İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

En Sık Kullanılan Emojiler ve Anlamları

Emojiler olmadan önceki hayatınızı hayal edebiliyor musunuz? Sevdiğiniz birisine teşekkür ederken 🤗 emojisini kullanmadığınız, sevdiğiniz kişiye ❤️ emojisi atmadığınız ya da size gönderilen mesaja güldüğünüzü belirtmek için 🤣 emojisini kullanmadığınız bir zaman oldu mu? Yani, emojileri günümüzde duygularımızı anlatmanın bir yolu olarak düşünübilirsiniz. Özellikle sosyal medya kanallarında mesajlaşırken birçoğumuz emoji kullanmadan yapamıyoruz. Peki dijital dünyada sosyalleşmemizin bir parçası olan emoji anlamları ne? En sık hangi emojileri kullanıyoruz? Eğer bu sorulara cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Dijital dünya ile birlikte gelişen ve insanlarla iletişime geçmenin önemli bir unsuru olan emojilerin nasıl ortaya çıktığını merak ediyor, dünyada en sık kullanılan emojilere göz atmak ve anlamlarını öğrenmek istiyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

Emoji Kelimesinin Anlamı Nedir?

Emoji gülümseyen surat, her renkten kalp, gözleri kapalı maymun, bir fincan kahve gibi türlü şekil, renk ve boyutlardan oluşan minik simgelere denilmektedir. Bu simgeleri, kullanıcılar dijital dünyanın iletişim araçlarından olan email, popüler sosyal medya siteleri ve telefon mesajlarında çokça kullanıyor. Peki emoji kelimesinin anlamı nedir?

Emoji kelimesinin ortaya çıkışı Japonya’ya dayanıyor. Türkçeye Japoncadan geçen emojide (絵) resim anlamına, (文) ise karakter anlamına geliyor. İngilizcede ise “emotion (duygular)” ve “icon (simge)” kelimelerinin birleşimi olarak anlamlandırılan emoticon kelimesinden türeyerek emoji haline geliyor. 2013 yılında Oxford sözlüğüne girmeyi başarmıştır. Günümüzde herkesin anlamını bilmeden de olsa kullandığı popüler bir simge haline gelmeyi başarmıştır. Globalde emojiler aynı amaç için kullanılsa da emoji anlamları farklı ülkeler için farklı anlamlar taşıyabiliyor.

emoji anlamı

Nasıl Ortaya Çıktılar?

Dijital dünyanın duyguları belli etme yöntemi olarak nitelendirebileceğimiz emojilerin çıkış noktası da kelimenin ortaya çıkışı gibi Japonya’ya dayanıyor. İlk emojileri Anime ve manga çizeri Shigetaka Kurita 90’lı yılların sonunda oluşturmuştur. Kısa sürede tüm dünyaya yayılıyor ve iletişim kurmanın damgası haline geliyor.

12 x 12 piksel boyutunda Kurito, bir telefon şirketi için 180 adet emoji tasarladı ve kısa süre içinde Japonya’da bir akım haline geldi. Emoji kullanımının yayılmasındaki en büyük etken ise akıllı telefonların kullanımın artması oldu.

Akıllı telefonlarda yer alan emojiler insanlar, hayvanlar, eşyalar, meslekler, doğa ve seyahat unsurları, bayraklar, yemekler, semboller ve işaretler gibi birçok kategoride oluştu. WhatsApp, Facebook gibi sosyal medya mecralarında, e-posta araçlarında, telefon mesajlarında kullanımı artmıştır ve emoji anlamları kavramını ortaya çıkarmıştır. Hatta, emojiler günümüzde o kadar popüler oldu ki artık 17 Temmuz’u “Dünya Emoji Günü” olarak biliyoruz.

Neden Emoji Kullanıyoruz?

