WhatsApp, akıllı telefonlar için ücretsiz indirilebilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp, mesaj, resim, ses veya video göndermek için interneti kullanır. Hizmet bir dönem çok fazla kullanılan kısa mesaj hizmetlerine çok benzer. Peki dünya çapında bu kadar çok kullanılan WhatsApp Web telefon olmadan nasıl kullanılır? Hepsini sizin için açıklıyoruz.
WhatsApp Web’i Telefon Olmadan Kullanmanın Yolları
WhatsApp Web’i telefon olmadan kullanmak için birkaç alternatif yöntem var ama en uygun yötem Emulator kullanmaktır. İlk ve en yaygın yöntemlerden biri bir Android emülatörü kullanmaktır. Andy Android Emulator Bluestacks veya NoxPlayer gibi emülatörler bilgisayarınızı bir Android cihazına çevirir ve bu emülatörler sayesinde telefonunuz olmadan WhatsApp’ı bilgisayarda açabilir ve kullanabilirsiniz. Öncelikle bu uygulamayı bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir. Daha sonraki süreçte bilgisayarınıza ve telefonunuza entegre etmektir. Yazımızın devamında WhatsApp Web’e telefonsuz giriş yapma, emülatör ile WhatsApp Web kurulumu, telefon numarası olmadan WhatsApp kullanma yolları gibi cevapları bulacaksınız.
WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliği ile Kullanım
WhatsApp’ın çoklu cihaz özelliği artık aynı anda dört farklı cihazda WhatsApp hesabınızı kullanmanızı sağlayan yeni bir özellik. Eskiden WhatsApp Web kullanabilmek için telefonunuzun aktif olması ve internete bağlı olması gerekiyordu. Ama şimdi ise bu yeni özellikle telefon kapalıyken bile WhatsApp Web’i kullanabilirsiniz.
Aşağıda çoklu cihaz ile WhatsApp kullanımının adımları listelenmiştir:
- WhatsApp uygulamasını açın.
- Ayarlar veya menü sekmesinden “Bağlı Cihazlar” seçeneğine tıklayın.
- Çoklu cihaz özelliği için “Beta Programı”na katılın.
- QR kodu taratarak cihazları bağlayın.
- Tüm adımlar bu kadar.
Telefon Numarası Olmadan WhatsApp Kullanma Yöntemleri
WhatsApp genelde telefon numarasıyla kullanılmasına rağmen bazı alternatif yöntemlerle telefon numarası olmadan da hesap açabilirsiniz. Bunun en yaygın yolu sanal numara hizmetleri kullanmaktan geçiyor. TextNow ve Google Voice gibi servisler size sanal bir numara sağlayabiliyor ve bu yöntem ile kendi telefon numaranız olmadan da WhatsApp kullanma şansını elde edebiliyorsunuz.
TextNow ve Google voice gibi servislerle WhatsApp Web telefon olmadan nasıl kullanılır adımları aşağıda listelenmiştir:
- TextNow veya Google Voice gibi bir sanal numara servisine kaydolun.
- Bu numarayı WhatsApp’a girerek doğrulama işlemini yapın.
- Numara doğrulandıktan sonra WhatsApp’ı telefon numarası olmadan kullanmaya başlayabilirsiniz.
Telefon Bağımsız WhatsApp Web Kurulumu (Bluestacks ve NoxPlayer ile)
WhatsApp Web’i telefon bağımsız olarak kullanmak Bluestacks ve NoxPlayer gibi Android emülatörleri ile mümkündür. Bu uygulama hakkında daha detaylı bilgiyi yukarıda paylaşmıştık. Peki bu emülatörler nasıl çalışır? Bu emülatörler bilgisayarınıza Android işletim sistemini taklit ederek çalışır. Ve WhatsApp uygulamasını kurmanıza imkan verir.
Bluestacks ve NoxPlayer ile telefon olmadan WhatsApp Web kurulum adımları aşağıda sıralanmıştır:
- Bluestacks veya NoxPlayer emülatörlerinden birini bilgisayarınıza indirin.
