İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Bilgisayardan Instagram Kullanmak İçin Ne Yapmalıyım?

Instagram kullanıcıları mobil cihazlarından olduğu gibi bilgisayarlarından da bu uygulamayı kullanmak istiyor. Bilgisayardan Instagram kullanmak son derece basittir ve bunun için birden fazla yöntem vardır. Kullanıcılar istedikleri yöntemle bu işlemi gerçekleştirebilir.

Instagram, bilindiği gibi mobil cihazlarda çalışan bir uygulamadır. Bu uygulama üzerinden insanlar paylaşımlar yapabilir ve paylaşımları da takip edebilir. Dünya üzerindeki kullanıcı sayısının 1 milyarı geçmiş olması, bu uygulama hakkında oldukça fikir verir.

Her geçen gün yeni bir özellikle kullanıcılarının karşısına çıkan Instagram’a bilgisayarlardaki internet tarayıcılardan da bağlanılabiliyor. Fakat buradan Instagram’ı tam olarak kullanmak mümkün değildir. Yine de buradan bazı ufak işlem ve ayarlamalar yapılabiliyor.

PC’den Instagram Kullanmak İçin Uygulanması Gereken Yöntemler

Bilgisayardan Instagram kullanımı için üç farklı yol vardır. Ayrıca kullanılan bu yöntemler de son derece güvenlidir. Yani hesabınızın çalınması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu yöntemler ve ayrıntılı açıklamalar aşağıda yer almaktadır.

Windows 10 Üzerinden Instagram Kullanma

Bilgisayarların çalışmasını sağlayan işletim sistemlerinin farklı çeşitleri vardır fakat dünya üzerinde yer alan bilgisayarların çok büyük bir bölümü Windows kullanır. Windows ise zaman zaman yeni ürünler piyasaya çıkararak insanların daha iyi verim almasını amaçlar.

Windows 10, çıkan bu ürünlerin sonuncusudur. Bu işletim sisteminde birçok yenilik yapıldı ve mobil cihazlarla yarışabilmenin önü açıldı. Bu kapsamda yapılan yeniliklerden bir tanesi de mobil cihazlarda kullanılan uygulamalardan bazılarının bilgisayarlarda kullanılmasıdır. Ayrıca bunlar arasında Instagram uygulaması da var. Eğer Windows 10 üzerinden Instagram kullanım yapmak istiyorsanız sizlere tavsiyemiz Chrome tarayıcı kullanmanız olacaktır. Aynı zamanda Chrome tarayıcı ile daha optimize sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram kullanmak

Bilgisayardan Instagram kullanmak için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Windows 10’a sahip bir bilgisayarın sol alt köşesinde yer alan büyüteç simgesine basın.
  • Bu simgeye basınca arama yapmak için çıkan ekrana “store” yazmanız gerekiyor.
  • Çıkan sonuçlardan “Microsoft Store” seçilmelidir. Burası Windows 10’un marketidir.
  • Microsoft store açıldıktan sonra ise sağ üst köşede yer alan arama bölümüne “Instagram” yazın ve arama yapın.
  • Buradan Instagram yükleyin ve daha sonra da giriş yapın.

Yukarıdaki adımlar izlendiğinde bilgisayardan Instagram kullanmak mümkün olacaktır. Bu yöntemde telefonlardaki uygulamanın biraz farklı versiyonu ile karşılaşabilirsiniz. Fakat telefonda olan hemen her işlem burada da vardır ve bu uygulama beklentileri karşılayacaktır.

Tarayıcı Üzerinden Instagram Kullanımı

Instagram giriş tarayıcı

Windows 10 haricinde bir sürüme sahipseniz Instagram’a tarayıcı üzerinden de erişebilirsiniz. Google arama kısmına “Instagram giriş” yazabilir ya da direkt https://www.instagram.com/ linki üzerinden Instagram’a giriş yapabilirsiniz. Tarayıcı üzerinden Instagram kullanırken mobilde kullandığınız gibi birçok özellikten de faydalanmaya devam edebilirsiniz. Instagram tarayıcıdan paylaşım yapmaya da olanak sağlıyor. Mobil sürümden eksiklerine bakacak olursak Instagram web sürümünde hikaye atma özelliği bulunmamaktadır.

