İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Görüntülenme Sayısı Nasıl Arttırılır? 2024

YouTube, video uygulaması denilince akla ilk gelenler arasındadır. Yoğun bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Bazı kişiler para kazanmak için YouTube üzerinden kanal açarken, bazı kişiler de kendini göstermek için bu yolu seçiyor. Hal böyle olunca kanal sahipleri için, YouTube görüntülenme sayısı önem arz etmektedir.

Yazıda detaylı olarak YouTube izlenme sayısı nasıl arttırılır sorusuna cevap bulacağız. Yazıya geçmeden önce bir noktaya değinelim. Hiçbir hedef kolay gerçekleşmiyor. Bir anda olmasını beklemeyin. Bu işin temel kavramı sabır. Ne kadar sabırlı ve istekliyseniz bu işte o kadar iyi yerlere gelebilirsiniz. Defalarca başınıza gelen başarısızlıklar, size iyi yerlere gelme konusunda yol gösterecektir. Öyleyse başlayalım.

YouTube Hakkında

YouTube bir çok kişinin ücretsiz bir şekilde kanal açıp, videolarını yayınlayabildiği bir sosyal medya platformu. Ziyaretçilerin video araması yaparken en çok araştırma yaptığı yerlerden bir tanesi. Aynı zamanda dünyanın en büyük arama motorları arasında yer alıyor.

YouTuber olmak, kanal açmak kavramları bu alanla ilgilidir. Bu uygulama üzerinden reklam vererek, ciddi paralar kazanıldığı için rekabet oldukça fazladır. Bu nedenle herkes kanal açmak istemekte, ancak bir çoğu hüsrana uğramaktadır. YouTube kanal sahiplerinin en büyük sorunu ise görüntü sayısının az olması. Demek ki eksik bir şeyler var. Bir yerde yanlış yapılıyor.

YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Sayılıyor?

Binlerce YouTuber olmak isteyen kişinin aklında “YouTube izlenme sayısı nasıl sayılıyor?” sorusu vardır. Açıkçası bu kadar fazla rekabetin olduğu bir ortamda bu konuyu bilmek önem taşır. YouTube, konuyla ilgili farklı metriklere sahip bir mecradır. Buna göre YouTube izlenme sayısı, doğru bir biçimde hesaplanır.

Öncelikle YouTube, izlenme sayısını gerçek zamanlı olarak gerçekleştirmektir. Ancak sayılması için belirli bir zamanın geçmesi gerekiyor. YouTube, bunu 30 saniye olarak belirlemiştir. Yani, kullanıcı videonuza girdiğinde ilk 30 saniyeyi atlamadan izlemelidir. Bu nedenle videonuzun ilk dakikalarında ilgi çekici öğeler vermeye özen gösterin. 

30 saniye altında izlenen videolarınız, izlenmemiş hükmünde sayılır. Bahsi geçen süreyi göz önüne aldığınızda 30 saniyedeki videolarınızın aslında olmadığını söylemek mümkündür. 

Kullanıcıların konuyla ilgili merak ettiği bir diğer nokta ise sayfa yenileme sonucu +1 izlenme sağlanmasıyla ilgili. Böyle bir durum yoktur. Sayfa yenileyerek +1 izlenme alamayacağınız için boş yere kendinizi yormayın. Bunun yerine yeni içerikler ekleyerek daha fazla kişi tarafından izlenebilirsiniz.

YouTube İzlenme Sayısı Arttırma Avantajları Nelerdir ?

Siz de YouTube’da bir kanala sahipseniz, mutlaka YouTube izlenme sayısı arttırma ve dolayısıyla kanalınızı büyütmenin yollarını ararsınız. Çünkü kanalın büyümesinin yolu, izlenme sayısının artmasından geçer. İzlenme arttıkça paralel olarak YouTube abone sayısı arttırma fırsatı da elde edersiniz. Tüm bunların gerçekleşmesi, maddi anlamda yüksek kazanç elde etmenizi sağlar. Kazancınız arttıkça emin olun, daha fazla video yüklemek isteyeceksiniz. 

Bir YouTuber’ın en büyük isteği de sanıyoruz ki budur. Videolardan para kazanmanız için YouTube izlenme sayısı arttırma yolları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu teknikleri size ayrıntılı bir biçimde anlatacağız. Ancak öncesinde kazanç sağlamanız için size sunulan şartlara bir bakalım. Bunu bilmek, belki izlenme sayısını arttırmak için sizi daha çok teşvik edebilir.

