İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

En İyi Slayt Yapma Programları

En popüler ve en iyi slayt yapma programları kullanarak yeni sunumlar hazırlayabilirsiniz. Sizlerin de bildiği gibi bir konu ya da ürün tanıtımı için hazırlanan ve genelde projeksiyon ile yansıtılarak işlenen sunumlara slayt adı verilir. Slaytlar genel olarak içerisinde birden fazla sayfa bulundurur. Bu sayfalar üzerinde sırayla geçiş yapılarak istenen konu izleyicilere ya da katılımcılara aktarılır bundan dolayı günümüzde slayt yapmak için birçok farklı program mevcuttur. Her biri kendi içerisinde farklı özelliklere sahip olmasının yanında kullanıcı için çeşitli avantajlar sağlar. Bu yüzden yeni slaytlar hazırlamadan önce yapılması gereken hedef ve amaçların belirlenmesi ve buna göre hangi programın daha uygun olduğunun bulunmasıdır.

En iyi slayt programı hangisi sorusu kafaları en çok meşgul eden sorulardan biri olarak karşımıza çıkar. Çünkü slayt programları her geçen yıl yenilenmekte ve hatta yeni slayt yapma programları çıkmaktadır. Hızlı, kolay ve etkili bir slayt için den doğru programın seçilmesi önemlidir. Şimdi en iyi slayt yapma programları hangileridir? tek tek inceleyelim.

En İyi Slayt Yapma Programları Hangileridir?

Bir sunum yapmak için ihtiyacınız olan bütün en iyi slayt yapma programlarını bu yazımızda sizler için araştırdık özellikle güzel bir sunum yapmak istiyorsunuz fakat hangi program ile bunu daha verimli hale getirebilirim dediğinizi duyar gibiyiz. Öncelikle yeni slaytlar hazırlamadan yapılması gereken hedef ve amaçların belirlenmesi ve buna göre hangi programı seçerseniz daha faydalı olabileceği konusunda sizlere yardımcı olmak isteriz.

İşte en iyi slayt yapma programları;

  • Microsoft PowerPoint
  • Prezi
  • Google Slides
  • SlideRocket
  • Haiku Deck
  • PowToon
  • Bolid Slideshow Creator
  • Ezvid

Microsoft PowerPoint Slayt Yapma Programı


Microsoft’un ofis programları içerisinde yer alan PowerPoint tam donanımlı bir slayt hazırlama programıdır bundan dolayı hazır şablonları, özel temaları ve istediğinde kurulabilen farklı eklentileri ile bir slayt için gerekli olan her imkanı sağlar. Özellikle video slayt oluşturma konusunda büyük avantajlar sağlamakta olan bu program, sorunsuz çalışmasının yanında sunum anında slayt üzerine işaretlemeler yapma gibi özelliklere sahiptir.

PowerPoint’i yeterince bilmiyorsanız, hiç profesyonel olmadığını düşünebilirsiniz. Ancak PowerPoint uygulamasının her şeyini bilen biriyseniz ortaya mükemmel bir iş çıkarabilirsiniz. Ayrıca birçok profesyonel slayt gösterisi de PowerPoint uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Yaratıcı ruhunuzu ortaya koyabileceğiniz uygulama üzerinden kendi slayt tasarımınızı yapabilir ve herkesi büyüleyebilirsiniz.

PowerPoint ile yapabilecekleriniz;

  • Slaytlarınıza geçiş efektleri ekleyebilirsiniz.
  • Ses ekleyebilirsiniz.
  • Üst üste birkaç resim ekleyerek hareketlendirebilirsiniz.
  • Tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış işlemler, tüm imkanları ile sizlere sunulmuştur.

