İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Silinen Mesajları Nasıl Geri Getirebilirim? [Çözüldü]

Facebook silinen mesajları geri getirmek mümkün mü sorusunun yanıtını merak ediyorsanız bu içerik meraklarınızı giderecek ve sorunlarınızın çözümünü sağlayacaktır.

Facebook Silinen Mesaj Geri Gelebilir Mi?

Facebook mesajlarını geri getirebilmek maalesef mümkün değildir. Messengerda silinen mesajlar geri gelmez. Ancak sildiğiniz mesajın sohbet ettiğiniz kişinin chatinden silinmediğini bilmelisiniz. Daha sonra geri getirmek istediğiniz mesaja sohbet ettiğiniz kişi aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Yani eğer karşı tarafın görmemesi için bir mesajı siliyorsanız, bunun da mümkün olmadığını iletmiş olalım. Bu sebeple kaldırıyorsanız, geri gelmeyeceğini bilerek mesajını en başta kaldırmayabilirsiniz.

Silinen mesajların geri gelmediğini bildiğinize göre, artık mesajları silmek yerine arşivlemek isteyebilirsiniz.

Facebook Mesajları Nasıl Arşivlenir?

Facebook mesaj arşivleme, gelen kutunuzda o sohbetin görünmesini gizlemektir. Arşivlemek sohbeti silmek anlamına gelmez. Gelen kutunuzda gizlediğiniz arşiv sohbetini daha sonra tekrar açarak görebilirsiniz.

Arşivlediğiniz sohbetteki kişi sonrasında size mesaj gönderdiğinde sohbet arşivden çıkar ve gelen kutunuzda görünür.

Telefondan Facebook Messenger Sohbet Arşivleme

iPhone veya Android telefonunuz ile Facebook messenger sohbet arşivlemek için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Gelen kutunuza yani sohbetlerinize gelin.
  • Arşivlemek istediğiniz konuşmayı bulun ve sola kaydırın.
  • Çöp simgesine (Android telefonlarda üç çizgi) dokunun ve Sohbeti Gizle butonuna dokunun.

Arşivlenen sohbeti bulmak için: Üç çizgi simgesine girin ardından Arşivle butonuna basın.

Bilgisayardan Facebook Messenger Sohbet Arşivleme

Bilgisayarınız üzerinden messenger sohbetlerinizi aşağıdaki gibi arşivleyebilirsiniz:

  • Sohbeti bulun ve sağ tıklayın.
  • “Konuşmayı Gizle” butonuna tıklayın.

İşte sohbet arşivlemek bu kadar kolay!

Arşivlenen sohbeti bulmak için: Sol üst köşede üç noktaya basın “Arşivlenen Sohbetler” butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.

arşivlenen sohbetler

Facebook Bilgilerine Erişme

Facebook bilgilerinizi güvence altına almak için bilgilerinizi indirmek veya bir kopyasını aktarmak gibi işlemleri yapmayı düşünebilirsiniz.

facebook bilgilerin
  • Facebook silinen mesajları geri getirmek için hesabınıza giriş yaptıktan sonra ayarlara tıklayınız.
  • Bu kısma tıkladıktan sonra genel hesap ayarları kısmı otomatik olarak karşınıza çıkacaktır. Hiçbir diğer sayfalara geçmeden hemen Bilgilerini indirmek için Facebook Bilgilerine git. bağlantısına tıklayınız.
  • Bu bağlantıya tıkladıktan sonra https://www.facebook.com/settings?tab=your_facebook_information karşınıza linkte belirtilen kısım açılacaktır.
  • Açılan sayfada,  başlıklar altında maddeler göreceksiniz. En üst kısımda da şu uyarı yer almaktadır ” İstediğin zaman bilgilerini görebilir veya indirebilir ve de hesabını silebilirsin.

Bahsi geçen maddeler aşağıdaki gibidir. Açıklamalarını inceleyerek talep ettiğiniz işlemi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

  • Bilgilerini İndir
    Belirtilen aşamada, bilgilerin bir kopyasını saklayabilirsiniz. Ayrıca başka bir hizmete aktarma işlemini de bu kısımda uygulayabilirsiniz. Bilgileri indir diyerek bu işlemi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.
facebook bilgilerini indir
  • Hareket Dökümü

Hareketler dökümünde tüm bilgilerine erişebilir ve bu bilgilerle ilgili hangi işlemlerin gerçekleşmesi gerektiğine karar verebilirsiniz. Kısacası bu aşamada, bilgilerini ve bazı ayarları görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz.

  • Bilgilerini Yönetme

Bilgileri yönetme işlemlerinin nasıl yapılabileceği ile ilgili tüm soruların yanıtlarına bu aşamadan erişebilirsiniz. Bu kısımda, bilgileri yönet konusundaki tüm detayları inceleyebilirsiniz.

