İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

WhatsApp Web Telefon Olmadan Nasıl Kullanılır?

Telefon olmadan WhatsApp kullanma günümüzde sıklıkla tercih edilen alternatif yöntemlerden biridir. WhatsApp dünya üzerinde en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygularının başında yerini almıştır. Fakat akıllı telefon sahibi olmayanlar veya telefon şarjından yemeden haberleşmek isteyenler için bu durum oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek veya elinde ki akıllı telefonla mesajlaşmak istemeyenler için oldukça idealler yöntemler mevcuttur. Bunların başında ise WhatsApp Web gelmektedir.

Hemen hemen herkesin sahip olduğu akıllı telefonları indirilen WhatsApp uygulaması sadece anlık mesajlaşma için değil görüntülü aramalar ve sesli aramalar için de kullanılmaktadır İnternet üzerinden yapılan bu aramalar ücretli olmadığı için ayrıca beğeni toplamayı başarmış ve tercih edilme nedeni haline gelmiştir. Buna rağmen akıllı telefon kullanmadan WhatsApp kullanmak isteyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Bilgisayar üzerinden kullalılan uygulamalar ile cep telefonuna bağlı bir WhatsApp adresi oluştun.

Bu blog yazımız ilginizi çekebilir : Whatsapp Görüntülü Arama Kaydetme

Whatsapp Web

WhatsApp Web Nedir?

WhatsApp web kullanıcıların bilgisayar üzerinden WhatsApp hesabına giriş yapabilmesi için gerekli olan bir uygulamadır. Web WhatsApp kullanımında dikkat edilmesi gereken belirli unsurlar mevcuttur.
Akıllı telefon sahipleri cep telefonuna WhatsApp uygulamasını indirdikten sonra, Google tarayıcısına Whatsapp Web yazarak ilgili siteye girip browser üzerinden de kullanabilir. Kullanımı oldukça kolaydır. Tarayıcıdan Whatsapp linkine girdikten sonra kodu okutarak bilgisayardan uygulamayı kullanabilmektedir. Fakat akıllı telefonu olmayan kişiler tarayıcıda kod okutamayacağı için bu durum farklı bir işleyişe sahiptir. Bu işi kolaylaştırmak için belirli uygulamalar mevcuttur, ilk olarak Whatsapp Web indir işleminin ve kurulumunun tamamlanması gerekmektedir.

BlueStacks

BlueStack ile WhatsApp Nasıl Kullanılır?

Bluestack Android uygulamaların bilgisayara indirme bilgisayar üzerinden kullanımı yapmayı sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama ile cep telefonuna ihtiyaç duyulmadan rahatlıkla WhatsApp kullanılabilmektedir. Uygulamanın bilgisayara indirilmesi ardından WhatsApp kullanımı için geçerli bir cep telefonu numarasına ihtiyaç duyulmaktadır.

  • Uygulama indirildikten sonra Android işletiminde olduğu gibi Google hesap bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.
  • Bu bilgiler eksiksiz girildikten hemen sonra Google Play Store bölümünden WhatsApp uygulaması yüklenmelidir.
  • Yükleme işlemi tamamlandıktan hemen sonra WhatsApp masaüstünde görülecektir, kısayol ile uygulamaya tıklanması gerekmektedir.
  • Bilgisayardan WhatsApp açma işleminin tamamlanması için uygulamayı kullanacak olan kişinin numarasını girmesi ve ardından doğrulaması için gereken onay kodunun istenilen bölüme yazılması sonucunda kurulum tamamlanmaktadır.

İlgili blog yazımıza göz atın: Whatsapp Çıkartma Yapma

NoxPlayer

Nox App Player ile Whatsapp Kullanımı

Nox App uygulaması bilgisayardan WhatsApp’a girmek isteyenler için ideal olan uygulamalardandır. Bu uygulama ile bilgisayardan Adroid uygulamalar kullanılabilmektedir. Gerek oyunlar gerekse Instagram gibi uygulamaların masaüstü versiyon şeklinde kullanılabilmesi için uygulamanın bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?

WhatsApp görüntülü arama kaydetme, son zamanlarda WhatsApp kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılan bir konu haline geldi. Nitekim kullanıcıların...

WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

2009 yılında eski Yahoo çalışanı Jan Koum’un aklına gelen bir fikirle doğan WhatsApp. Uygulama bugün telefonlarımızda en çok kullandığımız uygulamalar...

Nox App Player ile WhatsApp girişi için bu adımları uygulamak gerekir;

  • Öncelikle uygulamanın bilgisayara indirilmesi gerekmektedir. İndirme işlemi internetin hızına göre değişkenlik göstermektedir.
  • Kurulum tamamlandıktan sonra Google Play bölümünün kullanılabilmesi için Google hesabının girilmesi gerekmektedir.
  • İstenilen bilgiler eksiksiz girildikten sonra açılan bölümden Whatsapp uygulamasını arayın ve masaüstüne indirin.
  • WhatsApp’a bilgisayardan giriş yapılabilmesi için telefon numarasının eklenmesi ve sonrasında onaylanması gerekmektedir.

İçeriğimizi faydalı bulduysanız, bu blog yazımıza göz atın ! Web sitesine WhatsApp Ekleme

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp akıllı telefonlar için üretilmiş bir mesajlaşma uygulamasıdır. Ancak yeni çıkan güncellemeler ile birlikte bilgisayarınıza yükleyip, aktif olarak bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz.

Bilgisayarlarınıza WhatsApp kurmak için ilk olarak WhatsApp Web uygulamasını indirmeniz gerekir. Daha sonra WhatsApp üzerinden telefonunuz ile eşleşme yapacaksınız. Bu sayede sınırsız olarak bilgisayardan WhatsApp’a girebileceksiniz.

WhatsApp web bilgisayarlarınız üzerinden kullanabileceğiniz ve tıpkı telefonlarda ki WhatsApp uygulaması gibi %100 ücretsiz bir uygulamadır. Hiçbir ücret ödemeden kullanabilirsiniz.

WhatsApp bilgisayar sistemi uçtan uca şifreleme ile güvence altında olan bir sistemdir. Tamamen güvenilirdir. Ancak bilgisayarınızın da tehdit altında olmaması gerekir.

Telefonunda yer alan WhatsApp QR kod okuma özelliği ile WhatsApp PC uygulamasının size sunacağı kodu okumalı ve sistemi aktif etmelisiniz.

Bir PC üzerinde her bir tarayıcıdan farklı birer WhatsApp açın. Ayrıca WhatsApp PC uygulamasını da indirin.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Web Telefon Olmadan Nasıl Kullanılır? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Yigiter ARIKAN
    Yigiter ARIKAN

    Whatsapp-web in ne oldugu ile ilgili güzel bir yazı

  2. Necmi Kadir
    Necmi Kadir

    Whatsapp-web gerçekten çok güzel bir uygulama

  3. Aydın Karalar
    Aydın Karalar

    güzel yazı elinize sağlık, blue stacks ile kullanıyorum işime yarıyor