İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

2024 Dns Adresleri Güncel Yeni Çok Hızlı

Dns ayarları ile internetinizi hızlandırın! İnternetin hızını artıran unsurlar; bağlantıları, internetin alındığı firma ve Megabit(Mb) hızı olmaktadır. Bunların yanında ilave olarak DNS adresleri interneti artıran diğer unsurdur. Öyle ki DNS adresleri doğru adresler kullanıldığında en doğru çözüm olacaktır. İnternette maksimum hıza erişmek ve donmadan 1080 ve üzeri piksel kalitesinde videoları izleyebilmek için tarayıcıya özel güncel DNS adresleri aşağıda yer almaktadır.

En Hızlı ve Güncel DNS Adresleri?

En iyi dns için bütün adresleri değerlendirmek gerekebilir. Ve en çok hızı sağlayan dns adresi bu sayede elde edilebilir. İnternet hızını artıran bu adresler için tek tek deneme zahmetini kaldırarak 2024 için en hızlı dns adresleri derlenmiştir.

  • 209.244.0.3 – 209.244.0.4
  • 208.67.222.222 – 208.67.220.220
  • 8.8.8.8 – 8.8.4.4 (Uzun yıllardır kullanılan Google DNS adresidir. Tarayıcıda en hızlı adreslerden biri olmaktadır.)

Google için yer alan DNS adresini kullanırken ilave olarak iPv6 protokolü için de;

  • 2001:4860:4860::8888
  • 2001:4860:4860::8844

adres bilgisi girilebilir. Birbiri ile ilişkili olarak bu adresleri internet bağlantınızın hızını arttırmak için kullanmanız aynı zamanda oyunlarda lag/delay sorunlarını da engellemeye yönelik doğru çözüm olacaktır. IPv6 protokolü için belirtilen adresler dışında farklı adreslerin denenmesi tavsiye edilmez. Bu gibi durumlarda internet servis sağlayıcısından destek alarak IPv6 hakkında bilgi edinilebilir.

2024’ün En Hızlı Dns Ayarları?

Yukarıda sabit belirtilen DNS ayarları en hızlı ve güncel olarak değerlendirilen dns adresleridir. Ancak uzun süre değişmeyecek ve en hızlı kategorisinde yer alacak DNS 2024 ayarları ise aşağıda yer almaktadır.

  • Verisign: 64.6.64.6 – 64.6.65.6
  • Safe DNS: 195.46.39.39 – 195.46.39.40
  • Free DNS: 37.235.1.174 – 37.235.1.177
  • 185.228.168.9 – 185.228.169.9
  • Norton: 199.85.126.10 – 199.85.127.10
dns

Adresleri 2024’ün güncel olan en hızlı adresleri arasında yer alır. Uzun süre boyunca değişmesi beklenmeyen bu adresler kullanılabilir. Güncel olan bu adresler Safe ve Norton ayrıcalıkları; DNS adresinin güvenilir esasına dayalı olduğunu göstermektedir.

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

DNS ayarları değiştirme basit işlemler ile her türlü bilgisayar işletim sisteminde değiştirilebilir. Özellikle yoğun Windows işletim sistemi kullanıcıları için DNS ayarları ;

  1. İlk olarak görev çubuğunda yer alan Wifi/İnternet simgesi tıklanmalıdır.
  2. Bağlantı sağlanılan internetin ”Özellikler” kısmına tıklanmalıdır.
  3. Açılan pencerede aşağıya inerek ”Ip Ayarları” yazısının hemen altında yer alan ”Düzenle” kısmına tıklanmalı.
  4. Ip ayarı otomatik DHCP olanlar ayarları, ”El ile girilen” olarak değiştirmelidir.
  5. Sonrasında açılan küçük pencerede IPv4 kapalı simgesi açık hale getirilerek Ip adresleri girilmelidir.
  6. En sonunda bilgilerin girilmesi ardından ”Kaydet” tıklanarak internet bağlantısı kontrol edilmelidir.

özellikle Windows 10 DNS değiştirme için bu aşamalar yer almaktadır. Bu aşamaların tamamlanması ardından yeni DNS adresleri ile internet hızındaki artış gözlemlenebilir. Ayriyeten artışı hissedemeyen kullanıcılar için hız testi sağlanarak DNS adresleri test edilebilir. Birbirinden farklı hızlara erişebilen bu adresler için deneme sağlanarak en uygun adres seçilebilir.

Yasaklı Siteler İçin DNS Adres Bilgileri

Yasaklı sitelere giriş DNS adresleri, yukarıda yer alan güncel dns adresleri olarak bulunmaktadır. Herhangi birinin denenmesi ve olumlu sonucun alınması durumunda yasaklı sitelere erişim sağlanabilmektedir. Özellikle yasaklı siteler için DNS giriş adresleri bulunsa da bu adres geçerliliğini çabuk kaybetmektedir. Ayrıca yasaklı siteler için özel DNS olduğunu ve geçerliliği uzun süre olacak DNS adresleri için güvenilirlik sorunu olabilmektedir. Yasaklı siteler için özel DNS adresleri tercih etmek yerine tarayıcı için en uygun hızı sağlayan adres kullanılabilir.