Gerek ödevleriniz için, gerek özel sunumlarınız için PowerPoint size harika bir arkadaş olacaktır. Nasıl kullanabileceğiniz ile ilgili detayları birkaç denemeden ve araştırmadan sonra öğrenebilir ve kendi özgün slaytlarınızı oluşturabilirsiniz. Bu program tüm Microsoft Office programları ile birlikte geldiği için, entegre bir şekilde kullanıma uygundur. Böylece çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

en iyi slayt yapma programı powerpoint

Prezi Slayt Yapma Programı

Prezi son zamanların en profesyonel sunum uygulaması olmakla birlikte oldukça kolay bir kullanıma sahiptir. Yine Prezi ile ilginç tasarımlarda, profesyonel sunumlar hazırlayabilirsiniz.
Prezi ile interaktif sunumlar hazırlamak oldukça kolaydır. Hatta kendisi de interaktif olduğu için web tabanlı bir sistem üzerinden sunum yapma imkânı verir. Yani Prezi ile yaptığınız sunumlara nereye giderseniz gidin internete bağlanabildiğiniz her cihazdan sunumunuza ulaşabilirsiniz. Kısacası Prezi sunumlarınızı yanınızda taşımanız gerekmez. Tek bir sayfa üzerinde slaytlar yapabilir ve Prezi’nin pek çok hazır teması ile harikalar yaratabilirsiniz.

Prezi artık, okul sunumları dahil, önemli toplantıların birçoğunda kullanılmaktadır. Dikkat çeken tasarımları ile sunumlarınızın başarılı ve dikkat çekici olmasını sağlıyor ve stresli anlarınızı keyifli anlara dönüştürüyor. Hem pratik hem hızlı sunumlar hazırlamak için en uygun programlardan biridir Prezi.

slayt yapma programı prezi

Google Slides Slayt Yapma Programı


Google dokümanlardan kolayca ulaşabileceğiniz Google Slides, çevrimiçi ortamda slayt yapılmasına olanak tanır. Bu programda kullanıcılarına hazır temalar sunar ve internet erişimi olan her cihazdan rahatlıkla açılarak düzenleme yapılabilir.

google slides


SlideRocket Slayt Yapma Programı


Kullanıcıların kendi imkanları ile slayt hazırlamasına yardımcı olur. Sahip olduğu özellikler ve işlevsel menüler sunum yapan kişiye pek çok konuda kolaylık sağlar. Eğer fotoğraflarınızdan bir slayt şov yapmayı düşünüyorsanız, SlideRocket programını tercih edebilirsiniz. Çevrenizdekilere bir slayt sürprizi hazırlamak için yaratıcı özellikler sunan SlideRocket ile kendi slaytlarınızı da oluşturabilir ve özgün içerikler ortaya çıkarabilirsiniz.

sliderocket

Online Slayt Yapma Nasıl Olur?

Slayt yapmak basit anlamından soyutlayacak olursak, ciddi çalışma ve özgünlük gerektirmektedir. Bunlara ek olarak en önemlisi yaratıcılık gerekmektedir. Gerek okul sunumlarınız için gerekse özel toplantılarınız için hazırlayacağınız sunumlarda çok işinize yarayacak başarılı sunumları kolayca yapabilirsiniz.

online slayt yapma

Online slayt yapma genel anlamda oldukça işlevsel ve erişimi kolay bir uygulamadır. Kullanıcılara internet üzerinden slayt yapma imkânı tanır ve bu sayede her ortamda slaytlara ulaşmak mümkün olur. Online olarak yapılan slaytlar bulut tabanlı bir sistem üzerinde saklanır ve birden fazla kullanıcın slayta ulaşması ve üzerinde düzenlemeler yapması mümkündür. Özellikle Google Drive üzerinden yapacağınız online sunumları, kolay bir şekilde paylaşılabilirsiniz ve istenilen her yerden erişilebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Video İndirme Programları
Video İndirme Programları

Günümüzde hemen hemen her an akıllı telefon, bilgisayar ya da tablet kullanıyoruz. Hayatımızın büyük bir kısmını da ya sosyal medyadan ya da farklı pl...

