İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Artar?

Video izlemek, gün geçtikçe hayatımızın önceliklerinden biri haline gelmeye başladı. Öyle ki birçok kişi, YouTube’da kendi hesabını açarak videolar yayınlıyor ve bu platform üzerinden gelir elde ediyor. Tabii, herkes başarılı sonuçlar elde edemiyor ve YouTube izlenme sayısı için çeşitli araştırmalar yapıyor. Siz de bu sayfaya geldiğinize göre bu konuyu merak ediyorsunuz demektir. Şimdi size ayrıntılarıyla izlenme sayınızı nasıl arttıracağınızı anlatacağız.

Yazımıza ilk olarak YouTube izlenme sayısının nasıl hesaplandığıyla alakalı bilgi vererek başlayacağız. Ardından izlenme sayısının artmasının ne gibi avantajları olduğuna değineceğiz. YouTube izlenme sayısı hakkında içeriğimizi dikkatle okuyun ve daha sonra bunları uygulayın. Daha sonrasında izlenmelerinizi ve bununla birlikte abonelerinizin ne kadar fazla arttığına şahit olabilirsiniz.

YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Sayılıyor?

Binlerce YouTuber olmak isteyen kişinin aklında “YouTube izlenme sayısı nasıl sayılıyor?” sorusu vardır. Açıkçası bu kadar fazla rekabetin olduğu bir ortamda bu konuyu bilmek önem taşır. YouTube, konuyla ilgili farklı metriklere sahip bir mecradır. Buna göre izlenme sayısı, doğru bir biçimde hesaplanır.

Öncelikle YouTube, izlenme sayısını gerçek zamanlı olarak gerçekleştirmektir. Ancak sayılması için belirli bir zamanın geçmesi gerekiyor. YouTube, bunu 30 saniye olarak belirlemiştir. Yani, kullanıcı videonuza girdiğinde ilk 30 saniyeyi atlamadan izlemelidir. Bu nedenle videonuzun ilk dakikalarında ilgi çekici öğeler vermeye özen gösterin. 

30 saniye altında izlenen videolarınız, izlenmemiş hükmünde sayılır. Bahsi geçen süreyi göz önüne aldığınızda 30 saniyedeki videolarınızın aslında olmadığını söylemek mümkündür. 

Kullanıcıların konuyla ilgili merak ettiği bir diğer nokta ise sayfa yenileme sonucu +1 izlenme sağlanmasıyla ilgili. Böyle bir durum yoktur. Sayfa yenileyerek +1 izlenme alamayacağınız için boş yere kendinizi yormayın. Bunun yerine yeni içerikler ekleyerek daha fazla kişi tarafından izlenebilirsiniz.

YouTube İzlenme Sayısı Arttırma Avantajları

Siz de YouTube’da bir kanala sahipseniz, mutlaka YouTube izlenme sayısı arttırma ve dolayısıyla kanalınızı büyütmenin yollarını ararsınız. Çünkü kanalın büyümesinin yolu, izlenme sayısının artmasından geçer. İzlenme arttıkça paralel olarak youtube abone sayısı arttırma fırsatı da elde edersiniz. Tüm bunların gerçekleşmesi, maddi anlamda yüksek kazanç elde etmenizi sağlar. Kazancınız arttıkça emin olun, daha fazla video yüklemek isteyeceksiniz. 

Bir YouTuber’ın en büyük isteği de sanıyoruz ki budur. Videolardan para kazanmanız için YouTube izlenme sayısı arttırma yolları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu teknikleri size ayrıntılı bir biçimde anlatacağız. Ancak öncesinde kazanç sağlamanız için size sunulan şartlara bir bakalım. Bunu bilmek, belki izlenme sayısını arttırmak için sizi daha çok teşvik edebilir.

youtube izlenme arttırma

YouTube İzlenme Sayısı Artması Kazanç Sağlama Şartları

YouTube izlenme sayısı para kazanma, bazı kişiler için oldukça kolayken kimilerine göre zordur. Diğer yandan YouTube videolarınızla bir gelir sağlamak için aşağıdaki iki kural geçerlidir:

  • Abone sayınız en az 1000 kişi olmalıdır.
  • İzlenme sürenizin 4000’in üzerinde olması gerekir.