- Kurulum tamamlandıktan sonra emülatörü başlatın.
- Emülatörün içindeki Google Play Store’a gidin ve WhatsApp’ı indirin.
- WhatsApp’ı açarak telefon numaranızla hesap bilgilerinizi girin.
- Doğrulama işlemini tamamladıktan sonra emülatörde WhatsApp’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.
WhatsApp Web’in Çoklu Cihaz Desteği İle Tanışın
WhatsApp Web çoklu cihaz desteği sayesinde eskisinden çok daha kullanışlı hale geldiğini söylebiliriz. Önceden WhatsApp Web’i kullanabilmek için telefonunuzun açık ve internete bağlı olması gerekiyordu ama artık başka seçenekleriniz var. Çoklu cihaz desteği ile artık telefon olma zorunluluğu ortadan kalktı. Bu özellik aynı WhatsApp hesabını dört farklı cihazda senkronize ederek kullanmanıza imkan veriyor. Bu sayede de telefonunuzu yanınıza almadan da telefonsuz WhatsApp kullanımı, telefon kapalıyken WhatsApp Web, WhatsApp çoklu cihaz desteği ile kullanabilir ve mesajlarınızı alıp gönderebilirsiniz.
WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliği Nedir?
WhatsApp’ın çoklu cihaz özelliği WhatsApp hesabınızı aynı anda dört farklı cihazda kullanma şansı veren harika yeni bir özelliktir. Bu özellik ile telefonunuzun internete bağlı olmasına gerek kalmadan bağlı cihazlarda WhatsApp’ı kullanbiliyorunuz. Ayrıca bu özellik sayesinde de telefonunuz kapalıyken bile bilgisayarınızda WhatsApp Web’i kullanabilirsiniz. Öyle kullanışlı bir yenilik diyebiliriz. WhatsApp Çoklu cihaz özelliği daha fazla esneklik sunarak WhatsApp kullanımını kolaylaştırır ve artık telefonunuza bağımlı olmadan hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.
Telefon Kapatıldığında WhatsApp Web Nasıl Çalışır?
Telefonunuz kapalıyken WhatsApp Web’in çalışması WhatsApp çoklu cihaz özelliği sayesinde mümkündür. Eskiden WhatsApp Web telefonunuzun aktif ve internete bağlı olmasına ihtiyaç duyarken bu yeni özellik sayesinde artık böyle bir zorunluluk yok. Telefon kapalıyken bile WhatsApp Web üzerinden mesaj gönderebilir, dosya paylaşabilir ve gelen mesajları görebilirsiniz. Çoklu cihaz özelliği bu süreçte tüm mesajları cihazlar arasında senkronize eder. Ve WhatsApp kullanım kolaylığı gün geçtikçe kullancıları memnun eder!
WhatsApp Web’e Telefonsuz Erişim İçin Alternatif Yöntemler
WhatsApp Web’e telefon olmadan erişmenin birkaç alternatifi elbette mevcuttur. Bunlardan biri Android emülatörleri kullanarak bilgisayarınızı bir mobil cihaza çevirmektir. Ayrıca çoklu cihaz desteği ile de telefon olmadan WhatsApp Web’e bağlanabilirsiniz. Bu iki yöntem de WhatsApp Web’i kullanırken telefonunuza bağımlı kalmadan hesabınızı yönetmenize yardımcı olur. Emülatör kullanarak WhatsApp mobil uygulamasını bilgisayarınıza kurabilir veya çoklu cihaz özelliği sayesinde telefonunuz kapalıyken bile Web sürümüne erişebilirsiniz. WhatsApp kullanımında gün geçtikçe yeni yöntemler firmanın kendisi veya üçüncü taraf ile mümkün olabiliyor. Ama unutmayın ki güvenilir yöntemler her zaman daha sağlıklı olacaktır.
Tarayıcıdan Whatsapp linkine girdikten sonra kodu okutarak bilgisayardan uygulamayı kullanabilmektedir.