  • Hesabını ve Bilgilerini Sil

Bu aşamada Facebook hesabını, kalıcı olarak bilgiler dahilinde silebilirsiniz. Böylece hiçbir şekilde veri yedeklemesi yapılmayacak ve kalıcı olarak silinecektir. Ancak, bilgilerin yedeklenmesini istiyorsanız, hesabınızı silmeden önce bilgilerinizi cihazınıza kaydedebilirsiniz.  Aşağıda belirtilen işlemleri gerçekleştirerek hesabınızı, bilgileriniz ile birlikte kalıcı olarak silebilirsiniz.

  • Facebook hesabını ve bilgilerini kalıcı olarak silme işlemi için, ilgili butona tıklayın,
  • Bu kısımda, hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce, bilgileri indirmek istiyorsanız,  ilgili bağlantıya tıkladıktan hemen sonra karşınıza tüm bilgilerinizin yer aldığı aşağıdaki kısım gelecektir.
  • Bu kısımda, sadece mesajlarınızı saklamak ve cihazınıza indirmek istiyorsanız, sadece, Messenger’da diğer kişilerle olan mesajlarınız butonunu seçin.

Facebook Hikaye Silme işlemi hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook üzerinde mesajlaşırken sildiğiniz mesajları kurtarmanız mümkündür. Ancak biraz zordur. Silinen mesajlarınızı nasıl geri getireceğinizi blog yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Sildiğiniz mesajlarınızı geri getirmek için, yukarıda belirttiğimiz yöntemleri uygulamanız gerekir. Bundan sonra ise yapmanız gereken 24 saat beklemektir. Mesajlarınız hazırlandıktan sonra Facebook bildirim ile size bilgi verecektir.

Facebook silinen mesajlarınızı geri getirmek biraz zahmetli olsa da, tamamen ücretsizdir. Hiçbir ücret ödemeniz gerekmez.

Facebook’ta mesajlarını toplu bir şekilde silmek çok basit. Uygulamayı açıp mesajlarınıza girin daha sonra “tüm mesajları sil” seçeneğine tıklayın bütün mesajlarınız silinecektir.

30 gün içinde hesabınıza tekrardan giriş yaparsanız hesabınızı geri getirebilirsiniz eğer silme işleminden sonra 30 gün hesabınıza giriş yapmadıysanız hesabınız tamamen silinecektir.

Öncelikle Facebook’u açın ve anasayfaya girin daha sonra Messenger’ı açın. Messenger’ı açtıktan sonra “Messenger’da ara” seçeneğine tıklayarak konuşma geçmişinize erişebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Silinen Mesajları Nasıl Geri Getirebilirim? [Çözüldü] Hakkında 30 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 28 Ortalama: 5 )

30 yorum

  1. Feridun Aksu
    Feridun Aksu

    Harika ya, sayenizde ne kadar silinmiş varsa geri getirebildim teşekkürler. Bu tür yazılarınızı her zaman bekliyoruz.

    • GÜLŞEN İPTEŞ
      GÜLŞEN İPTEŞ

      nasıl yaptı bende aynı sekılde actım ama en sonunu yapamadm acımıyor acısaad silinen mesjlar yıne yo degişen birşey yook yardımcı oolur muusn cook onemli

    • cansel
      cansel

      ya banada yardım eder misiniz eski mesajlar gelmiyo

  2. Berat TEKE
    Berat TEKE

    Yazıda belirttiğiniz gibi dosya oluşturmaya kadar geliyorum, sonra kapanıyor sayfa ulaşılmıyor. videoyu görünce iş değişti tabi. Teşekkürler çok yardımınız oldu

  3. Kadir EREN
    Kadir EREN

    Facebook silinen mesajları geri getirmeyi defalarca denedim başaramamıştım. Sayenizde bu işi de çözdüm. Emeği geçenlere teşekkürler

    • Ersin
      Ersin

      Banada yardımcı olurmusunuz

  4. Celali Özen
    Celali Özen

    Bir türlü beceremedim. Mail adresini yazıyorum ancak geri dönüş falan olmuyor. Günlerdir bekliyorum yardımcı olurmusunuz. Gerekirse ücretini ödeyeyim lütfen yardım edin

  5. Yusuf TEMEL
    Yusuf TEMEL

    Facebook hesabımı silemiyorum. Önceki yıllarda bir tane açmıştım ancak onu bir türlü kapatamıyorum. Aynı mail ile tekrardan facebook hesabı açabilir miyim.

  6. semih sarıbelen
    semih sarıbelen

    bende gelmiyo facebook verilerini indir gelmiyo

  7. evrimdlkrn
    evrimdlkrn

    benim facebook da genel ayarların altında facebook verilerinin kopyasını indir yazmıyor nasıl yapabilirim

    • İbrahim
      İbrahim

      Merhaba bende bu şekilde yaptım mesajlarimin yarısı geri gelmedi Yardımcı olma imkaniniz var mı ??

