İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Gruba Birden Fazla Sayfa Bağlama Nasıl Yapılır ?

Facebook kurulduğu ilk günden bu yana hızlıca gelişmeye devam etmiştir. Ayrıca ilk günkü halinden çok daha kompleks ve işlevli bir yapıya dönüşmüştür. Üye sayısı milyonları geçen Facebook çoğu zaman kullanıcıları için bir haber sitesine de dönüşmüştür. Bu anlamda da pek çok sayfa ve gruplar ortaya çıkmıştır. Pek çok konularda kullanıcıların paylaşımlar yaptığı bu sayfa ve gruplar kullanıcılar arasında hızlıca yayılarak önemi artmıştır.

Bu anlamda sizlerin de bir Facebook sayfası olması ihtimaldir. Nitekim, Facebook sayfası kurmak hiç de zor değildir. Fakat pek çok sayfa veya grup yöneticisinin birden fazla sayfa ya da grubu olduğundan dolayı çoğu zaman bu grupları birleştirmek istemektedirler. Siz de Facebook gruba birden fazla sayfa bağlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Öncelikle Facebook’ta grup nasıl kuruluyor buna bakacağız. Daha sonra da aşağıda Facebook gruba birden fazla sayfa bağlama yöntemlerini bulabileceksiniz. İşte başlıyoruz!

facebook gruba sayfa bağlama

Facebook Grubu Nedir?

Çağımızda pek çok popüler gruplar bulunmasına rağmen eğer siz de tek başınıza bir gruba sahip olmayı istiyorsanız doğru yerdesiniz. Öncelikle belirtmek gerekir Facebook’ta grup kurmak ücretsizdir yani hiçbir şekilde ücreti yoktur. Yöneticisi olduğunuz grubunuza istediğiniz kullanıcıyı yönetici yapabilirsiniz ya da moderator ekleyebilirsiniz. Böylece bu kullanıcıların bazı yetkilere sahip olmasına neden olabilirsiniz. Eğer ki grubunuz büyürse tek başınıza kontrol etmek zor olacaktır çünkü! Gruplarınıza üye olan kişi rakamı yükseldikçe aynı zamanda da etkileşimler artacak ve böylece grup gelişecektir. Facebook gruba birden fazla sayfa bağlama özelliğine geçmeden önce belirtmemiz gerekir ki Facebook sayfanızın ya da grubunuzun gizlilik ayarları çok önemlidir. Bu anlamda bu gizlilik ayarlarını mutlaka yapmanız gerekiyor. Düzenlediğiniz gizlilik ayarları sayesinde sizin grubunuzu arayarak bulabilecek bazı kişileri engelleyebilirsiniz ya da aktif edebilirsiniz. Tabi isterseniz de Facebook grubunuzu herkesin görmesini seçebilirsiniz ya da grubu kapalı bir grup haline getirerek grup içinde ki paylaşımları gruba dahil olmayan kişilerin görmesini engelleyebilirsiniz.

Facebook’a üye olduktan sonra Facebook’un renkli dünyasını sitemiz üzerinden tüm detayları ile öğrenebilirsiniz. Facebook grup nasıl kurulur ve sayfa ile nasıl ilişkilendirilir konularına tek tek değineceğiz. 

Facebook Grubu Nasıl Kurulur?

Facebook Grubu Nasıl Kurulur?

Öncelikle kullandığınız herhangi bir tarayıcıdan “Facebook” hesabınıza giriş işleminde bulunmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda bulunan aşağı butonuna basmanız gerekmektedir. Aşağı butonuna bastıktan sonra karşınıza gelecek sayfada ‘’grup oluştur’’ yazısına tıklayın.  Daha sonra da grubunuzun adını, grubunuza yükleyeceğiniz kişileri ve de grubunuzun gizliliğini düzenleyerek “Oluştur” sekmesine basarak grubunuzu oluşturun. İlk başta takipçi ve beğeni almak zor olacaktır. Bu sebeple Facebook beğeni satın al işlemi ile grubunuzu hareketlendirebilirsiniz. Grubunuzu oluşturduktan sonra bu Facebook gruba birden fazla sayfa bağlama için yapmanız gereken adımları anlatıyoruz.

Facebook’da grup birleştirme işlemleri esnasında bir grup üyeyi de Facebook üzerinde bulunan birden fazla sayfaya bağlamış olursunuz . Böylece kullanıcılar grubunuzu otomatik olarak birleştirmiş olacaksınız. Aşağıdaki başlığı inceleyerek, Facebook gruba birden fazla sayfa bağlama işlemi nasıl yapacağınız hakkındaki detaylarını inceleyebilirsiniz. 

Facebook Hesap Kitlendi Sorunu çözümü için ilgili blog yazımızı okuyun!

Facebook Gruba Birden Fazla Sayfa Bağlama Nasıl Olur?

Pek çok Facebook grup sahibi yöneticinin en çok merak ettiği soru Facebook gruba birden fazla sayfa bağlama meselesidir.

