için büyük emek sarf edildiğini ve bununla alakalı birçok yöntem olduğunu ayrıca belirtmektedir. Uzmanlar bu girişimlerin robot hesaplarla yapılması durumunda Türkiye listesinde oldukça etkisiz bir Trend Topic olacağını söylüyor. Sağlıklı olarak Trend Topic listesine girmek için bunların gerçek/organik hesaplarla yapılması gerektiğini ve böylelikle etiketin sağlıklı bir şekilde Trend Topic listesine gireceği belirtilmektedir.

Sosyal medya uzmanları etiket ile sevdiğiniz bir insana sürpriz ya da jest yapmak istiyorsanız, bu işi robotlar aracılığı yapılmaması gerektiğini vurguluyor. Etiket Trend Topic listesine sokulmak isteniyorsa bunun minimum %90 gerçek hesaplar aracılığı ile yapılması gerekiyor.

Robot yazılımlar özel yazılımlar aracılığı ile kolay şekilde oluşturulabilir. Ancak Twitter (X) gündemine girmek için fazla bir etki yaratmamaktadır.

Twitter’da sizi takip eden kim ya da Twitter’da sizi takipten çıkaran kim gibi Twitter istatistiklerinizi öğrenebileceğiniz uygulamalar bulunmaktadır. Bu tarz ücretsiz uygulamaları edinen insanlardan güvenlik onayı istenmektedir. Yapılan özel yazılımlar aracılığı ile istenilen postlara retweet yapılabilir, tweetleriniz okunabilir, sizin adınıza tweet atılabilir, istedikleri kişiler takip edebilir ve beğeni yapılabilir. Kısacası, kullanıcı onay verdiği takdirde hesabında her türlü işlemi yapmak mümkün hale gelir.

Bahsettiğimiz özel yazılım Twitter’ın API (Application Programming Interface) yani uygulama programlama ara yüzü özelliğinin içinde yapılmaktadır.

Sosyal medya uzmanları, bu yazılıma üye olan tüm kullanıcılar işlerini rahat bir şekilde görebiliyor. Yani, kendilerini takibi bırakanları, yeni takipçilerini görebiliyorlar. Ancak bu yazılıma sahip olan kişilerin kaçırdığı bir nokta var. Yazılıma üye olan herkesin önüne bir onay metni gelmektedir. Yine hemen hemen herkes bu onay metnini okumadan metni onaylıyor. Kullanıcıların bu metne onay vermesi ile birlikte sosyal medya alanında uzmanlaşmış olan kişiler, onay veren kullanıcıların hesabını diledikleri gibi kullanabiliyor. Sosyal medya uzmanları bahsettiğimiz kullanıcıların hesaplarında aklınıza gelen her türlü işlemi gerçekleştirebiliyor.

Sosyal medya uzmanları açık bir şekilde bu yaptıkları işlemin Twitter kurallarına aykırı olduğunu belirtmektedir. Ancak bu işlemlerin organik bir biçimde gerçekleştirilmesinden dolayı bunun önüne geçilememektedir.

Sosyal medya uzmanları, bu bahsettikleri durumun kötü niyetli insanlar tarafından kötü amaçlı kullanabileceğini söyledi. Ayrıca bu konu ile alakalı kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Kötü niyetli kişilere denk gelinmemesi için oldukça dikkatli davranılması ve önüne gelene güvenip Trend Topic listesi için her türlü meblağdaki parayı kabul etmemeleri gerektiğini söyledi.

Twitter Takipçi Toptancıları

Takipçi satışı için yine yukarıda bahsettiğimiz durum gibi kullanıcılar bir onay işleminden geçmektedir. Kullanıcılara sunulan metin onaylanırsa onlarda başkalarını otomatik olarak takip etmeye başlar. Yani sizlere nasıl organik takipçi geliyorsa, sizde başkalarının isteseniz de istemeseniz de organik takipçisi oluyorsunuz. Takipçi satın almadan önce bu konulara hakim olmanızda fayda var.