Emülatörler Üzerinden Instagram Kullanımı

Mobil cihazların yaygınlaşmasından sonra bazı teknoloji şirketleri, telefonların bilgisayarlardan da kullanılabilmesi için çalışmalar yapmaya başlamışlardır. Bu çalışmaların sonucunda ise ortaya emülatör adı verilen programlar çıkmıştır. Emülatörler, bilgisayar ekranının mobil ekrana dönüşmesini sağlıyor ve adeta bilgisayarların içerisinde akıllı telefon açıyor.

Bu yöntemi kullanmak için kullanıcıların bilgisayarlarına emülatör indirip kurması gerekiyor. Şuanda piyasada olan bu programlardan 3-4 tanesi son derece güvenlidir ve iyi sonuçlar vermektedir. Kullanıcılar bunlardan istediklerini tercih edebilirler. Böylece bilgisayardan Instagram kullanmak son derece kolay olacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu program indirilip bilgisayarlara kurulduktan sonra aşağıdaki adımların izlenmesi gerekir. Bu adımlar şu şekildedir:

  • Emülatör açıldıktan sonra ilk olarak Google Play Store uygulaması açın ve buraya giriş yapın.
  • Buradan telefonlarda olduğu gibi öncelikle Instagram uygulamasını bulun ve yükleyin.
  • Daha sonra ise ekrana gelen Instagram ikonuna tıklayarak giriş yapın.
  • Burada da yine telefonlarda olduğu gibi hesap bilgilerini girin.

Yukarıdaki adımların sonunda Instagram kullanılmaya başlayabilirsiniz. Bu yöntemle kullanıcılar telefonlarında yer alan uygulamanın birebir aynısını kullanma imkanı bulacaktır. Dolayısıyla da beklentiler çok daha etkili olarak karşılanacaktır. Fakat bu işlemler sadece kişisel bilgisayarlarda yapılması güvenlik açısından son derece önemlidir.

Instagram bilgisayardan mesaj gönderme işlemi hakkında bilgi edinmek için ilgili yazımıza göz atın!

Sonuç

Bilgisayardan Instagram kullanmak için ne yapmalıyım konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram Türk beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz ve tüm sosyal medya uygulamalarındaki ihtiyaçlarınızı sitemizden karşılayabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bilgisayarınız üzerinden Instagram’a girmeniz mümkün. Yukarıda ki yazımızdan detaylı bilgileri edinerek Instagram’ı bilgisayardan nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Bilgisayar üzerinden bilgisayar kullanmanın herhangi bir zararı yoktur. Bahsettiğimiz yöntemleri kullanarak %100 güvenli bir şekilde instagrama bilgisayarınızdan girebilirsiniz.

Windows Store üzerinden bilgisayarınıza instagram indirmeniz için sizlerden hiçbir ücret istenmeyecektir. Tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram’a hikaye atabilirsiniz, kameraya tıklayarak paylaşmak istediğiniz fotoğrafı yada gönderiyi seçebilir paylaşabilirsiniz.

Uygulamayı açıp anasayfaya girerek DM kısmının hemen yanında bulunan Keşfet bölümüne ulaşabilirsiniz.

Instagram Direct kısmına giderek görüntülü konuşmak istediğiniz kişiyi seçerek görüntülü konuşma isteği gerçekleştirebilirsiniz. Görüntülü konuşma yapabilmek için karşıda ki kişinin isteğinizi kabul etmesi gerekir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Bilgisayardan Instagram Kullanmak İçin Ne Yapmalıyım? Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Adem SERT
    Adem SERT

    Bilgisayardan instagrama girmeye çalıştım. Ancak sadece resimlerin yüklemeleri yapılabiliyor. Yazı yazamıyoruz ki

  2. hasan çobanoğlu
    hasan çobanoğlu

    Merhaba.Bilgisayarıma İntagramı yükledim.asıl hesabımın içinde bir hesap daha oluşturmuştum.Telefonda iki hesap arasında çok rahat geçiş yapabiliyorum.Ancak bilgisayarımda ikinci oluşturduğum hesap görülmüyor. Yardımcı olurmusunuz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Instagram web sitesi üzerinden tüm işlemler yürütülememektedir. Bu nedenle bu tarz bir problem ortaya çıkmış olabilir.

  3. Atahan
    Atahan

    Bilgisayardan instagram kullanmak istiyordum ne yapmalıyım diye araştırdım buldum kullanabiliyorum fakat her işlem gerçekleştirilemiyormuş onu öğrendim.

  4. Hayrettin öz
    Hayrettin öz

    Bilgisayar üzerinden instagram kullanmak ve bunun icin ne yapması gerektigini merak edenler icin kaliteli bir yazı olmus