İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?

2015’te hayatımıza girmesinin ardından Discord, giderek popülerliğini artıran ve online topluluklar arasında yaygın bir iletişim kanalı olarak kendine yer edinmiş bir platform. Tabii Discord üyeleri keyifli vakit geçirmek üzere kendileri için en uygun sunucuları ararken bu sunucuların daha zenginleştirilmiş ve eğlenceli bir deneyim sunabilmesi için de işleri kolaylaştıracak bazı yardımcılar gerekebiliyor. İşte tam da bu noktada devreye bu yazıda detaylarıyla bahsedeceğimiz Discord botları giriyor.

Discord Botu Nedir?

Discord botları, Discord sunucularında çalışıp kullanıcılara çeşitli özellikler sunabilen yazılım programları ve yapay zeka uygulamaları olarak kısaca özetlenebilir. Bu sayede belirli eylemleri gerekli komutlar doğrultusunda otomatik hale getiren Discord botları, Discord üyeleri için de Discord deneyimini oldukça pratik ve keyifli hale getiriyor. Üstelik Discord botlarının kullanım alanları da oldukça geniş ve bu sebeple Discord üyeleri tarafından pek çok görevi yerine getirmek için kullanılabiliyorlar.

Örneğin sunucuya yeni gelen bir üyeye otomatik olarak “hoş geldin” mesajı göndermekten sunucuları yönetmeye ve müzik çalmaktan oyun oynamaya kadar birçok farklı alanda Discord botlarından yararlanılabiliyor. Eklenen Discord botları talimatları otomatik bir şekilde yerine getirirken Discord moderatörlerini de ufak tefek rutin işlerden kurtararak Discord deneyimini geliştirmeye ve zenginleştirmeye yardımcı oluyor.

Discord botlarının tek kullanım alanı yeni üyeleri karşılamak ya da müzik çalmak değil elbette. Bunun yanı sıra topluluk kurallarını ihlal eden Discord üyelerini banlamak için kullanabileceğiniz Discord botları bile mevcut. Yani topluluğu rahatsız edebilecek eylemlerde bulunan Discord üyelerini sabahtan akşama dek izlemek yerine bu botlar sizin için bu işi büyük bir titizlikle yakından takip ediyor ve bu noktada girdiğiniz kurallara ve komutlara göre sunucuda düzeni sağlamanıza büyük oranda yardımcı oluyor.

Tabii Discord bot ekleme özelliği böyle bir kolaylık sağlarken dikkat etmeniz gereken esas nokta sunucunuzu iyi tanıyıp araştırmanızı iyi yapmak ve akabinde hangi botları ekleyeceğinize doğru karar vermek. Bazı botlar Discord üyeleri için sunucu deneyiminizi eşsiz hale getirirken Discord sunucusuna yanlış bot eklenmesi sonucunda kullanıcıların deneyimi sekteye uğrayıp kötü etkilenebiliyor.

Elbette araştırmanızı iyi yaptıktan sonra normalde sizin için uzun süre alabilecek bir işi Discord sunucusuna bot ekleme yöntemiyle otomatik hale getirmekte tedirgin olmanızı gerektirecek hiçbir şey yok. Aksine, bu sayede fazlasıyla zaman kazanabilir ve sunucunuzu Discord üyeleri için benzersiz hale getirebilirsiniz.

Discord Bot Ekleme Adımları

Şüphesiz ki pek çok çeşitli eylemi otomatik hale getirebilen Discord bot ekleme özelliği, Discord’un kullanıcılar arasında bu kadar popüler ve pratik bir iletişim kanalı olmasının en büyük sebeplerinden birisi. Peki sunucumuza nasıl bot ekleyebiliriz? Bu işlem için komutları tek tek girmemize ya da bot üretmek için kapsamlı bir yazılım bilgisine ihtiyacımız var mı? 

Aslını isterseniz, hayır. Yani tabii ki Discord’a ekleyeceğiniz botları çeşitli platformlar aracılığıyla belirli bir yazılım bilgisi doğrultusunda kendiniz oluşturmanız mümkün. Ancak yazılım ya da bot yazma konusunda hiçbir bilginiz yoksa dahi Discord sunucunuza daha önceden hazırlanmış botları kolayca ekleyebilmeniz için aşağıdaki adımları sırasıyla izlemeniz yeterli olacaktır: 

  1. Öncelikle yapmanız gereken ilk adım Fiscord sunucunuza ekleyeceğiniz bota karar verip ilgili botun web sayfasına yönelmek. Discord’a ekleyebileceğiniz pek çok sayıda popüler bot bulunmakta. Örneğin en popüler Discord botları arasında yer alan MEE6’yı ele alalım.  
  1. İlk adım olarak MEE6 (mee6.xyz) sayfasını ziyaret edin.  
  1. Açılan sayfada sol altta “Discord’a ekle” seçeneğini seçin.  
mee6 discord bot ekleme
  1. Açılan pencereye Discord botu eklemek istediğiniz Discord sunucunuzun oturum açma bilgilerinizi girdikten sonra “yetkilendir” seçeneğini tıklayın. Bu adımda MEE6 veya ilgili bot geliştiricisinin hesabınıza dair hangi özelliklere ve bilgilere erişebileceğini seçebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus bot geliştiricisinin istediği izinleri dikkatle okumak ve bu doğrultuda yetkilendirme yapmaktır.  
  1. Bu adımın ardından bota vereceğiniz izinleri seçip “yetkilendir” seçeneğine tıklayarak botu kurduktan sonra seçtiğiniz bot kanalınızda bir kullanıcı gibi görünmeye başlar.  
  1. Son aşamada botun özelliklerini ve komutlarını bot yönergeleri kısmından okuyup bot hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve ardından botun Discord sunucunuzda dilediğiniz eylemleri gerçekleştirmesi için gerekli komutları girebilirsiniz.  