YouTube Görüntülenme Sayısını Arttırmak İçin Hile Kullanabilir miyim?

YouTube büyük bir platform olduğu için, en önemlisi para kazanmaya olanak sağladığı için kanal aboneleri ve izlenmeler oldukça önemli. Abonesi çok olan ve yüksek miktarda videosu görüntülenen kişiler oldukça şanslı. Böyle bir durumda insanlar her zaman doğru yollara başvurmayabiliyor.

Bu aşamada yapılan büyük bir yanlışa değinmek istiyoruz. YouTube izlenme sayısını arttırmak adına bazı hileler kullanılıyor. Bazı programlar bu amaçla hizmet vermektedir. Unutmayın ki YouTube büyük ve donanımlı bir uygulama. Yoğun takipçi kitlesi var ve onların memnuniyetini sağlamak için bazı noktalara üst düzeyde önem veriyor. Gizlilik ve güvenlik ilkesi en önemlisi. Bu hileler, güvenlik ilkesini ihlal ettiği için, arama motorları bu ihlali fark eder. Bunun sonucunda kanalınız ceza alır hatta kapanması gibi bir sorunla bile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, izlenme arttırmak için hile yapılmamasına özen gösterin.

YouTube hakkında genel bilgileri edindiğimize göre, YouTube görüntülenme sayısını arttırma nasıl yapılır sorusuna geçebiliriz.

Youtube İzlenme Sayısını Arttırmak İçin Neler Yapılması Gerekir?

YouTube İzlenme Sayısını Arttırmak İçin Neler Yapılması Gerekir?

Eğer YouTube izlenme sayısını arttırmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunları yapsanız bile, belli bir süre istikrar gerekmektedir. Sihirli değneğin dokunması gibi, anlık bir mucize beklemeyin. Zaman ve istikrar, başarılı olmanızın anahtarı.

YouTube izlenme sayısını arttırma yöntemine geçmeden önce, konu hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Teorik bilgiler, sistemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak. YouTube her izlenmeyi, izlenme hanesine sayı olarak eklemez. 30 saniye altında izlenen videolar, hiç izlenmemiş gibi etkisizdir. Bu nedenle uygulama üzerinde 30 saniye ve üzeri her izleme +1 izleme sayısı olarak yansır.

Bu izleme sayıları 300’ e ulaştıktan sonra, YouTube inceleme sürecinden geçer. Bu sayıdan sonra uygulama, bu videoyu inceleme gereği duyar. Bu sayıya geldiğinde bir süre inceleme dönemine girer. Bu arada yeni görüntüleme sayıları eklenmez. YouTube inceleyip, sorun olmadığına karar verdiğinde o aradaki tüm izlemeleriniz eklenir.

Bilinen en çok yanlışlardan bir tanesi, sürekli tıklarsam görüntüleme sayısı artar düşüncesi. YouTube , diğer bir çok uygulama gibi IP üzerinden değerlendirme yapmaktadır. Yani siz aynı cihaz üzerinden isterseniz 100 kere tıklayın ve o videoyu izleyin, sadece +1 olarak yansıyacaktır. YouTube bu görüntülemeleri tekil tıklama üzerinden yönetmektedir.

Kanalınızın ömürlük olmasını ve YouTube tarafından hata oluşmasını engellemek için hata yollarına başvurmayın. Dürüst olun ve bu işin en iyisi olduğunuzu doğal yollardan gösterin. Emin olun bu YouTube’nin gözünden kaçmayacaktır.

Organik trafiği artırmanın bir diğer yolu ise YouTube SEO çalışmalarını yapmaktır. Bu sayede daha fazla kişiye ulaşın!

Özgün İçerik Üretin

İnternet dünyasında her yerde bu kavramla karşılaşırsınız. Özgünlük. Bu durum arama motorları için temel ilke olarak bilinmektedir. YouTube üzerinden video yayınlarken, insanlara diğerlerinden farklı olarak ne katabilirim diye düşünün. Bu sorunun cevabını çektiğiniz videoyla gösterin. Unutmayın, başka birinin içeriğini alarak yapılan yayınlar yok olmaya mahkumdur.

