İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Hesap Dondurma & Kapatma Nasıl Yapılır ? (2024)

Facebook, dünyada lider konumda olan paylaşım ve mesajlaşma uygulamalarından bir tanesidir. Instagram’ı da bünyesine alarak gücüne güç katmaya devam ediyor. Milyarlarca takipçiye sahip ve bunu her geçen gün daha çok arttırmaya devam ediyor. Takipçisini sürekli arttırsa da bazı zamanlarda, belli nedenlerden kaynaklı olarak Facebook hesap dondurma fikri akıllara gelebilir.

Kullanmak istemediğimiz ve sonrasında geri getirmek istediğimiz zamanlarda bu yöntem oldukça etkilidir. Facebook hesabını dondurarak bir süreliğine oradan uzaklaşabiliriz. Bu yazıda Facebook hesabı nasıl dondurulur kapatılır sorularına detaylı olarak yer vereceğiz. Hadi başlayalım.

Facebook Hesap Nasıl Dondurulur?

Facebook hesabını dondurma işlemi oldukça basittir. Sonrasında istediğiniz zaman, hesabınızı kolay bir şekilde geri açıp kullanmaya devam edebilirsiniz. Mobil ve bilgisayar için ayrı ayrı yapabildiğiniz Facebook hesap dondurma işlemleri.

Masaüstü Facebook Hesap Dondurma

Masaüstü Facebook Hesap Dondurma

Bilgisayar üzerinden Facebook hesap dondurma işlemleri :

  • İlk olarak Facebook adresine giderek, giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Sonrasında açılan sayfadan sağ üst köşede bulunan profil resminize tıklayın.
  • “Ayarlar ve Gizlilik” dedikten sonra tekrar “Ayarlar” sekmesine tıklayın.
  • Açılan sayfanın sol tarafında “Hesaplar Merkezi” seçeneğini göreceksiniz.
  • Buradan “Kişisel Detaylar” ardından “Hesap Sahipliği ve Kontrölü” dedikten sonra.
  • “Dondurma veya Silme” ye tıklıyoruz ve dondurmak istediğimiz profili seçiyoruz.
Mobil Facebook Hesap Dondurma

Mobil Facebook Hesap Dondurma

Telefondan facebook hesap dondurma işlemleri için :

  • İlk olarak Facebook uygulamasını açıyoruz.
  • Sağ alt köşede yer alan profil resminize tıklayın.
  • Açılan sayfadan sağ üst köşede, Ayarlar anahtar simgesine tıklayın.
  • “Hesaplar Merkezi” ne tıklayın ve “Kişisel Detaylar” sekmesine girin.
  • Karşınıza çıkan sayfada ” Hesap Sahipliği ve Kontrolü” ne tıklayın.
  • “Dondurma veya Silme” diyoruz ve dondurmak istediğimiz profil hesabını şeçiyoruz.

Hesabı yeniden aktif hale getirene kadar, hesabınız donduruldu. Siz yeniden şifre bilgilerinizle giriş yaptığınızda, aynı şekilde hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Facebook giriş bilgilerinizi unuttuysanız, Facebook Şifremi Unuttum yazımıza göz atabilirsiniz.

Facebook Hesap Dondurma Sonucunda Ne Olur?

Yukarıdaki aşamaları sırasıyla takip ettiniz. Artık Facebook hesap dondurma hakkında bilgi sahibisiniz. Peki hesabınızı dondurdunuz, bunun sonucunda ne olur?

  • Hesabınızı dondurduğunuz için artık kimse sizin Facebook sayfanıza ulaşamaz. Yani kısaca, aratmalarda adınız yazıldığında, görünmezsiniz.
  • Burada bilmemiz gereken detay ise, Facebook ve Messenger hesaplarının farklı olduğudur lakin Facebook’un dondurulması demek Messenger’ın de dondurulması anlamına gelmez. Messenger hesabınızı aynı şekilde kullanabilirsiniz. Mesaj alıp gönderme de hiçbir sıkıntınız olmaz.

