İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook’ta Geçici Engelleme Ne Zaman Kalkar?

Uzun yıllardır en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi Facebook’tur. Hatta Facebook için geniş bir kitleye hitap eden ilk sosyal medya platformu da diyebiliriz. Bu nedenle 7’den 70’e neredeyse herkesin en az bir adet Facebook hesabı bulunuyor. Durum böyle olunca, Facebook ile ilgili birçok soru da ortaya çıkmaktadır. Reklam hesabınız kapatıldı ise Facebook Kapatılan Reklam Hesabı Nasıl Açılır? konusundan desteğe ulaşabilirsiniz. Bu iki konudan diğeri ise “Facebook’ta geçici engelleme ne zaman kalkar?” sorusu. Hemen bu konuyu açıklamaya geçelim.

Eğer siz de Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi hatası ile karşılaşanlardansanız, bu soruya cevap arıyor olabilirsiniz. Dilerseniz hem bu engellemenin ne olduğunu hem de ne zaman kalkacağını öğrenmek için bu yazının devamına göz atabilirsiniz.

Facebook Geçici Engellemesi Nedir?

Facebook adlı sosyal medya platformu kullanıcılarının güvenilir bir şekilde vakit geçirebilmesini sağlayabilmek için birçok düzenleme yapmaktadır. Örneğin; zararlı amaçlar için sahte hesap açılmasını önlemek de bunlardan bir tanesidir. Peki Facebook sahte hesapların açılmasını nasıl önlüyor?

Aslında Facebook, bunu oldukça basit bir şekilde gerçekleştiriyor. Çünkü bir sahte hesap açmak istediğinizde onun gerçekmiş gibi gözükebilmesi için etkileşim kurmasını sağlamaya çalışırsınız. Bu durumda da kısa bir süre içerisinde birçok etkileşimi art arda uyguluyor olabilirsiniz. Ek olarak beğeni hilesi uygulayarak da bunu deneyenler mevcut. Facebook da bu durumu fark ettiğinde hesabınızı geçici olarak engellemektedir. Yani bu, etkileşim kurmaya geçici bir süre ara vermek durumunda kalacağınız anlamına gelmektedir.

Elbette ki, sık etkileşim kurmanın tek nedeni sahte hesap açmak değildir. Ancak Facebook için hesapların amaçlarını belirlemek ve kimin gerçek kimin sahte hesap yönettiğini ayırt etmek için etkileşimleri takip etmek şimdilik en pratik yöntem gibi gözüküyor. Bu nedenle sahte hesap açmak gibi bir amacınız olmasa bile Facebook geçici engelleme prosedürüne yakalanabilirsiniz. Aynı zamanda erişim kısıtlaması, Facebook beğeni cezası ya da Facebook sınırlı erişim gibi isimlerle de biliyor olabilir.

facebook hesabın geçici olarak kilitlendi

Facebook’ta Geçici Engelleme Hangi Durumlarda Meydana Gelir?

Kısa süre içerisinde çok sık etkileşim kurduğunuzda erişim kısıtlaması ile karşılaşabileceğinizden bahsettik. Peki bu hangi etkileşimler için geçerlidir? Facebook’un spam olarak algılayıp sınırlı erişim sağlamanıza yol açabileceği pek çok durum mevcuttur. Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi sorununa yol açan bu durumları bilmeniz ve buna göre hareket etmeniz, her zaman sizin için faydalı olacaktır. Bu yüzden geçici engelleme getiren durumları aşağıda şu şekilde listeledik:

  • Aynı yorumu üst üste çok kez yapma,
  • Günde 50’den fazla takip isteği gönderme,
  • Arka arkaya sürekli aynı gönderiyi paylaşmak,
  • Arkadaş listenizde olmayan birçok insana kısa süre içerisinde mesaj atmış olmak,
  • Beğeni hilesi ve benzer hilelere başvurmuş olmak,
  • Kısa süre içerisinde çok sayıda kişiyi takipten çıkarmak.

Yukarıda listelenen durumlardan bir ya da birkaç tanesini gerçekleştirildiğinizde Facebook beğeni cezası ya da erişim kısıtlaması alabilirsiniz. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken tek şey ise Facebook geçici engellemesinin sona ermesini beklemek olacaktır.

facebook geçici engelleme nedeni

Facebook’ta Geçici Engelleme Ne Zaman Kalkar?

Facebook Hesabı Kilit Açma veya “Facebook’ta geçici engelleme ne zaman kalkar?” sorusunun net bir cevabı ne yazık ki bulunmamaktadır. Çünkü Facebook bu engellemeler ile ilgili henüz net bir bilgi sunmuyor. Ancak yine de en fazla 3 gün bekleyeceğinizi söylemek mümkün. Ancak hatırlatmakta fayda var: Bu geçici engelleme sona erdikten hemen sonra tekrar engellenirseniz, bu sefer bekleme süreniz biraz daha uzar. Hatta art arda birkaç kez engellenirseniz, hesabınızın kapatılma ihtimali de söz konusu olur. Bu nedenle bu erişim kısıtlaması uygulamalarından kaçınmaya özen göstermelisiniz. Yani bir diğer deyişle Facebook üzerinden spam yapmaktan kaçınmanız gerekiyor.

Facebook çok sık deniyorsun hatası sık karşılaşılan problemlerden birisidir. Bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Facebook Hesabınız Geçici Olarak Kilitlendi Hatası Kendiliğinden Düzelir mi?

