İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Türkçe Ayarlanamıyor Sorunu Ve Çözümleri

Hem mesajlaşma üzerine kendini geliştiren hem de paylaşım odaklı olan, popüler uygulamalardan bir tanesi. Zamanla büyüyerek Instagram gibi büyük bir ismin de sahibi oldu. Bu kadar iyi bir izlenim oluştururken, zaman zaman sorunlar meydana gelebiliyor. Her zaman olmasa bile bazen Facebook’ta da can sıkıcı bir hal alıyor. Bu sorunlardan bir tanesi Facebook Türkçe ayarlanmıyor sorunu.

Bu sorun özellikle, uygulamaların güncellemesi sonrasında daha sık görülüyor. Güncelleme sonrasında dil bir anda değişiyor. Çoğunuz bu durumla karşılaşmışsınızdır. Facebook uygulamasının resmi dili İngilizce’dir. Bu nedenle dil değişimi genel olarak Türkçe’den İngilizce’ye olmaktadır. Tabi başka nedenlerden kaynaklıysa, farklı dillere de geçiş olabilir. Bu yazıda Facebook Türkçe ayarlama ayarları nasıl yapılır, adım adım göstereceğiz. Bu sorundan kurtulmak için, yazıyı sonuna kadar okumanız işlevsel olacaktır.

Facebook Türkçe ayarlanmıyor sorunu ve çözüm yolu

Facebook Türkçe ayarlanmıyor sorunu öncelikli olarak, Android cihazlarda görülmektedir. Facebook’u Türkçe ayarlama sorunu birçok sebepten dolayı oluşsa dahi en çok Android cihazlara yüklenen Facebook uygulamalarında ortaya çıkmaktadır. Bu sorunun çözümü oldukça basit. Hem mobil uygulama üzerinden hem de web site üzerinden nasıl ayarlanacağı noktasında, aşamaları adım adım göstereceğiz. O zaman vakit kaybetmeden başlayalım.

Facebook kullanıcılarının sayısı gün geçtikçe artmakla birlikte bu artışa oranla Türk kullanıcılarda da artış gözlemlenmiştir. 7’den 70’e birçok kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook uygulaması, indirildiği cihazın işletim sistemine göre bazı sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Android sistemlerde sık görülen dil ayarı sorununun nasıl çözülebileceğini sizlere detaylarıyla aktardık.

Mobil uygulama üzerinden Facebook dil ayarı yapma

Mobil uygulama üzerinden yapılacak olan işlemler masaüstü uygulamalarına göre birkaç farklı

  • Mobil uygulama üzerinden Facebook dil ayarını yapabilmek için, hesap bilgilerinizi kullanarak uygulamaya giriş yapın.
facebook turkce ayarlanmiyor sorunu ve cozumu 2019 cozuldu
  • Facebook ana sayfasına geldiğinizde, sağ üst köşede bulunan alt alta üç çizgi şeklindeki simgeye tıklayın. Bu hesabınız için gerekli olan bir çok bilgiyi, size gösterecek olan bölümdür.
facebook turkce ayarlanmiyor sorunu ve cozumu 2019 cozuldu
  • Karşınıza çıkan ekranda, aşağıya doğru ekranı kaydırın. Ayarlar ve gizlilik bölümünü göreceksiniz. Bu bölümüne tıklayın. Sonraki aşama olarak, ayarlar butonuna tıklayın.
facebook turkce ayarlanmiyor sorunu ve cozumu 2019 cozuldu
  • Karşınıza ayarlar kapsamında bir çok bilgi çıkacak. İlk kısımda yer alan hesap ayarları içindeki ‘’dil’’ bölümüne gelin.
facebook turkce ayarlanmiyor sorunu ve cozumu 2019 cozuldu
  • Burada karşınıza bir çok dil çıkacak. Bu kısımda büyük ihtimalle, uygulamanız hangi dil olarak görünüyorsa, o dil işaretlidir. Buradaki dillerin hepsinin başındaki tik işaretini kaldırın. Türkçe dilini bulun ve sadece burayı işaretleyin. İşaretleme sonrası kaydet dedikten sonra işlem tamamlanmıştır. Artık ayarlar bölümünden, dil Türkçe olarak düzenlenmiştir.

Facebook dil ayarlarını, yuarıda belirtilen işlemlere göre, talebiniz doğrultusunda değiştirebililirsiniz.

