İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Olağan Dışı Giriş Saptadık Sorunu ve Çözümü

Dünyanın önde gelen uygulamalarından olan İnstagram, zaman zaman sorunlarla karşımıza gelmektedir. Kimi zaman şifre unutulurken, kimi zaman da kullanıcı adı ve eposta hatası nedeniyle giriş sıkıntıları yaşanmaktadır. Bu durumlar tamamen kullanıcılardan kaynaklıyken, yabancı uygulamalardan kaynaklı sorunlarla da karşılaşmanız mümkün. Bazı bilinmeyen uygulamaların ya da hackerlerin girişimi sonucu instagram sayfanızı açtığınızda olağan dışı giriş saptadık mesajıyla karşılaşırsınız. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, en çok karşılaşılan sorunlar sınıfında bu durum yer alıyor.

Bu can sıkıcı durumun üstesinden gelmek oldukça kolay. Yazının devamında sorun neyden kaynaklanıyor, neler yapılmalı ve bu aşamalar neler gibi detaylar verilecektir.

Olağan dışı giriş saptadık sorunu neyden kaynaklı olabilir?

Teknolojinin gelişmesi ve uygulamaların artmasıyla beraber, şifrelerin ele geçirilme ihtimali de bir o kadar artmıştır. Bu instagram uygulama şifresi hakkında bilgi sahibi olan herkes, dünya genelinde her yerden giriş yapabilir. Farklı yerlerden yapılan girişler, İnstagram tarafından algılanır. Bunun üzerine instagram hesabınıza girmek istediğinizde olağan dışı giriş saptadık yazısıyla karşı karşıya kalırsınız.

Bu hesabınızın yabancı kişilerin eline geçebilme durumuna karşı alınmış bir önlemdir. Böylece sizin bilginiz dahilinde olmayan virüs, hacker ve yabancı kaynaklı uygulamalardan da korunmuş olursunuz. Bu şekilde giriş yapanın siz olduğunu konusunda emin olunmadan, hesap tekrar aktif hale getirilmez.

İnstagram bilgilerinizi kullanarak girdiğiniz belli uygulamalar sizin bilgilerinizi alıp işlem yaptığı için, bu uyarı her girişte görülür. Bilgiler alınarak dünyanın herhangi bir yerinden sizin adınıza giriş yapılabilir. Özellikle İnstagram takipçi ya da beğeni sayınızı arttırmak için kullandığınız uygulamalar sonrasında bu uyarıyı görürsünüz.

Bu uyarıyı aldıktan sonra, karşınıza bu eylemi sizin yapıp yapmadığınıza dair bir bölüm çıkacaktır. Eğer uygulama girişini siz yaptıysanız ben yaptım kısmını işaretleyerek, hesabınızı güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu işlem hakkında bilginiz yoksa, siz yapmadıysanız hesabınız başkaları tarafından ele geçirilmiş demektir. Bunun üzerine İnstagram, şüpheli durum sonrası siz onay verene kadar hesabınızı aktif etmez.

Hesabı güvenli konuma almak için, bunu ben yaptım diyerek siz olduğunuzu onaylasanız bile bu yeterli değildir. Kullandığınız uygulamaları sürekli kullanmanız durumunda, her girişinizde bu yazıyla karşılaşırsınız. Girişlerinizin hepsinde güvene alma işlemini tekrarlamanız gerekir.

Peki bu sorun nasıl çözülür, hesabı nasıl güvene alırız?

Tüm işlemleri uygun olarak yapmanız durumunda sorun ortadan kalkacaktır. Aşama aşama bakılacak olursa:

  • Yabancı kaynaklı uygulamaların bazıları, sizin adınıza işlem yapmak için giriş yaparken onay ister. Siz bu onayı vererek adınıza her işlemi yapmasını kabul etmiş olursunuz. (Birini takip etme, durum beğenme..vs) Bu durumda eğer uygulamadan dolayı olağan dışı giriş mesajı alıyorsanız, ilk olarak verdiğiniz izinleri kaldırmanız gerekiyor.
  • Bu izinleri kaldırmak için internet üzerinden instagram.com adresine giriş yapın. (Uygulama girişi değil, internet üzerinden giriş yapılacak.)
  • Siteye giriş yaptıktan sonra sırasıyla profile tıklayın. Sonrasında ayarlar kısmından izinli uygulamalar bölümünü bulun. Bu bölümde sizin adınıza yetkisi olan, izin verdiğiniz tüm uygulamalar yer almaktadır. İzin verdiğiniz tüm uygulamaların üzerine tıklayarak, izini kaldır deyin.
  • Bir daha bu sitelere girmemeniz durumunda sorun tekrarlanmayacaktır.