Sosyal medya ürünlerimizi kullanarak hesaplarınızı yükseltebilirsiniz; https://www.fenomist.com/instagram-begeni-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

DNS Ayarlarınızı değiştirerek, bulunduğunuz konumda erişime yasak olan web sitelerine girme imkanı yakalayabilirsiniz.

DNS Ayarları değiştirmek zararsız bir yöntemdir. Tamamen güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

DNS Ayarlarını değiştirmek yalnızca 1-2 dakikanızı ayırıp, yazımızı okumanız yeterli olacaktır.

VPN, Proxy değiştirerek farklı IP ve Lokasyon değiştirme işlemidir.

DNS ayarlarının değiştirilmesi diğer kullanıcılar tarafından fark edilemeyecek bir durumdur.

IP değiştirme işlemleriniz bilgisayarınızın ve tarayıcınızın fingerprintleri neticesinde fark edilebilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
2024 Dns Adresleri Güncel Yeni Çok Hızlı Hakkında 12 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 28 Ortalama: 5 )

12 yorum

  1. Selda YALNIZ
    Selda YALNIZ

    Telekom belittiğiniz numaraları ara sıra değiştiriyor. Herkes aynı kaldı sanıyor ve yavaşlamalar oluyor. Bu sebeple ara sıra kontrol etmekte fayda var

  2. Cevat KESKİN
    Cevat KESKİN

    DNS ayarlarını yaparken hangi interneti kullanıyorsanız onun rakamlarını girmek daha iyidir. İnternetin hızlı olabilmesi için bazen otomatik algıla seçeneğini aktif etmek gerekiyor

  3. Ceyda İNCE
    Ceyda İNCE

    Ben dns ayarlarını değiştirdim. Fakat şimdi daha önce girdiğim sitelere giremiyorum. Hepsi kapalı diyor. Acaba sorun var mı yanlış mı yaptım. yardım lütfen

  4. Halit GÜNAYDIN
    Halit GÜNAYDIN

    DNS ayarlarını otomatik değiştiren wpn programları var onları kullanarak girişlerinizi rahat bir şekilde yapabilirsiniz. DNS ayarları daha ziyade ülke bazında da değişim yapabiliyor.

  5. yakup can
    yakup can

    arkadaşlar birşey soracağım konu dışı olcak ama laptopdan instagrama giriyorum ana sayfada resimler felan görünmüüyor göründüğü zaman sayfayı kaydırınca aşaya yükleme simgesi sürekli dönüyor ne yaptıysam düzelmedi neden olur bu dns değiştirdim olmadı dns otomatik al dedim olmadı ccleaner ile herşeyi temizledim olmadı tarayıcı kaldırıp kurdum olmadı bana bi yardoım edin

  6. İnOut
    İnOut

    Hiçbirisi hiçbişeye girmiyor ki “Mahkeme kararı bile yazmıyor SAYFA GÖRÜNTÜLENEMİYOR diyor” Google a falan girmek içinmi bu DNS ler “””ENGELLİ MAHKEME KARARI İLE KAPALI SİYELERE GİRMEK İÇİN DEĞİLMİ BUNLAR”””

  7. BUSTED66
    BUSTED66

    Beyler En hızlı Dns Adresi CloudFlare’ nin sağladığı Dns Adresidir: (1.1.1.1 1.0.0.1)
    -Rica ederim

  8. polat can erden
    polat can erden

    DNS Ayarları Değiştirmek Zararlı Mıdır?

  9. Ünal kayacılar
    Ünal kayacılar

    DNS Kullanıldığı Fark Edilebilir mi?

  10. uğurtan göreceli
    uğurtan göreceli

    DNS Ayarları Değiştirmek Ne İşe Yarar?

  11. Metehan
    Metehan

    Kusura bakmayında listeniz çok kötü. O kadar DNS adresi vermişsiniz içinde bir tane kullanıcı gizliliğini ön plana koyan DNS adresi yok. Hele google kullanan adamlara ne söyleyim hiç mi kişisel verilerinizi ciddiye almıyosunuz ?
    Ben yıllardır freenom kullanıyorum 80.80.80.80 ve 80.80.81.81 reklamı yok EU firması ve kişisel veri toplamıyor çok da memnunum. Bu güne kadar telekom hiç yavaşlatmadı muhtemelen haberleri yoktur. Google’ın 8.8.8.8inden uzak durun da diğerleri o kadar kötü değil.

    • mehmet
      mehmet

      dolandırıcıların reklamını yapmasan çok iyi olacak.