İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram TBT Nedir ? Ne İşe Yarar ? Neden Herkes Kullanır ?

Instagram platformu, her yeni günle birlikte farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Bunlar sayesinde hem sabit kullanıcılarını kendine bağlıyor hem de yeni kullanıcılara zemin hazırlıyor. Uygulamanın getirdiği yeniliklere ek olarak zaman zaman kullanıcılarda bazı akımları başlatabiliyor. Bunlardan bir tanesi de TBT konusu. Instagram TBT nedir sorusunun akılları kurcaladığının farkındayız.

Instagram TBT nedir? Instagram TBT ne işe yarar? Instagram TBT ne anlama geliyor? Tüm sorularınızın cevabı bu makalede yer alıyor. Yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda aklınıza takılan tüm sorulara cevap bulabileceksiniz.

Instagram TBT Nedir?

Açılımına baktığımızda Throw Back Thursday olarak karşımıza çıkan bu etiket, Instagram‘da TBT nedir gibi soruları beraberinde getirdi. Esasen bu etiket geçmiş zamanı günümüze taşır. Geçmişte beğendiğiniz bir fotoğrafı #tbt etiketi ile kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bu etiketi gören Instagram takipçileriniz, paylaşımın geçmişteki bir zamana ait olduğunu anlayacaklardır. Takipçilerinizin rahatsız olmaması adına bu tür etiketleri, doğru ve yerinde kullanmaya özen gösterin.

Instagram TBT Ne İşe Yarar?

Instagram uygulamasında kullanılan etiketlerin son derece işlevsel olduğunu söyleyebiliriz. Belli bir etiket altında yapılan paylaşımlar, ortak bir yerde görünür. Instagram Keşfet bölümünde bu etiketle aratmaları durumunda, tüm paylaşımlar listelenir. Kısaca yaptığınız paylaşımlarda TBT etiketini kullanırsanız, yaptığınız paylaşım keşfet kısmında görüntülenir. Bu da evrensel bir etiket olması nedeniyle, bu paylaşımın belki de milyonlarca kişi tarafından görüntülenmesi demektir. Gördüğünüz gibi etiketler önemliyken, doğru kullanmanız durumunda bazılarından daha çok fayda sağlarsınız.

TBT Etiketine Sahip Paylaşımları Nasıl Yaparım?

Yaptığınız paylaşımın daha işlevsel olmasını istiyorsanız doğru yerdesin. Eski zamanlara ait bir paylaşımınız var ve bunu paylaşmak istiyorsunuz. Hiçbir açıklama yazmadan paylaşmanız durumunda takipçileriniz tarafından yadırganabilir ve sizden belli bir açıklama yapmanızı beklerler. Böyle durumlarla karşı karşıya gelmemek adına eski zamanlara ait bir görüntüyü paylaşırken TBT yazmanız yeterlidir. TBT etiketine sahip paylaşımları yapma adım adım:

  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın ve hangi paylaşımı yapmak istediğinize karar verin.
  • Yaptığınız paylaşımın açıklama kısmına mutlaka bir şey yazıyorsunuzdur. Bu sefer yazmanızı istediğimiz not #tbt. Bunu yazdıktan sonra paylaşmanız durumunda insanlar bu paylaşımın geçmişe ait olduğunu bilirler.

İşlem bu kadar basit. Gördüğünüz gibi tek bir adım sayesinde, ortaya çıkabilecek yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırabilirsiniz.

Sonuç

Bu yazıda Instagram TBT nedir ve TBT kullanımı sonucuda ne faydalar görebilirsiniz sorularına cevap bulduk. Artık geçmiş zamandan kalma paylaşımlarınızı nasıl yapabileceğinizi biliyorsunuz. Yazımız umarım faydalı olmuştur.

İlgili Diğer Makalelerimiz ;

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

“TBT” kelime anlamı olarak Throw Back Thurday anlamına gelmektedir. Anlam olarak işe geçmişte yapmış olduğumuz paylaşımları #tbt etiketini kullanarak tekrar paylaşmak anlamına gelir.

TBT Instagram üzerinde evrensel bir etikettir ve bu nedenle çok popülerdir. Paylaşımlarınıza #tbt ekleyerek milyonlarca paylaşım arasında ye almasını ve bu sayede daha yüksek etkileşim kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram üzerinden geçmişte yapmış olduğunuz paylaşımlardan herhangi birini seçerek “TBT” yapabilirsiniz. Bu açıdan bir paylaşım kategorisi bulunmaz. İstediğiniz içeriğinizi kullanabilirsiniz.

TBT etiketi 2012 yılında yayılmaya başladı ve gün geçtikçe yayılmaya devam ediyor.

Instagram tag kullanımı gayet kolaydır. Kullanmak istediğiniz etiketi yazdıktan sonra önüne “#” simgesini ekledikten sonra istediğiniz tagı kullanabilir veya oluşturabilirsiniz.

Instagram bir gönderi için en fazla 30 tane hashtag kullanabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram TBT Nedir ? Ne İşe Yarar ? Neden Herkes Kullanır ? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Alican
    Alican

    Merhaba, takip etmeyenleri bulma uygulamanızdaki 7.000 kişi siniri ne zaman kalkacak? Bunu bu sitede ilk ben söylemiştim ve ardından teşekkür ediyorum geliştirmek için çalışmaya girdiniz. Fakat 3-4 aydır 7bin sınıdı çok yakında kalkacak diyor bir türlü kalkmadı… İlgilenirseniz çok seviniriz.

    • Instatakipci Editör
      Instatakipci Editör

      Merhaba Ali Bey; konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir, en kısa süre içerisinde aracımız daha kapsamlı hizmet verecektir.

  2. Enes
    Enes

    instagram tbt nedir ne işe yarar neden herkes kullanıyor bu tbt olayını diye hep merak etmiştim sonunda bilgi sahibi olabildim ya teşekkürler 😀

  3. Mert
    Mert

    instagram tbt nedir ne ise yapar neden herkes kullanıyor benim gibi merak edenler için güzel bir yazı