  • Bunun için öncelikle Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra admini olduğunuz grubun sayfasına gidin. Buradan “Diğer” butonuna tıklayınız. Ardından sayfada karşınıza çıkacak olan grup ayarlarını düzenleme sekmesine basın.
  • Önünüze gelecek olan sayfada yazan ‘’Bağlı Sayfalar’’ yazısının yanında bulunan ‘’Sayfanı Bağla’’ kısmına basın.
  • Bundan sonra grubunuza bağlamayı arzu ettiğiniz sayfaların yanında yer alan “Bağla” butonuna tıklayınız. Arkasından da “Sayfayı Bağla”ya tıklayın ve istediğiniz sayfayı grubunuza bağlayın. 
  • Bundan sonra vazgeçerseniz ya da eskiden bağladığınız bir sayfayı kaldırmak için aynı adımları izleyerek ‘’Bağlı Sayfayı Düzenle’’ butonuna tıklayın.
  • Ardından Bağlantıyı Kaldır yazısına basın.

Bu adımları izleyerek grubunuza sayfa ekleyebilirsiniz ya da eklediğiniz sayfaları kaldırabilirsiniz. Facebook gruba birden fazla sayfa bağlama için yukarıdaki sayfa bağlama ayarlarını aynı şekilde yaparak dilediğiniz ikinci ya da üçüncü sayfaları da grubunuza bağlayabilirsiniz.

İlginizi çektiyse ilgili blog yazımıza göz atabilirsiniz : Facebook Sayfa Nasıl Geliştirilir

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yönettiğiniz Facebook grubunuza istediğiniz sayfayı bağlamanız mümkündür. Bu sayede grubunuzun ve sayfanızın etkileşim oranı aynı anda yükselecektir.

Facebook grubunuza bağlamış olduğunuz sayfaları kaldırmanız çok kolay ve zaman istemeyen bir süreçtir. Bunun için tek yapmanız gereken sayfayı eklediğiniz kısımdan ‘Bağlı Sayfayı Kaldır’ tuşuna basmak olacaktır.

Hayır, Facebook grubunuza sayfa bağlamanın herhangi bir sınırı yoktur. İstediğiniz kadar sayfayı, yöneticisi olduğunuz grubunuza bağlayabilirsiniz.

Facebook profiliniz ile 5 adet sayfa açma limitiniz bulunmaktadır. 5 adetten fazla açamazsınız.

Eğer Facebook hesabınızı kalıcı olarak silerseniz tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinecek ve geri alınması söz konusu olmayacaktır.

Facebook hesabınızı dondurmanız durumunda bilgileriniz üzerinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Gruba Birden Fazla Sayfa Bağlama Nasıl Yapılır ? Hakkında 13 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

13 yorum

  1. Berrin
    Berrin

    Benim sadece kadınlara özel bir facebook grubum var.2 adet de sayfam var ben bu sayfalarımı gruba bağlarsam sayfayı beğenen tüm üyeler grup gönderilerini görebilir mi çünkü sayfalar kadın erkek karışık grup ise yalnızca kadın üyeler için cevap verirseniz memnun olurum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Facebook sayfa ve grup bağlantıları sonrasında içerikler bağlantıda olan tüm kişiler tarafından görüntülenebilecektir.

  2. Funda
    Funda

    Merhabalar Benim 2 grubum var bayan grubu ikisini birlestirmek istiyorum uyeleri nasil yapabilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, grup ayarları kısmına girerek grup birleştirme işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkün.

  3. İbrahim
    İbrahim

    Merhaba feysbuk gurubumun linkini nasıl öğrenebilirim gurup linkini üye toplamak için başka yerlerde kullanmak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Facebook grubunuza giriş yaptıktan sonra, grup orfil fotoğrafına sağ tıklayarak bağlantı adresini kopyalayınız. Çıkan adresi başka yere yapıştırarak URL içerisinde bulunan /photos kısmından önceki adres grup adresinizi verecektir.

  4. Betül
    Betül

    Merhaba gurup açtım ama, sayfama gidiyorum gruplara tıklıyorum, gösterilecek bir şey yok yazıyor, bağlayamıyorum. Nasıl oluyor?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, grubu oluşturduğunuz hesabınız yeni açılmış bir hesap mı?

  5. Atakan DOĞAN
    Atakan DOĞAN

    instagram facebookta kişisel kendi grubuma birden fazla sayga balgamanın nasıl yapılacağını merak ediyordum hallettim teşekkür ederim

  6. SerkaY
    SerkaY

    Gruba facebook üzerinden birden fazla sayfa baglama ile ilgili faydalı bir blog yazısı

  7. betül topal
    betül topal

    merhaba facebook grubumda yeni eklenen üye sayımızda düşüş var? on gündür sürekli yeni eklenen üyeler sayımız düşüşte son beş günde 24 kişi yeni eklenen üyelerden silindi nedeni ne olabilir. daha önce hiç yaşamadık bu sorunu. biligniz var mı?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , üyelerinizle iletişim halinde misiniz? Yani onlarda haberi olmadan mı grubunuzdan çıkmış. Eğer öyle değilse kendileri de çıkmış olabilirler.

  8. Bahar
    Bahar

    Merhaba 5 yıl önce oluşturduğum bir Facebook grubum var bu grubun hakkında bölümünde yazdığım yazıyı değiştirmek istiyorum ama yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.