İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Kayıt Olma & Hesap Açma

Facebook hesap açma ile ilgili neler biliyorsunuz? Dünyanın en büyük sosyal medya aracı olan Facebook, bünyesinde yer alan diğer sosyal medya araçlarıyla birlikte aktif olarak dünyada en çok kullanıcıya sahip sosyal medyasıdır. Facebook dünyanın en güçlü sosyal medya mecrası olarak kullanıcılarına oldukça geniş bir alanda profil açma ve yönetme yetkileri tanımaktadır.

Kişisel hesap, işletme hesabı, dernek hesabı ve çeşitli amaçlarla bir araya gelen grupları yönetmek gibi işlevleriyle kullanıcılarına amaçlarına yönelik çalışma imkânı sağlamaktadır. Farklı bir sosyal medya hesabınız varsa ve Facebook ile optimizasyonunu oluşturmak istiyorsanız ya da ilk kez sosyal medya hesabı oluşturuyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

facebook hesap açma

Facebook’a Kaydol

Facebook hesabı oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Facebook’a kayıt olmadan önce ilk olarak bir mail adresi sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer mail adresiniz yoksa Gmail, Hotmail, Yandex ya da Yahoo üzerinden ücretsiz şekilde mail adresi açabilirsiniz.
  • İnternet tarayıcınız üzerinden Facebook.com adresine giriş yapınız.
  • Karşınıza çıkan “Yeni Hesap Oluştur” butonuna tıklayınız.
  • Gelen sekme üzerinde Adınızı, Soyadınızı, Cep Telefon Numaranızı ya da E-posta adresinizi (mail adresiniz olduğu için sorunsuzca yazabilirsiniz), oluşturmak istediğiniz şifreyi, cinsiyetinizi doğru bilgilerle giriniz.
  • Ardından alt kısımda yer alan “Kaydol” butonuna basınız.
  • Facebook hesabınızı açmanız için sizden onay kodu isteyecektir.
  • Cep telefonunuza ya da mail adresinize gelecek olan bu kodu doğru bir şekilde giriniz.

Bu oluşturduğunuz Facebook hesabı kişisel hesap olarak yer almaktadır. Bu adımlar yeterli olmadıysa, Facebook Destek sayfasından yardım alabilirsiniz.

facebooka kaydol

Facebook Profilimi Nasıl Düzeltebilirim?

Facebook içerisinde birçok opsiyon kullanıcılara tanınmıştır. Bu opsiyonlara geçmeden önce hesabınızı gerektirdiği ölçüde düzeltmeniz gerekmektedir.

  • İlk olarak profil resminizi belirlemeniz gerekmektedir. Hesap isminiz sizin o kişi olduğunuzu göstermekte yeterli kalmayabilir, profil resminiz ve kapak resminiz sizin tanınmanız ve arkadaşlarınıza erişebilmeniz açısından oldukça önemlidir.
  • Hakkında kısmını doldurun. İlişki durumunuzu, yaşadığınız yeri, çalıştığınız iş yerini doğru olarak kaydedin. Bu sayede insanlar aradıklarında sizi bulabilsin.
  • Profilinizin paylaşım ayarlarını belirleyin. Profilinizin kimler tarafından bulunabileceğini ve paylaşımlarınızı kimlerin görebileceğini ayarlayın. Bunun için sağ üst köşeden üç çizgiye tıklayın ve “Gizlilik Ayarları” sekmesine ulaşın. İçerisinde yer alan güvenlik kısmından düzenlemelerinizi tamamlayabilirsiniz.
  • Tanıdığınız kişileri ekleyin. Bunun için mail listenizi kullanabilir ya da doğrudan arkadaşlarınızın isimlerini aratabilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabı Oluşturma

Facebook içerisinde çeşitli amaçlarla bir Facebook işletme hesabı oluşturmak oldukça kolay. Belirli bir iş, hizmet, ürün, marka, topluluk ya da halk figürünü oluşturmak için Facebook size sayfa ya da grup oluşturma hakkı tanımaktadır. Bu sayede hayranlarınız ya da sizi takip etmek isteyen kullanıcılar Facebook üzerinden sayfanıza ulaşabilecek ve paylaşımlarınızla etkileşime geçebilecektir. Ayrıca dijital pazarlama alanında da kullanılan Facebook İşletme Hesabı, çeşitli işletmelerin amaçları doğrultusunda hem sayfa oluşturmalarına, hem de reklamlı içerik çıkmalarına yardımcı olmaktadır.