Para Kazanabileceğiniz En İyi Freelancer Siteleri
Para Kazanabileceğiniz En İyi Freelancer Siteleri

Para kazanabileceğiniz en iyi 10 freelancer sitesi listemizle, siz de global anlamda bilgisayardan üzerinden çalışma sistemi hakkında bilgi sahibi ola...

Sizlere, bilgisayar üzerinden ve online slayt yapma işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğini ve nasıl yapılması gerektiğini açıkladık. Siz de sunumlarınızı veya ödevlerinizi profesyonel bir slayt ile gerçekleştirebilirsiniz. Umarız içeriğimiz ödevlerinizi kolayca hazırlamanızda veya sunumunuzu kolayca yapmanızda yardımcı olmuştur.

Sosyal medya konuları hakkında destek almak için Sosyal Medya Destek konulu yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Slayt ve slayt gösterileri, metin ve resimleri kayar ve hareketli bir şekilde sunum yapmanıza olanak sağlayan çok eski ve popüler bir uygulamadır.

En popüler slayt programlarını öğrenmek için blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Slayt yapmak, yapacağınız sunumların renkli ve dikkat çekici bir hal almasını sağlayacaktır böylece vermek istediğiniz bilgiler daha kalıcı olacaktır.

İnternet üzerinde online olarak sunumlar hazırlamanıza imkan tanıyan programlar bulunmaktadır özellikle Canva gibi programlar ile sunum hazırlayabilirsiniz.

Slaytlar için görsel kullanımı büyük avantajdır. Sunumu daha renkli ve anlaşılır kılar.

PowerPoint programı içerisinde herhangi bir sınırlama barındırmaz bundan dolayı sınırsız olarak kullanabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En İyi Slayt Yapma Programları Hakkında 11 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

11 yorum

  1. İpek KILIÇ
    İpek KILIÇ

    2018 in en iyi slayt programı yine microsoftun olanı bence. Hem kullanımı rahat hemde türkçe diğerlerini çözene kadar günler geçiyordu.

  2. Canan İNCELİ
    Canan İNCELİ

    2018 en iyi slayt yapma programları arasında adope'nin sürümünü unutmuşsunuz. Bence en güzeli o, kullanımı hem kolay hemde kullanışlı

  3. Serkan ÇELİK
    Serkan ÇELİK

    Google slides şaşmayın derim. Muhteşem versiyonları ile hazırlanmış özel bir efekt programı bile var. Yükledim ve o günden beri kullanıyorum.

  4. Noname
    Noname

    Microsoft diğer programlara göre bir tık ön planda

  5. Davut SÖNMEZ
    Davut SÖNMEZ

    2018 Slayt programları arasında bir seçim yapamadım. Birbirine çok benziyorlar. Ancak kullanım olarak Slides sanki daha rahat gibi geliyor bana.

  6. talha
    talha

    programların çoğunu kullanmış biri olarak söyleyebilirimki microsoft bu alanda en iyisi

  7. Feyza Kalın
    Feyza Kalın

    Tartışması en iyisi microsoft kullanımı kolay ve hızlı

  8. Birgül IŞIK
    Birgül IŞIK

    En İyi Slayt Yapma Programları arasında yer alan bence de Microsoft kullanımı basit ve kendiliğinden tüm sunumları otomatik hazırlıyor. Geri kalan resimleri yüklemek ve yazıları yerleştirmek.

  9. Jale
    Jale

    Merhaba internette slayt ile ilgili çok fazla program var hangisinin işimi göreceğine bilemiyordum. Konu için teşekkürler artık hangi programı kullanacağımı öğrendim.

  10. sevda demirci
    sevda demirci

    En İyi Slayt Yapma Programları 2021 isimli yazınızı okudum ve çok faydalı buldum.Teşekkürler..

  11. kaan dinç
    kaan dinç

    En Popüler Slayt Programları Nelerdir?