Yukarıdaki şartları sağlayan kişilerin videolarından para kazanma özelliği açılmaktadır. Bundan sonra izlenme başına göre para alırsınız. İzlenme sürenize bağlı olarak da kazancınız artar. Para kazanmayı istiyorsanız ama “Youtube izlenme sayısı artmıyor” diyenlerdenseniz, içeriğimizi okumaya devam edin. 

Şimdi konuyla ilgili neler yapmanız gerektiğini size anlatacağız. Verdiğimiz maddeleri okuduktan sonra uygulamaya başlayın. Zaman içinde izlenme sürenizin ve kazancınızın arttığını görebilirsiniz.

Youtube İzlenme Sayısı Artırma Adımları

Youtube kanalınızda yer alan içeriklerin daha fazla izlenme elde etmesini isterseniz, aşağıda yer alan adımları gözden geçirebilirsiniz;

  • Kaliteli ve özgün içerikler yayınlayın
  • Tek Video Yerine Diziler Oluşturun
  • YouTube SEO Hakkında Bilgi Sahibi Olun
  • YouTuberlar ile Bağlantı Kurun
  • Kartları Kullanın
  • Bitiş Ekranları Kullanın
  • Videolarınıza Eşlik Eden Bir Blog Yazısı Oluşturun
  • Video Açıklamalarınıza Zaman Damgası Ekleyin
  • Sosyal Medyada İçeriklerinizi Paylaşın
  • Küçük Resimleri Eksik Etmeyin
  • Videoları Düzenli Olarak Yayınlayın
  • Alanınızdaki Niş Toplulukları Araştırın
  • Kitlenizden Destek İsteyin
  • Başlığınızla İlgili Detaylıca Düşünün

Kaliteli ve Özgün İçerik Yayınlayın

Öncelikle bir numaralı ipucumuz, kesinlikle özgün ve kaliteli içerik. Daha önce kimsenin yapmadığı YouTube içerik fikirleri üretin. Emin olun, bu konuda seçeneğiniz çok fazla. İnsanların merak ettikleri konuları düşünün, kendi sorularınız üzerine fikir yürütün. Böylece kullanıcıların ilgisini çeken videoları hesabınıza yüklemeniz mümkün. 

Videonuzun kalitesi için nasıl çekim yaptığınız çok önemli. Bunun için aşağıdaki faktörleri göz önüne alabilirsiniz:

  • Mümkünse videolarınızı profesyonel malzemeler kullanarak çekin. 
  • Arka tarafın düzenli olmasına dikkat edin. Ancak kesinlikle odak siz olun. 
  • Konudan sapmamaya özen gösterin.
  • Kıyafetinizi içeriğinize uygun olarak seçin.

Yukarıdakilere uygun davrandığınız zaman kaliteli bir içerik oluşturmanız mümkündür. Artı olarak kullanıcılarınızla konuşuyormuş gibi davranın. Onların merak ettiklerini, sanki karşınızdaymış gibi anlatın. Samimi davranmanız, emin olun videonuzu izleyen kişilerin daha çok hoşuna gidecektir. 

Konudan sapmamaya özen gösterin. Videonuzun konusu neyse ona göre devam edin. Konuyla ilgili sorulara cevap verin. Ancak farklı bir konuya değinecekseniz, bunu farklı bir içerikte yayınlamanız, çok daha doğru olacaktır.

Ayrıca profesyonel içerik geliştirme sürecinde sizlere yardımcı olabilecek birçok araç da bulunmaktadır. Youtube içerik yöneticisi araçları ile daha yüksek verim elde edebilirsiniz.

youtube videoları

Tek Video Yerine Diziler Oluşturun

Uzun bir konuyu tek bir videoda saatlerce anlatmak, izleyicileri sıkabilir. Bunun yerine partlara ayırın ve diziler oluşturun. Mevcut video bittiği zaman diğer video başlar. İzleyici, herhangi bir işlem yapmadan direkt diğer videoya geçer. Bu, daha fazla reklam geliri elde ettiği için YouTube’u, videolarınızın izlemesi de sizi mutlu eder. 