İşletme hesabı oluşturmak için;

  • Profilinize giriş yapın.
  • Sağ üst kısımda yer alan ters üçgen sekmesi üzerinden sekmeyi açın.
  • O kısım içerisinden de sayfa oluştura basın.
  • İşletmeniz ile ilgili detayları eksiksiz girin.
  • Hesabınız artık açık. İşletme hesapları ile ilgili tüm detaylar diğer yazımızda.

Facebook Kayıt Olma İşlemi Tamamlandıktan Sonra Ne Yapılır?

Uygulama üzerinden mesajlaşma, arkadaşlarınızı bulma ya da paylaşım yapma gibi bir çok imkandan faydalanabilirsiniz. Aynı şekilde arkadaşlarınızı bulup, onlarla grup oluşturabilirsiniz. Anket ya da etkinlik oluşturarak insanları özel günlerinize davet edebilirsiniz. Ve bunun gibi bir çok hizmet mevcut. Gördüğünüz gibi bir çok işlemi yapabilme olanağınız var.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Facebook kayıt olma süreci tamamlandıktan sonra, cep telefonu ya da e-mail üzerinden arkadaş önerisi isteyebilirsiniz. Ya da arkadaşlarınızın isimlerini aratarak onları bulup ekleyebilirsiniz.

Facebook açmanın bir çok nedeni bulunmaktadır. Kişisel olarak kullanma ve arkadaşları bulma olabilir. Ya da e-ticaret sayfası kapsamında insanlara hizmet sunabilirsiniz. Bu gibi durumlarda beğenilerin ve etkileşimlerin önemi oldukça fazladır. Beğeni sayınız az olursa ve etkileşim olmasını isterseniz, bizimle iletişime geçip Facebook paketlerimiz hakkında detaylı olarak bilgi alabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook hesap açma limiti bulunmaktadır. Yeni güncellemeler ile gizlilik prosedürlerini güçlendiren Facebook hesap açma konusunda çok titiz çalışmaktadır.

Facebook’a kayıt olduğunuz mail ile başka bir hesap açamazsınız. Bir adet mail ile sadece bir profil açılabilmektedir.

E-postanıza erişim sağlayamadığınız dönemlerde numara onayı çok fayda sağlamaktadır. Numaranıza gelecek onay kodu ile hesap erişimi sağlayabilirsiniz.

Facebook profiliniz ile sadece 5 adet sayfa açmanız mümkündür.

Reklamları vermek için Facebook business manager sisteminden yararlanmanız gerekmektedir. Buradan hem facebook hem de instagram için reklam verebilirsiniz.

Pixel, reklamlarınızın etkileşimlerini ölçmek adına kullanabileceğiniz bir sistemdir. Sizlere takip kodu oluşturma ve sitenize ekleme seçeneği sunar.

Sitede Yeni Hesap Oluştur butonuna tıklayın. Kendinizle ilgili bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurun. Kaydol’a tıklayın ve cep telefonunuza ya da mail adresinize gelen onay kodunu girerek işlemi tamamlayınız.

Facebook profilinizi düzenlemek için profil sayfanızını açınız. Kendinize ait bilgileri profillinizde doldurunuz. Gizlilik Ayarları sekmesi üzerinden istediğinize göre güvenlik ayarları oluşturabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Kayıt Olma & Hesap Açma Hakkında 9 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

9 yorum

  1. Pınar Öztekin
    Pınar Öztekin

    Facebook hesabımı kilitlendi kaldırmak istiyorum ne yapmalıyım

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Facebook hesabınızı kaldırmak için destek merkezi üzerinden iletişime geçmelisiniz.

      • Muhammed öztaş
        Muhammed öztaş

        İptal

      • Muhammed öztaş
        Muhammed öztaş

        Nasıl merkez iletişime giriyim peki

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba, Facebook destek merkezi için bu linkten yararlanabilirsiniz; https://tr-tr.facebook.com/help

  2. eser ılıklı
    eser ılıklı

    Facebook Kayıt Olma & Hesap Açma konusunda yazdığınız bu içerik oldukça faydalı bir içeriktir.

  3. Erdem Emek
    Erdem Emek

    Sayfa Açma Sınırı Var mı?

  4. Kaan Demir
    Kaan Demir

    Facebook Hesap Açma Sınırı Var mıdır?

  5. Arman Aydın
    Arman Aydın

    Facebook Numara Onayı Gerekli midir?