İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Engel Kaldırma Sorunu (Facebook Engeli Nasıl Kaldırılır?)

Facebook kurulduğu ilk günden bu yana çok muhteşem bir hızla ilerlemeye ve gelişmeye devam etmiş, bunun yanında her geçen gün kitlesini artırmayı başarmıştır. Sosyal medyanın mega gücü olan Facebook sürekli kullanıcı sayısını arttırmıştır. Ancak ne yazık ki sosyal medyanın bu kadar gelişmesi ile artık hayatımızın bir parçası haline gelen bu sosyal medya ağları pek çok kötü niyetli insanları da hayatlarımızın içerisine dahil edebilmektedir. Sürekli bir şekilde gelmekte olan arkadaşlık isteği, mesajlaşma isteği gibi durumlar kullanıcıları rahatsız etmeye başlamıştır. Facebook Engel Kaldırma Sorunu (Facebook Engeli Nasıl Kaldırılır?) detaylıca anlattık.

Bu anlamda güvenlik boyutuna da yeni bir boyut gelmiş ve artık sosyal medyası ve internet olan insanlar her zaman bazı gerçekleşmesi kötü olabilecek olan durumlarla risk sahibi olmaktadırlar. Elbette ki Facebook yetkilileri de güvenliklerimiz için ellerinden gelenleri yapmaktadırlar ve bu anlamda kullanıcıları rahatsız eden herhangi bir durum söz konusu olduğu zaman hemen inceleme başlatmaktadırlar. O ana gelene değin de kullanıcıları rahatsız eden hesaplar için kullanıcılara o şahsı engelleme olanağı tanımaktadırlar. Pek çok Facebook kullanıcısının engellemiş olduğu bir sürü insan bulunmaktadır çünkü ne yazık ki bu kötü niyetli şahısların sayıları önemsenemeyecek kadar fazla olmaktadır. Bazen de bilerek engellediğimiz insanları daha sonraları vazgeçerek engellerini kaldırmak isteyebilirsiniz. Elbette bunun da bir çözümü var, Facebook engel kaldırma konusu için çok basit bir kaç yol izlememiz gerekmektedir. Aşağıda bu anlamda yapılacak olan adımları izleyerek Facebook engel kaldırma işlemini hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook engel kaldırma

Facebook Engel Kaldırma facebook engel kaldir

Facebook sayfamıza giriş yaptıktan sonra ya da bir mobil cihaz üzerinden Facebook hesabımıza giriş yaptıktan sonra engellemiş olduğunuz kullanıcılara ulaşabilmek ve engellerini kaldırmak için öncelikle sağ üst kısımda yer alan ”yardım” seçeneğinin hemen sağında bulunan butona basınız. Daha sonra Ayarlar kısmına geldikten sonra sol kısımdaki panel üzerinden ”Engelleme” bölümüne gelin. Karşınıza açılacak olan sayfada Facebook engel kaldırma yapabilmek için bu zamana kadar engellemiş olduğunuz bütün Facebook kullanıcılarını bir liste şekilde göreceksiniz. Buradan da istediğiniz kullanıcının isminin yanında bulunan engellemeyi kaldırma seçeneğine tıklayarak Facebook engel kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha öncesinde engellemiş olduğunuz bir kullanıcının engelini kaldırabilmek işte bu kadar kolay bir işlem. Peki, engelleme yapmak istediğiniz zaman ne yapmanız gerekmektedir? Bu sorunun da cevabı Facebook engel kaldırma kadar kolaydır. Engellemek istediğiniz profilin üzerine gelerek hemen sağ kısımda bulunan engelle butonuna basarak kullanıcıyı engelleyebilirsiniz. Daha sonra pişman olur da engeli kaldırmak isterseniz yukarıda bahsettiğimiz Facebook engel kaldırma adımlarını izleyerek engelleri kaldırabilirsiniz. Facebook Engel Kaldırma Sorunu (Facebook Engeli Nasıl Kaldırılır?) Gelin yakından bakalım.

Facebook Engelleme Kısıtlaması Var mıdır?

