İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Gizlilik Modu Etkinleştirme 2024

Youtube Gizlilik Modu Nedir? Etkinleştirme İşlemi Nasıl Yapılır? 

Bildiğiniz gibi birçok video izleme sitesi ve sosyal platformda bulunan gizli mod özelliği, kullanıcılar tarafından genellikle tercih edilmektedir. Böylelikle tarayıcılarınızda ön bellek kaydı oluşturmayı engellemiş oluyorsunuz. Video paylaşım sitesi olan Youtube, gizli mod özelliği ile şimdilik sadece Android kullanıcılarına yeni bir seçenek sundu. Birçok kişi tarafından tercih edilen ve Google Chrome tarayıcısında ‘’Incognito Mode’’ olarak bilinen gizlilik modu, şimdi Youtube videolarında kullanılacak. Youtube Gizlilik Modu Etkinleştirme hakkında tüm detaylar.

Youtube Gizlilik Modu Geç Bile Kaldı

Hemen hemen tüm web tarayıcılarında bulunan bu özellik, dünya devi olan video paylaşım platformunda uzun zamandır bekleniyordu. Youtube üzerinden her izlediğimiz video uygulama geçmişine kaydedilirken, ana sayfamızın şekli bu videolara göre şekil alıyordu. Bir çok Youtube kullanıcısı bazı izlediği videoların geçmişte yer almasını tercih etmezken, gizlilik modu bu konuda geç bile kaldı diyebiliriz. Mayıs ayından itibaren test aşamasında olan Youtube gizlilik modu özelliği, artık Android kullanıcıları için yayınlandı.

Youtube Gizlilik Modu Etkinleştirme İşlemi Nasıl Yapılır? 2018
Youtube Gizlilik Modu Etkinleştirme İşlemi Nasıl Yapılır? 2018

Youtube Gizlilik Modu Özelliği Nedir?

Youtube gizlilik ayarları, videolarınızın çevrim içi paylaşırken, kimliğinizi korumanıza ve olumlu profil oluşturmanıza yardımcıdır. Gizli mod özelliği Google Chrome tarafından popüler olarak kullanılan bir gizlilik özelliği olup, artık video izleme deneyiminizin gizli kalmasına yardımcı olmak için You Tube uygulamasında da kullanılıyor.  Youtube gizli modun etkinleştirilmesi ile herhangi bir etkinliğin kaydedilmesi engellenecektir. Bu işlem izleme geçmişinize giden, izlediğiniz videolar da dâhil olmak üzere, aboneliklerinizi dahi göstermemektedir. Youtube tarafından kullanıcılarına sunulan gizlilik modu özelliği sayesinde, hesap ayarlarınızda gizliliğinizin düzeyini doğru şekilde yapılandırarak, sizin dışınızdaki insanların neleri gördüklerini kontrol altına alabilirsiniz.

YouTube Video Silme işlemi hakkında detaylı bilgi yazımızda!

Youtube Gizli Modu Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Android telefonlardan ve tabletlerden Youtube uygulamasında, kullanıcıların hiçbir iz bırakmadan video izlemesi için ‘’Gizli Mod’’ seçeneğini etkinleştirmesi gerekiyor. Bu işlem için yapmanız gereken şey oldukça basit. Bu özelliği kullanmak için sağ üst kısımda yer alan kullanıcı avatarınızın bulunduğu kısma gelerek ‘’ gizli modu aç’’ seçeneğini aktif hale getirmeniz yeterli olacaktır. Gizli modda olduğunuz sürece, profilinizin olması gereken yerde Gizli Mod simgesi yer alıyor. Böylelikle gizlilik modu açılmış olacaktır. Bu mod açıkken, You Tube kullanıcısının abone olduğu video paylaşım kanalları ve kullanıcı geçmişinde hiçbir kayıt oluşmayacaktır. Bu uygulama aynı zamanda You Tube Msic uygulamasında da devreye girecektir. Youtube gizli mod ile gizlenen bu içerikler sadece uygulama içerisinden görünmez. Ancak internet servis sağlayıcınız bu içeriklere erişim sağlamaya devam etmektedir.

Ayrıca; YouTube Abone Sayısı Gizleme içeriğimize de sitemiz üzerinden erişebilirsiniz!

Youtube Gizlilik Modu Etkinleştirme İşlemi Nasıl Yapılır? 2018
Youtube Gizlilik Modu Etkinleştirme İşlemi Nasıl Yapılır? 2018

YouTube’dan gizli moddasınız uyarısı

Youtube videolarında gizlilik modu aktif olan kullanıcıların avatarı görünmüyor. Ekranın sağ üst köşesinde Youtube gizlilik modunda olduğunu gösteren ibare bulunuyor. Ayrıca izleme ve arama geçmişinizin devrede olmadığını göstermek adına birkaç gösterge daha bulunuyor. Google şapkasında ve avatarda gölge karşınıza çıkarken, uygulamanın en altında ‘’Gizli Moddasınız’’ yazısı karşınıza çıkıyor. Bu uygulamadan çıktığınızda ise oturum devam ederken, yaptığınız veriler temizlenerek hesabınızın son kullandığınız haline dönmüş oluyorsunuz.