İçeriğin özgün olmasının önemli olduğuna değindik. Özgün olduğu kadar kaliteli olması da bir o kadar önemlidir. Kişi sizin videonuzu izlediğinde, gerçekten o bilgiyi alabilecek mi? Kalıcı takipçiler istiyorsanız, içerikleriniz kaliteli olmalı. Kısa ve öz videoda sorunun cevabını vermeniz çok önemlidir. Bu sistemi oturttuğunuz takdirde, sadık takipçiler kazanabilirsiniz.

YouTube SEO Hakkında Bilgi Sahibi Olun

YouTube SEO Hakkında Bilgi Sahibi Olun

YouTube, dünya genelinde en fazla kullanılan arama motorlarından biri. Siz de YouTube SEO’yu öğrenin ve platformun metriklerine uygun davranın. Bu, arama esnasında üst sıralara çıkmanız açısından kritik bir öneme sahiptir. Her arama motorunda olduğu gibi YouTube’da kullanıcılarına en doğru içerikleri çıkartmak ister.

YouTube izlenme sayısı yükseltme amacınız için SEO kurallarını bilmelisiniz. Öncelikle anahtar kelime analizini detaylı şekilde yapın. Bunun için YouTube’ta arama yapabilirsiniz. Arama çubuğuna, yayınlamak istediğiniz konuyu yazdığınız zaman arka arkaya neler arandığını görebilirsiniz. YouTube kullanıcıları tarafından defalarca aranan bu kelimeler, işinizi oldukça kolaylaştırır.

Anahtar kelimeleri bulmanın bir diğer yolu, anahtar kelime aracı kullanmaktır. Bu araçları, kullanmanızı kesinlikle öneriyoruz. Çünkü sadece nasıl kelimelerden yararlanmanız gerektiğini değil, rakiplerinizi de görmenizi sağlıyor. Unutmayın, YouTube artık çok fazla kullanılan bir platform ve rekabet alanı oldukça geniş.

Anahtar kelimelerinizi rekabete, aranma hacmine göre seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken çeşitli sinyaller var. Şimdi, anahtar kelimelerinizi nasıl kullanmanız gerektiğine gelin hep birlikte bakalım.

Video Başlıkları

YouTube, belirli aramalardan sonra kullanıcılara içerikleri gösterir. Sonuçları yerleştirirken başlıklarınıza özellikle dikkat eder. Videonuzun üst sıralarda yer almasını istiyorsanız, yapmanız gereken işlem çok basit! Anahtar kelimenizi mutlaka video başlığınızda geçirin. Kelimenin videonun en başında olması, size artı avantaj sağlar.

Videonuzun başlığında sadece anahtar kelimenin olmamasına özen gösterin. Örneğin, “YouTube izlenme sayısı” anahtar kelimesini başlığın en başına yazın. Ardından “İzlenmenizi Arttırmanın 10 Yolu” gibi kelimeler kullanabilirsiniz. Sıralamanın önemli olduğu kesin. Ancak kullanıcı deneyimine dikkat etmelisiniz. Etkileyici bir başlıkla daha fazla tıklanma ve izlenme almanız mümkündür.

Video Açıklamaları

Anahtar kelimeleri kullanmanız gereken bir diğer alan, video açıklamalarıdır. Başlık kadar önemli olmasa bile sıralamayı etkiler. Videonuza açıklama yazarken en az bir defa anahtar kelimenizi kullanmaya özen gösterin. Tabii, sadece anahtar kelimeyi öylesine geçirmekten bahsetmiyoruz. Açıklamayı yaparken cümlenin akışına uygun olarak anahtar kelimenizi geçirmeniz gerekiyor. Video kadar açıklamanız da kaliteli olmalıdır.

Video Etiketleri

Başlık ve açıklamalarınıza kıyasla etiketleriniz izleyiciler tarafından görülmez. Aslında bu etiketleri kullanmak isteğinize bağlı. Ancak biz, kullanmanızı öneriyoruz. Çünkü bu yöntem, YouTube algoritmalarına içeriğinizin alakasını göstermenin kolay yoludur. Etiketler, direkt hedef anahtar kelimeniz değildir. Daha çok aynı amacı hedefleyen kelimelerdir. Sıralama yapmanız açısından oldukça önemli olduğunu belirtmemiz gerekir.

YouTuberlar ile Bağlantı Kurun

Sizin gibi belki onlarca kişi benzer içerikleri paylaşıyordur. Fakat rakip olmanız direkt birbirinize düşmanca davranacağınız anlamına gelmiyor. İş birliği yapmak, her iki taraf için daha güzel bir seçenektir. İki kişi, ortak hareket ederek, kendisi açısından daha çok fayda sağlar. Peki, YouTube izlenme sayısı için bunun ne gibi bir faydası var?

