İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Web Sitesine WhatsApp Ekleme

Çok daha hızlı bir şekilde yükselme adına web sitelerin etkileşimlerinin arttırılması gerekli olurken web sitesine whatsapp ekleme bu açıdan değerlidir. Yeni müşterilerin çeşitli konularda sorularına yanıt bulmasını sağlamak, var olan problemlerin anında çözülmesini mümkün kılmak adına yapılmaktadır. Ayrıca devamlı iletişim halinde bulunulması, kolay ulaşılabilir bir yapıya sahip olunması da web sitesinin cazip olmasını sağlayacaktır. Bilhassa e-ticaret siteleri için olmazsa olmaz olan web whatsapp destek hattı için birçok farklı yöntem mevcuttur. Bunların uygulanmasıyla yapılacak ekleme sonrasında hemen her gün iletişim platformu olarak kullanımı yapılır.

Siteye Whatsapp Canlı Destek Ekleme

Web sitesi işleyişinde belki de en önemli unsurların başında gelen iletişim özelinde siteye whatsapp eklemesi yapılabilmektedir. Bunun için eklenti olmadan kod yapıştırma işlemleriyle süreçler tamamlanabilir. Ayrıca daha pratik seçim olan eklentiler aracılığıyla eklemelerde oldukça kullanışlıdır. Hızlı iletişim olması da vakit kaybının önüne geçer ve sorunların büyümeden çözümlenmesini sağlar.

whatsapp ekleme

Neden Siteye Whatsapp Destek Eklenir?

  • Müşteri ve kullanıcılarla iletişim içinde olunması daha kolaydır.
  • Çok daha hızlı iletişime geçerek problemler ve geri dönüşler alınır.
  • Web sitesi içerisinde etkileşim durumları yükseltilir.
  • Müşteri odaklı çalışma prensibine sahip online ticaret sitelerinin maddi getirileri arttırılır.
  • Var olan kullanıcıların siteyi kullanma oranları arttırılır.

Siteye Whatsapp Kodu Eklemek

Herhangi bir eklentiye gerek duymadan whatsapp kod kullanımıyla işlemler yapılır. WhatsApp kodunuzu veya linkinizi oluşturmak için WhatsApp Link Oluşturma aracını kullanabilirsiniz. Hazır olan kodun “head” bölümüne yapıştırılmasıyla kullanımı başlayacak olup istenilen cep telefonu numarası da ilgili kısma yazılır. Var olan kodun yalnızca üç bölgesinde değişiklikler yapılır. Onun haricinde whatsapp ekleme kodu aynıdır. Şirket profili özelleştirilir ve logo ile diğer bilgilerin girişi yapılır. Whatsapp ekleme çerçevesinde buton çıkarken genellikle sağ-alt kısımda olur. “Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?” yazısı eklenebilir ya da istenilen bir başka yazıyla değişimi yapılabilir.

Eklentiyle Whatsapp Destek Oluşturma

Kod kullanımı haricinde wordpress whatsapp eklentisi yoluyla da canlı destek hattı oluşturulmaktadır. WhatsHelp Chat Button yardımcı olurken eklentinin kurulması, yüklenmesi ve sonrasında kodun yapıştırılmasıyla çok daha zahmetsiz bir süreç ortaya çıkacaktır. Mobil kullanıcılar var olan logo üzerinden eklentiye girerek iletişim başlatabilir, masaüstü versiyonda ise web uygulaması açılarak whatsapp kullanılabilir.

Siteye Whatsapp İletişim Butonu Ekleme

Manuel olarak da web sitesine Whatsapp ekleme yapılması söz konusudur. Yönetici panelinden Düzenleyici kısmı açılır. Sonrasında header.php dosyasına girilir. </head> yazan satıra kod yapıştırılır. Bunun neticesinde ise istenilen şekilde sağ ya da solda olacak şekilde destek butonu çıkar ve kullanımı olur. Son derece işlevsel yöne sahip olmakla beraber wordpress html kod ekleme yapılarak tüm web sitelerde kullanılmaktadır. Sizlerde hemen kişisel ya da kurumsal nitelikteki web siteleriniz için farklı yöntemlerle WhatsApp ekleme süreçlerine başlayabilirsiniz. Potansiyel müşterilerle etkileşim içerisine girebilirsiniz.

Bu Yazı İlginizi Çekebilir: Whatsapp Karanlık Mod

Instagrama Whatsapp Linki Ekleme ve Whatsapp Gif Ekleme yazılarımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Web sitelerinize whatsapp ekleyerek, sunduğunuz hizmetler ile ilgili olarak anlık destek verme şansına sahip olursunuz. Böylece müşteri memnuniyetiniz yükselir ve bu memnuniyet satışlarınıza da yansıyabilir.

Whatsapp destek hattı eklemek ve böylece daha fazla müşteri memnuniyeti oluşturmak için yapmanız gerekenleri sizlere blog yazımızda detaylı bir şekilde sunmaktayız.

Whatsapp destek hattı eklemek için birden fazla seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler ücretsiz seçenekler olarak karşımıza çıkar. Ücretli seçenekler bulunsa da ücretsiz olarak destek hattından yararlanabilirsiniz.

İletişim forumları, web sitenizde yer alan ürünler ile alakalı destek almak isteyen ya da ekstra bilgi talep eden kişilerin sizler ile iletişim kurması adına ulaşabilecekleri bir ileti bölümüdür.

WordPress siteleriniz için istediğiniz sayıda plugin ekleme yapabilirsiniz. Herhangi bir sınır yoktur.

WordPress sitelerinize eklentiler eklemeniz sunucunuzda yorgunluk oluşturabilir. Bu durumda site hızı etkileme konusunda sizlere problem oluşturabilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Web Sitesine WhatsApp Ekleme Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Melih Kilicli
    Melih Kilicli

    Gösterdiğiniz adımları uygulayarak kendi webstime başarılı bir şekilde whatsapp ekleyebildim teşekkürler

  2. Yavuz ARKADAS
    Yavuz ARKADAS

    Web sitelerine whatsapp eklemek isteyenler için faydalı bir blog