Instagram ve Facebook reklam vererek işetmenizi başarıya taşıyabileceğiniz sosyal medya platformlarıdır. Bu platformlarda yayınlanan reklamlar potansiyel müşterilere daha kolay ve hızlı ulaşılmasında etkili olmaktadır. Peki siz Instagram’da Hikaye Reklamı Nasıl verilir biliyor musunuz ?
2010 yılında kurulduğunda yalnızca fotoğraf paylaşmanızı sağlayan bir sosyal medya uygulaması konumundaydı. Yayınlandığı yıl yalnızca IOS uyumlu telefonlarda çalışan Instagram, bu nedenle Apple marka telefonların satışını bile arttırmıştır.
Instagram‘ın internet ve insan hayatına bu kadar fazla girmesinin en büyük sebebi kolay kullanılabilir olması ve fotoğraf odaklı olmasıdır. Kameralı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte oldukça fazla fotoğrafın çekildiği günümüzde, çekilen bu fotoğrafların bir şekilde arkadaş ortamıyla ve dünyayla paylaşılması gerekliydi. Bu gerekliliğin getirisini gören Instagram’ın kurucuları programı çok başarılı bir şekilde tanıttı ve geliştirmeye devam etti.
Instagram İçin The Facebook Devri
Facebook’un Instagram’ı satın alması ile sosyal medya uygulaması çok hızlı bir yükselişe geçti. İkinci senesinde dünya üzerinde 100 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram yaptığı işten para kazanmak için reklam servisini başlattı. Reklamlar sponsorlu içerik olarak adlandırılsa da bildiğimiz reklamlardan bir farkı yok. Verdiğiniz paranın karşılığı olarak belirli bir insan yani potansiyel müşteriye ulaşabiliyorsunuz.
Tıpkı çok işlek bir cadde üzerinde afiş astırmanın daha sakin bir sokaktan daha pahalı olması gibi Instagram‘da reklamın gösterildiği kişi başına bir ücret belirlemiştir. Bu ücret kişi arttıkça ve çeşitlendikçe artmaktadır. Instagram’ın size sağladığı reklam aracı, reklamınızın hangi yaş aralığında, hangi cinsiyetler tarafından, hangi bölgelerde oturan kişilere gösterilebileceğini seçme özgürlüğü veriyor. Bu özgürlük sayesinde hedef kitlenizi daha iyi planlayarak, işletmenizi ve satışlarınızı daha iyi öne çıkarabiliyorsunuz.
Instagram’ın Reklam Veren Yelpazesi ve Reklam Çeşitleri
Facebook’un getirdiği bu yeni özellikler sayesinde Instagram bugün 25 milyon ticari kullanıcıya hitap etmektedir. Bu ticari kullanıcılar arasında dünyaca ünlü markalardan, küçük butik işletmelere ve kişisel tanıtımlarını yapmak için işletme hesabı açan kullanıcılara kadar birçok farklı kişi ve kurum var.
Bu kurum ve kişiler, kendilerine özgü bir sosyal medya politikası belirleyerek Instagram kullanıcıları arasından kendi müşterilerini seçmeye çalışmaktadır. Genellikle yeni açılan işletme hesapları çok fazla takipçiye sahip olamaz. Bu sorunu çözmek için çok uzun mesailer ve reklam paraları harcanabilir. Ancak hem düşük bütçeli reklamlarla hem de takipçi satın alarak bu sorun kısa sürede çözülebilir.
Instagram Reklam Çeşitleri
Sponsorlu içerik olarak adlandırılan reklam içerikleri, fotoğraf ve video olarak ikiye ayrılmaktadır. Video gönderiler en fazla 60 saniye uzunluğunda olabiliyor. Fotoğraflarda ise sınır çoklu fotoğraf paylaşma sınırıyla sınırlı.
Reklam olarak hazırladığınız video ya da fotoğrafınızı paylaşmadan önce ya da paylaştıktan sonra reklam içeriği haline getirebilirsiniz. Bu işlemi gönderiyi paylaştıktan sonra yapmak isterseniz, yapmanız gereken gönderiyi paylaştıktan sonra “öne çıkar” butonuna tıklayarak reklam yayınını gerçekleştirmektir.
Ancak eğer Facebook Reklam Yöneticisi üzerinden bir reklam gönderisi oluşturmak isterseniz. Facebook hesabınız ve hesapta tanımlanan Instagram sayfanızı seçerek istediğiniz şekilde reklam gönderisi oluşturabilirsiniz. Bunun için Facebook’un reklam verme hakkında yayınladığı yardım sayfasına başvurabilirsiniz. Türkçe olarak hizmet veren bu sayfa daha açıklayıcı bir şekilde sizi yönlendirecektir.
Hikaye Reklamı Nedir? Instagram’da Nasıl Verilir?
2016 yılında uygulamaya dahil edilen hikaye paylaşma özelliğinin bir parçası: Instagram hikaye reklamı. Hikaye paylaşma özelliğine göre Instagram uygulamanızın üst bölümünde takip ettiğiniz kişilerin hikayeleri yer alır.
Bu bölümdeki kişilerin üzerine dokunduğunuzda paylaştıkları hikayeleri görebilirsiniz. Daha sonra hikayeler arasında ekranın sağ kısmına dokunarak geçiş yapabilirsiniz. Bu şekilde geçişler yaptığınız sırada Instagram karşınıza alakalı olduğunuzu düşündüğü bir hikaye reklamını çıkartır.
“Sponsorlu” olarak belirtilmiş olan bu içerikler video ve fotoğraf şeklinde olabilmektedir. Bu şekilde reklam paylaşmak için Facebook Reklam Yöneticisi‘nde reklam oluştura tıklayın. Daha sonra reklamın amacını seçin ve reklam seti kısmında reklam alanları kısmına tıklayın.
Instagram’ın erişime kapatılması durumunda, platforma giriş için VPN, Proxy değiştirme ve DNS ayarlarını değiştirme gibi yöntemler kullanılabilir. VPN...
Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...
“Reklam alanları düzenle seçeneğini seçtikten sonra karşınıza çıkan Instagram reklam seçeneğini seçin ve Hikayelere tıklayın. Reklam için gerekli parametreleri girdikten sonra reklamınızı yayımlayabilirsiniz. Instagram hikayelerde paylaşacağınız reklamların 9:16 dikey fotoğraf ve video olmasına dikkat edin.”
Şu an için normal Instagram reklamlarına göre daha maliyetli olan bu reklam çeşidi ilerleyen zamanlarda daha ucuz hale gelecektir. Eğer hikaye reklamınıza internet sitenizin linkini ekleyemiyorsanız yeterince takipçiye sahip değilsiniz demektir. Bunun için en az 10 bin takipçiye sahip olmanız gerekmektedir.
Facebook Şifremi ve E-Postamı-Mail Adresimi Unuttum adlı makalemizi de incelemek isteyebilirsiniz.
2 yorum
instagram hikaye reklamları hakkında bilgi almak istiyordum işime yaradı faydalı bir blog yazısı olmuş 🙂
İnstagram’daki hikaye reklamı nedir bundan ücret kazanılır mı? diye kafamda hep bir soru işareti vardı gidermiş oldum