İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Marketplace

Facebook Marketplace Facebook kullanıcılarının ürün satın alabileceği, satabileceği ve ticaret yapabileceği bir çevrimiçi pazardır. Sadece dünyanın en büyük sosyal medya sitesiyle entegre olmakla kalmayıp aynı zamanda herhangi bir liste ücreti ödemeden platformda ürün satabilirsiniz.

Peki Facebook Marketplace sizin için doğru çevrimiçi satış kanalı mı? Facebook Marketplace nedir sorularınız hakkında daha çok bilgi edinmek için lütfen makalemizi okumaya devam edin.

Facebook Marketplace’te Ne Satılacağına Nasıl Karar Verebilirim?

Facebook Marketplace’teki öğeleri, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli kategorilerde listeleyebilirsiniz:

  • Araçlar
  • Ev & Bahçe
  • Eğlence
  • Giyim
  • Elektronik
  • Aile
  • Hobiler
  • İlanlar
  • Evcil Hayvan Malzemeleri
  • Spor Ve Dış Mekan
  • Kiralık Emlak
  • Satılık Mülk

Facebook Marketplace’te Satılacak Ürünler Nasıl Bulunur?

Eviniz, garajınız veya kulübeniz artık istemediğiniz ve ihtiyacınız olmayan ürünlerle doluysa, bu öğeleri Facebook Marketplace’te satarak paraya dönüştürebilirsiniz.

Evinizde dolaşmak için biraz zaman ayırın ve yer kaplamaktan başka bir şey yapmayan tüm eşyaların bir listesini yapın. Eski PlayStation’ınız, her gün kullanacağınızdan emin olduğunuz koşu bandı veya gardırobunuzda “geçen sezon” olan tasarımcı kıyafetler gibi şeylerden bahsediyoruz.

Birisi için bir şeylere değeceklerini düşünüyorsanız, onları Facebook Market’te satmaya çalışmak kaybedecek bir şeyinizin olmadığı anlamına gelir.

facebook marketplace

Facebook Marketplace’te Satış Yapmanın Maliyeti Nedir?

Facebook’ta satış yapmak herhangi bir maliyet getirmez. Endişelenecek herhangi bir giriş, üyelik veya işlem ücreti yoktur.

Bununla birlikte, alıcıyla kabul ettiğiniz ödeme yöntemine bağlı olarak, ödeme sağlayıcısı tarafından tahsil edilen üçüncü taraf ücretlerine tabi olabilirsiniz.

Facebook Marketplace’te Satış Yapmaya Değer mi?

Facebook Marketplace’te satış yapmak, istenmeyen ev eşyalarınızı nakite çevirmenize veya yanınızda fazladan para kazanmanıza yardımcı olabilir. Ancak, herhangi bir para kazanma alıştırmasında olduğu gibi, çevrimiçi satış birkaç riskle birlikte gelir ve aslında bir kar elde edebileceğinizin garantisi yoktur.

Bununla birlikte, Marketplace Facebook yerinde başarılı bir şekilde satış şansınızı en üst düzeye çıkarmak için yapabileceğiniz birçok basit şey vardır:

Fotoğrafları kullanın. Alıcılara sattığınız öğeyi ve içindeki durumu açıkça göstermek için her bir girişe birden çok yüksek kaliteli fotoğraf ekleyin.

Ayrıntılı bir açıklama ekleyin. Kısa bir açıklama içeren bir liste koymak hızlı ve kullanışlı olsa da, alıcıları çekmenize yardımcı olmaz. Öğenin, içinde bulunduğu durumun ve satış nedeninizin ayrıntılı bir açıklamasını vermek için zaman ayırın.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

İyi müşteri hizmeti sunun. Facebook Messenger aracılığıyla alıcı sorularına hızlı ve nazik yanıtlar vermeye hazır olun. Yararlı bilgilerle hızlı bir şekilde yanıt verirseniz, satışı güvence altına alma şansınızı artırabilirsiniz.

Facebook profilinizi geliştirin. Market’teki bir öğeyi listelediğinizde, alıcılar listenizden Facebook profilinize erişebilir. Satılık herhangi bir ürün göndermeden önce alıcıların sizin hakkınızda hangi bilgileri görebileceğini iki kez kontrol ettiğinizden emin olun.

Makbuzlarınızı saklayın. Sattığınız ürünler için satın alma makbuzları, orijinal ambalaj ve talimat kılavuzları gibi şeyler sağlamak, daha iyi fiyatlar elde etmenize yardımcı olabilir.

Facebook Reklam Hesabı yazımızı incelemek için hemen tıklayın!

Facebook Destek kategorisi ile tüm Facebook sorunlarınızı çözün!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Marketplace, Facebook üzerinden e-ticaret yapmaya imkan sunmakta olan bir özelliktir. Satıcılar buradan istedikleri ürünleri pazarlayabilir ve alıcılara ulaştırabilirler.

Diğer e-ticaret sitelerinde olduğu gibi Facebook Marketplace üzerinden satış yapmak isteyen kullanıcılar; Topluluk kurallarına, Gizlilik sözleşmelerine, ticaret ilkelerine uygun hareket etmeli ve buna uygun ürünler satmalıdır.

Marketplace ücretsiz bir özelliktir. Kullanırken hiçbir şekilde ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Facebook üzerinde reklam vermek için Facebook business manager sistemini kullanabilirsiniz.

Instagram üzerinde de reklamlar vermek için Facebook reklam sistemini kullanmanız gerekmektedir.

Facebook reklamları kullanım açısında çok büyük etkileşim kazanmanıza imkan sağlayan bir sistemdir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Marketplace Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Ayda Ergun
    Ayda Ergun

    Facebook marketplace üzerinden her ürünü satabilir miyim ?

  2. Yüce Karabulut
    Yüce Karabulut

    Enes bey merhabalar. Facebook market place üzerinden link ile instagramada bağlantı kurabilir miyim acaba ? Teşekkürler.

  3. Yıldıray elieyi
    Yıldıray elieyi

    Marketplace ürün aldım gelmedi ne yapmalıyım