İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hikayesine Link Ekleme Nasıl Yapılır ?

Sosyal medya uygulamaları içerisinde son zamanlarda en çok dikkat çeken uygulama Instagram fotoğraf ve video paylaşım uygulamasıdır. Bu uygulamanın hikayeler kısmına link ekleme özelliği ise son zamanlarda yalnızca işletme hesapları değil kişisel hesaplar arasında da oldukça yaygın. Peki ya Instagram hikayesine link ekleme nasıl yapılır ? Gelin birlikte inceleyelim.

İnsanların sosyal medya ile tanışmasının ardından birçok alışkanlığımız değişmeye başladı. Özel günler hariç daha önce fotoğraf çekinme ve bunu paylaşma gibi bir alışkanlığımız yoktu. Artık öyle bir noktayız ki fotoğraf ve video paylaşılan sosyal medya uygulamaları sayesinde para kazanır duruma bile geldik. Bu durumun en son geldiği nokta ise Instagram hikayesine link ekleme özelliği gibi özellikleri kullanmak. Bu yazımızda Instagram hikayelerini link ekleme ile ilgili resimli içeriklerin desteğiyle güzel olacağını düşündüğümüz bir anlatım gerçekleştireceğiz. İşe öncelikle Instagram hikayelerin ne olduğundan bahsetmek ile başlayalım.

Instagram Hikayeler Nedir?

Instagram hikaye özelliği sonradan eklenen ve Instagram kullanıcıları tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan bir özelliktir. Hikayeler, Instagram kullanıcılarının profillerinde sadece 24 saat kalan gönderilerdir. Kullanıcılar tarafından normal gönderilerden daha sık kullanılmaktadır. Anlık olarak gerçekleşen gelişmeleri tüm kullanıcılar ile paylaşabilme imkanı verir. Ayrıca hızlı şekilde tüketildiği için profesyonel hesaplar tarafından duyuru yapmak için sık sık tercih edilir. Anlık ve hızlı olarak paylaşım yapma imkanı vermesi Instagram hikayelerinin özelliklerinin güncellemeler ile gelişmesine olanak tanıdı. Bunlardan biride şüphesiz link ekleme özelliği.

Instagram Hikayesine Link Nasıl Eklenir ?

Instagram Hikayesine Nasıl Link Eklenir?

Önceden, Instagram hikayenizde paylaşacağınız gönderinize link eklemek için öncelikle birkaç ayar yapmalı ve bazı kurallara uymalıydınız. Bu ayar ve kurallardan ilkine göre, Instagram işletme hesabına sahip olmanız gerekmekteydi.

Ancak bu durum değişti! Daha önceden Facebook, şimdi ise Meta şirketi altında bulunan Instagram, kendi blogunda geçtiğimiz günlerde bir yazı paylaştı. Artık tüm kullanıcıların, hikayelerine link ekleme özelliğine ulaşabileceğini duyurdu. İşte hikayenize link eklemek için yapmanız gerekenler;

  • İlk olarak Instagram hesabınıza girin ve bir hikaye çekin
  • Sonrasında üst kısımda bulunan sticker butonuna dokunun
  • Karşınıza çıkan seçenekler arasında “Bağlantı” ya dokunun ve hikayenize eklemek istediğiniz link eklemeyi gerçekleştirin.

Instagram hikaye link ekleme işlemleri gördüğünüz üzere bu kadar kolay.

Instagram’da çıkartmaları kullanma sayfasını ziyaret ederek bütün çıkartmalar hakkında resmi açıklamaları okuyabilirsiniz.

Instagram Hikayesine Neden Link Ekleriz ?

Sosyal medya uygulaması Instagram için son yılların en çok sevilen ve kullanılan sosyal medya uygulaması demiştik. Bu ilginin bir noktadan sonra gelir kapısına dönüşmesi ile beklenen bir durumdu. Bu yönde ilk adımı yıllar önce Facebook Instagram’ı satın alarak atmıştı. Daha sonra Facebook bu şirketi üzerinden daha fazla reklam geliri elde etmek için daha fazla reklam modeli geliştirdi ve gerçekten de sosyal medya reklamları konusunda inanılmaz başarılar yakaladı.

Instagram Hikayesine Link Nasıl Eklenir ?