Facebook hesabını dondurma işleminden sonra, mesajlaşma bölümünde sıkıntı olmayacaktır. Sizin arkadaşlarınızla, önceden yapmış olduğunuz mesajlar aynı şekilde görüntülenir. Sadece profilini gör seçeneğine bastıklarında, karşılarına size ait bir hesap çıkmaz. Arkadaşlarınızın, arkadaşlık listelerinde adınız büyük ihtimalle görünecektir. Bu kimi zaman normal profil resminizle de olabilmektedir. Kimi zaman ise, profil resimsiz olarak görünmektedir.

Yukarıda da dediğimiz gibi Messenger, Facebook uygulamasından farklıdır. Facebook’un dondurulması diğerini etkilememektedir. Buradan isteyen herkes sizi bularak, mesaj atabilir. Buradan da mesaj gelmemesini istiyorsanız, Messenger hesabınızı da aynı şekilde dondurmanız gerekmektedir.

Messenger Hesabı Dondurma Nasıl Yapılır ?

Messenger Hesabı Dondurma Nasıl Yapılır ?

Facebook Messenger dondurmak için, ilk olarak Facebook uygulamasını dondurmanız gerekmektedir. Facebook’u bağımsız bir şekilde dondurabilirken Messenger hesabını dondurabilmek için bu gereklidir. Ayrıca Messenger dondurma işlemini yalnızca mobil üzerinden gerçekleştirilebileceğinin altını çizelim. İphone İPad ve Android için Messenger hesabını dondurma adım adım:

  • İlk olarak Messenger uygulamasını açın.
  • “Üç Çizgi” ve sonrasında “Ayarlar” anahtarı simgesine dokunun.
  • “Hesaplar Merkezi” ne dokunun
  • “Hesap Sahipliği ve Kontrol” e dokunun.
  • Ardından “Dondurma ve Silme” ye tıklayın.
  • “Facebook Hesabı Dondurma ve Silme İşlemlerine Devam Et” dedikten sonra “Hesap Dondurma İşlemlerine Devam Et” e dokunun
  • Son olarak yapmanız gereken şifrenizi girmek ve “Devam Et” butonuna tıklamak olacaktır.

Messenger’da Arşivlenmiş Mesajlar içeriğimizi de incelemek için tıklayın!

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır ?

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır ?

Yukarıdaki yazıda hesabı nasıl dondurabileceğinizden bahsettik. Dondurmanın avantajı sonrasında kolay bir şekilde hesaba geri giriş yapıp, aktif hale getirebiliyorsunuz. Hesabınızı silmeniz ise daha farklı. Facebook hesabını kalıcı olarak silme sonrası, hiçbir şekilde dönme imkanınız yok. Facebook hesabını silmeden önce kısa bir hatırlatma yapmakta fayda var.

  • Uyarı: Facebook hesabını sildiğinizde, size ait ne varsa silinecektir. Sayfa yöneticilikleriniz ve sayfalarınız da aynı şekilde. Sayfaların silinmesini istemiyorsanız, silmeden önce başka bir kişiyi yönetici yapmanızda fayda var. Yoksa sizinle beraber hepsi yok olacaktır.

Facebook hesabını silme işlemi için hesabınızın inceleyip tüm bilgilerinizi silmesi için belli bir zamana ihtiyacı var. Sizin silme işlemini gerçekleştirdikten sonra, yaklaşık 90 güne kadar beklemeniz gerekmektedir. Bu süre zarfında, hesabınızda yer alan fotoğraf ya da diğer paylaşımlar ancak silinecektir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silme aşamaları yukarıda dondurma işlemi için anlattığımız adımların aynısından oluşmaktadır. Tek yapmanız gereken işlem sonunda dondurma yerine silme işlemini seçmeniz gerekiyor.