Facebook engelleme seçenekleri arasında, ardı ardına yapılan engellemelere bir engel koymaktadır, nitekim bu doğal bir yöntem olarak da görülmemektedir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi hızla gelişen ve yenilenen Facebook mecrasında da son getirilen özellikler arasına ne yazık ki engelleme için bir süre eklenmiştir. Kısacası Facebook’ta bir kullanıcıyı engelledikten sonra tekrardan engelleyebilmeniz için aradan bir süre geçmesi gerekmektedir ki bu geçmesi gereken süre de 48 saat olmaktadır. Bu anlamda bütün Facebook kullanıcıları olan şahıslar Facebook’ta önceden engellemiş olup Facebook engel kaldırma adımlarını izleyerek engeli kaldırdıktan daha sonra da o kişiyi tekrar ve tekrar engelleyebilmesi için yukarıda belirttiğimiz 48 saatlik bu sürenin geçmesini beklemesi gerekmektedir. Facebook üzerinde yaşanan büyük problemlerden biri olan engelleyememe problemi tam olarak da işte bu nedenden dolayı kaynaklanmaktadır.  Çözümü de 48 saatlik sürenin geçmesini beklemektir.

Kısacası Facebook üzerinde engelleme ve Facebook engel kaldırma işlemleri aslında son derece kolay işlemlerdir ancak bazen kullanıcılar süre engeline de takılabilmektedirler.

Facebook Hesap Kitlendi Sorunu çözümü için ilgili blog yazımızı okuyun!

Facebook engel kaldırma sorunu

Facebook Engel Kaldırma Sorunu

Yukarıda da belirttiğimiz üzere engel kaldırma işleminde öncelikle 48 saatlik sürenin geçmesini beklemelisiniz. Bu süre dolduktan sonra da sorun yaşamaya devam ediyorsanız, öncelikle internet bağlantınızı kontrol etmelisiniz. Anlık bağlantı sorunları nedeniyle engel kaldırma işlemini gerçekleştiremiyor olabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle başka bir sayfa açarak internet durumunuzu kontrol etmelisiniz. İnternette sorun yaşıyorsanız mobil veriden wi-fi ye geçerek Facebook engel kaldırma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Facebook ve diğer sosyal medya uygulamalarında yaşadığınız sorunları çözmek için bizi takipte kalın. Sorunlarınızla ilgili bilgi almak için yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz. Facebook müşteri hizmetlerine ulaşmak istiyorsanız yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz. Facebook sayfa beğeni ve Facebook grup katılımcısı satın almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Eğer Instagram uygulaması kullanıyorsanız ve bu uygulamada da engel kaldırmayı öğrenmek istiyorsanız, Instagram engel kaldırma yazımızı okuyabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook üzerinden sizinle iletişime geçmesini istemediğiniz, sizi görmesini istemediğiniz kişileri engelleyebilirsiniz. Aynı şekilde diğer facebook kullanıcıları da sizleri engelleyebilir.

Facebook üzerinden bir kullanıcının engelini kaldırıp tekrar engelleyebilirsiniz. Ancak tekrar engellemeniz için aradan en az 48 saat geçmesi gerekmektedir.

Bazı durumlarda engellediğiniz kullanıcının engelini kaldırmak için sorun yaşayabilirsiniz. Bu durumda engelleme işleminin üzerinden 48 saat geçtiğinden emin olun. Daha sonra ise yazımızda ki tüm yöntemleri kullanarak sorunları çözebilirsiniz.

Facebook uygulamasında uymanız gereken herhangi bir engel sınırı yoktur.

Facebook hesabınızı silmeniz durumunda tüm bilgileriniz kalıcı olarak ortadan kalkacaktır.

Facebook hesaplarınız için belirli bir dondurma süresi yoktur. Hesabınız istediğiniz süre pasif kalabilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Engel Kaldırma Sorunu (Facebook Engeli Nasıl Kaldırılır?) Hakkında 23 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

23 yorum

  1. ahmet selçuk
    ahmet selçuk

    Facebook Engel Kaldırma Sorunu internet bağlantısı olmasına rağmen aynı. engel kaldırma sorunu devam ediyor

  2. ahmet selçuk
    ahmet selçuk

    engelleme kaldırma sorunu yaşıyorum. internet bağlantında sorun yok. 48 saat geçti.. bir hafta oldu
    buna rağmen kalkmıyor.

