İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Video Düzenleme Programları Nelerdir ?

Getirdiği yeniliklerle her zaman gündemde kalmayı başaran Instagram, git gide kullanıcı oranını arttırıyor. Son olarak hikayelerine ve yayınlarına müzik ekleme özelliğiyle de kullanıcıları cezbetmeye devam ediyor. Bu yenilikleri kullanmak için elbette öncelikle paylaşabileceğiniz videolarınızın olması gerekiyor. Bunun için belli başlı, beğenilen video düzenleme programları bulunuyor. Gelin video düzenleme programları neler yakından bakalım.

Instagram Müzik Eklemek İçin Video Düzenleme Özellikleri

Instagram müzik eklemek adına düzenleyebileceğiniz video düzenleme programları var. Bu programlar videolara müzik ekleme olanağı sunan işlevsel programlar. Bu programların genel özellikleri ise :

  • Android ya da IOS işletim sistemi üzerinde, çok az yer kaplaması. İşlevi büyük ama boyutu küçük olması nedeniyle, akıllı telefonları kasmadan kolay bir şekilde bu programlardan faydalanabiliyor olmanız.
  • Bu Instagram müzik ekleme programlarının çoğunun dili İngilizcedir. Bilenlere ekstra avantaj sağlayacak bu özellikler bilmeyenler için dezavantaj olarak görülse de, yapılacak işlemler kullanıcı dostu arayüze sahip olduğu için düşündüğünüz kadar sorun olmayacaktır.
  • En büyük avantaj ise bu video düzenleme programları sadece Instagram üzerinden kullanılmıyor. Video paylaşabilme imkanına sahip olduğunuz, tüm sosyal medya platformlarında bu programları kullanarak, video düzenleme işlemi yapabilirsiniz. Bu şekilde Whatsapp, Facebook, Twitter gibi uygulamalarda da farklı ve özgün videoların tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca sosyal medyada beğendiğiniz videoları indirmek için video indirme programları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Instagram Videolarını Düzenlemek İçin Hangi Programları Kullanabilirim?

Videolarınızı oluşturmadan önce hangi programları kullanacağınız da fazlasıyla önemli. Bu nedenle hangi programları kullanacağınıza dair bilgi sahibi olmak videolarınızın daha profesyonel görünmesini sağlayabilir ve takipçi kitlenizi arttırma noktasında sizlere yardımcı olabilir. Ayrıca videolarınız için profesyonel bir görünüm Instagram video görüntülenme izlenimleriniz için her zaman iyidir.  Şimdi bu programlar nelerdir birlikte inceleyelim.

Guik

Quik By GoPro

İlk uygulamamız Quik By GoPro. Bu uygulama aksiyon kamera üzerine GoPro adı verilen bir şirket tarafından üretildi. Bu programın size sağladığı en büyük avantaj, videolarınızı istediğiniz boyuta çevirebilmeniz. Bu şekilde, çekim esnasında yatay ya da dikey, küçük ya da büyük olsun gibi sorunlar yaşamazsınız. Çekim sonrasında uygulama sayesinde kolay bir şekilde, boyutlarda oynama yapabilirsiniz.

Ağır çekim olarak görüntüleme olanağı, bir çok filtreleme seçeneği ve en önemlisi videolara müzik ekleme özelliği bunlardan bir kaçı. Bu şekilde videolarda düzenlemeler yaparak, Instagram‘a ekleyebilirsiniz. Bu programı tablet ve akıllı telefonlarınıza indirebilirsiniz.

  • İndirmek için, IOS işletim sistemi için App Store marketini,
  • Android işletim sistemine sahip cihazlarda da Google Play marketini kullanabilirsiniz.

Uygulama ücretini merak edenler için, bu marketler üzerinden ücretsiz bir şekilde indirip, harika videolar yaratmaya başlayabilirsiniz.

Background Music for Video

Background Music For Video

Bu video düzenleme programını da Instagram müzik ekleme sürecinde kullanabilirsiniz. Background Music For Video programının tek özelliği, videolara müzik ekleyebilme. Bu nedenle sistemi oldukça basit. Sadece videonuzu yükleyip, müzik ekliyorsunuz o kadar.

Video düzenleme programları sadece IOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyor. Apple tarafından üretilen tablet ya da akıllı telefonlarda, bu uygulamadan faydalanarak videolarınızı düzenleyebilirsiniz.

Apple cihazı olanlar, App Store mağazasına giriş yapıp, uygulama adını yazarak, uygulamayı kullanmaya başlayabilir. Hem de tamamen ücretsiz! Hiçbir ücret ödemeden uygulamanın özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

FlipaGram

FlipaGram

Instagram müzik ekleme programlarından bir diğeri ise FlipGram. Bu uygulama diğerlerinden biraz farklı. Bu uygulama üzerinden düzenlediğiniz videoları, aynı anda paylaşabilme gibi bir avantaja sahipsiniz. Bu uygulama aracılığıyla düzenlediğiniz tüm videoları, isterseniz buradan ya da Instagram başta olmak üzere diğer tüm sosyal medya hesaplarından paylaşabilirsiniz.

Video düzenleme programları için ilk özellik videolara müzik ekleyebilmek. Diğer bir özelliği ise, video içerisinde hareketli efektler kullanmanıza olanak tanıması. Bu şekilde farklı tasarımlara kavuşturduktan sonra, sadece Instagram’da paylaş diyerek başka bir şey yapmadan paylaşma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Belki de en büyük hizmeti size yol göstermesi. Diğer uygulamalarda tahmini olarak, denemelerle videolarınızı düzenlerken, bu uygulama size belli noktalarda ipucu veriyor. Bu şekilde neyi, neden kullanmanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olarak, uygulamayı kullanırken yabancılık çekmiyorsunuz.