İletişim kurmanın en kısa yolu olan emojiler, dijital dünyanın öne çarpan karakteristik özelliklerinden birisi. Emojiler, bir mesajın yanında onu destekleyecek karakteristik bir işaret olabiliyor. Ayrıca kendi başına da bir mesaj olarak kullanılabiliyor. Peki bizi emojilere en başta çeken özellikler neler? Bunun yanında, neden emojileri kullanmayı seviyoruz?

Emojiler Neden Önemli?

  • Emojilerle nasıl hissettiğimizi anlatabiliriz.
  • Emojilerle neler yaptığımızı söyleyebiliriz.
  • O an içinde bulunduğumuz ruh halini emojilerle gösterebiliriz.
  • Kişiliğimizin bir yansıması olarak emojilere başvurabiliriz.
  • Kendimizi emojilerle daha rahat ifade edebiliriz.
  • Kinaye veya mizah dolu bir mesajı emojiler ile daha rahat aktarabiliriz
  • Kelimelerin yetmediği yerde emojilere başvurarak istediğimiz mesajı verebiliriz.
  • İletişimin gerçekleştiği ortamı yumuşatmak için de emojilere başvurabiliriz.
emojiler ve anlamları

Emoji Kullanmanın Yararları

Emojiler günlük hayatımızın ve kişiliğimizi yansıtmanın bir parçası olmuşken onları ana bir mesaj olarak kullanmak da kaçınması güç oluyor. Bu nedenle, emojileri karşımızdaki kişi ile iletişim kurmanın bir parçası olarak kullanma nedenlerini göz önünde bulundurursak içerdikleri anlamlar da bir o kadar önem taşıyor. Ayrıca, işletmeler de artık Instagram veya WhatsApp üzerinden müşterileri ile iletişim kurarken emoji kullanımını tercih ediyorlar. Böylece, müşteriler ile daha samimi bir iletişim kurma şansı elde ediyorlar. Hatta müşterilerinizle olan iletişiminizi daha da güçlü hale getirmek için WhatsApp link oluşturma aracından da faydalanabilirsiniz.

Peki günümüzün en çok kullanılan emojilerinin hangileri olduğunu merak ediyor musunuz ya da içerdikleri anlamları da öğrenmek istiyor musunuz? Öyleyse bir sonraki bölümü inceleyebilirsiniz.

Emojiler ve Anlamları

Mesaj kutumuzda karşımıza çıkan emojinin ne anlama geldiğini bilemeyebiliriz. Mesaj olarak sadece emoji aldığımızda, gönderilen emojinin ne anlama geldiği konusunda kafamız karışır. Bu nedenle, emojilerin anlamlarının farklı olmasına neden olan unsurlara göz atalım:

  • Mesajda sadece emoji göndermek kafa karıştırıyordur.
  • Gönderilen emoji farklı bir anlam taşıyordur.
  • Emojilerin anlamı yorumlayan kişiye göre değişkendir.

Günümüzde kullanılan emojiler ve kategorileri neredeyse sınırsızdır. Bu yüzden, insan yüzleri, gıda, hayvan, doğa, obje, semboller, spor ve seyahat gibi birçok kategoriden seçim yapıp, hissettiklerinizi bu emojileri kullanarak gösterebilirsiniz.

Peki günümüzde en çok kullanılan emojiler ve bu emojilerin anlamları nelerdir? Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız bir sonraki bölüme göz atın.

sık kullanılan emojiler

En Çok Kullanılan 22 Emoji ve Anlamları

Facebook, Twitter ve Instagram Türk takipçi kitlesi tarafından sosyal medya platformlarında ve WhatsApp, Telegram, Signal gibi mesajlaşma araçlarında, emaillerde, akıllı telefon mesajlarında emoji kullanımı sürekli artıyor. Ayrıca her yıl internet dünyasına tanıtılan yeni emojiler de kullanıcıların onayına sunuluyor. Peki en çok hangi emojileri kullanmayı tercih ediyoruz?