Yığınla ilgisiz videolar yerine bir plan oluşturun. Bu sayede düzenleme daha kolay gerçekleşir. Örneğin, psikoloji hakkında video oluşturan birini düşünelim. Bununla ilgili içerikleri tek tek vermek yerine dizilere ayırmak daha mantıklıdır. İlk dizide psikolojinin ne olduğuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılırken diğer bölümlerde daha kısıtlı konular paylaşılabilir. Çerçeveyi oluşturmak için iyi bir planlama yapmalısınız.

YouTube SEO Hakkında Bilgi Sahibi Olun

YouTube, dünya genelinde en fazla kullanılan arama motorlarından biri. Siz de YouTube SEO’yu öğrenin ve platformun metriklerine uygun davranın. Bu, arama esnasında üst sıralara çıkmanız açısından kritik bir öneme sahiptir. Her arama motorunda olduğu gibi YouTube’da kullanıcılarına en doğru içerikleri çıkartmak ister.

YouTube izlenme sayısı yükseltme amacınız için SEO kurallarını bilmelisiniz. Öncelikle anahtar kelime analizini detaylı şekilde yapın. Bunun için YouTube’ta arama yapabilirsiniz. Arama çubuğuna, yayınlamak istediğiniz konuyu yazdığınız zaman arka arkaya neler arandığını görebilirsiniz. Youtube kullanıcıları tarafından defalarca aranan bu kelimeler, işinizi oldukça kolaylaştırır.

Anahtar kelimeleri bulmanın bir diğer yolu, anahtar kelime aracı kullanmaktır. Bu araçları, kullanmanızı kesinlikle öneriyoruz. Çünkü sadece nasıl kelimelerden yararlanmanız gerektiğini değil, rakiplerinizi de görmenizi sağlıyor. Unutmayın, YouTube artık çok fazla kullanılan bir platform ve rekabet alanı oldukça geniş.

Anahtar kelimelerinizi rekabete, aranma hacmine göre seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken çeşitli sinyaller var. Şimdi, anahtar kelimelerinizi nasıl kullanmanız gerektiğine gelin hep birlikte bakalım.

Video Başlıkları

YouTube, belirli aramalardan sonra kullanıcılara içerikleri gösterir. Sonuçları yerleştirirken başlıklarınıza özellikle dikkat eder. Videonuzun üst sıralarda yer almasını istiyorsanız, yapmanız gereken işlem çok basit! Anahtar kelimenizi mutlaka video başlığınızda geçirin. Kelimenin videonun en başında olması, size artı avantaj sağlar.

Videonuzun başlığında sadece anahtar kelimenin olmamasına özen gösterin. Örneğin, “YouTube izlenme sayısı” anahtar kelimesini başlığın en başına yazın. Ardından “İzlenmenizi Arttırmanın 10 Yolu” gibi kelimeler kullanabilirsiniz. Sıralamanın önemli olduğu kesin. Ancak kullanıcı deneyimine dikkat etmelisiniz. Etkileyici bir başlıkla daha fazla tıklanma ve izlenme almanız mümkündür.

youtube seo

Video Açıklamaları

Anahtar kelimeleri kullanmanız gereken bir diğer alan, video açıklamalarıdır. Başlık kadar önemli olmasa bile sıralamayı etkiler. Videonuza açıklama yazarken en az bir defa anahtar kelimenizi kullanmaya özen gösterin. Tabii, sadece anahtar kelimeyi öylesine geçirmekten bahsetmiyoruz. Açıklamayı yaparken cümlenin akışına uygun olarak anahtar kelimenizi geçirmeniz gerekiyor. Video kadar açıklamanız da kaliteli olmalıdır.

Video Etiketleri

Başlık ve açıklamalarınıza kıyasla etiketleriniz izleyiciler tarafından görülmez. Aslında bu etiketleri kullanmak isteğinize bağlı. Ancak biz, kullanmanızı öneriyoruz. Çünkü bu yöntem, YouTube algoritmalarına içeriğinizin alakasını göstermenin kolay yoludur. Etiketler, direkt hedef anahtar kelimeniz değildir. Daha çok aynı amacı hedefleyen kelimelerdir. Sıralama yapmanız açısından oldukça önemli olduğunu belirtmemiz gerekir.