Gizli Mod ile erişim engelleri

Youtube gizli mod özelliğiniz etkinleştirdiğinizde; sadece Trendler ve Ana Sayfa ekmelerini ziyaret edebiliyorsunuz. Özellikle toplu taşıma ve benzeri kalabalık yerlerde bu modda; bildirimleriniz, size gelen mesajlar, kitaplığınız ve abonelikleriniz gizleniyor. Şöyle bir ayrıntıyı da geçmeyecek olursak; bu mod açıkken kitaplığa yeni videolar eklenmiyor, mesaj atılmıyor, hatta videolarda etkileşime giremiyorsunuz. Bunun yanında video beğenemiyor, kanala abone olamıyor, ve yorum yapamıyorsunuz. Kitaplık, abonelikler ve gelen kutusu sekmeleri için erişim sağlamak istiyorsanız, gizli modu kapatmanız gerektiğini ifade eden bir uyarı karşınıza çıkacaktır.

Daha Fazla Ürün

Hemen şimdi Youtube Paylaşım satın alarak Kanalınızı bir adım öne çıkarabilirsiniz!

Daha Fazla Bilgi

Eğer bu yazı sizin için yeterli değilse hemen aşağıda yer alan “Youtube Gizlilik Modu Etkinleştirme İşlemi Nasıl Yapılır? 2018” adlı videomuzu izleyebilir ve uygulamalı olarak görebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Youtube gizlilik modu ile Youtube’da izlediğiniz videoları yaptığınız işlemleri geçmişe kaydetmemektedir. Gizlilik modu ile yaptığınız işlemler gizli kalmaktadır.

Youtube tarafından 2019 yılında çıkarılan Youtube kullanımını özelleştiren Premium kullanıcılarına özel reklamsız video izleme Youtube Music gibi özellikleri sunan pakettir.

Youtube Premium pakedi 16.99 TL’ye sizlerin hizmetine sunulmaktadır. Aile pakedi ise 5 kişilik kullanımı kapsar ve 25,99 TL’ye sizlere sunulmaktadır.

Youtube premium hesap sahileri istedikleri videoları indirebilir ve çevrimdışı olarak kullanılabilir.

Youtube müzik, sadece müzik içeriklerinin reklamsız ve offline olarak takip edilmesine olanak tanıyan bir özelliktir.

Youtube reklamlarını engellemek adına ads block kullanılabilir. Ancak akıllı cihazlar için herhangi bir çözüm yoktur.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Gizlilik Modu Etkinleştirme 2024 Hakkında 7 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

7 yorum

  1. Esra KILIÇ
    Esra KILIÇ

    Yazıda belirttiğiniz gibi geç kalmış bir uygulama. Youtube gizlilik özelliği gelmesi iyi oldu. iz bırakmadan gezinti yapılıyor.

  2. Elif UZMAN
    Elif UZMAN

    Youtube paylaşım kanalıma daha çok aktif abone bulmak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim.

  3. Saadet KALYONCU
    Saadet KALYONCU

    Bence çok gereksiz bir ayrıntı. Neler izlendiğini görmek istiyoruz, ara sıra çocuklar neye bakmış bakıyorduk. Şimdi haberimiz olmayacak

  4. Kemal
    Kemal

    Bu özelliğin video yükleyenlere bir zararı var mı? Abone sayısında veya izlenme sayısında değişimler acaba bu tür uygulamalar yüzünden mi oluyor?

  5. Furkan DİŞLİ
    Furkan DİŞLİ

    Belirli videoların geçmişten silinmesi istiyordum. Bunun için toplu silme var mı diye araştırdım. Fakat herhangi bir uygulama bulamadım. GEçmiş paylaşımarı tek elden silmenin bir yolu var mı

  6. Ertugrul Saban
    Ertugrul Saban

    Youtube gizlilik modu etkinleştirme işlemi nasıl yapılır daha öncede araştırmaya çalışmıştım karışık gelmişti yazınızı inceledim daha net bilgi sahibi oldum artık rahatça yapabiliyorum sayenizde teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim 🙂

  7. Atilla SAKA
    Atilla SAKA

    Faydalı bir blog olmuş Youtube’ta gizlilik modunu nasıl etkinleştirebilirim nasıl yapılır bu diye düşünüyordum şimdi rahatlıkla etkinleştirebiliyorum kolay bir işlem ile