Rakibinizle birlikte ortak içerik oluşturmak için onun videosuna konuk olabilirsiniz. Örneğin, kilo verme ile alakalı çeşitli videolar yayınlayan birini düşünelim. Egzersizler, diyet programları bu içeriklerde sıkça yer alır. Rakibiniz ise profesyonel bir sporcu. Onun konuğu olarak videoda bulunabilirsiniz. Size sorular sorar ve kendi deneyiminizi anlatmanızı ister.

Rakibiniz, bu videoyu paylaştığında onu takip eden kitle sizi tanır. Neler yaptığınızı daha ayrıntılı şekilde öğrenmek için kanalınıza gider. Siz, videoyu paylaştığınızda kanalınıza abone olan kişiler, sporcunun içeriklerine bakar. Gördüğünüz gibi bu senaryo, her iki tarafında kazanmasına olana tanıyor. Bu nedenle YouTube izlenme sayısı açısından önemli çok önemli bir detay.

Kartları Kullanın

İzlenme, aynı zamanda diğer videolarınızın gösterilmesine olanak tanıyan bir unsurdur. Kartlar, bir banner benzeri birimleri ifade eder. Diğer videolarınızı etkili bir şekilde tanıtmak açısından bunları kullanabilirsiniz. Genelde videonun sağ üst kısmında yer alır. Örneğin, bir spor videosunu ele alalım. Kullanıcının izlediği videoda spor deneyiminizi anlatırken nasıl yapıldığını gösteren başka bir videoya izleyiciyi yönlendirebilirsiniz.

Kartları kullanmak, aynı zamanda kendi reklamınızı yapmaktır. Kullanıcı deneyimini arttırmak için de harika bir yöntem. Çünkü siz, başka bir videoya yönlendirirken izleyici, merak ettiği konuyla ilgili farklı bir içeriğe gider. Buradan birçok farklı bilgiye ulaşır. Bir nevi, her iki tarafın kazançlı çıkmasını sağlayan yöntemdir.

YouTube Filtreleme hakkında detaylı bilgi için yazımıza göz atın!

Takipçilerle Etkileşim

Takipçilerle Etkileşim

YouTube görüntülenme arttırma noktasında en önemli bölümdür. Çünkü asıl amacımız takipçi kitlemizi korumak ve bunları zaman içerisinde arttırmak. Bu nedenle video altına yorum yapan tüm takipçilerinize cevap vermeyi unutmayın. Özellikle soru soranları cevapsız bırakmayın. Bu onlara değer verdiğinizi gösterir. Sorularına cevap bulamayan ve önemsenmeyen takipçiler, zaman içerisinde sizi takipten çıkacaktır. Bu da video izlemelerinizin düşmesi demek.

Video sonunda, takipçilerinize bir mesaj verin. Videomun yararlı olduğunu düşünüyorsanız ve beğendiyseniz kanalıma abone olup, bildirimleri açın. Ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı unutmayın. Bu şekilde dediğinizde, gerçekten iyi bir video çektiyseniz, insanlar dediğinizi yapacaktır. Ancak kaliteli içeriğe sahip değilseniz, takipçilerin bu noktada sadık olmasını beklemeyin. Hiç kimse kendine bir şey katacağını düşünmediği birini takip etmez.

Küçük Resimleri Eksik Etmeyin

YouTube’da birçok kişi, izlemek için bir konuyu aratır. Doğal olarak en çok ilgisini çeken videoya odaklanır. Bu nedenle videonuz için etkileyici bir küçük resim (thumbnail) kullanmayı ihmal etmeyin. Küçük resimleri oluşturmak için aşağıdaki konuları göz önüne alın:

  • Videonuz için anahtar kelimenizle YouTube’da bir araştırma yapın. Rakiplerinizin nasıl resimler kullandığını analiz edin. Neyle karşı karşıya kaldığınızı bilmeniz çok önemlidir.
  • Resim araştırmasına başlayın. Tabii, karşınıza belki binlerce seçenek çıkacak. Bu nedenle en uygun olanlar için bir liste yapın.
  • Resmi seçtikten sonra düzenlemeyi unutmayın. YouTube için 1280 x 720 piksel resimler uygundur.

