İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Engellediğim Kişiyi Tekrar Nasıl Bulabilirim?

InstaTakipçi’ den herkese merhaba. Yoğun istek üzerine, sizden gelen sorulara yanıt verebilmek adına bugünkü yazımızda Instagram engellediğim kişiyi tekrar nasıl bulabilirim konusuna değineceğiz. Instagram engelleme nedir? Instagram engelleme nasıl yapılır? Instagram engellediğim kişiyi tekrar nasıl bulabilirim? Bu soruların tamamına birlikte cevap bulacağız. Sonrasında istediğiniz kişiyi kolay bir şekilde engelleyebilir ve engeli kaldırabilirsiniz. Hadi başlayalım.

Instagram Kişi Engelleme Nedir?

Instagram gibi milyonların kullandığı bir sosyal medya platformunda çok fazla kullanıcı tipi ile karşılaşılmaktadır. Bazı kullanıcılar ise bizleri Instagram kullanırken fazlasıyla rahatsız edebilir. Neyseki burda devreye Instagram’ın kullanıcı engelleyebilme özelliği devreye girmektedir. Özellikle rahatsız etme, görmek istememe gibi durumlarda bu özellik fazlası ile kurtarıcı oluyor. Instagram’ da engellemek istediğiniz kişileri bu yöntem sayesinde kısa yoldan gözünüzün önünden kaldırabilirsiniz.

Engellediğiniz Instagram takipçiniz sizi görmez ve mesaj gönderemez. Yukarıdaki sorunları yaşadınız ve karşınızdaki kişiyi engelleme kararı aldınız buraya kadar güzel. Kişiyi engellediniz fakat sorun çözüldüğünde ne yapacaksınız? Asıl önemli nokta tam olarak burası. Birini engellediğinizde onu kullanıcı adıyla arattığınızda bulamazsınız. Birbirinize görünmezsiniz. Bu kişiyi bulup engeli kaldırıp kaldıramayacağınızı yazının devamında anlatacağız. Fakat ilk olarak engelleme işlemini nasıl yapabiliriz birlikte bakalım.

Instagram'da kişi engelleme nasıl yapılır ?

Instagram’da Kişi Engelleme Nasıl Yapılır?

  • Instagram üzerinde birini engellemek için ilk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Kimi engellemek istiyorsanız o kişinin profiline gelin. Sağ üst köşede üç nokta şeklinde bir simge bulunmaktadır. Bu simgeye tıkladığınızda, bu hesaba dair verebileceğiniz komutlar yer almaktadır. Biz karşıdaki kişiyi engellemek istediğimiz için ‘’Kullanıcıyı Engelle’’ diyerek işleme devam ediyoruz.

Bu aşamadan sonra işlem tamam! Artık kişiyi engellediniz. Birbirinizi göremez ve mesaj gönderemezsiniz. Peki ya pişman olursanız ne yapacaksınız, engeli kaldırmanın bir yolu var mı?

Instagram' da engellediğim kişiyi nasıl bulurum ?

Instagram’da Engellediğim Kişiyi Nasıl Bulurum?

Instagram üzerinden engellediğiniz kişilerin sıralı listesini görmek ve bu listeden istediğini kişilerin engelini kaldırabilmeniz mümkün. Yapabileceğiniz işlemler ise fazlasıyla kolay.

  • İlk olarak Instagram profilinize gidin ve ardından sağ üstte bulunan. Üç çizgiye tıklayın.
  • Buradan “Ayarlar ve Gizlilik” butonuna tıklayın.
  • Sonrasında biraz aşağıya inin ve “İçeriklerinizi kimler görebilir ?” Konusunun hemen altında “Engellenenler” e tıklayın.
  • Burada engellediğiniz bütün hesapların sıralı listesini görebilir ve istediğiniz zaman engeli kaldırabilirsiniz.

Toplu bir şekilde engellemeyi kaldırma yoktur. Instagram engel kaldırma işlemi için hangi hesabın engelini kaldırmak istiyorsanız, hesaplara tek tek girerek engellemeyi kaldır diyebilirsiniz. Böylece önceden engellemiş olduğunuz kişilerin engelini kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Kısa hatırlatma: Unutmayın! Bu tür özellikleri çok sık kullanmak hesap için sorun yaratabilir. Sürekli engelleme yapıp, engeli kaldırmanız durumunda Instagram bunu olağan dışı durum olarak saptayabilir. Hesabınız geçici olarak engellenebilir. Bu tür sorunlar yaşamamak adına, bu tür özellikler gerektiği kadar kullanmaya özen gösterin.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram kullanıcı engellemek için engelleyeceğiniz kişini profiline girerek seçeneklerden engelle seçeneğini işaretleyerek kullanıcıyı engelleyebilirsiniz.

Instagram’da sizi engelleyen birini bulmak için aracı uygulamalar bulunmaktadır. Fakat bu uygulamalar hesap bilgilerinizi alarak hesabınızı tehlikeye atmaktadır. Sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi farklı bir hesaptan bularak kontrol edebilirsiniz.

Instagram kısıtlama özelliği ile bazı kullanıcıların size yorum atma, mesaj atma gibi fonksiyonlarını kısıtlayarak engelleyebilirsiniz. Kullanıcıları koruma adına yapılan bu yenilik ile rahatsız olduğunuz profilleri engellemek yerine kısıtlayabilirsiniz.

Profilinizi gizlemek, paylaşımlarınızın sadece takipçiler tarafından görüntülenmesini ve istemediğiniz kişilerin sizleri takip edememesini sağlar.

Instagram profilinizde yer alan e-mail adresiniz başkaları tarafından görüntülenemeyen bir gizli bilgidir.

Instagram profilinizde yer almakta olan telefon numaranız kesinlikle başkaları tarafından görüntülenememektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Engellediğim Kişiyi Tekrar Nasıl Bulabilirim? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Ayten
    Ayten

    Mən engenlediyim imsanların sırasında ellenden kaldırmak irtədiyim şəxsi tapa bilmirəm.Onu buımam için nə edə bilərəm

  2. Ayça
    Ayça

    Engellediğim kişiyi instagramdan nasıl tekrar bulabilirim diye merak ediyordum merakımı gidermiş oldum güzel bir yazı 🙂

  3. Doğan ER
    Doğan ER

    instagramda engellenen kisinin nasıl tekrar bulunabileceğini gayet güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık

  4. Kenan
    Kenan

    Merhabalar daha önce engelledim bir insan yanlışlıkla engeli kaldırdım fakat şu an oda beni engellemiş ismini bulamıyorum onu tekrar nasıl engellerim

    • Zuhalll
      Zuhalll

      Beni taklit eden kişi engelledim yanlışlıkla engeli kaldırdım. O da beni engellediği için tekrar bulamıyorum. Eskiden engelledigim kisileri nasıl görebilirim.

    • Ruken
      Ruken

      Engelledigim kişiyi tekrar eklemek istiyorum ama olmiyo nasıl yapılır