Aslında link ekleme gibi hikayenize eklemek istediğiniz bir çok özellik etkileşim kapasitenizi arttırmak ve profil market yelpazenizi genişletmektir. Anında yapmak istediğiniz bir çekiliş, normal post olarak paylaştığınız bir gönderinin gözden kaçma ihtimali, herkese ulaştırmak istediğiniz bir fikir veya haber için Instagram hikayenize anında erişim adına link ekleyebilmek oldukça önemli diyebiliriz. Elbette işletme hesapları dışında Instagramı kişisel istekleri için kullanan herkes için ulaştırmak istedikleri her türden içeriğe anında erişim için Instagram hikayesine link ekleme özelliği tercih edilebilir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

İlginizi çektiyse Instagram Hikaye Örnekleri Nasıl Olmalı ? yazımıza göz atabilirsiniz.

Instagram Link Ekleme Özelliğim Neden Yok ?

Yukarı da bahsettiğimiz aşamalar ve hikayenize link ekleme özelliği sizlerde mevcut değilse. Bunun en büyük etkeni muhtemelen Instagram uygulamanızın güncel olmamasıdır. Instagram belirli aralıklarla uygulamaya güncelleme atamaktadır. Bu güncellemeler uygulama için hataların düzeltilmesine yarar. Hikayenize link ekleme özelliğini göremiyorsanız bu bir hata olabilir ve güncellemeleri kontrol etmeniz gerekebilir. Bir diğer sorun ise telefon model ve sürümünüzün çok eski olduğu için Instagram yeni güncelleme ve özellikleri desteklemiyor olabilir.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hikayenizi çektikten sonra, yapıştırma simgesine dokunun ve açılan seçenekler arasında “Bağlantı” ya dokunun. Bu şekilde istediğiniz linki hikayenize ekleyebilirsiniz.

Hikaye link eklemek için hikaye düzenlerken “Bağlantı” işaretine tıklamalısınız.

Hikayeler en fazla 1 gün kalıcı olacaktır.

Hikaye paylaşmanız konusunda herhangi bir sınır bulunmamaktadır.

Yakın arkadaşlar özelliği ile hikayelerinizi sadece yakın arkadaşlarınız ile paylaşabileceksiniz.

Hikayelerinize link ekleyerek takipçilerinizi direkt olarak web sitenize ya da ürünlerinize gönderebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikayesine Link Ekleme Nasıl Yapılır ? Hakkında 31 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 55 Ortalama: 5 )

31 yorum

  1. Cemal
    Cemal

    11k takipçim var ve kişisel blog yaptım ama link koymak icin olan zincir gelmiyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Bu büyük ihtimalle kısa süreli teknik bir sorundan dolayı kaynaklanıyordur ancak eğer hala düzelmediyse Instagram filtresine takılmış olabilirsiniz

  2. Efe
    Efe

    Ya bende hata veriyor geçerli bir url girin diye

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Hikayeye link eklemek için işletme hesabına geçiş yapmış olmalısınız ayrıca belirli bir miktar takipçiye de olması gerekir bu rakam şu anda 10.000 olarak belirlenmiştir.

  3. Sevgi
    Sevgi

    Merhaba
    10k üstü takipçim var. Zincir işaretçisi çıkıyor adres ekleyebiliyorum ancak yukarı kaydır işaretcisi gelmiyor. Sebebi ne olabilir 🤔

    • Jale
      Jale

      Bende de aynı problem var. Siz cozebildiniz mi

  4. Aslıhan Ayverdi
    Aslıhan Ayverdi

    Merhaba,tum sartlar var hatta 2 gun once kolayca yapabildim,fakat simdi linki kopyaliyorum sag ustteki tik e dokunuyorum,normal kameraya geciyor goruntude eylem cagrisi eklendi diyor..yani koydugum foto kayboluyor?? Yardimci olursaniz sevinirim,tesekkurler..