Günümüzün en popüler emojileri genellikle insan kategorisinde yer alıyor. Aynı zamanda birbirinden farklı mimik içeren yüz emojileri ve renkli kalpler gibi emojiler zamana yenilmeden popülerliğini korumaya devam ediyor.

Kullandığınız emojilerin birden fazla anlamı olabiliyor ve bu yüzden bazen yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. Bu nedenle, siz de emoji anlamlarını merak ediyorsanız en çok kullanılan 20 emoji ve anlamları listesine göz atın.

en çok kullanılan emojiler

1. Kahkaha Atarken Gözyaşlarına Boğulan Emoji Anlamı

Gülmekten ağlamak olarak nitelendirilen bu emoji (😂), günümüzün en popüler emojisidir. Bu emoji, aşırı derecede mutluluk yaşamak ve kahkaha atmak anlamlarına geliyor.

Bunun yanında, ülkemizde ve birçok Avrupa ülkesinde histerik şekilde gülmek anlamına gelir. Fakat Çin’de düş kırıklığı, hüsrana uğramak; Orta Doğu’da ise yas içinde olmak anlamlarına geliyor.

2. Kırmızı Kalp Emojisi Anlamı

Kırmızı kalp emojisi (❤️), sevgi ve aşk anlamlarını içinde barındırır. Ayrıca sarı, mor, turuncu, mavi gibi renklerde olan kalp emojilerinin en popüleri kırmızı kalp emojisidir. Kişiye duyulan sevgi ve sadakat anlamına gelen kırmızı kalp, aşkın simgesi olarak birçok kültürde kullanılmaktadır.

Yalnız, her renkteki kalp aynı anlama mı geliyor? diye sorabilirsiniz. Bu sorunun cevabı ise: hayır. Kalp emojilerinin renkleri değiştikçe anlamları da değişiyor. Yani kalp emoji anlamları farklıdır. Örneğin, mavi kalp emojisi güven ve platonik aşk anlamlarına gelir. Bunun yanında sarı kalp mutluluğu, mor kalp ise arkadaşlığı çağrıştırıyor.

3. Gülmekten Yerlere Yatma Emojisi Anlamı

Bu emoji (🤣), kahkaha atarken gözyaşlarına boğulan emojiye benzer bir anlam taşır. Kahkaha atarken gözyaşlarına boğulma emojisi aşırı derecede mutluluk yaşama anlamına geliyor. Ayrıca gülmekten yerlere yatma emojisi ise histerik kahkaha anlamına gelir.

4. Onaylama Emojisi Anlamı

Onaylama emojisi (👍), bir şeyin beğenildiği ya da onaylandığı anlamındadır. Sonuç olarak, yapılan işin iyi olduğunu, onaylandığını ve beğenildiğini belirtmek için bu emojiyi kullanabilirsiniz.

5. Ağlayan Yüz Emojisi Anlamı

Ağlayan yüz emojisi (😭), üzüntüye bağlı olarak gerçekleşen ve kontrol edilemeyen histerik ağlama anlamına gelir. Fakat, üzüntü sebebiyle ağlamak anlamına gelen bu emojide zaman zaman ağlama sebebi mutluluğa da bağlıdır.

popüler emojiler

6. İki Eli Birleştirilmiş Emoji Anlamı

Bu emojinin (🙏) birden fazla anlamı vardır. İki eli birleştirilmiş emoji dua etmek, iyi dileklerde bulunmak, minnettar olmak gibi anlamlarla paylaşılıyor. Ayrıca “çak yapmak” anlamında da kullanılabiliyor.

Farklı kültürler de bu emojiye farklı anlamlar yüklüyor. Japonya’da “teşekkür etmek” anlamında kullanılan bu emoji, bazı Asya kültürlerinde “af dilemek” anlamında kullanılıyor.

7. Öpücük Atan Surat Emojisi Anlamı

Öpücük atan emoji (😘), mesajlaştığımız kişiye öpücük yolladığımız anlamına geliyor. Sevgi ve aşk gibi anlamlar yüklenmiştir. Sosyal medya mecralarında ve akıllı telefon mesajlarında sıklıkla kullanılıyor.