Gelen kodla hesabı güvene alma

Şüpheli bir giriş tespit edildiğinde, uygulama hesabınızı güvene almak için size bir kod gönderir. Ekrandaki seçenekten e-mail ya da mesaj kısmını seçerek, kodun nereye gelmesini istediğinizi seçebilirsiniz. Uygulama ekranına geri dönerek, telefona gelen kodu girmeniz durumunda yeni şifre alarak hesabınızı güvene alabilirsiniz. E-mail seçeneğini seçtiyseniz e-mail adresinize gönderilen mesajdaki linke tıklayarak şifrenizi yenileyip, hesabınızı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdiğinizde İnstagram şüpheli giriş sorunu ortadan kaldırılmış olacak.

Hala hesabı güvene alamadım diyorsanız yapmanız gerekenler

Diyelim ki, telefon ya da e-mail adresi olarak, kaydolurken ne girdiğinizi hatırlamıyorsunuz. Ya da hatırlamanıza rağmen beklediğiniz kod bir türlü gelmiyor. İnstagram şüpheli giriş sorunu konusunda yardım bölümü, sizin için kurtarıcı olacaktır. Yardım kısmından sorunu anlatarak, yardımcı olunmasını isteyin.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Hesapları hatırlamıyorsanız ne yapmanız gerektiğini sorabilirsiniz. Telefon ya da e-mail adresine kod gelmiyorsa bunu belirtmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında size kendileri kod gönderecek. Bu kod onaylanana kadar hesaba giriş yapamazsınız. Onaylandıktan sonra gönül rahatlığıyla uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu problemlerle karşılaşmamak ve hesap güvenliğini korumak adına,takipçi ve beğeni için site üzerinden uygun paketlere göz atabilirsiniz.

Instagram Hesabıma Giriş Yapamıyorum Sorunu ve Çözümleri makalemizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hesabınıza giriş yaparken onay kodu istemesi hesabınız ile ilgili bazı güvenlik sorunlarının olabileceğini göstermektedir.

Instagram giriş onay kodunuzu mail adresinize ya da kayıtlı telefon numaranıza gönderebilir. Giriş mailinize ulaşamadığınız takdirde numara onayı isteyebilirsiniz.

Hesabınıza erişim sırasında onay kodu ile giriş yapmanız en güvenilir giriş yöntemidir mail ya da numaranıza erişimi olmayan hiç kimse hesabınıza giriş yapamaz.

Instagram hesabınız çalındı ise hızlı bir şekilde destek merkezi ile iletişime geçmeli ve hesap kurtarma talebi oluşturmalısınız.

Çift aşamalı doğrulama işlemleri , hem telefo numaranız ile hem de şifreniz ile koruma altında olmak anlamına gelmektedir.

Instagram sosyal medya platformları arasında en güvenlilerindendir. Üst düzey şifreleme ve koruma yöntemlerine sahiptir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Olağan Dışı Giriş Saptadık Sorunu ve Çözümü Hakkında 37 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

37 yorum

  1. Asım TEKCAN
    Asım TEKCAN

    Hesabımı güvene aldım. Sorum yok fakat daha önce benim değişikliğim yüzünden yapılan uyarılar geçen hafta herhangi bir işlem yapmadan gelmeye başlamıştı. Ancak hesabımda herhangi bir değişiklik yok. Sıkıntı olmaz değil mi?

  2. Cemre TAŞKIN
    Cemre TAŞKIN

    Daha önce benim başımada geldi ilkten çok korktum noluyoruz diye. Sonradan anladım ki giriş yaptığım yerlerin yerleri düşüyormuş.

