İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Reklam Verirken Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar Nelerdir ?

Günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, milyonlarca kullanıcıyı içinde barındırıyor. Bu da büyük pazarlama şirketlerinin ve markaların Instagram platformuna reklam vermelerine neden oluyor. Tabii sadece büyük markalar bu platforma reklam vermiyor. Küçük girişimciler ve reklam vermek isteyen diğer kullanıcılar da büyük kitlelere ulaşmak için Instagram’ı tercih ediyorlar. Peki Instagram’da reklam vermek için dikkat edilmesi gerekenler neler? Bu yazıda, Instagram’a reklam vermek için nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler bulacaksanız. Bu bilgiler sayesinde reklamlarınızı daha büyük kitlelere ulaştırabileceksiniz.

Instagram’da Reklam Nasıl Verilir?

Instagram’da reklam verirken bazı ayarlarınızı özenle yapmanız gerekir. Ayrıca, doğru reklam modelini ve içeriklerinizi de hedef kitlenize uygun seçmelisiniz. Reklam verme konusunda doğru adımları atmak, reklamlarınızı iyi bir şekilde kurgulamak size birçok avantaj sağlar. Reklamlarınızın performansını artırması ve reklam bütçenizi daha iyi yönetmesi bu avantajlardan bazılarıdır.

Bu blog yazımızda ilginizi çekebilir Instagram Sponsorlu Reklam Nedir ?

instagram reklam modelleri

Doğru Reklam Modelini Seçme

Instagram’a reklam verirken, doğru reklam modelini belirlemek çok önemlidir. Reklam kampanyanızı oluşturma aşamasında öncelik olarak hangi reklam modelini kullanacağınızı belirlemelisiniz. Reklamlarınızdan elde edeceğiniz geri dönüşüm için doğru modeli seçmelisiniz. Instagram’a reklam verirken belirlemeniz gereken reklam modelleri şunlardır:

  • Marka Bilinirliği
  • Erişim
  • Trafik
  • Uygulama İndirme
  • Etkileşim
  • Video Görüntüleme
  • Potansiyel Müşteri Edinme
  • Geri Dönüşüm

Doğru reklam modelini seçerek reklamlarınızdan alacağınız performansı da artıracaksınız. Bu nedenle, bir reklam kampanyası oluşturmadan önce reklam kampanyanızın amacını belirlemelisiniz. Bu şekilde hazırlayacağınız reklamlarınızla elde edeceğiniz gelir daha da yüksek olacaktır.

Hedef Kitle Oluşturma

Instagram’da reklam verme işleminde en önemli hususlardan birisi hedef kitlenizi belirlemektir. Hedef kitlenizi doğru bir şekilde belirlemek, reklam performansınızdan alacağınız verimi artıracaktır. Eğer doğru hedef kitlesiniz oluşturmazsanız reklamlarınızdan alacağınız verim aynı oranda düşecektir. Hedef kitle oluşturma işleminde Facebook Business Manager içinde bulunan hedefleme ayarları üzerinde denemeler yapabilirsiniz. Kaydedilmiş kitleler ile özel hedef kitle, benzer hedef kitle gibi farklı ayarlar üzerinde çalışmalar yapabilirsiniz. Bu sayede reklamlarınızı doğru kitlelere yöneltebilirsiniz. Bu kitle ayarları hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizi takip edebilirsiniz. Instagram’da reklam vermek için hedef kitle oluşturma işlemi rehberlerini inceleyebilirsiniz.

İlgi Çekici Görselleri Kullanın

İlgi Çekici Görselleri Kullanın

Reklamlarınızın iyi bir sonuç alması için dikkat çekmesi gerekir. Bunun içinde reklam kampanyanız için en ilgi çekici görselleri kullanmalısınız. Örnek olarak, reklamınız için beyaz bir arka plan görseli kullanmak reklamlarınızda beklediğiniz etkiyi sağlamayabilir. Instagram platformu görsellik üzerine kurulu olduğu için ilgi çekici görseller kullanmak bu noktada işinize yarar. Bu yüzden, reklam kampanyalarınızı hazırlarken kullanıcılar tarafından dikkat çekici görseller kullanmalısınız.

İlgi çekici görsellerin yanı sıra video kullanımı da reklam kampanyanız için olumlu sonuçlar verecektir. Reklamlarınız için ilgi çekici videolar kullanmak, reklamlarınızın erişimini ve etkileşimini artıracaktır. Reklamlarınızın etkileşim oranlarını artırmak, reklamınızın ilgi gördüğünü de gösterecektir. Bu sayede erişimleriniz de yükselişe geçecektir. Ürünleriniz için kendi fotoğraflarınızı kullanabileceğiniz gibi internetten stok fotoğraflar da kullanabilirsiniz.