8. Üç Kalpli Gülümseyen Surat Emojisi Anlamı

Romantizm ve sevgi kategorisinde bulunan bu emoji (🥰) aşk veya sevgi belirtir. Bu emoji sevgi, aşk ve beğeni anlamlarına da gelir.

9. Gözlerden Kalp Çıkan Emoji Anlamı

Bu emoji (😍), üç kalpli gülümseyen surat emojisi gibi aşk ve sevgi anlamlarındadır. Kişiye duyulan aşk, sevgi ve hayranlık gibi duyguları içinde bulundurur. Bu yüzden, günümüzde sevgililer ve arkadaşlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

10. Gülen Yüz Emojisi Anlamı

Gülen yüz emojisi (☺️), pozitif bir anlam çağrıştırıyor. Ayrıca mesajın gönderildiği kişiye “mutlu” olunduğu mesajını iletiyor. Bu emoji, mutlu olunduğunun belirtildiği anlarda kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen emojilerden birisi. Bunun yanında, gülen yüz emojisi, “şükran duyma” ve “sevgi” gibi anlamlarını da içermesi ile dikkat çekiyor.

whatsapp emojileri

11. Parti Konfetisi Emojisi Anlamı

Parti konfetisi emojisi (🎉), “kutlama” ve “parti” anlamlarına gelmektedir. 45 derecelik açıyla renkli konfetiler ve flamalar saçan bu altın renkli emoji, “parti şapkası” ismiyle de kullanılmaktadır.

Bunun yanında, parti konfetisi emojisi, kutlama yapma anlamında kullanıldığı gibi tebrik etme anlamında da kullanılabilir.

12. Gülen Gözlerle Sırıtma Emojisi Anlamı

Gülen gözlerle sırıtma emojisi, fotoğraf çekilme anında verilen pozu anımsatması ile de biliniyor. Gülümseyen gözler ve 32 diş gülen bir surattan oluşan (😁) emojisi, mutluluktan havalara uçmak demektir.

13. İki Kalp Emojisi Anlamı

İki kalp emojisi (💕), biri diğerinden daha büyük olan iki kalbin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Kırmızı kalp emojisine benzer şekilde, bu emoji de “aşk” ve “romantizm” anlamlarını içerir.

Bunun yanında, bu emojiyi içinde “sevgi” barındıran her mesajda kullanabilirsiniz.

14. Yalvaran Yüz Emojisi Anlamı

Yalvaran yüz emojisinin (🥺) birden fazla anlamı bulunuyor. Adıyla aynı anlamda kullanılıp birisine yalvarmak anlamında kullanılır. Ayrıca bu emoji pozitif bir mesajda da başka bir anlam taşıyabilir. Karşınızdaki kişiye hayranlık duyduğunuzu belirtmek ya da utangaç olduğunuzu söylemek için de bu emojiye başvurabilirsiniz.

15. Soğuk Terli Ağzı Açık Gülümseme Emojisi Anlamı

Sol gözünün üstünde bir ter damlacığı bulunan bu emoji (😅), gergin ve tedirgin olunan bir ortamda kullanılması ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda sinirli olunan durumlarda gelen gülme hissi gibi anlamda veya stres dolu bir iş tamamlandıktan sonra gelen rahatlama hissi gibi anlamlarda da kullanılabilir.

16. Ateş Emojisi Anlamı

Ateş emojisinin (🔥) kullanımına sosyal medyada sıklıkla rastlarız. Kendi anlamında ateş olarak kullanıldığı gibi mecazi olarak başka anlamlar da içerebilir. Birisini güzel, yakışıklı ve çekici bulduğunu söylemek için bu emojiye başvurulur. Sosyal medya platformlarında fotoğraf paylaşan birisine ateş emojisi gönderdiğinizde bu onları çekici bulduğunuz anlamına gelir.