  3. Erkan
    Erkan

    Canli yayin engellim var surekliii veriyor

  4. Özge
    Özge

    Teşekkürler

  5. Ozlem
    Ozlem

    *** 1haftadir cezalı üye ekleyemiyorum grub anasayfa düşmuyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba , şifrenizi değiştirebilirsiniz düzelmezse, engel süreniz uzundur bu süreyi beklemeniz ve bu süreçte çok sık etkileşimde bulunmamanız önerilir.

  6. Hûseyîn
    Hûseyîn

    Instagram hesabıma, dûne kadar gîrîyordum şîmdî ne yaptıysam gîremîyorum, ne yapmam lazım, #Instatakipcî hayırlı gûnler, sağol

  7. Nezaket terme
    Nezaket terme

    Facebook da bir kullanıcıyı tekrar engelleyebilir miyim ?

  8. suat kaynak
    suat kaynak

    Facebook Engel Kaldırma Sorunu isimli yazınızı okudum ve çok başarılı buldum. Çok teşekkürler.

  9. melihat yerden
    melihat yerden

    Facebook Hesabımı Silersem Ne Olur?

  10. İlknur ardıç
    İlknur ardıç

    Facebook arkadaşımı engelledim kaldırmak istediğim buton tiklayamiyorum tıklama yok

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, arkadaşınızın profilinde “engeli kaldır” butonu olması gerekir. Bu butona bastığınızda engeli kaldırabilirsiniz.

  11. Salim Özdoğan
    Salim Özdoğan

    Facebook hesabıma bağlı kurduğum grup 1750 kişiye bir ayda ulaştı fakat 25 gündür arkadaş davet sınırlamasını yedim da et ettiğim kişi bir sorun oluştu hatası alıyorum ve grubu paylastim sadece sen görebilirsiniz hatası alıyorum nasıl davet kısıtlama kalkar

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabaalar , hesabınız 1 ay içerisinde çok fazla etkileşime girdiği için zaman aşımına uğramış olabilir. Bu tarz durumlarda kısıtlamanın kalkmasını beklemeniz gerekir. Ayrıca Facebook yardım merkezi üzerinden kısıtlamanın kalkması için iletişimde bulunabilirsiniz.

  12. Kazım demietaş
    Kazım demietaş

    Selamlar. Facebook ta yaş degiştirme denedim face bir süreliğine engelledi…35 gündür halen engelim devam ediyor bu konuda bir çözüm varmıdır…şimdiden teşekkürler…!

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , bu konuda Facebook yardım merkezine mail atıp geri dönüş alabilirsiniz. Engellemelerin ortalama süresi 1 ay kadar sürebiliyor. Sık sık mail atarsanız Facebook yetkililerinin görme ihtimalini yükseltmiş olursunuz.

      • Ozge
        Ozge

        Lutfen bana yardim edin fecebook gecici begenme engelim var 5 gun olmasina ragmen hala engelim kalkmadi baska sayfa açtım internetimte bir sorun olmadiginj gordum engelim ne zaman kalkar gecici sure ne zaman

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar , engeller genel olarak 1 ila 2 hafta içerisinde açılmaktadır.

  13. Ozge
    Ozge

    Fecebook 5 gun olmasina ragmen begenme engelim kalkmadi gecici bir sure oldugunu soyluyorlar ne zaman bu geçici sure lutfen bu sorunumu cozer misiniz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Facebook yardım merkezi üzerinden hesabınızın açılmadığına dair tekrar mail atabilir misiniz? Normal şartlarda bu gibi engeller 1 ila 2 hafta arasında mutlaka kalkmaktadır.

  14. Hulya
    Hulya

    Fesbukta pet rescue sagayi kalici olrak kaldirdim pley sterodan yukledim fakat ilerlemis seviyeme ulsamiyorum lutfen yardimci olurmusunuz ilerlemis seviyeme ulasamiyorum feysle giris yaptigim halde ounum gerden basliyor ne yapmam lazim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, tekrar Facebook üzerinden giriş yapmalısınız.

      • Hülya
        Hülya

        Pet redvue saga oyumda feysle giris yapiyorum ama ilerlemis seviyem yok oynadigimda seviyem gerlerden oynuyor lutfen yardimci olurmusunuz