İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Hikaye Reklamı Verme Nasıl Yapılır?

Instagram ve Facebook reklam vererek işetmenizi başarıya taşıyabileceğiniz sosyal medya platformlarıdır. Bu platformlarda yayınlanan reklamlar potansiyel müşterilere daha kolay ve hızlı ulaşılmasında etkili olmaktadır. Peki siz Instagram’da Hikaye Reklamı Nasıl verilir biliyor musunuz ?

2010 yılında kurulduğunda yalnızca fotoğraf paylaşmanızı sağlayan bir sosyal medya uygulaması konumundaydı. Yayınlandığı yıl yalnızca IOS uyumlu telefonlarda çalışan Instagram, bu nedenle Apple marka telefonların satışını bile arttırmıştır.

Instagram‘ın internet ve insan hayatına bu kadar fazla girmesinin en büyük sebebi kolay kullanılabilir olması ve fotoğraf odaklı olmasıdır. Kameralı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte oldukça fazla fotoğrafın çekildiği günümüzde, çekilen bu fotoğrafların bir şekilde arkadaş ortamıyla ve dünyayla paylaşılması gerekliydi. Bu gerekliliğin getirisini gören Instagram’ın kurucuları programı çok başarılı bir şekilde tanıttı ve geliştirmeye devam etti.

Instagram İçin The Facebook Devri

instagram-hikaye-reklamı

Facebook’un Instagram’ı satın alması ile sosyal medya uygulaması çok hızlı bir yükselişe geçti. İkinci senesinde dünya üzerinde 100 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram yaptığı işten para kazanmak için reklam servisini başlattı. Reklamlar sponsorlu içerik olarak adlandırılsa da bildiğimiz reklamlardan bir farkı yok. Verdiğiniz paranın karşılığı olarak belirli bir insan yani potansiyel müşteriye ulaşabiliyorsunuz.

Tıpkı çok işlek bir cadde üzerinde afiş astırmanın daha sakin bir sokaktan daha pahalı olması gibi Instagram‘da reklamın gösterildiği kişi başına bir ücret belirlemiştir. Bu ücret kişi arttıkça ve çeşitlendikçe artmaktadır. Instagram’ın size sağladığı reklam aracı, reklamınızın hangi yaş aralığında, hangi cinsiyetler tarafından, hangi bölgelerde oturan kişilere gösterilebileceğini seçme özgürlüğü veriyor. Bu özgürlük sayesinde hedef kitlenizi daha iyi planlayarak, işletmenizi ve satışlarınızı daha iyi öne çıkarabiliyorsunuz.

Instagram’ın Reklam Veren Yelpazesi ve Reklam Çeşitleri

Facebook’un getirdiği bu yeni özellikler sayesinde Instagram bugün 25 milyon ticari kullanıcıya hitap etmektedir. Bu ticari kullanıcılar arasında dünyaca ünlü markalardan, küçük butik işletmelere ve kişisel tanıtımlarını yapmak için işletme hesabı açan kullanıcılara kadar birçok farklı kişi ve kurum var.

Bu kurum ve kişiler, kendilerine özgü bir sosyal medya politikası belirleyerek Instagram kullanıcıları arasından kendi müşterilerini seçmeye çalışmaktadır. Genellikle yeni açılan işletme hesapları çok fazla takipçiye sahip olamaz. Bu sorunu çözmek için çok uzun mesailer ve reklam paraları harcanabilir. Ancak hem düşük bütçeli reklamlarla hem de takipçi satın alarak bu sorun kısa sürede çözülebilir.

Instagram Reklam Çeşitleri

instagram-hikaye-reklamı

Sponsorlu içerik olarak adlandırılan reklam içerikleri, fotoğraf ve video olarak ikiye ayrılmaktadır. Video gönderiler en fazla 60 saniye uzunluğunda olabiliyor. Fotoğraflarda ise sınır çoklu fotoğraf paylaşma sınırıyla sınırlı.

Reklam olarak hazırladığınız video ya da fotoğrafınızı paylaşmadan önce ya da paylaştıktan sonra reklam içeriği haline getirebilirsiniz. Bu işlemi gönderiyi paylaştıktan sonra yapmak isterseniz, yapmanız gereken gönderiyi paylaştıktan sonra “öne çıkar” butonuna tıklayarak reklam yayınını gerçekleştirmektir.