Yukarıdakilere göre resminizi artık kullanabilirsiniz. Kullanıcılar, video konunuzla alakalı bir araştırma yaptığında yüzlerce video arasından size ait olanı beğenebilir. Doğal olarak hemen buna yönelerek videoyu izler. İşte, YouTube izlenme sayısı arttırma yolları arasında izleyiciye etkili bir resim vermenin ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz. Videonuzu beğenmesi demek, belki yeni bir aboneye ulaştığınız ve videonun izleyicin sosyal medyasında paylaşılması anlamına gelir.

Videoları Düzenli Olarak Yayınlayın

Gerçekten YouTube izlenme sayısı için en önemli konulardan biri, düzenli video yayınlamaktır. Bunu belirlerken kullanıcıların en aktif olduğu zamanı tercih etmeniz gerekir. Neyse ki, artık bu konuyla ilgili birçok veriye ulaşabiliyoruz. Raporları inceleyerek sizin videolarınızın en çok ne zaman izlendiğini görmeniz ve buna göre bir sosyal medya takvimi oluştumanız mümkün. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Rapora ulaşmak için kanalınızın ana sayfasına gidin. Profilinizin altında “Analiz” sekmesini tıklayın. “Kitle” butonuna tıklayın ve raporunuzu oluşturun. Artık ne zaman video yayınlamanız gerektiğini biliyorsunuz. Tek yapmanız gereken gün gelene kadar yeni videonuzu oluşturmanız. Planlarınıza bakın ve neler yapabileceğinizi gözden geçirin. Aklınıza bir fikir gelmiyorsa son dönemlerde popüler olan konuları takip edebilirsiniz.

Alanınızdaki Niş Toplulukları Araştırın

Alanınızdaki Niş Toplulukları Araştırın

Özellikle sosyal medya platformlarında bazı kişilerin eleştiri yaptığı belirli bir kitle vardır. Burada belirlenen konuyla ilgili videolar yayınlanabiliyor. Örneğin bir felsefe topluluğu, geçmişteki filozofları anlatan videoları paylaşabilir. Kendi aralarında grupta bulunan kişiler, videoya yorum yapar. Bir fikir alışverişi ortaya çıkar ve topluluk kendini geliştirir.

Verdiğimiz örnek gibi sizin video konularınızla ilgili bir topluluk olup olmadığını araştırın. Eğer sosyal medya platformlarında böyle bir grup bulabilirseniz katılın. Burada kendi videolarınızı yayınlayarak izleyicilerden yorum isteyin. Böylece YouTube izlenme sayısı için doğal bir yol bulursunuz. Yapılan yorumlar sayesinde yeni bilgiler öğrenebilirsiniz. Yeni içeriklerinizi, burada bulunan kişilerin istek ve yorumlarına göre çekmeniz mümkündür.

Kitlenizden Destek İsteyin

Siz videolar için çok fazla emek harcıyorsunuz. Öncelikle bunun farkına varın ve destek almaktan çekinmeyin. Sizi izleyen, seven kitlenize videolarınızı paylaşması için istekte bulunabilirsiniz. Aralarında videonuzu sosyal medya hesaplarında paylaşacak birçok kişi vardır. Bu sayede izleyicinizin sosyal medya hesabındaki takipçileri sizi görür. Videonuzu izleyebilir ve doğal olarak YouTube izlenme sayısı için daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. 

Başlığınızla İlgili Detaylıca Düşünün

Evet, başlığınızı SEO’ya uygun yapmak oldukça önemlidir. Fakat bir noktayı daha önemsemeniz gerekiyor. İzleyicileri videonuza çekmek için ilgi çekici bir başlığa ihtiyacınız var. Başlığınız güçsüz ve dikkat çekici değilse videonuz görülse bile izlenmeyebilir. Peki, güzel bir başlığı nasıl oluşturabilirsiniz? Sizin için konuyla ilgili birkaç örnek vereceğiz.

Sonuca Odaklanın

İzleyiciler, videonuza geldiğinde neyle karşılaşacak? Verdiğiniz bilgiler, onların hayatına nasıl dokunacak? İşte bu iki sorunun cevabını düşünerek başlığınızı oluşturun. Örneğin, “Bir Ayda 10 Beden İncelin” gibi bir başlık gerçekçi olmasa bile kullanıcıların dikkatini çekebilecek niteliktedir. Tabii, videonuzu izledikten sonra sonucun nasıl ortaya çıkacağı önemlidir. 

