İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedir. Üye sayısının artışı yeni açılan Facebook sayfalarının gelişmesini de daha fazla Facebook sayfası olduğu için zorlaştırmaktadır. Bu nedenle günümüzde artık Facebook kullanıcılarının aklında “Sayfamı nasıl büyütebilirim?” sorusu oluşmaya başlamış ve oldukça merak edilen bir nokta haline gelmiştir.

“Facebook sayfaları nasıl büyütülür?” sorusunun birkaç farklı yöntem aracılığı ile açıklanacak cevabı var. Bununla beraber bu soruya cevap verilmeden önce uygulama hakkında daha detaylı bilginin de elde edilmesi gerekiyor. Detaylı bilgi edinildiği ve kullanıcı kendisine uygun sayfa büyütme tekniklerini kullanmaya başladığı takdirde Facebook sayfası geliştirmek ve sayfa takipçi sayısını daimi olarak arttırmak oldukça kolay.

Facebook Sayfası Nasıl Oluşturulur?

Facebook sayfası oluşturmak oldukça hızlı ilerletilebilen kolay bir süreçtir. Normal Facebook profili aracılığı ile uygulamaya giriş yapıldıktan sonra kolay ve pratik bir şekilde sayfa oluşturmak mümkündür. Facebook hesabınıza giriş yaptığınızda sol menü içerisinde bulunan sayfalar sekmesine tıklayarak ve “Oluştur” butonuna basarak sayfanızı yalnızca birkaç dakika içerisinde oluşturabilirsiniz. Sayfanız oluştuktan sonra mail ve telefon onayı yapmanız sayfanızı daha güvenilir hale getirmenizi ve Facebook tarafından kapatılmasını engellemeyi sağlayacaktır.

Facebook sayfası oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı temel noktalar vardır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Profil ve kapak resimleri genel ahlak kurallarına uygun olmalıdır.
  • Sayfa ismi hakaret veya küfür içermemelidir.
  • Oluşturulan sayfa cinsiyet, ırk, din, dil ayrımı içermemelidir.

Oluşturduğunuz Facebook sayfasına kapak resmi ve profil fotoğrafı eklemeyi unutmamaya özen göstermeniz gerekir. Kapak resmi, profil fotoğrafı, doğum tarihi gibi Facebook’un size sunduğu alanları boş bırakmayarak ciddi bir görünüm oluşturabilmeniz ve sayfanızı daha görünür hale getirmeniz mümkündür. Tüm gerekli bilgileri boş bırakmadan doldurduğunuzda sayfanız kullanıma hazır hale gelecektir.

Sayfanızı oluşturma aşamasından sonra tek yapmanız gereken istediğiniz zamanlarda istediğiniz şeyleri paylaşmaktır. Düzenli paylaşımlar ve insan davetleri aracılığı ile sayfanızı büyütmeniz mümkündür. 

facebook sayfası geliştirme

Facebook Sayfası En Kısa Sürede Nasıl Geliştirilir?

Facebook sayfanızı kısa sürede geliştirebilmek için dikkat etmeniz ve eksiksiz uygulamanız gereken bazı temel noktalar bulunur. İlk olarak Facebook sayfası konseptine karar verilmeden önce yapılması gerekenler hakkında bilgi edinilmelidir.

Facebook sayfam nasıl gelişir?” sorusuna cevap vermek isteyenler önceliği yabancı uygulama üyelerini sayfalarına çekmeye vermelidir. Yabancı takipçi çekmek için Facebook web sayfası bir manken gibi görünecek şekilde ayarlanabilir. Gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra Bangladeş, Hindistan, Pakistan gibi çeşitli ülkelerde yayınlanması için Facebook reklamı ayarlamak işe yarayacaktır. Oldukça küçük reklam maliyetleri ile Facebook web sayfası kısa sürede geliştirilebilir ve fazla sayıda takipçiye ulaşılabilir. 

Bu yazı ilginizi çekebilir: Facebook Reklam Ücretleri

Paylaşımlar düzenli programlar ile yapılarak ve bütçenin karşılayabildiği derecede fazla reklam verilerek kısa sürede sayfanın takipçi sayısı arttırılması ve geliştirilmesi mümkündür. Bu manken gibi görünecek şekilde profil ayarlama ve reklam satın alma aşamalarından sonra sayfa profilinizi istediğiniz şekilde düzenleyebilir ve değiştirebilirsiniz. 

Belli oranda fazla takipçiye ulaştıktan sonra sayfa profilinizi değiştirerek asıl devam etmek istediğiniz konsepte geçmeniz hayalinizdeki sayfanın fazla takipçili olmasını sağlayacaktır. Sayfa erişimlerinizi fazlasıyla yüksek hala getirdiğiniz için Facebook sayfanızın görünürlüğü de artacaktır. Bu sayede çok kısa bir sürede Türk kullanıcılar tarafından da takip edilmeye başlanmanız mümkündür.