Twitter Trend Topic satın alan kullanıcılar içinde milletvekilleri, sanatçılar, oyuncular, sporcular, sinema ve film sektöründeki insanlarda mevcuttur.

Ülkede siyasi bir gündem mevcut ise Twitter (X) bu duruma özel Trend Topic hizmeti verdiğini açıkça belirtmektedir.

Bu bahsettiğimiz Trend Topic işlemi sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde bu şekilde işlemektedir.

Sosyal medya uzmanları, Trend Topic listesinde görülen gündemlerin Türkiye ile hiçbir alakası olmadığını bu gündemi kendilerinin yarattığını belirmektedir.

Konuyu toparlayacak olursak Twitter’ın gündemine oturmak, Trending Topic listesine girmek istiyorsanız, bu konu ile alakalı uzmanlaşmış kişilerle irtibata geçmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu kişilerin kötü niyetli olmadığını da bir şekilde saptayabilmelisiniz. Sonrasında bir miktar para karşılığında Twitter’ın Trend Topic listesine girmeniz işten bile değildir. Akabinde Twitter’ın özel yazılımına üye olacaksanız kesinlikle ve kesinlikle karşınıza çıkan onay metnini okumalısınız. Metinde hesabınızın istenildiği takdirde 2. kişiler tarafından kullanılabileceği tarzı maddeler mevcuttur. Siz okumadan bu metne onay verirseniz hesabınız artık 2. kişiler tarafından kullanılmaya başlayacaktır. Çoğu insan bunu kabul etmez.

Bulunan birçok kurum ve kuruluşun, stk‘ların ya da öğrenci gruplarının sorunlarını anlatmak için genelde tercih ettiği yöntemlerden birisi Twitterda Trend Topic olmaktır.

Trend Topic Olma Yolları Nelerdir?

Gündeme girmek ve Twitter trend topic olmak için ilk önce özgün yani öncesinde kullanılmamış bir Hashtag bulunuyor. Twitter’da hashtag sıralaması oldukça önemli. Twitter trend topic listesinde bulunmak amacıyla bir kullanıcının çok tweet paylaşmasından ziyade çok fazla kullanıcının konu ile ilgili konuşması yani tweet atması gerekiyor. Bununla yanında yine atılan tweetlere cevap verilmesi yahut sohbet edilmesi de gerekebilmektedir. Yani kısacası Trend Topic listesinin belirlenmesi çok sayıda farklı kullanıcıların hashtagle belirlenmiş bir konu üzerinde konuşması gerekmektedir.

Bugünkü yazımızda Twitter’ın en önemli özelliklerden olan trend topicden bahsedeceğiz. Trend topic olmak bir kullanıcının, olayın ya da firmanın gündemde olması anlamına gelir. Özellikle firmalar trend topic olarak kısa sürede büyük reklamlara imza atabilirler. Son zamanlarda ülke gündeminin de buradan belirlendiğini, gündem haberlerinin anında trend topic olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu nedenle nasıl trend topic olunduğunu bilmek her kesimin işine yarayacaktır.

Twitter'da nasıl trend topic olunur

Twitter’da Nasıl Trend Topic Olunur?