  3. Jale ÖNDER
    Jale ÖNDER

    Takipçi sayımı arttırayım diye bir uygulama indirdim. Sonrasında bana da bu güvenlik uyarısı geldi. Acaba bir sıkıntı olabilir mi?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Uygulamaya kullanıcı adı ve şifre girdiyseniz hesabınızın ele geçirilme/geçirilmiş olma riski vardır! Şifrenizi değiştirerek bu sorunu çözebilirsiniz.

  4. Selahattin öncü
    Selahattin öncü

    Instagramda şüpheli bir giriş olduğu tespit edilince bilgi veriliyor. Ancak benim sorum şu adam zaten girmiş ise yapacak pek birşey yok ki hemen değiştirir şifreleri

  5. Necip yazı
    Necip yazı

    Instagram şüpheli giriş uyarısını bende alıyorum. Neden niye giremiyorum numarayla kod gönderemediğimden dolayı sorunu çözemiyorum yardımcı olurmusunuz lütfen?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Necip Bey,
      Yazımızdaki adımları incelediniz mi? Tam olarak Nasıl bir hata alıyorsunuz ?

  6. Beyza Baran
    Beyza Baran

    Benimde başıma birkez geldi Sanırım daha önce giriş yapmadığın farklı bir bilgisayardan giriş yapınca böyle bir güvenlik önlemi yapılıyor olabilir. Yazı için teşekkürler.

    • Hazal
      Hazal

      bende de aynı durum var dediklerinizi yapmaya çalıştım ama hesabıma giremiyorum şüpheli saptama yüzünden. Instagram a girin izin verin diyorsunuz ama ben hesabıma giremiyorum kayıt olurken girdiğim e postamı da hatırlamıyorum lütfen yardım edin

  7. Fatma
    Fatma

    Eposta mi sifremi unuttum ve hic bir kod bana gelmiyor

  8. Zehra demir
    Zehra demir

    Banada şüpheli giriş denemesi saptadık uyarısı geliyor ama hicbir şekilde kod gelmiyor ne yapsamda instagramıma giriş yapamıyorum lütfen acilen yardım edin

    • emirhan
      emirhan

      ayni hatayi bendede veriyor neden oldugunu anlamadim

  9. sevgi
    sevgi

    Kodu girmeme rağmen yanlış kod diyor. hesabıma giremiyorum napmalıyım.

  10. Banaz
    Banaz

    Şüpheli giris yapilmis e postama gyvenlik kodu geldi ama kodu doğru girmeme ragmen yanlış diyor lütfen yarımcı olunuz

  11. serdar
    serdar

    Instagram hesabıma giris yapıyorum supheli giris denemesi diyor sonra kod gönder yazıyor gonderemiyorumda google hesabıma da giremiyorum çalındı mi bilmiyorum lütfen yardımcı olun …

  12. Gamze
    Gamze

    Ben bilgisayardan giriyorum instagrama. 2 senedir kullanıyorum bilgisayar üzerinden. Hiçbir sorun yoktu düne kadar. Şimdi giriş yapıyorum girdiğim an ekranda yazı beliriyo ve giriş yapmıyo. Sadece “Olağandışı Bir Giriş Denemesi Saptadık” gibi yazılar çıkıyo. Ve numaram kayıtlı değil instagrama. E-postamı da hatırlamıyorum. Zaten birden oldu çıldırıcam. Lütfen yardımcı olun.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba; yaşadığınız giriş sorunları için https://help.instagram.com/1068717813216421/?helpref=hc_fnav&bc[0]=368390626577968&bc[1]=1640354582954730 adresinden çözüm yollarını inceleyebilirsiniz.

  13. zeynep
    zeynep

    arkadaşlar banada şüpheli giriş denemesi diyor ben arkadaşımın bilgisayarından girmeye çalışırken oldu ve şimdide 5 veya 6 günden beri giremiyorum. e-postamı unuttum ve numarayla girmedim hiçbir şekilde kod alamıyorum ve çok acil girmem gerekiyor birşey yapmam lazım nolur bana yardım edin!

