İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Tumblr Nedir, Nasıl Kullanılır?

Tumblr nedir ve nasıl konulur tüm sorularınızın cevabı bu yazıda. 2007 yılında hayatımıza giren Tumblr aslında bir micro blog sitesidir. Tumblr kullanarak yazdığınız yazıları ya da çektiğiniz güzel anıları takipçileriniz ile paylaşmanız mümkün. Bu yazımızda Tumblr’ın nasıl kullanıldığını sizler için ele aldık.

Tumblr’a Nasıl Üye Olunur?

Tumblr’a üye olmak aslında çok kolay. Yapmanız gereken ilk şey ise Tumblr uygulamasını cihazınıza indirmek ya da arama motorunu kullanarak Tumblr sayfasına girmek. Ardından önünüze gelecek ekranda ‘Giriş Yap’ ve ‘Kayıt Ol’ seçeneğini göreceksiniz. Yeni kayıt olacağımız için ‘Kayıt Ol’ seçeneğini seçerek devam ediyoruz. Daha sonra ise ekrandaki bilgileri doldurmamız yeterli. Diğer uygulamalar gibi Facebook ile kayıt ol özelliği gibi özellikler Tumblr’da maalesef yok. Fakat e-postanız ile kolay bir şekilde kayıt olabilirsiniz. Tumblr nedir sorusunu sizlere şimdi detaylıca anlatacağız.

Tumblr Nasıl Kullanılır?

Tumblr kullanmak aslında oldukça basit. Kullanmaya başlayabilmeniz için öncelikle üye olmanız gerekmektedir. E-postanız ile kolayca üye olabilirsiniz. Üye olmanın ardından sizleri yaratıcı bir süreç bekliyor. Çünkü Tumblr kullanıcılar URL’lerini yaratıcı isimler ile kullanıyor. Bu yaratıcı URL ile diğer Tumblr kullanıcılarının dikkatini çekmeniz oldukça kolay. Yaratıcı bir URL seçiminin ardından ise profilinizi düzenlemek için kolları sıvamanız gerek. Çünkü Tumblr sayfanızı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. İstediğiniz arka planı seçebilir hatta sayfanıza müzik bile ekleyebilirsiniz. Böylelikle sayfanıza giren diğer kullanıcılar sayfanızda gezindiği süre boyuncu sizin seçmiş olduğunuz müziği dinleyecek. Blog sayfanız için arka plan seçmek yerine Tumblr tarafından ücretsiz tasarlanan temaları da kullanmanız mümkün. Kısaca Tumblr’da kendi iç dünyanızı yansıtabileceğiniz bir sürü seçenek bulunuyor. Bu sebeple de birçok kullanıcı tarafından tercih edilen bir sosyal medya uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.

Tumblr Güvenli Mod Kapatma işlemi nasıl yapılır öğrenmek için ilgili blog yazımıza göz atın!

tumblr nedir

Tumblr’da Ne Paylaşılır?

Tumblr’ın diğer sosyal medya uygulamalarından çok daha kullanışlı olmasının en büyük sebebi istediğiniz her türlü paylaşımı yapabilmeniz. İster ses dosyası paylaşın ister kendi yaptığınız gifleri. Hatta isterseniz yazdığınız romanı, denemeyi bölüm bölüm sayfanızda yayınlayın. Tumblr bu konuda sizleri oldukça özgür bırakmış. Tüm bunların yanı sıra eğer isterseniz sizin hakkınızda ‘Anonim’ sorular da geliyor. Bu soru kısmını isterseniz kapatabilirsiniz ya da sadece anonim olmaktan çıkan kullanıcıların size soru sormasını sağlayabilirsiniz. Tumblr, yukarıda da anlattığımız gibi aslında tüm sosyal medya uygulamalarını içerisinde barındıran bir medya. Soru sorma özelliği olsun Gif paylaşabilme özelliği olsun diğer uygulamalarda bulunan tüm özellikler Tumblr’da var.

Bu konu ilginizi çektiyse bu yazımıza göz atabilirsiniz: Tumblr Kıyafetleri Nerede Satılır?

Tumblr Tema Değiştirme Nasıl Yapılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Tumblr, kullanıcılarına bloglarını düzenleyebilecekleri sonsuz bir alan bırakmış. Kullanıcılar da istekleri doğrultusunda bu alanı kullanmakta. Bilindiği üzere Tumblr üzerinde ünlü olan kişilere ‘Tumblr Girl ya da Tumblr Boy’ deniyor. Bu insanların paylaştıkları gönderiler kadar hesaplarının ne kadar orijinal olduğu da önem arz ediyor. Bu sebeple eğer Tumblr üzerinde ünlü olmak istiyorsanız temanızı çok iyi seçmeniz gerekiyor. İlk başta Tumblr’da bulunan ücretsiz temaları kullanarak fark yaratmanız mümkün. Tema değiştirebilmek için öncelikle hesabınıza giriş yapın. Ardından sağ üst köşede yer alan kalem simgesine tıklayın. Açılan pencerenin en adlında bulunan ‘Görünümü Düzenle’ seçeneğini seçin. Önümüze Tumblr görünüm ayarlarını gösteren bir sayfa gelecek bu sayfada var olan ‘Tema Düzenle’ kısmına tıklayalım. Temamızı değiştirmek için ‘Temalara Gözat’ linkine tılamamız yeterli. Bu kısımdan istediğiniz temayı seçmeniz mümkün. Fakat öncelikle ücretsiz temalar ile başlamanız yeterli olacaktır. Bu sebeple de ‘Ücretsiz Temalar’ seçeneğine tıklayarak temalara göz atabilirsiniz. Temaları incelerken sayfanızda nasıl gözükeceğine dair biz ön izleme tuşu bulunuyor. Bu seçenek ile sayfanızı hayal ettiğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. Ek olarak Tumblr profil fotoğrafı değiştirme yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak Tumblr takip etmeyenler yazımıza da göz atabilirsiniz.

Tumblr hesabınızı geliştirmek ve yükseltmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/tumblr-takipci-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tumblr tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz bir sosyal medya platformudur. Hiçbir ücret ödemeden istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Tumblr temanızı değiştirmeniz mümkündür. Tumblr hesabınıza giriş yaptıktan sonra ‘Hesabımı Düzenle’ kısmından temanızı değiştirebilirsiniz.

Tumblr üye olmak için tek gereken şey bir E-posta adresidir. E-posta adresiniz üzerinden ücretsiz bir şekilde Tubmlr’a üye olabilirsiniz. Detaylar yazımızda!

13 yaşından küçük olan kişilerin tumblr kullanmaları yasaktır.

Tumblr üzerinde blog oluşturarak ve düzenli paylaşımlarda bulunarak popülerlik yakalamanız mümkündür.

Tumblr sosyal medyası ile görsel, video, metin veya direkt olarak link paylaşımı yapılabilmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Tumblr Nedir, Nasıl Kullanılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 25 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Buğra Akın
    Buğra Akın

    Kullanmaya başlamadan önce bu bloğu incelemenizi tavsiye derim tumblr nedir nasıl kullanılır diye kafamda soru işaretleri vardı gidermiş oldum teşekkürler ellerinize sağlık 🙂

  2. Alphan Fisek
    Alphan Fisek

    Tumblrın ne olduğu nasıl kullanılacağı nedir ne değildir bütün detayları anlatmışsınız güzel bir blog yazısı tebrikler