Doğru Görsel Ölçüleri Kullanın

Doğru Görsel Ölçüleri Kullanın

Instagram’da reklam verme konusunda ilgi çekici görseller kullanmanın yanı sıra doğru görsel ölçüleri kullanmak da çok önemlidir. Ayrıca, doğru video boyutlarını kullanmak da önemli olmaktadır. Kullanacağınız bu görselleri ve videoları Instagram’ın görsel kullanım kurallarına göre olması gerekmektedir. Ek olarak, reklam modelinizin türüne göre de bu görsel boyutları değişiklik gösterir.

Instagram görsel boyutları noktasında en sık kullanılan boyut kare olarak da adlandırılan 1:1 ölçü birimi olmaktadır. Instagram zaman akışı üzerinde dikey format fotoğraflar kullanmak da sizin için bir opsiyon olabilir. Aynı zamanda, 4:5 oranındaki görseller de zaman akışı üzerinde fazla yer kapladığından bu formatı da kullanabilirsiniz. Reklam türü olarak hikaye reklamları kullanmayı tercih ediyorsanız, 9:16 olarak bilinen dikey formatı da kullanabilirsiniz. Bu formatı kullanarak görsellerinizin ekranda daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz. Instagram reklam verme kuralları açısından bu kriterlere dikkat ederek görsellerinizin daha fazla ilgi çekmesini sağlayabilirsiniz.

YouTube Reklam Engellemek hakkında bilgi almak için detaylar yazımızda!

Bütçenizi Doğru Ayarlayın

Reklam kampanyası düzenlerken, reklam bütçenizi artırarak daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Ancak, bütçenizi kullanırken dikkatli olmanız gerekir. Eğer reklam vermeye yeni başlıyorsanız, birkaç deneme yaparak reklam modelinizi seçebilirsiniz. Reklam modelini ve içerik formatınıza karar vererek gereksiz bütçe kullanımını da ortadan kaldırmış olursunuz. Bu çalışmalar birkaç hafta sürebileceğinden reklam bütçenizi birkaç bölüme ayırabilirsiniz.

Reklam kampanyanız için bütçe ayarı yaparken günlük olarak harcanacak bir tutar belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda, reklam projeniz için belirli bir zaman aralığı seçerek bu zaman aralığı içinde kullanılacak bütçeyi de planlayabilirsiniz. Eğer günlük reklam bütçesi giriyorsanız, reklam kampanyalarınızı yakından takip etmeniz gerekir. Bu sayede, reklamınız iyi sonuç vermediğinde reklamınız durdurabilir ya da sonlandırabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmezseniz, reklamınız gösterilmeye devam edecek ve siz de bütçe kaybı yaşamaya devam edeceksiniz.

instagram reklam modelleri marka ilişkisi

Görsel – Marka İlişkisi

Görsel ve marka ilişkisi Instagram reklamı verirken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisidir. Kullandığınız görselin kullanıcının zihninde ürününüzü veya markanızı çağrıştıracak renk, logo gibi unsurları içermesi avantaj sağlar. Bu sayede kullanıcılar, diğer paylaşımlar arasında sizin markanızı görür görmez tanıyacak ve alışveriş yapma isteği duyacaktır. Ayrıca, bazı özel günlerde markanızdan bağımsız özel günler ile ilgili paylaşımlar yapmanız, takipçileriniz için olumlu bir adım olacaktır. Bu paylaşımlar, reklam kampanyanızın bilinirliğini ve erişiminizi artıracaktır.

Gönderi Altındaki Yazı

Bir reklam gönderisi paylaşmaya karar verdiyseniz öncelikle ilgi çekici bir görsel kullanmalısınız. Markanız için iyi bir görsel seçimi yaptıktan sonra sıra gönderinin altındaki yazıya gelmektedir. Bu fotoğraf altındaki yazı en fazla 300 karakter olacak şekilde yazılmalıdır. Aksi takdirde kullanıcılar, açıklamayı okurken sıkılırlar. Kullanıcıları sıkmadan, vermeyi istediğiniz mesajı kısa ve öz bir şekilde yazabilirsiniz. Bu noktada kısaca markanız veya ürün hakkında bilgi veren 125 karakterlik bir mesaj genel olarak yeterli olacaktır. Bu sayede kullanıcılara vermek istediğiniz mesajı net bir şekilde vererek, açıklamanızdan sıkılmalarını engelleyebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu blog içeriğimiz ilginizi çekiyor mu? Instagram Reklam Fiyatları

Neden Instagram’da Reklam Vermelisiniz?