17. Hafifçe Gülümseyen Yüz Emojisi Anlamı

Hafifçe gülümseyen yüz emojisi (🙂), ağzın kapalı olduğu ve gözlerin açık olduğu bir şekle sahiptir. Bu emojinin hem olumlu hem de olumsuz anlamları bulunmaktadır.

Hafifçe gülümseyen yüz emojisi, olumlu anlamında kullanıldığında karşısındakine “mutlu” ve “arkadaş canlısı” gibi hisler vermeye çalışır. Ancak olumsuz anlamda kullanıldığında, bu emoji, “küçümseyici”, “ironik” gibi anlamlar barındırabilir.

Bu emojiye yüklenen anlamların kültürler arasında farklılık gösterdiğini de görebiliriz. Aynı zamanda, Avrupa ülkelerinde “mutluluk” ve “sevinç” gibi anlamlara gelen bu emoji, Çin’de “güvensizlik” ve “hor görme” gibi anlamlara gelir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

YouTube Video Silme işlemi hakkında detaylı bilgi yazımızda!

18. Eliyle Yüzünü Kapatan Kadın Emojisi Anlamı

Eliyle yüzünü kapatan kadın emojisi (🤦), sinirli veya şaşkın olunan durumlarda sıklıkla kullanılır. Karşınızdaki kişiye sinirlendiğinizi, tahammül edemediğinizi belirtmek istediğinizde bu emojiyi kullanabilirsiniz.

Birden fazla anlam içeren bu emoji, genel olarak şu anlamlarda kullanılır:

  • Karşınızdakine sinirlendiğiniz ve tahammül edemediğiniz durumlarda
  • Sizi şaşırtan bir haber aldığınızda
  • Karşınızdaki kişinin hareketlerine karşı duyduğunuz hayal kırıklığını veya utanç duygusunu belirtmek istediğinizde
  • Kendi yaptığınız hataya karşı utanç duyduğunuzda
sevilen emojiler

19. Siyah Minik Kalp Emoji Anlamı

Klasik kalp sembolü olarak dikkat çeken bu emoji (❤), aşkı simgelediği gibi, aynı zamanda olumsuz anlamlara da gelir. Küslük, mutsuzluk veya keder hissedilen zamanlarda da bu emoji kullanılabilir. WhatsApp’da kullanılan siyah kalp ise romantizmin ve sevginin klasik sembolüdür.  

20. Omuz Silkme Emojisi Anlamı

Omuz silkme emojisi (🤷), karşılaşılan bir durum karşısında hissettiğiniz “ilgisizlik” ya da “konu hakkında bilgi sahibi olmama” durumlarını belirtir. Üstelik, bu emojiyi, umursamazlık durumlarında da sıklıkla kullanırsınız.

21. Göz Kırpma Emojisi

Göz kırpma emojisi (😉), bir espiri veya bir mesajı vurgulamak anlamında kullanılmaktadır. Bazen arkadaşça bir flört veya konuşulan özek bir konunun üzerinde durma anlamı taşır. İkili flört ilişkilerinde daha kapalı bir anlamı olabilmektedir.

22. Düşünceli Yüz Emojisi

Düşünceli yüz emojisi (🤔) , konuşulan konuyu düşünme ve kararsızlık anlamını taşımaktadır. Sosyal medya da bir şeyi sorgulama buna dair bir arayış amacı için kullanılan bir ifadedir.

Bonus: Çiçek Emoji Anlamları

Bahsettiğimiz tüm en çok kullanılan emojilerin yanında, çiçek emojileri de oldukça tercih ediliyor. Zaman zaman cümleler kurmak yerine tercih edilen ya da duyguları ifade etmek için kullanılan emojiler, aynı zamanda kurduğumuz cümlelerin tonunu ayarlamak için de kullanılıyor. Bu sebeple hangi çiçek emojisini nerede kullanacağınızı bilebilmek için çiçek emoji anlamları da önem taşıyor. Örneğin pembe çiçek emojisi (🌸) özellikle iyi dilek sunulduğunda kullanılıyor. Dört yapraklı yonca (☘️) ise birçok kültürde şansı temsil ettiği için şans dilendiği zaman kullanılıyor. Gül emojisi aşkı (🌹) temsil ederken solmuş gül (🥀) hayal kırıklığını anlatıyor. Lale emojisi (🌷) ise genellikle şefkat duygusunu ifade ediyor.