Mobil ve Masaüstü için aynı aşamalardan oluşan Facebook hesap silme adımları :

  • İlk olarak Facebook a giriş yapın.
  • Mobil için sağ alt köşede, masaüstü için ise sağ üstte yer alan profil resminize tıklayın.
  • Açılan sayfadan Ayarlar simgesine tıklayın.
  • “Hesaplar Merkezi” ne tıklayın ve “Kişisel Detaylar” sekmesine girin.
  • Karşınıza çıkan sayfada ” Hesap Sahipliği ve Kontrolü” ne tıklayın.
  • “Dondurma veya Silme” diyoruz ve silmek istediğimiz profili şeçiyoruz.

Hesap silme işlemini gerçekleştirdiğinizde 30 gün içerisinde bu işlemi geri alabilirsiniz. 30 gün sonrasında hesabınıza dair her şey kalıcı olarak silinir. Silindikten sonra Facebook kullanabilmek için tekrardan yeni bir hesap açmanız gerekmektedir.

Yeni bir Facebook hesabı için Facebook’a Nasıl Kayıt Olunur yazımızı inceleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=NdKoVtRskSo

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hesap dondurma, belli bir süre için girmek istemediğiniz hesabınızı askıya almanız anlamına gelir böylece hesabınız kapalı görünür ancak paylaşımlarınız ve içerikleriniz silinmez.

Hesap kapatma işlemi, hesabınızın tüm bilgilerinizin, içeriklerinizin ve paylaşımlarınızın kalıcı şekilde silinmesi ve hesabınızı bir daha kullanamamanız anlamına gelir.

Facebook hesabınızı dondurmak için blog yazımızı detaylıca okuyabilir ve tüm sorunlarınızı blog yazılarımız sayesinde çözüme kavuşturabilirsiniz.

Facebook hesabınızı kapatmadan önce paylaşımlarınızı yedek olarak alabilirsiniz.

Kapatılan hesapların kullanıcı isimleri tekrar alınamazlar kısacası kullanılamazlar.

Facebook veya Instagram hesabınız çalındı ise Destek merkezleri ile iletişime geçmeli ve hesap kurtarma adımları izlemelisiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Hesap Dondurma & Kapatma Nasıl Yapılır ? (2024) Hakkında 8 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 102 Ortalama: 5 )

8 yorum

  1. Uğur ÇAKIR
    Uğur ÇAKIR

    Facebook hesap dondurma çok basit gibi görünüyor fakat benim hesabım yıllar önce dondurdum. Aradan vakit geçince unuttum tabi geri almaya çalıştım açamadım bir türlü hesap kapadı mı ne oldu bilmiyorum.

  2. Yılmaz Aya
    Yılmaz Aya

    Resimli anlatımlarınız konuya ayrı bir güzellik katıyor. Özenle yazmış olduğunuz makaleleri ilgiyle takip ediyorum. Sizin gibi işini hakkıyla yapan kimse yok neredeyse. Teşekkür ederim yazı için

  3. Kadir TARTAR
    Kadir TARTAR

    Facebook hesap dondurma için belirlenen bir süre var mı? Mesela ben iki yıl hiç dokunmadan dondurma yapabilirmiyim hesabımı sonra kapanma vs. diye bir olay oluyor mu?

  4. Ercan GEZER
    Ercan GEZER

    Facebook hesabımı dondurmuştum Geri alamıyorum ücretli yardımcı olurmusunuz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Ercan Bey,
      instatakipci.com olarak bu şekilde bir hizmetimiz yoktur. Instagram Destek sayfasını ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

  5. İdris KAZANCI
    İdris KAZANCI

    Sosyal medya hesap dondurma işlemleri için yapılan tekrar geri dönüşlerde bazen sorunlar olabiliyormuş. özellikle Facebook uzun süreli dondurma veya durdurma işlemi yapanların profil resimlerinin bir çoğu kaybolmuş. Yeni kayıt gibi işlem yapıyormuş

  6. Nesrin Zarakolu
    Nesrin Zarakolu

    Facebook hesabımı dondurdum fakat bilgilerime kimsenin erişmesini istemiyorum. Sizce nasıl yapabilirim?

  7. Ilay Sancak
    Ilay Sancak

    Facebook hesap dondurma işlemini anlatımınız sayesinde yapmıştım. Fakat geri açmak istiyorum şu an hesabımı. Nasıl yapabilirim?