YouTuberlar ile Bağlantı Kurun

Sizin gibi belki onlarca kişi benzer içerikleri paylaşıyordur. Fakat rakip olmanız direkt birbirinize düşmanca davranacağınız anlamına gelmiyor. İş birliği yapmak, her iki taraf için daha güzel bir seçenektir. İki kişi, ortak hareket ederek, kendisi açısından daha çok fayda sağlar. Peki, YouTube izlenme sayısı için bunun ne gibi bir faydası var?

Rakibinizle birlikte ortak içerik oluşturmak için onun videosuna konuk olabilirsiniz. Örneğin, kilo verme ile alakalı çeşitli videolar yayınlayan birini düşünelim. Egzersizler, diyet programları bu içeriklerde sıkça yer alır. Rakibiniz ise profesyonel bir sporcu. Onun konuğu olarak videoda bulunabilirsiniz. Size sorular sorar ve kendi deneyiminizi anlatmanızı ister.

Rakibiniz, bu videoyu paylaştığında onu takip eden kitle sizi tanır. Neler yaptığınızı daha ayrıntılı şekilde öğrenmek için kanalınıza gider. Siz, videoyu paylaştığınızda kanalınıza abone olan kişiler, sporcunun içeriklerine bakar. Gördüğünüz gibi bu senaryo, her iki tarafında kazanmasına olana tanıyor. Bu nedenle YouTube izlenme sayısı açısından önemli çok önemli bir detay.

Kartları Kullanın

İzlenme, aynı zamanda diğer videolarınızın gösterilmesine olanak tanıyan bir unsurdur. Kartlar, bir banner benzeri birimleri ifade eder. Diğer videolarınızı etkili bir şekilde tanıtmak açısından bunları kullanabilirsiniz. Genelde videonun sağ üst kısmında yer alır. Örneğin, bir spor videosunu ele alalım. Kullanıcının izlediği videoda spor deneyiminizi anlatırken nasıl yapıldığını gösteren başka bir videoya izleyiciyi yönlendirebilirsiniz.

Kartları kullanmak, aynı zamanda kendi reklamınızı yapmaktır. Kullanıcı deneyimini arttırmak için de harika bir yöntem. Çünkü siz, başka bir videoya yönlendirirken izleyici, merak ettiği konuyla ilgili farklı bir içeriğe gider. Buradan birçok farklı bilgiye ulaşır. Bir nevi, her iki tarafın kazançlı çıkmasını sağlayan yöntemdir.

youtube bitiş ekranı

Bitiş Ekranları Kullanın

En az kartlar kadar önemli bir diğer yöntem, bitiş ekranlarıdır. YouTube izlenme sayısı için oldukça etkili olduğunu söylememiz gerekir. Adından anlaşılacağı üzere bitiş esnasında kullanıcıların karşısına çıkan diğer videoları ifade eder. İzleyicilerinize videonuz biterken bunları izlemesini tavsiye edebilirsiniz. Bu videoları izleyen kullanıcılar, içeriklerinizden memnun kalırsa kanalınıza abone olması mümkündür.

Videolarınıza Eşlik Eden Bir Blog Yazısı Oluşturun

İçerik yazmak, hali hazırda dijital pazarlamanın en önemli alanlarından biridir. O halde neden videonuzun konusuna uygun bir blog yazısı yazmıyorsunuz? Bu, biraz daha zaman harcamanız anlamına gelir. Getirisi ise düşündüğünüzden çok daha fazladır. Bir web siteniz varsa video çektiğiniz konuyla ilgili blog metninizi oluşturabilirsiniz.

Metinleriniz için dikkat etmeniz gereken nokta, SEO kurallarına uygun olmasıdır. Doğru anahtar kelimeleri seçerek kaliteli ve özgün bir blog yazısı yazın. Web sitenizde bu yazıyı yayınladıktan sonra videonuza yönlendirme yapmayı unutmayın. Google gibi arama motorlarında metniniz iyi bir sıralama yaptığında araştırma yapan kişiler videonuzu izleyebilir. YouTube izlenme sayısı için etkili bir yöntem!