Etkilemek için Sayıları Kullanın

Sayılar, bir video açısından oldukça önemlidir. Kullanıcılar, etkileyici rakamların verildiği içerikleri izleme eğiliminde olduğunu söylememiz gerekir. Örneğin, %100 Organik Trafik Arttırma Yöntemleri” gibi bir başlık izleyicilerin dikkatini çeker. Sonucu vurgulamanın bir başka alternatifi, sayılardan yararlanmaktır. Videoya gelen kitle, sadece ne anlattığınızı merak ettiği için videonuza gelme eğilimi gösterebilir.

Kullanıcıların Merakına Hitap Edin

İnsanların sayıları, sonuçları sevdiği doğru. Ancak bir konu daha var. İnsanlar her zaman merak eder ve o bilgiye ulaşmak ister. İnsanların merak ettiği sorularla bir başlığı oluşturabilirsiniz.  Burada insanların sadece dikkatini çekmeniz önemli değildir. Aynı zamanda içeriğinizle ilgili bir sorunun olmasına özen göstermeniz gerekir.

Sosyal Medyada İçeriklerinizi Paylaşın

Son dönemlerde şüphesiz, sosyal medya platformları çok fazla kullanılıyor. Facebook, Instagram, Twitter ve çok daha fazlası, kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Bu durumda, neden paylaştığınız videoları sosyal medya hesaplarınıza eklemeyesiniz ki? Hem basit hem de YouTube izlenme sayısı arttırma yolları arasında oldukça etkili bir yöntem. Özellikle, Instagram’da YouTube videosu paylaşma yöntemini kesinlikle denemelisiniz!

Videolarınızı yayınlarken sosyal medyaları kullanmanın da ayrıca bir püf noktası vardır. Bunun için size ilk tavsiyemiz, yaratıcılığınızdan asla ödün vermemenizdir. Şimdi gelin sosyal medyada öne çıkmak için neler yapmanız gerektiğinden bahsedelim.

Bir Ön İzleme Oluşturun

Çoğu pazarlamacı, başarılı bir video içeriğinin sadece bir kısmının geri dönüşüm oranını yükselttiğini düşünüyor. Bunun nedeni tam olarak açıklamak, mümkün değil. Ancak sosyal medyada videonuzun tamamını yayınlamak yerine belirli bir ön izleme yapmanız çok daha doğru bir seçenek. Örneğin, videonun en çarpıcı anlarını editleyebilirsiniz. Bu, konuyu merak eden kişilerin ilgilisini çekebilecek bir yöntemdir. Videonuzu, tanıtmak ve kullanıcıların izlemesini sağlamak açısından sosyal medya platformlarında bu parçayı paylaşmalısınız.

Kullanıcılarınızla Videonuzla İlgili İletişim Kurun

Bir video yayınlayınca doğal olarak konuyla ilgilenen kişilerin dikkatini çekersiniz. Kullanıcılar, videonuza yorum yapabilir. Mesela “Elma Ağacı Nasıl Dikilir?” başlıklı bir videonuz var. Bununla ilgili kullanıcılardan gelen bir yorum var. Kullanıcıyla yorumu üzerine etkileşime geçebilirsiniz. “Elma Ağacı Bakımı” ile ilgili çektiğiniz videonun bağlantısını izleyicinize iletebilirsiniz.

Sektörün Önemli İsimlerine Ulaşın

Sosyal medyada videonuzu tanıtmanız için bir diğer ipucu, sektörün öncüleriyle iletişime geçmektir. Söz konusu pazarlama olunca otorite her şey demektir. Örneğin bir kıyafet videosu çeken YouTuber, sektörün öncüleriyle konuşarak fikir alabilir. Ardından videosu, bu kişi tarafından YouTube beğeni ve yorum alırsa konunun meraklısının daha çok ilgisini çeker.

Sonuç

Buraya geldiğinize göre yazıyı sonuna kadar okudunuz. Burada YouTube izlenme sayısını arttırmanın doğal yolları hakkında bilgi verdik. Artık nasıl arttırabileceğinizi ve YouTube’nin çalışma mekanizmasını biliyorsunuz. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Popülerliği ve abone kazanmayı en çok etkileyen faktör videolarınızın izleme sayılarıdır. İzleme sayılarınızı arttırarak, daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz ve hatta YouTube reklamlar ile para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer YouTube izlenme sayılarınızı arttırmak istiyorsanız, bir kaç pratik yöntem bulunmaktadır. Bunları blog yazımızdan detaylıca öğrenebilirsiniz ve izlenme sayılarınızı kolayca arttırabilirsiniz.

