İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Hikaye Silme Nasıl Yapılır?

Facebook hikaye silme işlemini nasıl yapabilirim? bu sorunun cevabını birçoğumuz merak ediyor. Özellikle de yanlış bir fotoğraf veya video hikaye paylaştıktan sonra. Haber kaynağınızın üst kısmında yer alan “Hikayen” butonuna tıklayın. Ardından sileceğiniz içeriği seçin. Seçtiğiniz görüntünün sağ üstteki *** simgesine tıklayın. “Fotoğrafı Sil” ya da “Videoyu Sil” sekmesine tıklayarak silme işlemini tamamlayabilirsiniz. Facebook hikayenizde yer alan bir fotoğraf ya da videoyu silmenizin ardından Messenger’dan da kaldırmış olacaksınız.

Instagram üzerinde paylaştığınız ve Facebook üzerinde paylaşıma açtığınız içeriklerde ise izlemeniz gereken yol; Instagram’da kaldırdığınızda görseli, Facebook üzerinde de kaldırıp kaldırmayacağınız opsiyonel olarak sizlere sorulmaktadır. Tercih edeceğiniz paylaşım aralığında arzuladığınız platform üzerinde paylaşım yapabilmeniz mümkün olmaktadır. Buna ek olarak hikayelerinizi belirli bir grup ya da paylaşım kümesinden doğrudan gizleyebilirsiniz.

Facebook Hikaye Silme ve Facebook Hikaye Gizleme

Facebook hikaye silme işlemi için yapmanız gerekenler şunlardır;

  • Ana sayfa kısmında üst kısımda yer alan Hikayeler kısmına giriş yapın.
  • Sileceğiniz hikayenin sağ üst kısmında yer alan *** sekmesine tıklayarak silme işlemini onaylayın.
  • Hikaye silme işlemini bu şekilde tamamlamış olursunuz.

Buna ek olarak Messenger uygulaması üzerinden de silme işlemlerinizi yapabilmeniz mümkün.

facebook hikaye gizleme

Facebook Uygulaması Üzerinden Hikaye Kaldırma

Sosyal paylaşım platformlarının neredeyse %90’lık kullanım alanını hikaye bölümleri oluşturuyor. Bundan dolayı yanlış ya da istenmeyen paylaşımların yapılması canımızı sıkıyor. Özellikle Facebook takipçi satın al hizmetinden yararlandıktan sonra yanlış hikaye paylaşmak tedirgin edebilir. Oysaki korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Çünkü Facebook uygulaması üzerinden hikaye kaldırma işlemi yalnızca birkaç işlem adımından ibaret olup, saniyelerinizi almayacaktır. Hikaye kaldırmak için yapmanız gereken işlemler şunlardır;

  • Facebook uygulaması üzerinden hikaye kaldırmak için öncelikli olarak hesabınıza giriş yapın.
  • Açılan ana sayfa üzerinden ana sayfa sekmesine tıklayın.
  • “Hikayeni Paylaş” sekmesinde yer alan kısma gelerek, mevcut profiliniz üzerinden yayınlanan hikayelerin üzerine tıklayın.
  • Sileceğiniz hikayenin üzerinde sağ üst kısımda yer alan üç noktaya tıklayın.
  • Açılan sekme üzerinden “Fotoğrafı Sil” ya da “Videoyu Sil” butonuna tıklayın.
  • Silme işleminin tamamlanmasının ardından Messenger uygulaması üzerinde de görsel kaldırılmış olacaktır.
facebook hikaye silme

Instagram’da Paylaşılan Hikayeyi Facebook’ta Gizlemek

Çoğu kullanıcı Instagram ve Facebook hesaplarını bağlayarak, daha geniş bir kullanım alanında hikayelerini ve paylaşımlarını paylaşmayı tercih etmektedir. Ancak paylaşılan bazı içeriklerin Instagram üzerinde sadece yayınlanması ve Facebook’ta eşgüdümlü olarak yayınlanmaması da tercih edilebilmektedir. Özellikle eğer sayfanız için Facebook 5 yıldız değerlendirme satın aldıysanız, Instagram’da paylaştığınız bir gönderiyi Facebook’ta paylaşmak istemeyebilirsiniz. Bu tür durumlarda hikaye paylaşımı Instagram üzerinden yapılırken çekilen görsel paylaşılmadan önce alt kısımda yer alan Facebook logosuna tıklayarak paylaşım alanından Facebook çıkartılması mümkün olabilmektedir. Tercih ettiğiniz paylaşım kümesini de yine yakın arkadaşlar olarak belirlediğiniz taktirde, tıpkı Instagram hikaye gizleme özelliği gibi, hikaye Facebook’ta paylaşılmayacaktır.

Instagram üzerinde paylaştığınız bir hikayenin de sadece Facebook’da yayında kalması için de, görseli Instagram üzerinden silme işlemine geçerken, Facebook üzerinde yayında kalması için seçeceği işaretleyebilirsiniz.

Facebook Hikaye Silme Nasıl Yapılır, isimli içeriğimizden Facebook hikayelerinizi nasıl silebileceğinizi ve hikayelerinizi nasıl gizleyebileceğinizden kısaca bahsettik. Sosyal paylaşım platformları hakkında bilgilendirici diğer içeriklere ulaşmak için sitemizin blog alanını ziyaret edebilirsiniz.

Facebook kullanımı hakkında daha fazla bilgi için Facebook Destek yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hikaye, normal gönderilerin haricinde 24 saatlik süre ile paylaşılan görsel, video gibi postları içermektedir.

Haber kaynağınızın üst kısmında yer alan “Hikayen” butonuna basarak, silmek istediğiniz video ya da fotoğrafı belirlemek için dokunun. Seçtiğiniz görüntünün sağ üstteki *** simgesine tıklayarak, “Fotoğrafı Sil” ya da “Videoyu Sil” sekmesine tıklayarak silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Instagram paylaşım alanında sol alt kısımda yer alan sembol üzerinden düzenleme yapabilirsiniz. Bu sayede hikayeyi yalnızca Instagram’da paylaşabilirsiniz.

“Hikayeni Paylaş” sekmesinde yer alan kısma gelerek, mevcut profiliniz üzerinden yayınlanan hikayelerin üzerine tıklayın. Silmek istediğiniz hikayenin üzerine geldiğinizde sağ üst kısımda yer alan üç noktaya tıklayarak açılan sekme üzerinden “Fotoğrafı Sil” ya da “Videoyu Sil” butonuna tıklayın.

Instagram üzerinden yapılırken çekilen görsel paylaşılmadan önce alt kısımda yer alan Facebook logosuna tıklayarak paylaşım alanından Facebook çıkartılması mümkün olabilmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Hikaye Silme Nasıl Yapılır? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. elmas hayati
    elmas hayati

    Facebook hikaye silme nasıl yapılır yazınızı okudum ve çok başarılı buldum. Teşekkürler..

  2. sibel çalış
    sibel çalış

    Facebook da paylaştığım hikayeler 24 saat sonra siliniyor. Bu hikayeleri nasıl arşivleyebilirim.

  3. Göksu Dönmez
    Göksu Dönmez

    facebookta hikaye paylaşırken nasıl bazı arkadaşlarımdan hikayemi gizleyebilirim?

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhaba,
      Facebook hesabınızda story paylaşırken sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayarak hikayenizi görmesini istemediğiniz kişilerden gizleyebilirsiniz.