İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Sayfa Birleştirme Nasıl Yapılır?

Facebook sayfa birleştirme konusu son günlerde merak edilen konuların başında gelmektedir. Diğer sosyal medya platformlarına kıyasla çok daha önce kullanılmaya başlanan Facebook, her gün milyonlarca kullanıcının giriş yaptığı dev bir ağ durumundadır. Gerek kişisel hesaplar gerek oluşturulan grup ve sayfaların takibi yapılabilmektedir.

İstenmesi halinde dakikalar içinde kolayca sayfa açılması söz konusudur. Sunulan pratiklikten dolayı devamlı sayfalar açılırken bu sayfaların çok daha etkili ve sade yapıya sahip olması için sayfa birleştirme yapılmaktadır. Peki, gereksiz kalabalıktan kurtulmak isteyenler için son derece önemli olan Facebook sayfa birleştirme nasıl yapılır?

Facebook Sayfa Birleştirme İçin Hangi Şartlar Gereklidir ?

Ticari ya da kişisel olmasının yanı sıra çok daha farklı amaçlarla açılan Facebook sayfaları, profesyonellik açısından da fayda getirebilmektedir. Var olan iki ya da daha fazla sayfanın birleştirilmesiyle çok daha iyi bir yapı ortaya çıkarılabilir. Bunun için sosyal medya platformunun istediği bazı şartlar bulunmaktadır;

  • Birleştirilmesi talep edilen iki sayfanın yöneticisi aynı kişi olmalıdır.
  • Birleştirme işlemleri yönetici tarafından yapılır, yönetici dışındaki kullanıcılar bu işlemi yapamaz.
  • Birleştirilecek sayfaların isimleri aynı olmak zorundadır.

Var olan şartların sağlanmış olması halinde işlemler https://tr-tr.facebook.com/pages/merge/  linkiyle açılan sayfa üzerinden yapılır.

Facebook Sayfa Birleştirme Adımları Nelerdir ?

Facebook Sayfa Birleştirme Adımları Nelerdir ?

Sizlere verilen linke tıkladıktan sonra sırası ile gerçekleştirmeni gereken bazı işlemler var. Facebook sayfa birleştirme işlemleri şu şekildedir :

  • Mükerrer sayfaları birleştirme durumu da mevcut olurken sırasıyla iki sayfa seçilir.
  • Ardından “Sayfaları Birleştir” kısmına tıklanır. Önemli olan hususların başında ise ilk seçilecek sayfa durumudur. Çünkü hali hazırda tek bir sayfa ortaya çıkacağı ise ilk seçilen sayfa kullanılmaya devam edecektir. İkinci sayfanın birleşen olduğu unutulmamalıdır.
  • Daha iyi ve güçlü olan sayfanın ilk olarak seçilmesi gerekir. İkinci sayfaya dair tüm bilgiler birinci sayfaya aktarılacak duruma getirilir.
  • Sayfa birleştirme durumlarına ilişkin sınırlandırıcı bir durum yoktur. İstenilen sayfalar için birleştirme talepleri oluşturulabilir. Ancak spam halinin tespiti, sayfaların gereksiz birleştirilmesi engellemeyle karşı karşıya kalınması ihtimalini ortaya çıkarabilir.
  • Bundan dolayı defalarca aynı yönetici tarafından kısa zamanda yapılacak sayfa birleştirme işlemleri riskli kabul edilir.

Facebook Sayfa Silme hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!

Facebook Sayfa Birleştirme Sorunları

Öncelikli olarak Facebook sayfa birleştirme süreçlerine dair tüm sayfaların yedeklenmesi önerilir. Olası hatalı durumlara ilişkin sayfaların kullanımlarının devam edebilmesi, buna bağlıdır. Belirtilen işlemlerin uygulanmasına karşın yine de sayfalar birleşmiyor, uyarı ve hatalar çıkabilmektedir. Başta isimlerin aynı olmamasından kaynaklı olacak şekilde çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir. Bu tip durumlarda ise canlı destek butonu üzerinden destek ekiple iletişim kurulması ilk seçenektir. “Mükerrer Sayfalarınızı Birleştirmeyi Talep Edin” sayfasında var olan bilgilerin doldurulmasıyla yardım süreçleri başlatılır. Burada kabul edilebilir birleştirme örnekleri, 7 günlük bekleme süresi sonrasında kabul edilen birleştirme örnekleri ve kabul edilmeyen birleştirme talep örnekleri bulunur.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

En alt kısımda yer alan kutucuğun işaretlenmesi gerekir. Böylelikle 7 günlük süre içinde sorunlu olduğu kabul edilen sayfaların birleştirilmesi istenir. “Birleştirmek İstediğiniz Sayfalar” bölümünden seçimler yapılır. Detaylı inceleme var olurken maksimum 14 gün sonrasında geri dönüş yapılır. Ayrıca sitemiz üzerinden Facebook sayfa beğeni satın al hizmetini kullanarak sayfalarınızı hızla büyütebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook üzerinde sahip olduğunuz birden fazla sayfayı, istemeniz durumunda bağlamanız ve bağlı sayfalar haline getirmeniz mümkündür.

Facebook sayfa bağlama yapma işlemi aslında çok basittir. 5 dakikanızı bile harcamadan Facebook sayfalarınızı birbirine bağlayabilirsiniz. Facebook sayfa bağlamayı yapmak için yukarıda yer alan yazımızdan yararlanabilirsiniz.

En fazla 2 adet sayfayı birbirine bağlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken ilk sayfayı seçmeniz olacaktır. Çünkü sayfalar tek olarak gözükeceği için, ilk sayfanız üzerinden sayfalarınız gözükecektir.

Facebook profillerinizde herhangi bir şekilde sayfa açma sınırı bulunmamaktadır. İstediğiniz kadar sayfa oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.

Facebook sayfalarınızı başka kullanıcılara yönetim izni vererek çoklu bir yönetim takımı oluşturabilirsiniz.

Facebook sayfalarınızı Facebook grubunuz ile birleştirebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Sayfa Birleştirme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. esma halide
    esma halide

    Facebook Sayfa Birleştirme Nasıl Yapılır isimli yazınızı çok beğendim. Faydalı içerikleriniz için teşekkürler..

  2. Emel kendirici
    Emel kendirici

    En Fazla Kaç Adet Sayfayı Birbirine Bağlayabilirim ?