İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Pixel

Facebook pixel konusunda marka ettiklerinizi cevaplayarak, pixelin nasıl kurulduğundan bahsetmek istiyoruz. Her şeyden önce pixelin doğru kurulması gerekmektedir. Her hareketinizi takip etmenize yardımcı olan Facebook pixel hepler sistemi, önemli bir pazarlama stratejisidir. Doğru kurulduğunda ve kullanıldığın yüksek verim alabileceksiniz.

Facebook Pixel Nedir? Ne İşe Yarar?

Facebook pixel nedir sorusuna cevap arıyorsanız, kesinlikle doğru adrestesiniz. Facebook piksel uygulaması, sadece Facebook uygulamasında değil, aynı zamanda Instagram için de kullanılabilmektedir. Web sayfanıza gelen ziyaretçileri kontrol etme ve takip etme amacıyla kullanılmaktadır. Çeşitli web sitelerine yerleştirilen bu kodlar sayesinde, artık işleriniz çok daha kolay bir hal alacak.

Facebook Pixel’i Avantajı Nedir?

Facebook pixel code kullanıldığında, kişiye büyük avantajlar sağlamaktadır. Facebook 2015 yılında, bu konu ile ilgili büyük bir değişim yaptı. Bütün uygulamayı tek pixel uygulaması altında topladı. Artık kullandığınız pixel sayesinde, pek çok işlemi aynı anda yapabilirsiniz. Uygulamanın avantajlarını genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece Facebook için değil, aynı zamanda Instagram uygulaması için de kullanabilirsiniz.
  • Kitlenizin hedeflerine göre başarılı bir çalışma sağlayabilirsiniz.
  • Sayfanızın reklam ölçümlerini anlık olarak yapabilirsiniz. Kısacası, kullanıcınızın reklamınıza tıklayarak, sayfanıza gelip gelmediğini görebilir, ziyaretçilerinizi mercek altına alabilirsiniz.
  • Reklamlarınızın ne kadar tıklanabildiğini ölçerken, çeşitli olayları da ölçebilirsiniz. Kaç kişi ödeme sayfasına geçti? Form doldururları mı? Vb.
  • Pixel uygulamasında hedefi aştıktan sonra, sizlere benzer hedefler sunar. Aslında sizi başarıya götürmek için kapasitenizi sürekli olarak arttırır. (Facebook Destek)
facebook pixel

Facebook Pixel Nasıl Yapılır?

Pixel kurulumu son derece basittir. Kullanacağınız her işletme hesabı için 10 pixel oluşturma hakkınız bulunmaktadır. Ancak bunu yapabilmeniz için de Facebook Business Manager uygulamasını kullanıyor olmanız gerekmektedir.

  • Sayfanıza bu şekilde giriş yaptıktan sonra sol kısımda “Pixel” gözükecektir. Buraya tıkladığınızda “Ekle” demeniz yeterli olacaktır.
  • Daha sonra karşınıza farklı bir pencere açılacaktır. Pixelinize uygun bir isim verin. Web sayfanızın kurulmasını istediğiniz URL adresini buraya yapıştırın.

Şu anda pixeliniz kuruldu. Yapmanız gereken tek şey, pixelinize ayar vermek. Son olarak sayfanıza Facebook piksel kodu ekleyerek, ayarlamalarınızı ve reklam hesaplarınızı düzenleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz pixeli seçin ve Business Manager sayfasına bağlanın. Bu şekilde pixellerinizi görüntüleyebilirsiniz. Eğer birden fazla hesabınız varsa, buradan fazla hesap seçimi yapabilirsiniz.

Facebook Reklam Ücretleri hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın! Facebook işletme hesabı açma nasıl yapılır öğrenmek için tıklayın.

Facebook Pixel Kodu Ne İşe Yarar?

Pixel kodları, sizlerin işinizi kolaylaştırmak adına oldukça verimli bir uygulamadır. Yapmış olduğunuz bu kampanyalar sayesinde, sayfanızdan geri dönüşüm alabilirsiniz. Bütün sayfalarınızda bu kodu olmasına çok gerek yoktur. Sadece reklamınızın olduğu sayfaları tercih etmeniz yeterli olacaktır. Pixel kodlarının ne işe yaradığını merak ediyorsanız, şu şekilde cevap verebiliriz:

  • Hedef belirleme
  • Optimizasyon
  • Hedef kitlenizi tanıma
  • Hedef kitlenizin istediği içerikleri oluşturma

Facebook Pixel konusunun tüm detaylarını sizlere anlattık, bizi takipte kalmaya devam edin.

Facebook hesaplarınızı geliştirmek ve büyütmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/facebook-goruntuleme-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook Pixel, Facebook Business Manager kullanmak için sizlere sunulmuş olarak bir JavaScript kod parçasıdır. Bu kod ile Business Manager ile verdiğiniz reklamların analizlerine ulaşabilirsiniz.

Facebook Pixel kullanmak için ilk olarak, Facebook ayarlar kısmına girip, oradan reklamlar kısmına girmeniz gerekmektedir. Daha sonra ise Pixeller kısmına tıklayarak kodunuza ulaşabilirsiniz.

Pixel kodunuzu elde ettikten sonra tek yapmanız gereken bu kodu web sayfalarınıza eklemek olacaktır. Bu sayede pixel kodunuz size reklam verileriniz ile ilgili analiz almanız konusunda yardım edecektir.

Facebook pixel kodları, reklamların aldığı etkileşimler ve tıklamaları takip etmek, veri toplamak adına kullanmaktadır.

Pixel kodu sayesinde web sitenizde kullanıcıların hangi adımları gerçekleştirdiğini öğrenebilir ve bu verileri yeniden pazarlama kampanyalarınızda kullanabilirsiniz.

Facebook Business Manager, Facebook ve Instagram sosyal medya platformlarında reklamlar yayınlamanıza imkan tanıyan bir sistemdir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Pixel Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. serhat yunus binici
    serhat yunus binici

    Facebook Pixel’in kullanım avantajları nelerdir ?

  2. Uras umman
    Uras umman

    Pixel Kod Re-Targeting İçin Gerekli mi?