İzlenme sayılarınızı arttırdığınızda ve YouTube’da abone sayınız 1000’den fazla olduğunda, reklamlar almaya başlarsınız. Böylece YouTube reklamları sayesinde para kazanmaya başlayabilirsiniz. Unutmayın, izlenme sayılarınız arttıkça reklam gelirleriniz de artacaktır.

Bir kullanıcı tek bir videoya aynı gün içinde maksimum 5 görüntüleme sayısı katabilir.

Oyun videoları nasıl yapılır videoları, ürün tanıtma ve inceleme videoları, moda ve güzellik videoları YouTube’da izleyici sayısı yüksek video türleridir.

Fenomenlerin kazandıkları ücretler takipçi sayısı, izleyici sayısı ve sponsorlu videolara bununla birlikte aldıkları reklamlara göre değişiyor. Bununla birlikte 1 milyon abone sayısına ulaşan kullanıcılar 4 bin dolar ile 50 bin dolar arası bir gelir elde edebiliyor.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Görüntülenme Sayısı Nasıl Arttırılır? 2024 Hakkında 35 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 55 Ortalama: 5 )

35 yorum

  1. Yildiz Tolga
    Yildiz Tolga

    Yazı için teşekkürler Youtube kanalımın izlenme sayısını kısa sürede arttırmayı başardım sayenizde.

  2. Güneş Kaplan
    Güneş Kaplan

    Youtube seo diye birşey duydum kanalının gelişmesinde baya etkisi oluyor. Videoların ilk sıralarda çıkması için anahtar kelimeleri iyi seçmek lazım

  3. Hülya
    Hülya

    Yutuburlar neden bu kadar para kazanıp vergi ödemez ki cidden saçmalık ya aldığımız nefes bile vergili

  4. Burak Uz
    Burak Uz

    Youtuberlar ergen tayfa toplaşın bakalım neeler var burda neler herkes biribirine abone olup bi video beğense yeter be krdşm

  5. tülin hürgeç
    tülin hürgeç

    Görüntülenme oranları arttırmak sizin bence özgünlüğünüze bağlı yoksa kolay kolay zor yani

  6. Barış
    Barış

    Organik ve in organik olarak ikiye ayrılır in organik kısmı izlenme satın alma ve benzeri durumlarda gerçekleşir

  7. nevriye güleç
    nevriye güleç

    en verimli izlenme oranı organik olandır sosyal medya hesaplarınızdan videolarınızı paylaşarak etkileşim sağlayabilirsiniz

  8. Serap Lera
    Serap Lera

    attığım fotoğraf bi anda daha yeni iken anasayfada gözükmüyor bu neden olabilir acaba

  9. Tansu
    Tansu

    Çok özgün içerikler var bakıyorum 5k anca izlenmiş saçma sapan videolar ise 300k 500k izleniyor ülke gerçeği mi bu neeee

  10. Reyhan Yıldız
    Reyhan Yıldız

    Yazılarınız gerçekten çok kaliteli kanalım için önerdiğiniz tavsiyelere uymaya çalışıyorum. Son 2 videomda etkisini azda olsa gördüm uzun soluklu bir iş bu kısa sürede sonuç beklememek lazım

  11. Yıldız Arslan
    Yıldız Arslan

    bir konunuzda görmüştüm youtube seo ile videolarınızın sırasını yükseltebiliyormuşuz denedim gerçektente etkisi oldu bu konudada bahsettiğiniz önemli noktalar var onlarıda deniyecem

  12. Teoman Terzi
    Teoman Terzi

    Resimli anlatımız gayet güzel olmuş yeni başlayanlar için başlanıgıç rehberi gibi

  13. Ramazan Aslan
    Ramazan Aslan

    Konu için teşekkürler Görüntülenme sayımda ciddi bir artış yaşadım. Bundan sonraki tüm videolarımı kriterlere uygun yapıyorum.

  14. Ruşeen
    Ruşeen

    gerçekten doğru bende izlenme için bir program kullanmıştım youtube hesabımı kapattı dikkatli olun arkadaşlar sizde

  15. Nevin Arslan
    Nevin Arslan

    yotube görüntüleme sayısının nasıl arttılırdığını detaylı ve güzel anlatmışsınız ama gel gelelim internet sorununu nasıl çözecez 0.2 mbps upload hızım var insanın içinde youtuber olası varsa bile bu internet yüzünden olamıyor.