2024’ün Yeni Emojileri

Teknolojik gelişmelerin artması ve akıllı telefonlara gelen güncellemeler, emojilerin de kendini geliştirmesini ve yenilenmesini sağlıyor. Yani, akıllı telefon yazılımlarının güncellenmesi ile her sene farklı ve yaratıcı emojiler kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

2024’ün en yeni emojileri Android ve iPhone akıllı telefonlarında kullanılabiliyor. Apple iOS 15.4 güncellemesi ile yeni emojileri iPhone kullanıcılarına tanıttı. iOS güncellemesinden kısa bir süre sonra ise WhatsApp Android kullanıcılarının da bu emojilere uygulama üzerinden ulaşabileceğini bildirdi. Öyleyse peki 2024’ün en yeni emojileri neler?

2024’te Apple ve WhatsApp güncellemeleri yeni emojileri kullanıcıların beğenisine sundu. Üstelik, kullanıcıların kendilerini ifade etmesini ve eğlenmesini planlayan bu yeni emojilere 7 yeni yüz ifadesi eklediler. Aynı zamanda, yüz ifadelerinin yanında cinsiyetten bağımsız ifadeler, yeni el ifadeleri, hayvan ve doğa simgeleri, yemek ve içecek, obje ve sembol emojileri de güncellemede yer aldı.

iOS 15 ve WhatsApp Güncellemesi Sonrası Emojiler

O halde, iPhone iOS 15 güncellemesi ve WhatsApp güncellemesi ile kullanıcıların beğenisine sunulan emojilerden bazıları:

yeni emojiler

Güncelleme ile gelen emoji anlamları :

  • Yüz emojileri: Eriyen surat emojisi, gözleri açık ve eli ağzında yüz emojisi, elleriyle gözlerini kapatıp gözetleyen yüz emojisi, selamlayan yüz emojisi, noktalı çizgi yüz emojisi, gözyaşlarını tutan yüz emojisi, çapraz ağızlı yüz emojisi
  • El hareketleri: Kore’nin parmak kalp emojisi, işaret etme emojisi, avuç içi aşağı emojisi, avuç içi yukarı emojisi, sağ el emojisi, sol el emojisi, ellerle kalp yapan emoji, her ten renginden el sıkışma emojisi
  • Cinsiyet bağımsız emojiler: Hamile erkek emojisi, hamile insan emojisi, başında taç olan erkek emojisi
  • Hayvan ve doğa: Mercan, lotus, boş kuş yuvası, yumurtalı kuş yuvası emojileri
  • Yemek ve içecek: Fasulye emojisi
  • Obje ve semboller: Tekerlek, can simidi, disko topu, kavanoz, kimlik kartı, şırınga, su damlacığı, röntgen, kaydırak, eşittir işareti, el içinde göz, boş pil emojileri

Instagramda Emoji Göremiyorum sorununun çözümü hakkında bilgi almak için yazımıza tıkla!

2023’te En Çok Kullanılan Emojiler

17 Temmuz “Dünya Emoji Günü” açıklanan verilere göre 2023 yılı için en çok kullanılan emojiler listesi şu şekilde :

  • Sevinç Gözyaşları İle Gülen Yüz 😂 ( Türkiye’ de en çok kullanılan emoji )
  • Kırmızı Kalp ❤️
  • Kafa Tası 💀
  • Yeşil Onay Simgesi ✅
  • Gülmekten Yerlere Yuvarlanan Yüz 🤣

Sonuç

Kısacası, bazen bir görselin yüzlerce kelimeye bedel olduğunun kanıtı olan emojilerin, günümüzün önemli iletişim araçlarından birisi olduğu gerçeği yadsınamaz. Ayrıca, Instagram, Facebook Messenger, Twitter ve WhatsApp gibi sosyal medya platformlarında her geçen gün popülerliği artan emojilerin, emoji anlamları olarak hepsine hâkim olmak ise oldukça zor.