Peki, Twitter TT gündem listesinde nasıl olunur, Twitter’da TT nasıl yapılır? Twitter’da gündem oluşturma ve Twitter trend topic olmak için ilk önce kişisel bir Hashtag üretmeniz gerekmektedir. Hashtag’de kullanacağınız anahtar kelime paylaşımınız ile uyumlu olmalıdır. Bulduğunuz bu hashtag’inizin ön kısmına # simgesi koymanız hashtagin doğru kullanılmasını ve gündeme gelmesini daha da kolaylaştıracaktır. Hashtaginizi belirlerken ‘‘ş,ı,ü,ğ,ç‘‘ gibi Türkçe karakterleri kullanmamaya özen gösterin. Bunun sebebi ise yabancı serverlarda yani Twitterı (X) farklı dillerde kullanan kişilerin hashtag‘inize isteyerek veya istemeden de olsa bir şekilde destek olmasını sağlayabilirsiniz. Yani daha fazla kullanıcıya erişiminiz söz konusu olacaktır. Ayrıca kopyalamamak da gerekmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Hastag’inizi oluşturduktan sonra copy paste yani etiketin kendisi hariç diğer yazıların kopyalanıp yapıştırılarak aynısının tweetlenmemesi gerek. Bunun için de en kötü ihtimalde ufak tefek değişiklikler yapmanızı öneriyoruz. Başka Bir etiket eklemeyin ki bu çok fazla yapılan bir hatadır. Daha çok görülsün diye düşünülse de bu çok sık yapılan bir hatadır. Hashtaginiz gündeme girene kadar Twitter trend topic olana kadar ayrıca bir etiket eklemeyiniz. Unutmayınız önemli olan farklı hesapların tek bir etiket altında konuşmasıdır! Sizin defalarca tag açmanız twitterda trend topic olmanıza neden olmayacaktadır.

Böylece tweetlerin etkileşimi artırılarak gündeme girmeye ayrıca bir katkı sağlamış olursunuz.

Ayrıca bildiğiniz gibi Twitter’a favorilere eklemenin yerine beğeni butonu geldi bu anlamda da tweetlerin beğenilmesi de önemlidir. Twitter Trend Topic olmadan link paylaşmamaya özen gösteriniz. Trend topic listesine girdikten sonra konu ile ilgili bağlantı veya internet adresleri ve fotoğraf paylaşımı daha uygun olacaktır.

Twitter Trend Topic Olmak Ne Kadar Zaman Alır?

Twitter’da trend topic olmak hemen gerçekleşmeyecektir. Bu anlamda başarılı bir şekilde örgütlenilmesi halinde gündeme girebilmeniz 1 yahut 2 saati bulabilir. Trend topic listesi her 5 dakikada bir güncelenmektedir.

Aslında bir hashtag‘in hileli yoldan bot kullanılmadan sıralamaya girmesi 15 dakikada olduğu gibi bazen de 1 yada 2 saati bulabilmektedir.

Özetleyecek olursak Hashtag ya da Trend cümlesi ne kadar fazla paylaşılırsa o kadar çabuk Trend Topic listesinde bulunma oranı da artmaktadır.

Twitter Video Alıntılama işlemi için yazımızı okuyun!

Detaylar

Trend Topic olabilmek için tweet paylaşımlarının kesinlikle belirli bir paylaşım hızını aşması da gerekmektedir. Konuyla ilgili gelen soru veya retweetlere cevap verilmesi, konuyla ilgili Hashtag’i kullanarak tweetleşmek listeye girmeniz için katkı sağlamaktadır. Twitter Trend Topic listesine girmek için çabalayan kullanıcılar sadece bir konu üzerinde yoğunlaşmalı. Başka trend topic konularıyla ilgilenmemeye çalışmalıdırlar. Aksi takdirde listede yükselemeyebilir. Bir diğer önemli nokta da twitter trend topic listesi için çabalayan kullanıcılar Twitter’da yeni açılmış hesaplar olmamalıdır. Twitter (X) bu konuda belirli bir hesap düzeyi belirlemiş haldedir. Kullanıcılar da bu düzeyi yakalayamadığı takdirde listeye etkisi bulunamamaktadır.

Ayrıca Trend Topic listesi, her beş dakikada bir değiştiğinden gelecek olan konu, sıradaki önemi ve yukarıda anlatılan durumlara uygunluğu ile listede kendini gösterecektir.

Twitter trend topic nasıl belirleniyor konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Twitter’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Twitter trend topic satın alma ve Twitter beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter üzerinden belirli hashtagler kullanarak paylaşım yapabilirsiniz. Paylaşımlarda en çok kullanılan hashtagler popüler olabilir. Popüler olan hashtagler trend topic olarak adlandırılır. Trend topicler ulusal veya evrensel olabilir.