  5. Orhan
    Orhan

    Merhabalar
    Benimde mobil uygulamam var bunları instagramda linlerini paylaşmak istiyorum 2 link olmasından ötürü tek yapmam için web sitesi veya uygulama varmı tek yapabilmem için şimdiden teşekkür ederim

  6. Seko
    Seko

    Çok aydınlatıcı bir paylaşım olmuş, aradığım bir çok soruya cevap buldum. Paylaşımın için teşekkürler

  7. Volkan
    Volkan

    Tam bu bilgiyi arıyordum. Teşekkürler

  8. Vasfiye Zeki
    Vasfiye Zeki

    Merhaba storyde yukarı kaldır diyerek reklam linki ekleyemiyorum .neden olmuş olabilir

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, yukarı kaydır özelliği için, takipçi sayınızın 10.000 üzeri olması gerekmektedir.

  9. Şura
    Şura

    10 bin üstü takipçim var işletme hesabına çevirdim fakat hikaye kısmında zincir çıkmıyor ona benzer bişi çıkıyor ve işletme ortağı işaretlememi istiyor URL girin kısmı yok yardımcı olabilir misiniz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, uygulama güncellemelerini kontrol edip tekrar deneyin.

  10. Kübraa
    Kübraa

    Merhaba 10 k oldum ben de link verebiliyorum. Trendyoldan da link verdim benim anlamadığım nerden anlıcaz ya da onlar nerden anlıcak benim hesabım üzerinden birilerinin girip aldığını. Trendyolla konuşmam gerekiyo mu ya da trendyol hesabımın bahsettiğim instagram maili üzerinden mi açılması gerekiyo lütfen yardımcı olun

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, https://help.instagram.com/1554245014870700/?helpref=hc_fnav&bc[0]=Instagram%20Yard%C4%B1m&bc[1]=%C4%B0%C5%9Fletmeler%20i%C3%A7in%20Instagram verilen linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

  11. Gamze
    Gamze

    Gercek takipci satin alman istiyorum
    Lütfen bilgilendirin ödeme nasil oluyor ve ne kadsr güvenli

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Gamze Hanım, Instagram profiliniz için takipçi almak istiyorsanız; Sitemiz üzerinden %100 güvenilir ödeme yöntemlerimiz ile tüm alışverişlerinizi tamamlayabilirsiniz.

  12. Kadir
    Kadir

    merhaba bende link vermek istiyorum.
    neye göre ürün seçip ekleniyor.
    ekledikten sonra nasıl haberleri olup ulasacaklar acaba
    yardımcı olursanız sevinirim
    takipçi sayım 50bin

  13. Ruslan
    Ruslan

    2K uzeri takipcisi olan sayfalar yapamazmi?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hikayenize link eklemek için 10.000 takipçiye sahip olmanız ve işletme hesabınızın olması gerekmektedir.

  14. Feriha
    Feriha

    Merhaba takipçim 10 binin üzerinde olmasına rağmen ve işletme hesabı olmasına rağmen link ekleme yapamıyorum daha önceleri yapıyordum ama güncellemeden sonra yapamaz oldum yardımcı olur musunuz teşekkürler

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram uygulamanızı en son sürüme güncellemeli ve ön bellek temizleme işlemlerini yapmalısınız.

      • Feriha
        Feriha

        Merhaba teşk ederim ama dediğinizi yaptım yine aynı çıkmıyor bellek temizlendi sürüm en son zaten ama instgrama girdiğimde sonuç aynı

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, Instagram hesabınıza baplı olan mail adresinizi kontrol eder misiniz? Herhangi bir kısıtlama durumu ile ilgili bildirim almış olabilirsiniz.

  15. Zeynep
    Zeynep

    Merhabalar, takipçi satın almak istiyorum.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhabalar zeynep hanım, instatakipci.com sitemiz üzerinden tüm sosyal meda siteleri için, %100 güvenli ve kaliteli bir şekilde takipçi satın alabilirsiniz.

  16. Enes
    Enes

    Merhaba 17 k takipcim var daha önce link ekleyebiliyordum şimdi link eklemeye tıkladığımda markalı içerik iş ortalik çıkıyor , taninmiş kişi , işletme veyada standart hesaba gecsem bile yine ayni

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Instagram üzerinden link paylaşımlarını sadece işletme hesapları yapabilmektedir.

    • Miray
      Miray

      Çözebildiniz mi bu sorunu? Bende de aynı. Düne kadar verebiliyordum.

  17. Umut Dağ
    Umut Dağ

    Instagram hikayesine link ekleme işlemi sayesinde birçok müşteri bulabildim. Açıklayıcı ve bilgilendirici makaleniz için teşekkürler 🙂