İşte izlemeniz gereken adımlar bu kadar basit. İstediğiniz botları Discord sunucunuza ekledikten sonra arkanıza yaslanıp Discord sunucunuzun kusursuz bir makine gibi işlemesini izleyebilirsiniz! 

Discord’a Müzik Botu Ekleme

Discord’a pek çok farklı işlevi bulunan çeşitli botları nasıl ekleyebileceğimizi öğrendik. Hiç şüphesiz müzik botları da Discord bot ekleme seçenekleri arasında en popüler uygulamalardan biri. Discord müzik botu ekleme sayesinde topluluğunuzla ortak bir çalma listesini dinleyebilir ve kullanıcı deneyimini olumlu yönde geliştirebilirsiniz.  

İşte sunucunuza müzik botu eklemek için izlemeniz gereken adımlar: 

  1. Discord uygulamasını açın. 
  1. Sunucu dizesinin altında yer alan artı işaretine tıklayarak yeni bir sunucu oluşturun. 
  1. Açılan pencereden kullanmak istediğiniz müzik botunu seçtikten sonra üzerine tıklayın. 
  1. Seçtiğiniz müzik botuna bir davet davet gönderin ve ardından Discord hesap bilgilerinizle sunucunuza giriş yapın.  
  1. Seçtiğiniz müzik botunu oluşturduğunuz Discord sunucusuna ekleyin ve sonrasında istenen değişiklikleri onaylayın.  
  1. Botun talimatları doğrultusunda dinlemek istediğiniz müzikleri seçip bir çalma listesi oluşturarak işleminizi tamamlayın.  

Bu adımları izleyerek sunucunuza kolaylıkla Discord müzik botu ekleyebilir ve Discord üyelerinizle birlikte sevdiğiniz müziklerin tadını çıkarabilirsiniz. 

Örnek Discord Botları

Elbette Discord sunucusuna bot ekleme seçenekleriniz yalnızca bunlarla da sınırlı değil. Mesaj silme botundan, sunucunuzdaki Discord üyelerine ödül ve XP kazanma şansı yaratacak, hatta sunucunuzda kullanıcılara şaka yapacak botlara kadar yüzlerce farklı seçenek ve özellik mevcut.  

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Discord Bump Nedir?
Discord Bump Nedir?

Elbette halihazırda geniş bir kitlesi olan insanlar için sunucuya aktif sohbet edebilecek onlarca, hatta yüzlerce Discord üyesi eklemek oldukça kolay ...

Discord GIF Nasıl Eklenir? Discord GIF Yapma 
Discord GIF Nasıl Eklenir? Discord GIF Yapma 

Discord GIF, Discord’da kullanılan hareketli resimlerdir. Discord üyeleri tarafından Discord sohbetlerine renk ve eğlence katmak veya duyguları görsel...

Kısaca en popüler Discord botlarından bazılarını sıralamak gerekirse: 

  • MEE6 
  • Groovy 
  • Rythm 
  • Dyno 
  • Octave 
  • Dank Memer 
  • ProBot 
  • Arcane 
  • Pokecord 
  • Helper.gg 
  • Hydra 
  • Carl Bot 
  • IdleRPG 
  • Translate 
  • Chip Bot 

Görüldüğü üzere Discord botlarını belirli komutları ve eylemleri kolaylaştırmaya yarayan otomatik robotlar olarak düşünebiliriz. Daha zenginleştirilmiş ve keyifli bir Discord deneyimi için bu noktada kullanıcılara düşen tek şey doğru araştırma sonucunda seçilen güvenilir botları, yukarıda sıralanan adımları izleyerek kolay bir şekilde sunucunun bir parçası haline getirmektir. 

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Çoğu Discord botu ücretsizdir, ancak bazıları bir seferlik veya belirli bir plan dahilinde üyelik ve düzenli ödeme gerektirebilir. Daha fazla bilgi sahibi olmak için seçtiğiniz botun web sayfasını ziyaret edip ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Bu konuda çeşitli nedenler sıralanabilir, fakat temel olarak Discord botlarının sağladığı en büyük kolaylık zamandan tasarruf sağlamalarıdır. Discord botları, insan gücünün ve moderatörlerin fazlasıyla zamanını alacak ya da gözden kaçırabileceği aksiyonları otomatik bir şekilde aldığı için Discord’un en favori özelliklerinden biridir.

Bu sorunun cevabı sunucunuzun özelliklerine ve ne amaçla kullanıldığına göre değişkenlik gösterebilir, ancak örneğin moderasyon konusunda yardıma ihtiyaç duyuyorsanız Discord’un şu anlık en gözde botlarından MEE6’ya göz atmayı düşünebilirsiniz.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 41 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.