Ancak eğer Facebook Reklam Yöneticisi üzerinden bir reklam gönderisi oluşturmak isterseniz. Facebook hesabınız ve hesapta tanımlanan Instagram sayfanızı seçerek istediğiniz şekilde reklam gönderisi oluşturabilirsiniz. Bunun için Facebook’un reklam verme hakkında yayınladığı yardım sayfasına başvurabilirsiniz. Türkçe olarak hizmet veren bu sayfa daha açıklayıcı bir şekilde sizi yönlendirecektir.

Hikaye Reklamı Nedir? Instagram’da Nasıl Verilir?

2016 yılında uygulamaya dahil edilen hikaye paylaşma özelliğinin bir parçası: Instagram hikaye reklamı. Hikaye paylaşma özelliğine göre Instagram uygulamanızın üst bölümünde takip ettiğiniz kişilerin hikayeleri yer alır.

Bu bölümdeki kişilerin üzerine dokunduğunuzda paylaştıkları hikayeleri görebilirsiniz. Daha sonra hikayeler arasında ekranın sağ kısmına dokunarak geçiş yapabilirsiniz. Bu şekilde geçişler yaptığınız sırada Instagram karşınıza alakalı olduğunuzu düşündüğü bir hikaye reklamını çıkartır.

instagram-hikaye-reklamı

Sponsorlu” olarak belirtilmiş olan bu içerikler video ve fotoğraf şeklinde olabilmektedir. Bu şekilde reklam paylaşmak için Facebook Reklam Yöneticisi‘nde reklam oluştura tıklayın. Daha sonra reklamın amacını seçin ve reklam seti kısmında reklam alanları kısmına tıklayın.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

“Reklam alanları düzenle seçeneğini seçtikten sonra karşınıza çıkan Instagram reklam seçeneğini seçin ve Hikayelere tıklayın. Reklam için gerekli parametreleri girdikten sonra reklamınızı yayımlayabilirsiniz. Instagram hikayelerde paylaşacağınız reklamların 9:16 dikey fotoğraf ve video olmasına dikkat edin.”

Şu an için normal Instagram reklamlarına göre daha maliyetli olan bu reklam çeşidi ilerleyen zamanlarda daha ucuz hale gelecektir. Eğer hikaye reklamınıza internet sitenizin linkini ekleyemiyorsanız yeterince takipçiye sahip değilsiniz demektir. Bunun için en az 10 bin takipçiye sahip olmanız gerekmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=NgmOvbP9ReE&ab_channel=ResistenciaDeUcrania

Facebook Şifremi ve E-Postamı-Mail Adresimi Unuttum adlı makalemizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da ilginiz ve alakanız bulunulduğu düşünülen ürün ve hizmetlerin hikayeler bölümünde sizlere reklam olarak sunulmasıdır.

Reklam süre sınırı 15 saniyedir. Reklamların ve içeriklerin hikaye süreleri aynıdır.

Hikaye reklamı vermek için Facebook Business hesabı kullanarak reklamlarınızı verebilirsiniz. Instagram reklam verme detayları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

FBM yani facebook business manager, Facebook ve Instagram için reklamlar oluşturmanızı ve paylaşmanızı sağlayan bir sistemdir.

Reklamlarınızın hangi coğrafi konumlarda yayınlanacağını seçebilmeniz ve özel hedefler belirlemeniz mümkündür.

Hangi süreler ile kalıcılık göstereceği sizlerin belirlemiş olduğunuz maliyet bütçesine bağlıdır. Bütçeniz yettiği kadar reklamlar gösterilmeye devam eder.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Hikaye Reklamı Verme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Turgay Kemal
    Turgay Kemal

    instagram hikaye reklamları hakkında bilgi almak istiyordum işime yaradı faydalı bir blog yazısı olmuş 🙂

  2. Tuğçe Akpınar
    Tuğçe Akpınar

    İnstagram’daki hikaye reklamı nedir bundan ücret kazanılır mı? diye kafamda hep bir soru işareti vardı gidermiş oldum