  16. Ozan Yıldız
    Ozan Yıldız

    Youtube görüntülenme sayısını arttırabilmek için düzenli ve güncel videolar paylaşmak gerekiyor.

  17. Melda
    Melda

    Youtube çok güzel bir içerik platformu fakat kullanıcı etkileşimlerini sadece izlenme ve like vs kısıtlandırarak bence çok yanlış bir topa giriyor.

  18. Ezgi Kurumlu
    Ezgi Kurumlu

    5 yaşındaki kuzenim youtube kanalı açmış ben enes batur olcam diyor söyliyimde böyle blogları okusun lazım olur :/

  19. Erdal
    Erdal

    Youtube çok önemli bir mecra oldu herkes için dikkat edilmesi gerekir, vergi kaçakcısı youtuberler vergilerinizi ödeyin!

  20. Hamza
    Hamza

    Youtube izlenme sayısını arttırmanın bir çok yolu var ama en önemlisi düzenli video gönderip bunları sosyal medyada paylaşmak. Başka türlü büyümen çok zor olur. Büyürsün ama yavaş

  21. sude kanas
    sude kanas

    Görüntülenme başına mı para alınıyor ya da beğenilme falan mı nasıl işliyor bu süreç?

  22. Arda K
    Arda K

    Görüntülenme oranı mı çok değerli yoksa like oranı mı hangisi sizce

  23. Seren Güleç
    Seren Güleç

    Yutubu videosu için seo çalışması yapılır mı acaba yada bi youtube profili kanalı için mesela

  24. Gül Deniz
    Gül Deniz

    Youtube organik olmayan arttırmaları tespit edebiliyor mu

  25. Ahmet Gürdal
    Ahmet Gürdal

    Olmuyor ne yaparsak yapalım olmuyor maalesef. Çünkü bundan 7/8 yıl önce her yer parsellenmiş vaziyette ve maalesef ne denersek deneyelim bir türlü önerilen videolara çıkamıyoruz o parsellenmiş kanal ve kişiler yüzünden

  26. Sevgi çakır
    Sevgi çakır

    Benim 2 kanalım var,bir kanalımda yüklediğim videoyu kısaltarak diğer kanalımda yayınlayabilirmiyim bu sorun olurmu,eğer sorun olursa sesini kapatarak yabancı altyazılı paylaşım yaparsam sorun ortadan kalkarmı

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Kendi videonuz için sorun olmaz. Özellikle yabancı alt yazı ekleyecekseniz hiç sorun olmaz.

  27. Emine Kurtuluş
    Emine Kurtuluş

    Merhaba benim kanalım aktif fakat izlenme sayım çok değil bana destek olurmusunuz ne yapabilirim teşekkürler cevabınızı beklerim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Youtube kanalınızı geliştirmek adına “Youtube Destek” blog yazılarımızdan yararlanabilirsiniz. Ayrıca daha hızlı ve güvenilir bir yükseliş için Youtube hizmetlerimizden de faydalanmanızı tavsiye ederim.

  28. Emriye
    Emriye

    Gizli mod ile izlenilen video yine de izlenme sayisini artirir mi ? Bu stream kasma olayinda cok kullanilan bir kural o yuzden soruyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, evet arttırır. Gizli mod bile olsa çoğu izleme bilgisi kayıt edilebilir.

  29. Boran Yasin
    Boran Yasin

    kanalımın izlenme sayısını ve görüntülenmelerini arttırmak istiyordum çok güzel bir blog olmuş teşekkürler

  30. Burak Aktuna
    Burak Aktuna

    Youtube izlenme sayisi ve goruntulenmenin nasıl arttırılacagı ile alakalı guzel bir yazı

  31. Cevat
    Cevat

    Merhaba ben bir youtube kanalı açtım videolar koyuyorum fakat benim videolarımı kimse izlemiyor bende izlenme sayısı artsın diye kendi videolarımı kendim izliyorum kanalımın analizine baktığım zaman videolarım haftada 1000 defa izlenmiş gözüküyor sizce ben ne yapmalıyım ben pek internet bilgisayar işlerindende anlamıyorum sizce kendi videolarımı kendim izleyip izlenme sayısı haftada 1000 defa arttırsam bir şansım olurmu?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , pes etmeden düzenli bir şekilde video içerikleri üretmeye devam ederseniz ve içerikleriniz birbiri ile uyumlu konseptler içinde olursa izlenmeme ihtimaliniz çok düşüktür.