İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Beni Engelleyenleri Nasıl Görebilirim?

Instagram artık yalnızca hayatımızın içindeki ufak bir bölüm değil, sosyal ilişkilerimizi etkileyen en büyük sosyal platformlardan yalnızca biri. Eğer siz de “Instagram’da Beni Engelleyenleri Nasıl Görebilirim?” diye merak ediyorsanız, doğru yazıya geldiniz. Bu yazıda sizi engelleyen kişileri nasıl görüntüleyebileceğiniz hakkında birkaç yoldan bahsedeceğiz. Aradığınızı kolaylıkla bulacağınıza inanıyoruz.

İnsanların Instagram üzerinden birisini engellemek için birçok sebebi olabilir. Birisi eğer sizi engellediyse hayatından sizi tamamen çıkarmak istiyor olabilir ya da sizden rahatsızlık duyuyor olması da muhtemel. Böyle durumlarda Instagram’da engelleyeni görme isteği de çok normal olur. Peki, birinin sizi engellediğini nasıl öğrenebilirsiniz?

Instagram seni engelleyenleri görme

Instagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Sizi engelleyenleri öğrenebilmek için izleyebileceğiniz birkaç yol var. Bu yollardan bazıları üçüncü parti uygulamara güvenmeyi ve giriş bilgilerini teslim etmeyi gerektirdiği için bu yollardan yalnızca bahsetmekle yetineceğiz. Bunun yerine sıkça sorulan ‘Instagram’da beni engelleyenleri nasıl görebilirim‘ sorusu için manuel bir yöntemi dile getireceğiz.

Mobil Cihazlar Üzerinden Engellendiğini Kontrol Etme

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Kullanıcı adınızı ve parolanızı kullanarak Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Sizi engellediğini düşündüğünüz kullanıcının ismini arama bölümüne yazarak bu kullanıcıyı aratın.
  • Eğer kullanıcının hesabı sorunsuz şekilde görünüyorsa ve birbirinizi hala takip ediyorsanız kişi sizi engellememiş demektir.
  • Eğer kişinin üyeliği sıkıntısız olarak gözüküyorsa fakat artık birbirinizi takip etmiyorsanız bu kişi sizi ‘soft block‘ işlemine maruz bırakmış demektir. ‘Soft block‘ ise bir kişinin engellenip tekrar engelinin kaldırılmasına verilen isimdir. Böylece kişiler birbirini takipten çıkmış olurlar.
  • Eğer arattığınız kullanıcının hesabı gözükmüyorsa, “instagram’da kişinin profilini göremiyorum” şikayetiniz varsa, kişi sizi engellemiş veya hesabını kapatmış olabilir. Bu durumda sıradaki adımları takip ederek durumdan emin olabilirsiniz.
instagram engellenenleri görme

Bilgisayar Üzerinden Engellendiğini Kontrol Etme

Bilgisayar kullanarak instagram da engellendiğini nasıl anlarsın, öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Bilgisayarınızda Chrome, Firefox, Opera gibi klasik tarayıcılardan birini eğer yoksa indirin ve açın.
  • Tarayıcınız açıldığında CTRL + SHIFT + N tuşlarını kullanarak gizli bir sekme açın. Bu gizli sekmeyi açmamızın sebebi hesabımızdan çıkmış olmamız ve çerezleri silmemiz gerektiği içindir.
  • Gizli sekmenin adres çubuğuna ‘www.instagram.com/kullaniciadi’ şeklinde sizi engellediğinden şüphelendiğiniz kişinin kullanıcı adını girin.
  • Eğer kişinin hesabı erişilebilir durumdaysa sonuçlarınızı mobil cihazlar üzerinden aldığınız sonuçlarla karşılaştırabilirsiniz.
  • Eğer kişinin hesabı bulunamıyorsa kişi hesabını geçici veya kalıcı olarak kapatmış olabilir. Kişi aynı zamanda kullanıcı adını da değiştirmiş olabilir.

Eğer ‘Instagram seni engelleyenleri görme‘ sorununun cevabı için hala yanıt alamadığınızı ve daha detaylı bilgi almanız gerektiğini düşünüyorsanız Instagram Yardım’ın Kişileri Engelleme kategorisine göz atabilirsiniz.

Eğer bu yazımızı beğendiyseniz Instagram Engellediğim Kişiyi Tekrar Nasıl Bulabilirim? başlıklı yazımız da sizi ilgilendirebilir. Veya Instagram takip etmeyenleri bulma yazımızı okuyarak uygulamada kimler sizi takip etmiyor keşfedebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Evet, birisi sizi engellediyse siz de onu engelleyebilirsiniz. Yapmanız gereken şey ise kişinin kullanıcı adını bir yorum, beğeni veya fotoğraf etiketi yoluyla bularak profiline girmek ve engelleme işlemini gerçekleştirmek. Ne yazık ki sizi engelleyen birisini kişinin kullanıcı adını aratma yoluyla bulmanız mümkün değil.

Engellediğinizi kişi size hiçbir şekilde DM yoluyla ulaşamaz. Aynı zamanda kişinin gönderilerinizi ve hikayelerinizi görmesi de mümkün değildir.

Hayır. Kişi sizi engellese de eğer yorumlarınızı ve beğenilerinizi elle tek tek kaldırmazsa bu işlemler silinmeden olduğu gibi kişinin profilinde gözükmeye devam eder.

Instagram platformu üzerinden istediğiniz kullanıcıyı engellenebilirsiniz. Engel sınırı yoktur.

Engellediğiniz kullanıcıların engellerini kaldırarak tekrar takip edebilirsiniz. Bu konuda bir sınır yoktur.

Instagram profilleriniz ile en fazla 7500 kişiyi takip edebilirsiniz. 7500’den fazla kullanıcı takip edilemez.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Beni Engelleyenleri Nasıl Görebilirim? Hakkında 11 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 62 Ortalama: 5 )

11 yorum

  1. Arzu Demirel
    Arzu Demirel

    merhaba. instagram da beni engelleyen biri, ben onu engellemezsem, benim durumumu, paylaşımlarımı, hikayelerimi görmeye devam edermi. ben onunkileri göremediğim halde. cevap yazarsanız sevinirim.

  2. K1ng_jok3r_
    K1ng_jok3r_

    Yazınız kaliteli veistediğim bilgiye hemen ulaştım teşekkür ederim

    • Özkan Korkmaz
      Özkan Korkmaz

      Takıp etme ve takip edilme de sorun yok ama benim onu görüntülü aramamı görüyor mu

  3. Ela
    Ela

    Merhaba Instagram’da bir kişinin hesabını bulamıyorsam veya fotograflarımdan begenileri gittiyse o kişi beni engellemiş mi oluyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Bahsettiğiniz kullanıcı hesabını kapatmış olabilir ya da sizleri engellemiş olabilir.

  4. Ali Said
    Ali Said

    Beni engelleyen biri var hiç tanımadığım biri ya da tanıdığım bilmiyorum. Güzel yazı olmuş

  5. Murat
    Murat

    İnstagramda beni engelleyenleri nasil gorebilirim ogrenmek istiyordum tesekkurler

  6. Yalcın Akbas
    Yalcın Akbas

    beni engelleyenleri instagramdan nasıl gorebilirim adlı yazınızı cok begendım kaliteli

  7. Halil_mengutay.56
    Halil_mengutay.56

    Biri beni engelemişse hesabını nasıl görebilirim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhaba, engellenmiş olan hesabınızdan farklı bir instagram hesabından görebilirsiniz.

  8. Gulergiyim44
    Gulergiyim44

    Beni neden engelledi