Günümüzün en popüler sosyal medya ağı olarak kabul edilen Instagram, sunduğu birçok reklam modeli ile reklam verenler için çok tercih edilmektedir. Gün içerisinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan bu uygulama ile reklam verenler büyük kitlelere ulaşabiliyor. Bu da Instagram’ı reklam verme açısından oldukça özel kılıyor. Reklam verenler, marka bilinirliğini artırma, tanıtım yapma ve yeni kitlelere ulaşma açısından Instagram’da reklam veriyorlar.

Instagram’da reklam verirken dikkat edilmesi gereken kurallar konusuna önem verdiğiniz takdirde Instagram üzerinden hedeflediğiniz başarıları elde etmeniz hayal değil. Ayrıca sitemiz üzerinden Instagram reklam verme hakkında kapsamlı bilgi alarak reklam çıkabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinde reklam verirken, yayınladığınız reklamların Türk Ceza Hukukuna uygun olması gerekmektedir. Bu reklam kampanyası Instagram tarafından onaylansa dahi, illegal ya da ürünlerin reklamda tanıtılandan farklı olduğu ürünlerde hakkınızda yasa işlem uygulanabilir. 

Instagram’da reklam ücretleri paylaşım yapılacak hedef kitleye ve paylaşım süresine göre değişiklik gösterebilmektedir. Hedeflenen kişi sayısı, hedeflenen aranma hacmi ve reklamın biçimine uygun olarak yanıtlanmaktadır. 

Instagram’da reklam vermek, birçok kurumsal ve bireysel firma için tercih edilen bir tanıtım ve satış yöntemidir. Bu alanda doğru hedef kitleye ulaşabilmek oldukça önemlidir. 

Instagram üzerinden reklam vermek 18 Ocak 2021 den itibaren kısıtlanmıştır ve temsilci atanmıştır.

Facebook hesabınızı açın ayarlar kısmından “Instagram Reklamları” seçeneğine tıklayın. Daha sonra Instagram hesabınızı ekleyerek sponsorlu paylaşım yapabilirsiniz. Geriye sadece reklam oluşturmanız kalıyor.

Facebook mobil uygulamasının yüklü olduğundan emin olun ve kişisel hesabınızdan işletme hesabınıza giriş yapın bu işlemleri de yaptıktan sonra Facebook hesabınızın kısıtlanmadığından emin olun.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Reklam Verirken Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar Nelerdir ? Hakkında 7 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

7 yorum

  1. Yusuf sait
    Yusuf sait

    Silinmiş Instagram hesabımı nasıl alacağım

  2. abdurrahman koçer
    abdurrahman koçer

    merhaba iyi çalışmalar ınstgram da yenı bir hesap açtım fakat işletme sayfası yaptığımda sayfanız alışverişe uygun değildir köklü bir hesap sahip olmanız gerkemektedir diye uyarı veriyor 2. ise işletme geçtiğim zaman arama bölümüne sayfanın adını yazanlar takipçi ve gönderi sayısı 1 olarak gözüküyor ne yapabilirmi

  3. pınar
    pınar

    Merhaba instagram hesabım facebook hesabım ile bağlantılı olmasına rağmen bağlan diyor reklam vermiyorum

    • volkan
      volkan

      aynı cihazda ilgil facebook oturumu açıkken instagram hesabını kişisel hesaba çevirip tekrar kurumsala çevir benim öyle düzelmişti

  4. Anıl
    Anıl

    Hesabını güvene almak için şifreni yeniledik. Giriş ekranında “Şifreni mi Unuttun?” bağlantısına tıkla ve hesabına erişmek için talimatları izle diyor ama giriş yapamyorum ve hesabım açık kapalıda değil ne yapmam gerek lütfen yardım edermisiniz

  5. Korhan Yasar
    Korhan Yasar

    instagramda reklam verirken dikkat edilmesi gereken kurallara değinmeniz güzel olmuş bilinçsizce yapan kişi sayısı gercekten cok

  6. Mithat Bilgin
    Mithat Bilgin

    İnstagramda reklam verirken dikkat edilmesi gereken kuralların oldugunu bilmiyordum ogrenmıs oldum tesekkurler