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba; Instagram girişi ile ilgili yaşadığınız sorunu link üzerinden girip çözebilirsiniz; https://help.instagram.com/1068717813216421/?helpref=hc_fnav&bc[0]=368390626577968&bc[1]=1640354582954730

  14. aysegul
    aysegul

    Bu Hesabin sahini olduguna onaylamamiza yardimci ol.

    Hesabi guvene almak icin yardim.almam gerekecek

    Giris yapmakla ilgili yardim al.

    hesabima giris yaparken bu hatayi aliyorum yardim al yazisina tikliyorum ama.bilgi vermiyor sifremi.yeniliyorum. telefon numarama veya mail.adresime.gelen linke tikliyorum yeni sifreyi belirliyorum.yine bu ekran geliyor lütfen biri yardim etsin

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba; Instagram giriş sorunları için link üzerinden yaşadığınız sorunu bulabilirsiniz; https://help.instagram.com/1068717813216421/?helpref=hc_fnav&bc[0]=368390626577968&bc[1]=1640354582954730

  15. Zeynep
    Zeynep

    Instagram hesabımın kullanıcı ismini ve şifresini doğru bir şekilde yazıyorum. Girince şüpheli giriş denemesi diyor. E-posta adresinize bir kod gönderdik diyor fakat ben e-posta adresimin ismini hatırlamıyorum. Ne yapabilirim? Lütfen yardımcı olun.

  16. @mervkaaaaa
    @mervkaaaaa

    Hesabı mı geri istiyorum

  17. dilek
    dilek

    Merhaba Halil bey öncelikle yazınız için teşekkur ederım. olağan dışı giriş uyarısından sonra ınstagram destek ekibiyle iletişime geçtım kod gönderdiler resim çekip kod ile yollamamı istediler yaptım ve 2 aydır defalarca yazmama ragmen dönüş yok. sistemleri hep böyle yavaş mı. bu durumda ne yapabilirim. yardımınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.

  18. Uzun KARAAGAC
    Uzun KARAAGAC

    Instagramda şifremi, maili herşeyimi biliyorum. Gönderdiği e postayı, kodu alıyorum. Giriyorum. Olağandışı Bir Giriş Denemesi Saptadık döngüsü oluyor. nasıl aşarım. Instagramımı bilgisayardan açmıştım. Telefon nosunu girmemiştim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Mail adresinize bağlantı geldiyse bunu onaylayarak uyarının gelmemesini sağlayabilirsiniz.

      • Tuba
        Tuba

        onaylamama rağmen bu döngü devam ediyorsa ne yapmalıyım?

  19. Yahya
    Yahya

    Merhaba Instagram ekibi ben hesabıma giris yapamıyorum lutfen bana yardımci olun acil sifremi biliyom ama giremiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmaya çalıştığınızda hangi uyarıyı alıyorsunuz?

  20. İBRAHİM AKCAN
    İBRAHİM AKCAN

    İNSTAGTAM OLAĞIN DIŞI GİRİŞ DENEMESİ VAR KURTULAMIYORUM BİLGESAYARDAN GİRİYORUM HEP

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınız için telefon ve e-posta ile onaylama yapmalı ve iki aşamalı doğrulamayı aktif etmelisiniz.

  21. Deniz duyu
    Deniz duyu

    Instangaram Hesabım sen olduğunu onayla diyo onaylanmiyor ileri gitmiyor 26 gün sonra kapanacakmiş çıkışını yaptık diyo

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hızlı bir şekilde destek merkezi ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

  22. Tuba nur
    Tuba nur

    instagramdan olağan üstü giriş uyarısı alıyorum kodu girmeme rağmen bi sonraki girişimda tekrardan kod girmemi istiyor bunu nasıl düzelte bilirim?

  23. Akdag Kubilay
    Akdag Kubilay

    Dün gece instagram hesabımda olağan dışı giriş saptadık ibaresi ile karşılaştım. Bir anda da kayboldu. Bunun sebebi nedir acaba ?

  24. Ceyda
    Ceyda

    Merhaba Instagram hesabim doğrulama istiyor numarama kod gönderiyor fakat kod gelmiyor birtürlü bunun sebebi ne olabilir

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, Instagram kod gönderme konusunda bazen gecikebiliyor. Facebook üzerinden doğrulama sağlamayı deneyebilirsiniz.