Hem Android işletim sistemi hem de IOS işletim sistemi tarafından desteklenmektedir. Google play ve App Store marketleri üzerinden uygulamayı indirip, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Videoshop

Videoshop

Ücretli ya da ücretsiz uygulama ayrımınız yoksa, buna da göz atmanız da fayda var. Instagram müzik ekleme programları arasında, bu uygulamaya belli bir miktar ücret ödemeniz gerekiyor. Ama şunu unutmayın ki, ücretli programlar genelde ekstra özellikleri de kullanıcı hizmetine sunuyor.

Videoshop video düzenleme programı da, aynı şekilde diğer uygulamalar gibi videolara müzik ekleme olanağı sağlıyor. Ek olarak videolarınızda, farklı düzenleme seçeneklerine de ulaşabilir ve bu düzenlemeleri uygulama üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Çoğu uygulama full HD kalitesinde, yüksek çözünürlüğe sahip videolarda düzenleme yapamıyor. Düzenleme yapsa bile, kalitesinde düşüşler gözlenebiliyor. Böyle bir ihtimalin olması bile HD kalitede çekilmiş bir video için oldukça can sıkıcı bir durum. Burada bu uygulama devreye giriyor. Bu Instagram müzik ekleme programı sayesinde, yüksek kalitede 1080 çözünürlükte çekilmiş videoları bile, hiçbir sıkıntı yaşamada düzenleyebiliyor ve müzik ekleyebiliyorsunuz.

Bu programa da App Store ve Google Play üzerinden ulaşabilirsiniz. Şu an kullanımda. Belli bir ücret karşılığında, kullanmaya başlayabilirsiniz.

VidLab

VidLab

Video düzenleme programları içinde sonuncusu VidLab. Bu uygulamanın belli hizmetleri ücretliyken, genel olarak ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Herhangi bir şey yapmadan, sadece başlangıç özelliklerini kullanma gibi bir amacınız varsa, herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Ancak ekstra özellikleri kullanmak istiyorsanız bu durumda, ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Örneğin filtre ya da efekt kullanımlarında, belli bir ücret karşılığında bu hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Sizden talep edilen ücretler ise oldukça az.

Bu VidLab video düzenleme programını, sadece Instagram müzik ekleme işlemi için kullanıp, videolara müzik ekleyecekseniz hiçbir ücret ödemenize gerek yok. Bu durumda App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Video Düzenleyerek Instagram Üzerinden Paylaşma

Bu yazımızda Instagram videolarınızı hangi programlarla düzenleyebileceğinize değindik. Programlar ile videolarınızı düzenleyin ve sonrasında normalde nasıl hikaye ya da paylaşım yapıyorsanız aynı işlemler yaparak paylaşımlarınıza başlayın. İster Instagram hikayenizde, isterseniz de Instagram paylaşımlarınızda galeriden düzenlenmiş videoyu seçebilir ve yayınlayabilirsiniz.

Instagram Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da müzik eklenen videoların, müziksiz videolara oranla daha fazla izlendiği kanıtlanmıştır. Müzikler video izlenmelerinizi arttırmaktadır.

Instagram video içerikleri yüksek düzeydi ilgi gördüğü için profil ziyaretlerini arttırarak beğeni ve takipçi artışına yardımcı olur.

Instagram dışı her hangi bir uygulama kullanarak videolarınızı düzenlemek hesabınıza zarar vermez.

İlk öncelikle paylaşacağınız videoyu ekleyin ve daha sonra ileri tuşuna basın. Karşınıza gelecek olan menüde makas işaretini seçtikten sonra yanında “+ “simgesi görünecektir ” + ” simgesine tıkladıktan sonra ikinci videoyu ekleyip böylelikle videolarınızı birleştirebilirsiniz.

Typorama, Unfold, Adobe Premiere Clip, VidLab, Videoshop gibi programları ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Avidemux, Openshot, VideoPad gibi programların kullanımı gayet kolay ve rahattır. Bu yüzden video düzenlemeye yeni başlayanlar için bu programlar idealdir.

Instagrama giriş yapın ve profilinizi açın. Profilinizi açtıktan sonra gönderilerin yanında IGTV kısmını göreceksiniz. Video yükle seçeneğine tıkladıktan sonra dilediğiniz gibi videolarınızı düzenleyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Video Düzenleme Programları Nelerdir ? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Rasim KAPLAN
    Rasim KAPLAN

    Instagram video ve müzik eklem programlarında flipgram son derece bol seçeneği olan bir uygulama. Ancak tek sıkıntısı türkçe versiyonu biraz sorunlu. İngilizce yükledim öyle kullanıyorum

  2. Hale AKTÜRK
    Hale AKTÜRK

    Instagramda hikayeler kısmına müzik yüklemek için birçok uygulama yükledim. Ama bir türlü başarılı olamadım. Video düzenlemesi cepten değilde masa üstünde daha rahat yapılıyor bence

  3. Bünyamin ULUÇAĞ
    Bünyamin ULUÇAĞ

    Quik By GoPro uygulaması bu iş için biçilmiş kaftan. Ben tüm işlemleri bu uygulama sayesinde rahat bir şekilde yapıyorum. Özellikle yeni çıkan uygulamaları takip ediyorum. Ama önceliğim alıştığım uygulamamdır.

  4. Kaan Atıcı
    Kaan Atıcı

    Yazınız için teşekkürler. Aradığım programdı iyi oldu.

  5. Yusuf Simsek
    Yusuf Simsek

    instagram video düzenleme programı arıyordum program gayet güzel ve kullanışlı bence

  6. Tugra Akgun
    Tugra Akgun

    bir kaç gündür instagramda video düzenleyebileceğim güzel bir program arıyordum. teşekkürler yazınız için 🙂