Twitter üzerinde kullanıcılar trend olmaz, kullanıcıların en çok kullandıkları etiketler trend olur. Etiketin kullanılma sayısıyla trend olması orantılı bir ilişkidedir. Etiket ne kadar çok paylaşım alırsa trendlere o kadar hızlı girer ve trendlerde o kadar çok süre kalır.

Trend-Topic olmak için etiketinizin orjinal olması ve milyonlarca kişi tarafından kullanılması gerekmektedir. Ayrıca instatakipci.com sitemiz üzerinden sizlere sunmuş olduğumuz %100 güvenli ve yüksek kaliteli Twitter Trend-Topic hizmetimizden de yararlanabilirsiniz.

Twitterda TT olmak sizlere popülerlik konusunda büyük kazanç sağlar. Profiliniz daha ulaşılır olur ve kolay bir şekilde takipçi kazanırsınız.

TT listesinde yer almak için kullanacağınız etiket çok önemlidir. Etiketiniz güncel olmalı ve arama hacmi yüksek olmalıdır.

Twitter hizmeti sunmakta olan ve bu hizmet için sizlerden hesap şifrenizi isteyen uygulamalar güvenilir değildirler.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Trend Topic Nasıl Olunur? Hakkında 11 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

11 yorum

  1. Vildan Temiz
    Vildan Temiz

    Trend Topic listesinde yer almak için ne kadar para harcamam lazım? Acaba çok maliyeti olur mu?

  2. Gül SAKA
    Gül SAKA

    Trend Topic listelerine girmek için çok uğraştım. Ama bir adım bile atamadım diyebilirim. Profesyonel yardım almak istiyorum nasıl yaparım?

  3. Halit UÇAR
    Halit UÇAR

    Trend Topic olmak için ne kadar harcama yapmam gerekebilir. Çünkü herşeyi denedim bir türlü beceremedim. Pahalımı dır acaba

  4. hakan
    hakan

    Trend topic hizmeti satın almak için en güvenilir ekip hangisidir?

  5. Nedim ÜÇLER
    Nedim ÜÇLER

    Geçenlerde trent topic olmuş bir hesabın satıldığına şahit oldum. Ben hesapların satıldığını yeni öğrendim. Demekki onun için millet birinci olmak istiyormuş yeni anladım.

  6. Semiha KOŞAR
    Semiha KOŞAR

    Belirli bir konuya hakim olup onun üstündn yapılan yazılarda sizlerde Trend Topic olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bilginiz olan konularda yazılar yazmanız olacak

  7. Ahmet Yalçın
    Ahmet Yalçın

    Trend Topic listesi en çok atılan twite göre bölgesel olarak tabi bu şekilde belirleniyor trend topic ağınızı dünya yaparsanız tüm dünya kapsar…

  8. Emre Bağcı
    Emre Bağcı

    Trendlerde gezinirken acaba bende bir gün twitterda trend topuc olur muyum nasıl olurum nasıl belirlenir bu gibi dusunmeye basladım birden ahah 😀

  9. Boran Yağmur
    Boran Yağmur

    Twitterda nasıl trend topic olunur bunlar nasıl ve kim tarafından belirleniyor gibi sorularıma cevap aldım teşekkürler

  10. Esma
    Esma

    Twitter’da trend topic olmanın inceliklerini bu kadar net ve anlaşılır bir şekilde açıklayan bir yazıya rastlamamıştım. Özellikle etkileşim taktikleri ve hashtag kullanımı konusundaki ipuçları çok işime yaradı. Her Twitter kullanıcısının okuması gereken bir rehber!

  11. Oya K.
    Oya K.

    Bu makale, Twitter’da trend olmanın yollarını harika bir şekilde özetlemiş. Sosyal medya stratejisi ve içerik oluşturma konusunda verdiğiniz pratik öneriler, gerçekten göz açıcı. Herkesin sosyal medya bilgisini artıracak değerli bir kaynak.