Video Açıklamalarınıza Zaman Damgası Ekleyin

YouTube videoları için kullanıcıların sadece platformu kullandığını düşünüyorsanız, yanıldığınızı söylemeliyiz. Birçok kişi, videolarına Google arama motorundan erişebilmektedir. Örneğin “En etkili yoga hareketleri” yazan bir kullanıcı, metin içeriklerinin yanında SERP sıralamasında YouTube videoları görür. 

Google, 2019 yılında bunun için bir metrik yayınladı. Videolarınıza zaman damgası eklerseniz, Google kullanıcıların bu önemli yere gitmesi için videonuza SERP sıralamasında yer verebilir. Bunu yapmasının temel nedeni, Google’ın kullanıcı deneyimine önem vermesiyle alakalıdır. İyi bir kullanıcı deneyimi, YouTube izlenme sayısı için etkilidir. Ayrıca, YouTube videolarını bölümlere ayırma yöntemi de, izleyicilerinizin aradıklarını kolayca bulabilmelerine olanak tanır. Öyleyse, bu taktiği kullanmaya önem gösterin. Potansiyel kitleniz, sizi arama motoru sırlamasında da görsün!

youtube sosyal medya

Sosyal Medyada İçeriklerinizi Paylaşın

Son dönemlerde şüphesiz, sosyal medya platformları çok fazla kullanılıyor. Facebook, Instagram, Twitter ve çok daha fazlası, kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Bu durumda, neden paylaştığınız videoları sosyal medya hesaplarınıza eklemeyesiniz ki? Hem basit hem de YouTube izlenme sayısı arttırma yolları arasında oldukça etkili bir yöntem. Özellikle, Instagram’da YouTube videosu paylaşma yöntemini kesinlikle denemelisiniz!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Videolarınızı yayınlarken sosyal medyaları kullanmanın da ayrıca bir püf noktası vardır. Bunun için size ilk tavsiyemiz, yaratıcılığınızdan asla ödün vermemenizdir. Şimdi gelin sosyal medyada öne çıkmak için neler yapmanız gerektiğinden bahsedelim.

Bir Ön İzleme Oluşturun

Çoğu pazarlamacı, başarılı bir video içeriğinin sadece bir kısmının geri dönüşüm oranını yükselttiğini düşünüyor. Bunun nedeni tam olarak açıklamak, mümkün değil. Ancak sosyal medyada videonuzun tamamını yayınlamak yerine belirli bir ön izleme yapmanız çok daha doğru bir seçenek. Örneğin, videonun en çarpıcı anlarını editleyebilirsiniz. Bu, konuyu merak eden kişilerin ilgilisini çekebilecek bir yöntemdir. Videonuzu, tanıtmak ve kullanıcıların izlemesini sağlamak açısından sosyal medya platformlarında bu parçayı paylaşmalısınız.

Kullanıcılarınızla Videonuzla İlgili İletişim Kurun

Bir video yayınlayınca doğal olarak konuyla ilgilenen kişilerin dikkatini çekersiniz. Kullanıcılar, videonuza yorum yapabilir. Mesela “Elma Ağacı Nasıl Dikilir?” başlıklı bir videonuz var. Bununla ilgili kullanıcılardan gelen bir yorum var. Kullanıcıyla yorumu üzerine etkileşime geçebilirsiniz. “Elma Ağacı Bakımı” ile ilgili çektiğiniz videonun bağlantısını izleyicinize iletebilirsiniz.

Sektörün Önemli İsimlerine Ulaşın

Sosyal medyada videonuzu tanıtmanız için bir diğer ipucu, sektörün öncüleriyle iletişime geçmektir. Söz konusu pazarlama olunca otorite her şey demektir. Örneğin bir kıyafet videosu çeken YouTuber, sektörün öncüleriyle konuşarak fikir alabilir. Ardından videosu, bu kişi tarafından beğeni ve yorum alırsa konunun meraklısının daha çok ilgisini çeker.

youtube küçük resim

Küçük Resimleri Eksik Etmeyin

YouTube’da birçok kişi, izlemek için bir konuyu aratır. Doğal olarak en çok ilgisini çeken videoya odaklanır. Bu nedenle videonuz için etkileyici bir küçük resim (thumbnail) kullanmayı ihmal etmeyin. Küçük resimleri oluşturmak için aşağıdaki konuları göz önüne alın:

  • Videonuz için anahtar kelimenizle YouTube’da bir araştırma yapın. Rakiplerinizin nasıl resimler kullandığını analiz edin. Neyle karşı karşıya kaldığınızı bilmeniz çok önemlidir.
  • Resim araştırmasına başlayın. Tabii, karşınıza belki binlerce seçenek çıkacak. Bu nedenle en uygun olanlar için bir liste yapın.
  • Resmi seçtikten sonra düzenlemeyi unutmayın. YouTube için 1280 x 720 piksel resimler uygundur.

Yukarıdakilere göre resminizi artık kullanabilirsiniz. Kullanıcılar, video konunuzla alakalı bir araştırma yaptığında yüzlerce video arasından size ait olanı beğenebilir. Doğal olarak hemen buna yönelerek videoyu izler. İşte, YouTube izlenme sayısı arttırma yolları arasında izleyiciye etkili bir resim vermenin ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz. Videonuzu beğenmesi demek, belki yeni bir aboneye ulaştığınız ve videonun izleyicin sosyal medyasında paylaşılması anlamına gelir.

Videoları Düzenli Olarak Yayınlayın

Gerçekten YouTube izlenme sayısı için en önemli konulardan biri, düzenli video yayınlamaktır. Bunu belirlerken kullanıcıların en aktif olduğu zamanı tercih etmeniz gerekir. Neyse ki, artık bu konuyla ilgili birçok veriye ulaşabiliyoruz. Raporları inceleyerek sizin videolarınızın en çok ne zaman izlendiğini görmeniz ve buna göre bir sosyal medya takvimi oluştumanız mümkün. 

Rapora ulaşmak için kanalınızın ana sayfasına gidin. Profilinizin altında “Analiz” sekmesini tıklayın. “Kitle” butonuna tıklayın ve raporunuzu oluşturun. Artık ne zaman video yayınlamanız gerektiğini biliyorsunuz. Tek yapmanız gereken gün gelene kadar yeni videonuzu oluşturmanız. Planlarınıza bakın ve neler yapabileceğinizi gözden geçirin. Aklınıza bir fikir gelmiyorsa son dönemlerde popüler olan konuları takip edebilirsiniz.

Alanınızdaki Niş Toplulukları Araştırın

Özellikle sosyal medya platformlarında bazı kişilerin eleştiri yaptığı belirli bir kitle vardır. Burada belirlenen konuyla ilgili videolar yayınlanabiliyor. Örneğin bir felsefe topluluğu, geçmişteki filozofları anlatan videoları paylaşabilir. Kendi aralarında grupta bulunan kişiler, videoya yorum yapar. Bir fikir alışverişi ortaya çıkar ve topluluk kendini geliştirir.

Verdiğimiz örnek gibi sizin video konularınızla ilgili bir topluluk olup olmadığını araştırın. Eğer sosyal medya platformlarında böyle bir grup bulabilirseniz katılın. Burada kendi videolarınızı yayınlayarak izleyicilerden yorum isteyin. Böylece YouTube izlenme sayısı için doğal bir yol bulursunuz. Yapılan yorumlar sayesinde yeni bilgiler öğrenebilirsiniz. Yeni içeriklerinizi, burada bulunan kişilerin istek ve yorumlarına göre çekmeniz mümkündür.

Kitlenizden Destek İsteyin

Siz videolar için çok fazla emek harcıyorsunuz. Öncelikle bunun farkına varın ve destek almaktan çekinmeyin. Sizi izleyen, seven kitlenize videolarınızı paylaşması için istekte bulunabilirsiniz. Aralarında videonuzu sosyal medya hesaplarında paylaşacak birçok kişi vardır. Bu sayede izleyicinizin sosyal medya hesabındaki takipçileri sizi görür. Videonuzu izleyebilir ve doğal olarak YouTube izlenme sayısı için daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. 