Web site üzerinden Facebook dil ayarı yapma

Facebook, dil ayarları sorunu çok fazla oluşmakla birlikte birçok Facebook kullanıcısını da rahatsız eden bir sorun haline gelmiştir. Sırf Facebook dilinin Türkçe ayarlanamaması nedeni ile Facebook hesabını silen kullanıcılar da mevcuttur. Aslında sorunun çözümü çok basit işlemler ile gerçekleştirilebilir. Bilgisayarınızdan, tarayıcıya girerek ve Facebook hesabınızı açarak aşağıdaki işlemleri sırasıyla uyguladığınızda probleminizi çözüme kavuşturabilirsiniz.

Yukarıda, uygulama üzerinden Facebook Türkçe ayarlanmıyor sorununu nasıl çözeceğinizi gösterdik. Eğer isterseniz, web site üzerinden de bu ayarları yapabilirsiniz. Adım adım web site üzerinden Facebook dil sorunu çözümünü yapma:

  • Bu işlemi web site üzerinden yapacağınız için, ilk olarak masa üstünden Facebook’u bulun. Hesap bilgilerinizle giriş yapın.
facebook turkce ayarlanmiyor sorunu ve cozumu 2019 cozuldu
  • Facebook ana ekranında, sağ üst köşede yer alan simgeye tıklayın. (Alt alta üç çizgi)
facebook turkce ayarlanmiyor sorunu ve cozumu 2019 cozuldu
  • Çıkan bölümde, ekranı aşağı doğru kaydırın. En aşağılarda ‘’ayarlar ve gizlilik’’ bölümü yer alıyor. Buraya tıklayıp, oradan çıkan ekranda ‘’ayarlar’’ seçeneğine tıklayın.
facebook turkce ayarlanmiyor sorunu ve cozumu 2019 cozuldu
  • Ayarlar kısmına giriş yaptığınızda, karşınıza ‘’dil’’ seçeneği çıkacak. Buraya girin. Burada küçük bir bilgi verelim. Eğer Facebook, İngilizce’ye dönmüşse burada dil yerine language yazacaktır. Bu kısımda ilk bölme, hesabı hangi dilde kullanmak istediğinizi soruyor. Burada ilk bölüme tıklamanız gerekiyor.
facebook turkce ayarlanmiyor sorunu ve cozumu 2019 cozuldu
  • Dil ya da language butonuna bastığınızda karşınıza, bir çok dil seçeneği çıkacak. Bunlar arasında Türkçe dilini bularak işaretleyin. Ve sonrasında kaydet dediğiniz zaman işlem tamam. Eğer sorun ayarlardan kaynaklı ise bu aşamaları adım adım uyguladıktan sonra Facebook Türkçe ayarlanmıyor sorunu çözülecektir.

Yukarıda da dediğimiz gibi sorun ayarlardan kaynaklı ise, bu işlemler sonucunda kolayca çözülecektir. Eğer vpn, dns ayarları ile oynadıysanız sorun buradan çözülmez. çünkü siz kendinizi farklı ülkede gibi göstermiş oluyorsunuz. Böyle bir işlem yapmadıysanız, kolay bir şekilde sorun çözülecektir.

Hatırlatma: Bu adımlar, kökten bir çözüm değildir. Hiçbir zaman kökten çözümü yoktur. Dil sorunuyla her karşılaştığınızda, bu adımları tekrardan uygulamanız gerekmektedir. Bu şekilde sorun giderilmiş olacaktır.

facebook turkce ayarlanmiyor sorunu ve cozumu 2019 cozuldu

Tüm adımları uyguladım ama Facebook Türkçe ayarlanmıyor

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sorun bazen ayarlardan kaynaklı olmuyor. Tüm adımları uygulamanıza rağmen sorun çözülmediyse, yapmanız gereken uygulamayı telefondan kaldırmak. Telefondan kaldırdıktan sonra, tekrar yüklediğinizde büyük ihtimalle sorun çözülmüş olacaktır.

Eğer telefon ayarlarında VPN, DNS ayarlarında sorun varsa yanlış olan ayarın düzeltilmesi lazımdır. Ayarlarda ülkenin Türkiye olarak görünmesi gerekmektedir. Eğer, ülke Türkiye olarak görünmüyorsa bunu düzeltin. Düzeltemediğiniz takdirde bir telefoncuya giderek destek alabilirsiniz. Ayarları tekrar Türkiye yaptıktan sonra, uygulamayı yeniden indirdiğinizde sorun çözülecektir.