  8. Gamze
    Gamze

    Merhaba bn Facebook artık arkadaşım olmayan bır kişinin msj silmiştim acaba geri getirmek mumkun olabilirimi?

    • Hüseyin
      Hüseyin

      Silinen mesajları geri getirmenin yolu asla yok.Getirdim diye yazmış bazıları.Bunun olması imkansız.Silmediğiniz mesajları bilgilerinizden indirebilirsiniz.Lütfen yanıltıcı olmayalım.

    • Mehmet Ari
      Mehmet Ari

      Merhaba ben Mehmet arı ben iki aylık ve mesajlarımı silinen mesajlarımı geri görmek istiyorum lütfen bana yardımcı olabilir misiniz benim mesajlarım silinmiş telefonu iPhone telefonundan anlamıyordum ve yanlışlıkla silinmiş görmek istiyorum benim ailemin mesajları vardı hepsini görmek istedim bana nasıl yardımcı olabilirsiniz ve doğum tarihim 15.04.1963 Mehmet arık Gaziantep doğum yerim Gaziantep bana yardımcı olursanız çok sevinirim Almanya Berlinden izine geldim Gaziantep’e mesajlarımı görmek istiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim

      • Cemali Batın
        Cemali Batın

        Yazımızda belirttiğimiz adımları uygulamanıza rağmen silinen mesajlarınıza ulaşamadıysanız Facebook yardım merkezine başvurmanızı tavsiye ederiz.

  9. fadime
    fadime

    facebook verilerini kopyala çıkmıyoki nasıl olacak dosya indir yaptım ama silinmiş olan değil gizlediğim mesajlar çıktı.bnm istediğim mesaj çıkmadı napıcazya

  10. Saffet
    Saffet

    Silinen tüm mesajlarım mı geriye gelir atıyorum aynı kişiyle konuşup konuşup sildim diyelim hepsimi gelir

  11. yankı
    yankı

    ya ben dediğinizi yaptım ama bir kişiyle olan konuşmalarımı geri alamadım çıkmıyor mahkemeye delil olarak sunacağım çok önemli benim için ama o msjlar o kişi benia rkadaşlarından çıkarmış ama bunla bir alakası olduğunu düşünmüyorum sonuç olarak tüm silinen msjları geri getirmesini isityorum ama o msjlar yok

    • Buket
      Buket

      Bende aynı durumdayım mahkemeye vermem gereken deliller elimde olmadığı için sıkıntı yaşıyorum. Umarım bir yolunu buluruz

  12. Esra
    Esra

    Mesajlar gelmedi

    • Esra
      Esra

      Mesajlarım gelmedi yardımcı olur musunuz

  13. Erkan Tayyar
    Erkan Tayyar

    facebookta silinen mesajları nasıl geri getirebilirim diye kara kara düşünüyordum neyse ki yazılanları yaparak getirebildim problem cozuldu

    • Esra çöl
      Esra çöl

      Geliyomu mesajlar gerçekten

  14. Orhun RENDA
    Orhun RENDA

    Facebookta bu silinen mesajların nasıl geri getirilebilecegini merak edenler için cozuldu bu sorun güzel yazı

  15. Merve özdeş
    Merve özdeş

    Gerçekten doğru mu bu geliyomu

  16. Ersin
    Ersin

    2013 te açtığım hesabın 2017 yılında isim değisıkliği yaptım şımdı aynı facebook hesabına giriyorum ve 2017 yılında öncesi yok yardımcı olabilirmisiniz…Teşekkürler

  17. Bülent
    Bülent

    Merhaba, indir dediğimde normal olarak kişisel syafamın verilerini gösteriyor. Yönettiğim bir sayfaya ait geçmiş verileri indirmek istiyorum. Bu mümkün mü acaba? Teşekkürler.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, çok eski dönemlere ait veriler silinmiş olabilmektedir. Facebook Destek Merkezi ile iletişime geçmenizi öneririz.

  18. Mehmet Ari
    Mehmet Ari

    Mehmet Ari merhaba ben Facebook da silinen mesajlarımı geri istiyorum ben geri görmek istiyorum üç aylık mesajlarımı geri istiyorum eğer mümkünü varsa sevinirim doğum tarihim 15.04.1963 Gaziantep ben Almanya Berlinden arıyorum lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim benim mesajlara ihtiyacım var görmediğim mesajlar oluyor lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim mesajlarımı geri görmek istiyorum Facebook mesajlarımı Teşekkür ederim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Silinen mesajlarınızı geri getirmek biraz zaman alabilir ancak yazımızdan da anlaşılabildiği gibi mümkündür. Yine de sorununuza çözüm bulamadıysanız Facebook yardım merkezine başvurmanızı tavsiye ederiz.