Başlığınızla İlgili Detaylıca Düşünün

Evet, başlığınızı SEO’ya uygun yapmak oldukça önemlidir. Fakat bir noktayı daha önemsemeniz gerekiyor. İzleyicileri videonuza çekmek için ilgi çekici bir başlığa ihtiyacınız var. Başlığınız güçsüz ve dikkat çekici değilse videonuz görülse bile izlenmeyebilir. Peki, güzel bir başlığı nasıl oluşturabilirsiniz? Sizin için konuyla ilgili birkaç örnek vereceğiz.

youtube video başlığı

Sonuca Odaklanın

İzleyiciler, videonuza geldiğinde neyle karşılaşacak? Verdiğiniz bilgiler, onların hayatına nasıl dokunacak? İşte bu iki sorunun cevabını düşünerek başlığınızı oluşturun. Örneğin, “Bir Ayda 10 Beden İncelin” gibi bir başlık gerçekçi olmasa bile kullanıcıların dikkatini çekebilecek niteliktedir. Tabii, videonuzu izledikten sonra sonucun nasıl ortaya çıkacağı önemlidir. 

Etkilemek için Sayıları Kullanın

Sayılar, bir video açısından oldukça önemlidir. Kullanıcılar, etkileyici rakamların verildiği içerikleri izleme eğiliminde olduğunu söylememiz gerekir. Örneğin, %100 Organik Trafik Arttırma Yöntemleri” gibi bir başlık izleyicilerin dikkatini çeker. Sonucu vurgulamanın bir başka alternatifi, sayılardan yararlanmaktır. Videoya gelen kitle, sadece ne anlattığınızı merak ettiği için videonuza gelme eğilimi gösterebilir.

Kullanıcıların Merakına Hitap Edin

İnsanların sayıları, sonuçları sevdiği doğru. Ancak bir konu daha var. İnsanlar her zaman merak eder ve o bilgiye ulaşmak ister. İnsanların merak ettiği sorularla bir başlığı oluşturabilirsiniz.  Burada insanların sadece dikkatini çekmeniz önemli değildir. Aynı zamanda içeriğinizle ilgili bir sorunun olmasına özen göstermeniz gerekir.

Sonuç

Evet, buraya kadar artık bütün bilgileri öğrendiğinize göre uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Bu konuda bazen istediklerinizi alamadığınız zamanlar olacaktır. Ancak unutmayın, dijital medya biraz sabır işidir. Bir anda çok yüksek sonuçlar elde etmemeniz normaldir. Siz sadece elinizden geleni yapın. Değerlendirmelerinizi gerçekleştirin, gerektiği zaman optimizasyon çalışmalarınızı tamamlayın. Bir süre bekledikten sonra etki görmeniz yüksek bir ihtimal.

Trendlere uygun içerikleri en doğru zamanda yüklemekle işe başlayabilirsiniz. Ardından sosyal medya mecralarında çalışmalarınızı yapmaya devam edin. Abonelerinizin ve rakiplerinizin desteğini alın. Bu sayede YouTube izlenme sayısı biraz daha artar. Para kazanmanız için bir kapı açılır. Kim bilir? Belki de düşündüğünüzden daha yüklü miktarlara ulaşabilirsiniz. 

Youtube Beğeni Satın Al hizmetimiz ile Youtube kanalınızın daha hızlı büyümesini sağlayabilitsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube izlenme ücretleri kanalın konseptine ve türüne bağlı olarak değişir. Ortalama bir bilgi vermek gerekirse, kanal sahipleri 1k izlenmede 3-10$ arasında ödeme alabilmektedirler. 

İzleyicilerin dikkatini çekecek kısımlar yeterli olmayabilir. Öne çıkan görsel, başlık seçimleri vb. konularda değişiklikler yapmanız gerekebilir.  

Ünlü kanalların izlenme sayıları ve popüler videolar göz önüne alındığında en fazla ürün incelemesi konseptine sahip videoların izlendiği görülmektedir.

Melisa Özçelik

Yazılar: 9

Merhaba ben Melisa! Gazetecilik bölümünden mezuniyetim sonrasında 5 yıllık İçerik Editörlüğü deneyimine sahip oldum. Her zaman okumaya, araştırmaya ve yazmaya meraklı biriydim. Son yıllarda özellikle, dijital pazarlama, sosyal medya pazarlaması ve yönetimi konusunda kendimi oldukça geliştirdim. In... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Artar? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 31 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.