Ekstra yöntem

Tüm adımları uyguladınız ama, Facebook Türkçe ayarlanmıyor   sorunu çözülmüyor. Bunun için son bir yönteme değinelim. İnternet üzerinden m.facebook.com adresine, hesap bilgilerinizle giriş yapın. Web site için bahsettiğimiz Facebook dil ayarı yapma yöntemlerini, aynı şekilde burada da uygulayın. Son çare olarak, sorunun çözülmesi gerekiyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Sorun hala çözülmediyse, Facebook ile irtibata geçerek sorunu belirtmeniz gerekiyor. Onlardan kaynaklı bir sorun olabilir. Sorunun çözümü için size gereken yardımı yapacaklardır.

Bu yazıda Facebook Türkçe ayarlama sorunu ile ilgili gerekli bilgilere değindik. Artık nasıl çözüleceğini biliyorsunuz. Gerekli işlemleri sırasıyla takip ederek çözüme kavuşabilirsiniz. Ancak denediniz ve sorununuz çözülmediyse aşağıdaki videoyu izleyerek tekrar sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Instatakipci ekibine sorularınızı yorum yoluyla iletebilirsiniz.

Umarım yazımız, sorununuzun çözümü için faydalı olmuştur. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook, kullanıcılarına onlarca dilde destek vermektedir. İngilizce kullanılması zorunlu değildir. Dil ayarlarını yaparak istediğiniz dilde kullanabilirsiniz.

Facebook, kullanıcılarına Türkçe dil desteğini ücretsiz olarak sunmaktadır. %100 Türkçe olarak uygulamayı kullanabilirsiniz.

Facebook hesabınızı Türkçe olarak ayarlama konusunda sıkıntı yaşamanız sıkca rastlanan bir sorundur. Bu sorunu çözmek için blog yazımızdan detaylıca bilgi edinebilirsiniz.

Facebook dil seçeneklerinden Türkçe dil seçeneğini seçerek %100 bir şekilde eksiksiz olarak Türkçe seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

Facebook dil seçeneklerini ayarlamak için Ayalar bölümünden “Dil seçenekleri” ayarlarını takip edebilirsiniz.

Facebook hesabınızı açtığınız konuma bağlı olarak dil seçenekleriniz otomatik olarak ayarlanacaktır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Türkçe Ayarlanamıyor Sorunu Ve Çözümleri Hakkında 9 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

9 yorum

  1. Hakan BAYINDIR
    Hakan BAYINDIR

    Facebook Türkçeleştirme ayarları için mobil kullanım zor oluyor. Masa üstünden yapılması halinde mobilden kaldırın ve tekrardan kurulum yapın. O zaman düzeltilme işlemleri yapılacaktır.

  2. Sevinç ÖZDEMİR
    Sevinç ÖZDEMİR

    Facebook Türkçe dil ayarları için ben saatlerce uğraştım. Baktım yapamıyorum. En sonunda uygulamayı telefondan kaldırdım. Sonra türkçe olarak tekrar yükleme yaptım ve her şey normale döndü. Bu şekilde de yapabilirsiniz.

  3. Edip TONGEL
    Edip TONGEL

    Facebook Türkçe Dil ayarları için özel yardım edermisiniz. Mail adresime gönderim yaparsanız sevinirim. benim telefonum yurt dışından geldi. Özel para verip Türkçeleştirme yaptım. Ama uygulamalar ne yaptıysam hep ingilizce oluyor. Acaba bunun için özel bir çözüm var mı?

  4. Naime SANCAKTAR
    Naime SANCAKTAR

    Facebook dil ayarları için özel bir yöntem var diye bir sitede linke tıkladım. Bir kaç gün sonra hesabımda sıkıntı yaşadım. Yaptığımız gerçek bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum.

  5. Kaan Türk
    Kaan Türk

    Yaşamış olduğun sorunun çözümünü burada buldum Teşekkür ederim Konu İçin yararlı

  6. Hasan Aydın
    Hasan Aydın

    Yararlı konu teşekkürler

  7. Ezgi Arslan
    Ezgi Arslan

    Yazı için teşekkürler

  8. Rasim Sarp
    Rasim Sarp

    Facebook türkçe ayarlanamıyor bunun sorunlarını çözümlerini araştırıyorum

  9. Alp Demir
    Alp Demir

    Güzel bir blog yazısı, facebook bendede türkçe ayarlanamıyordu bir iki gündür böyle bir sorunla karşılaşıyordum ama çözdüm teşekkürler