Bluestacks ve NoxPlayer ile WhatsApp Web Kurulumu
Bluestacks ve NoxPlayer Android emülatörleri olarak bilgisayarınızda WhatsApp uygulamasını çalıştırmanıza olanak tanıyan uygulamalardan ikisidir demiştik. Bu iki emülatör ile WhatsApp Web’i telefon olmadan kullanmak isteyenler için mükemmel alternatiflerdir. Bizde sizler için deneyip nasıl kurulacağını öğrendik.
WhatsApp görüntülü arama kaydetme, son zamanlarda WhatsApp kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılan bir konu haline geldi. Nitekim kullanıcıların...
2009 yılında eski Yahoo çalışanı Jan Koum’un aklına gelen bir fikirle doğan WhatsApp. Uygulama bugün telefonlarımızda en çok kullandığımız uygulamalar...
Bluestacks ve NoxPlayer ile WhatsApp web kurulumu adım adım açıklanmıştır:
- Bluestacks veya NoxPlayer emülatörlerinden birini indirip bilgisayarınıza kurun.
- Emülatör içinde Google Play Store’a gidip WhatsApp uygulamasını indirin.
- WhatsApp hesap bilgilerinizi girin ve doğrulama işlemini tamamlayın.
- Artık telefon olmadan bilgisayarınızda WhatsApp Web’i kullanabilirsiniz.
Bu blog yazımız ilginizi çekebilir: Whatsapp Görüntülü Arama Kaydetme
Telefon Kapalıyken WhatsApp Web’i Kullanmanın Güvenliği
Telefon kapalıyken WhatsApp Web’i kullanmanın güvenliği başlıklı yazımızda WhatsApp’ın sağladığı uçtan uca şifreleme sistemi sayesinde oldukça yüksek bir seviyededir diyebiliriz. Çünkü çoklu cihaz özelliği aktif olduğunda tüm mesajlar cihazlar arasında şifrelenir ve yalnızca siz ve mesajlaştığınız kişi bu mesajları okuyabilir. Ancak unutmamanız gereken şey birden fazla cihazda oturum açıldığında güvenlik ayarlarının sık sık kontrol edilmesi önemlidir. Sonuç olarak bu hesap güvenliğinizi artırır ve kişisel bilgilerinizi korumanızda yarcımcı olur.
İlgili blog yazımıza göz atın: Whatsapp Çıkartma Yapma
Sanal Numaralarla WhatsApp Kullanımı Güvenli mi?
WhatsApp için sanal numara almak hem bireylerin hem de işletmelerin kişisel ve profesyonel iletişimlerini ayırmalarına yardımcı olan pratik bir yöntemdir. Sanal numaralarla WhatsApp kullanmak için birkaç farklı seçenek bulunur ve her birinin kendine özgü avantajları ve dikkat edilmesi gereken noktaları vardır. Sanal numaralar kullanarak WhatsApp hesabı açmak mümkün olsa da bu yöntemin güvenlik riskleri vardır. Sanal numaralar genellikle herkes tarafından erişilebilen hizmetler olduğu için numaranızın başka kişiler tarafından kullanılması mümkündür. Ayrıca sanal numaralarla açılan WhatsApp hesapları genellikle daha savunmasız olabilir. Bu yüzden de sanal numara kullanarak WhatsApp hesabı açarken dikkatli olmalı ve numaranın güvenliğini sürekli kontrol etmelisiniz. Bir başka deyişle sanal numaralarla WhatsApp kullanmanın hesap yasaklanma riskini artırabileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle mümkünse fiziksel bir SIM kart veya eSIM kullanmak daha güvenli bir seçenek olabilir. WhatsApp hesabınıza kanal üyesi almak için WhatsApp kanal üyesi satın al hizmetine de göz atabilirsiniz.
İçeriğimizi faydalı bulduysanız, bu blog yazımıza göz atın: Web sitesine WhatsApp Ekleme
3 yorum
Whatsapp-web in ne oldugu ile ilgili güzel bir yazı
Whatsapp-web gerçekten çok güzel bir uygulama
güzel yazı elinize sağlık, blue stacks ile kullanıyorum işime yarıyor