Bundan dolayı, bu yazımızda internet dünyasının iletişim simgeleri olan emojilere yer verdik ve emojinin kelime anlamı ve tarihi üzerinde durduk. Bunun yanında, emojilerin anlamlarını ve günümüzün en sık kullanılan emojilerini açıkladık.

Son olarak, sizler de günlük hayatınızda en fazla kullandığınız emojilerin anlamını sizin için derlediğimiz bu yazı sayesinde öğrenir, emojilerle ilgili aradığınız sorulara bu yazıda cevap bulabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Araştırmalar çoğu şirketin profesyonellik açısından emoji kullanmayı reddettiğini gösterse de günümüzde birçok şirkette kurumsal mesajlaşmada emoji kullanımımı yaygınlaşıyor.

Emojiler günümüzde bir dil gibi de görülmektedir. Emojilerin kendi dilinin olduğunu varsayarsak ülkeden ülkeye anlamının değiştiğini de savunabiliriz. El sallama emojisi İngiltere’de ve birçok ülkede “hoşçakal” anlamına gelirken Çin’de “artık arkadaş olmama” anlamına gelmektedir.

Instagram mesajlarında da sıklıkla karşılaştığımız emojilerin en popüleri kahkaha atarken gözyaşlarına boğulan emoji (😂) oluyor. Instagram kullanıcılarının kullandığı en popüler emoji olan bu simge genelde “kahkaha atmak” ve “mutluluk” anlamlarında kullanılıyor.

WhatsApp’ın kullanıcılarını kendisine çeken emojilerin en popüleri kahkaha atarken gözyaşlarına boğulan emoji (😂) oluyor.

Instagram ve WhatsApp gibi platformlarda en çok kullanılan emojinin kahkaha atarken gözyaşlarına boğulan (😂) emoji olduğunu biliyoruz. Twitter’da en çok kullanılan emoji ise ağlayan yüz emojisi (😭) olarak dikkat çekiyor.

Melisa Özçelik

Yazılar: 9

Merhaba ben Melisa! Gazetecilik bölümünden mezuniyetim sonrasında 5 yıllık İçerik Editörlüğü deneyimine sahip oldum. Her zaman okumaya, araştırmaya ve yazmaya meraklı biriydim. Son yıllarda özellikle, dijital pazarlama, sosyal medya pazarlaması ve yönetimi konusunda kendimi oldukça geliştirdim. In... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En Sık Kullanılan Emojiler ve Anlamları Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 37 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Dilay Topçu
    Dilay Topçu

    Emoji kullanırken anlamları konusunda kafamın karıştığı noktalar oluyordu. Emoji anlamları hakkındaki bu yazı oldukça işime yaradı.

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Sizin adınıza çok sevindik! Diğer yazılarımıza da göz atmayı unutmayın.

  2. Haluk Metin
    Haluk Metin

    Emoji anlamlarını detaylıca öğrenmeme yardımcı oldu. Böylece müşterilerimle mesajlaşırken kendimi daha iyi ifade edebiliyorum.

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Emojilerin müşterilerinizle ilişkinizi güçlendirmeye yardımcı olması harika. Diğer yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

  3. Dilara
    Dilara

    Çiçek emoji anlamları beni oldukça şaşırttı! Farklı anlamlara sahip olduklarını bilmiyordum.

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Çiçek emojileri bile duygu ifade edebiliyor, harika değil mi? Diğer yazılarımızı da incelemeyi unutmayın.