Facebook Hesabınız Geçici Olarak Kilitlendi Hatası ile karşılaşıyorsanız ve herhangi bir işlem yapmayı düşünmüyorsanız Facebook hesabınız bir süre sonra kendiliğinden açılacaktır. Bu hesapların açılma süresi genelde iki gün olarak belirtilir. Ancak bu süreyi daha da kısaltmak istiyorsanız Facebook Destek ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Sonrasında yetkililer tarafından yapılacak değerlendirmeler ışığında hesabınızın açılıp açılmayacağına karar verilir. Bu problemler ile karşılaşmamak için hesap doğrulama işlemlerinizi tamamlayın ve spam işlemlerden uzak durun.

facebook'ta geçici engelleme spam

Spam Yapmadığınız Halde Hesabınıza Erişim Kısıtlaması Gelirse Ne Yapmalısınız?

Kimi zaman Facebook’un yazılımdaki teknik aksaklıklardan dolayı bu tarz durumlarla baş başka kalan hesaplar olabiliyor. Aynı zamanda geniş bir kitleye hitap eden hesaplar da bazen çok sayıda beğeni ya da yorum yapmak durumunda kalabiliyor. Her iki durumda da erişim kısıtlaması olmaması gereken bir şey haline gelmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Peki bu durumda yapmanız gerekenler nelerdir? Aslında çözümü oldukça pratik. Facebook destek ekibi ile iletişime geçmeniz gerekir. Facebook destek gelen kutusu üzerinden iletişim kurarak yaşadığınız problemi yetkililere aktardığınızda çoğu zaman hızlı bir şekilde geri dönüt alabilirsiniz. Ancak bazen bu geri dönütleri yeterince kısa sürede alamayabilirsiniz. Bu durumda da geçici kısıtlamanız zaten 2-3 gün içerisinde kalkacağı için çok büyük bir problem yaşamayacağınızı varsayabiliriz. Yine de problemi anında çözmek istiyorsanız Facebook destek ekibine ulaşmanın başka yollarını da arayabilirsiniz. Örneğin, e-posta yolu ile iletişime geçmeye çalışmak bunlardan bir tanesidir.

Bu yazımızda Facebook hesabınız geçici olarak kilitlendi hatası ve çözüm yollarına değindik. Facebook hakkında daha fazlası için Facebook’da Beni Takip Eden ve Etmeyenleri Görme yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Eğer herhangi bir etkileşim türünden spam yaptıysanız ya da bir kullanıcının hesabınızı şikâyet etmesine yol açtıysanız erişiminiz engellenebilir.

Her ne kadar bu sorunun net bir cevabı olmasa da kısa süreceğini söylemek mümkün. Eğer ilk defa erişim engeli ile karşı karşıya kaldıysanız 3 gün içerisinde çözülebilir. Fakat daha önce de bu durumu yaşadıysanız bir hafta kadar beklemeniz gerekebilir.

Facebook erişim kısıtlamasından kurtulmak için yapabileceğiniz pek fazla şey bulunmuyor. Bunun çözümü genelde kısıtlamanın sona ermesini beklemek olacaktır. Ancak bu kısıtlamayı hak etmediğinizi düşünüyorsanız Facebook destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Facebook hesaplarının geçici olarak kitlenmesi de erişim engellerinden bir tanesidir. Ancak bu engeli çözebilmek için beklemekten başka yöntemler de bulunuyor. Facebook, hesaplarınızı kilitlediğinde gerçek hesap olduğunuzu anladığı takdirde bu engeli sonlandırır. Bunun için ise cep telefonunuza bir doğrulama kodu göndererek sizlerden bu kodu yazmanızı ister.

Facebook hesabınızın kitlenmesinin sebepleri ile erişim engeli almanız sebepleri hemen hemen aynıdır. Buna ek olarak hesabınızın çok sık şikâyet edilmesi, çok sık gönderi paylaşmanız, uygunsuz içerik paylaşmanız ya da sahte hesap açmanız da hesabınızın geçici olarak kitlenmesine yol açar.

Facebook geçici kısıtlama ya da erişim engeli gibi konular için herhangi bir yetkili ile görüşmeniz gerekirse şikayet maili atmayı tercih edebilirsiniz. Bunun için Facebook’un iletişim sayfasından size en uygun olan mail adresini seçerek iletişime geçebilirsiniz.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook’ta Geçici Engelleme Ne Zaman Kalkar? Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 32 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Mehmet Akgül
    Mehmet Akgül

    Facebook hesabım durduruldu açılıp faal duruma geçmesini rica ediyorum günlerdir uğraşıyorum işin içinden çıkamadım teşekkürler

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, bu süre içerisinde hesabınızda herhangi bir etkileşim yaratmamanızı öneririz. Beğeni, like, mesaj isteği, takip isteği gibi durumları engel sürenizin uzamasına sebep olabilir.

  2. Ata Ullah Khan
    Ata Ullah Khan

    Facebookum kapandığından biri çok moralim bozuk sizlerden ricam lütfen hesabım açılsın lütfen

  3. cemal
    cemal

    Bir süre önce Facebook sayfama video paylaşma konusunda kısıtlama uyguladı…
    Telif haklı müzikler kullandığım konusunda. Bununla ilgili açık bir beyan veya bilgi yok ne kadar süreceği konusunda da bir bilgi verilmiyor. Birçok kez farklı yollardan mail attım ama henüz bir cevap da gelmedi. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor acaba

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Facebook Destek ile iletişime geçerek sorunu çözebilirsiniz.