İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

E-Posta Nasıl Açılır?

Günümüzde hemen her türlü işlem teknolojik cihazlarla yapılabilirken kontrollerin sağlanması amaclıyla e posta gerekliliği önem arz eder. Banka işlemleri, iletişim ya da çeşitli ödeme ve belge gönderimlerinin tamamı çok daha hızlı yapılabilmektedir. Kısacası, internet ortamında dakikalar içinde yapabileceğiniz işlemler neticesinde kullanabileceğiniz elektronik posta hizmetleri birçok açıdan avantaj getirir. Kolaylıkla beraber tasarruf yapmak, kâğıt israfını önlemek ve birkaç dakika içerisinde her türlü bilgiyi almak bunlardan birkaçıdır. Peki, e posta nasıl açılır?

E-Posta Nasıl Kullanılır?

Halihazırda çeşitli işlemler için gerekli-zorunlu olan e posta adresleriyle birçok önemli süreç yapılabilmektedir. Bu nedenle sizlerde hemen e posta aç için farklı servis sağlayıcılarına başvuru yapabilirsiniz. Birkaç dakika içinde ücret ödemeksizin e posta kullanımına başlanmaktadır. Dünya genelinde servis sağlayıcılarının başında Yahoo, Yandex, Gmail. Hotmail ve Mynet gelirken ücret ödeyerek de daha güvenli ve kapsamlı e posta kaydol hizmetleri alabilirsiniz.

Google özelinde işlemlerin tamamı gmail mail adresiyle yapılmaktadır. Youtube ve arama motoru hesabı açılırken birçok işlemde gmail bağlantılı mail adresi gerekli görülmektedir. Yandex ise Rusya merkezli mail servis sağlayıcı olurken diğerlerine kıyasla çok daha az kullanılmaktadır. E posta oluşturmak için kullanıcı adı, şifre ve birkaç bilgi yeterlidir. Hemen sahibi olunabilirken ücretsiz hizmetlerden depolama alanı kısıtlıdır. Bundan dolayı çok daha geniş hizmet alımları için ücretli servis sağlayıcı olanakları değerlendirilebilmektedir. Bu sayede sıklıkla mail silmek zorunda kalmaktan da kurtulacaksınız. Gönderilmiş, spam durumuna düşmüş, okunmamış ve taslak olarak sınıflandırılmış bölümleriyle e posta kullanımı oldukça büyük kolaylık da getirir.

E-Posta Adresi Nasıl Alınır?

Belirlenen mail servis sağlayıcı üzerinden gerekli bilgilerin doldurulması ve süreçlerin tamamlanmasıyla e posta al tamamlanır. Anında kullanımı başladıktan sonra dosyalar, ekler, görseller, videolar gönderebilirler. Size gelen fotoğrafların ve videoların sorunsuz açılması da yine mail üzerinden yapılmaktadır. (Outlook)

e posta nasıl açılır

Mail Adresi Avantajları

  • Arzu ettiğiniz tüm belgeleri, dokümanları çok daha hızlı şekilde gönderebilirsiniz.
  • Görsel, video ve gizli belgelerin güvenlikli şekilde birden fazla kullanıcıya gönderimi sağlanır.
  • İstediğiniz belgeleri alabilirsiniz, ek olarak tek bir tuşla cihazlarınıza da indirebilirsiniz.
  • Cihazlarda yarattığınız tüm unsurları mail üzerinden göndererek süreçleri tamamlayabilirsiniz.
  • Faturaları, hesap ekstrelerini görüntüleyebilirsiniz.
  • Online alışveriş ve çeşitli sitelere abone olarak bülten takibi yapabilirsiniz.
  • Etkinlik, sinema, tiyatro biletlerini mail sayesinde hemen internetten satın alabilirsiniz.

E-Posta Nasıl Kurulur?

Servis sağlayıcıları arasında farklar var olmakla birlikte gmail aynı zamanda Google drive kullanımını sunar. Böylelikle çok daha büyük alan kaplayan dosyaların gönderilmeleri söz konusudur. Resmi yazışmaların tamamı da e posta aç denilerek erişilebilirken e imzalı olacak şekilde yapılmaktadır. Mobil cihazlarınızdan her zaman açık tuttuğunuz mail adresi işlemlerini yönetebilirsiniz, ek olarak e posta kur sonrasındaki gönderimleri ve alımları da yapabilirsiniz. Aynı gün kullanmaya başlayacağınız e posta adresi sayesinde sizlerde sanal dünyanın nimetlerinden yararlanabilirsiniz. E-Posta nasıl açılır ile ilgili tüm detayları sizinle paylaştık, bizi takipte kalmaya devam edin.

Bu yazımızı beğendiyseniz Hotmail Hesap Silme Nasıl Yapılır? yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Teknolojik gelişmeler sonucunda internet üzerinden kolay bir şekilde gönderilebilen elektronik postalar verilen isimdir.

Bu servisleri kullanarak, çok kolay bir şekilde mail atabilir, sevdiklerinizle kolayca iletişime geçebilir ve işlerinizi daha hızlı bir şekilde hem ücretsiz hem de hızlı bir şekilde yönlendirebilirsiniz.

Genel anlamda güvenilir hizmetlerdir. Güvenilir kaynaklar kullanarak e-posta adreslerinizi oluşturmanız ve mail trafiğinizi güvenilir kaynaklar üzerinden yürütmeniz halinde herhangi bir zarar görme riskiniz çok düşük olacaktır.

Günümüzde en yaygın olarak kullanılmakta olan e-posta sistemleri, Gmail, Yandex Mail, Hotmail ve Amazon mail sistemleridir.

Genellikle, alıcı tarafın koruma duvarına takılan şüpheli ve spam mailler nedeniyle alınmaktadır.

Mailleşme özelliğinin yanı sıra internet ortamında hesap açmak ve profil oluşturmak adına kullanılır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
E-Posta Nasıl Açılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 21 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. sadrettin
    sadrettin

    E posta nasıl açılır yazınız çok faydalı. Teşekkürler..

  2. selim sayhan
    selim sayhan

    E posta işlemlerinde hep zorluk yaşıyorum. Özellikle şifreleri hep unutuyorum. Bu işlemleri en kolay nasıl çözebilirim?