Facebook sayfası en kısa sürede nasıl geliştirilir?” sorusuna verilebilecek ikinci cevap ise sayfada optimizasyon uygulaması gerçekleştirmektir. Bunun için profil ve kapak fotoğrafları belirtilen ölçülerde ayarlanmalıdır. Bunun yanında iletişim, hakkında gibi Facebook tarafından doldurulmak üzere uygulamaya eklenen kısımlar eksiksiz şekilde doldurulmalıdır. Ayrıca sayfa optimizasyonu tamamlandıktan sonra gün içerisinde en az 5 adet paylaşım yapmaya dikkat edilmelidir. Gönderilerin gün içerisinde kendiliğinden paylaşılması ve vaktinizi almaması için gönderi zamanlaması yapmanız da mümkündür. Bu yöntem aracılığı ile iş yükünüzü ve harcayacağınız zamanı azaltabilirsiniz.

Facebook Reklamlarından Yararlanın

Facebook sayfası geliştirmenin en etkili ve hızlı yolu Facebook reklamlarından yararlanmaktır. Reklamlar aracılığı ile hızlı ve pratik bir şekilde takipçi kazanmanız mümkündür. Her gün başına karar vermiş olduğunuz miktarda bütçe yardımı ile reklam vererek hızlı takipçi geri dönüşleri alabilirsiniz. Reklam verme konusunda dikkat etmeniz gereken temel nokta reklamının verilmesi için seçeceğiniz gönderinin tüm kitlenin ilgisini toplayabilecek bir içeriğe sahip olmasıdır. İlgi toplayacağını düşündüğünüz gönderilere reklam verme yöntemini kullanarak küçük maliyetlerle oldukça büyük kitlelere erişmeniz ve sayfanızı geliştirmeniz mümkündür.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Facebook Üzerinden Reklam Verme

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Facebook reklamlarından yararlanmada önem arz eden konulardan bir diğeri ise TBM yani tıklama başı maliyetlerdir. Tıklama başı maliyet oranını düşürmeniz sizin için faydalıdır. TBM reklam verenin her bir tıklama başına ödemesi gereken ücret miktarını ifade eder. TBM oranının düşürülmesi için çok etkili ve düzgün bir reklam optimizasyonu yapılmalıdır. Bunun için de sayfanın hedef kitlesinin iyi belirlenmesi, tespit edilmesi gerekir. Bunun yanında şehir ve yaş sınıflandırması gerçekleştirerek de Facebook reklamlarından aldığınız yararı daha etkili hale getirebilirsiniz.

facebook rakip sayfalar

Rakip Sayfalar Hakkında Bilgi Sahibi Olun

Sizinle aynı kategori içerisinde içerik üreten sayfalar hakkında bilgi sahibi olarak kendi Facebook sayfanızın gelişimini hızlandırmanız mümkündür. Bu rakip sayfaların gün içerisinde kaç gönderi paylaştıkları, ne sıklıkla paylaştıkları, hangi saatleri etkin kullandıkları  gibi birçok kritere dikkat edebilirsiniz. Bu sorulara verdiğiniz cevapları inceleyerek kendi paylaşımlarınız konusunda örnek alabileceğiniz noktalar oluşturabilirsiniz. 

Rakip sayfalar aracılığıyla kendinize takipçi çekmeniz de mümkündür. Rakip sayfalara girerek onların takipçilerini kendi sayfanıza yönlendirebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde sizin takipçilerinizle benzer özellikler gösteren bir kitleyi kısa sürede takipçiniz haline getirebilirsiniz. Rakip sayfalarda takipçi elde etme yöntemini kullanırken dikkatli olmanız gereken tek nokta spam işlem gerçekleştirmemektir. Spam işlem gerçekleştirdiğiniz takdirde cezalandırılırsınız. Bu nedenle doğal yollardan ve rakip sayfalardan takipçi elde etmeye çalışırken temkinli hareket etmeli ve hata yapmamalısınız.

Hareketlerinizi Etkili Şekilde Analiz Edin

Facebook sayfası geliştirme ve büyütmenin son yolu ise sayfa hareketlerinizi etkin şekilde analiz etmektir. Facebook uygulaması sayfa sahipleri ile paylaştıkları gönderilerin kaç farklı üye tarafından görüntüleme aldığı, hangi saatlerde sayfada etkileşimin fazlalaştığı gibi verileri paylaşır. Bu verilerin etkin bir şekilde analiz edilmesi ve analizlere uygun şekilde paylaşımlar gerçekleştirilmesi sayfa gelişimini hızlandıracaktır. Örneğin, bir sayfanın takipçileri tarafından en çok etkileşim aldığı saat aralığı 18.00-20.00 ise sayfanın bu aralıkta paylaşımlar gerçekleştirmeye dikkat etmesi gerekir.

Ayrıca en çok etkileşim alan, ilgi gören içerikler tespit edilerek, sahip oldukları ortak özellikler belirlenebilir. Belirlenen ortak özellikleri barındıran içeriklerin üretimi arttırılarak paylaşılan içeriklerin genel anlamda daha fazla etkileşim alması sağlanabilir. Etkileşim artması takipçi sayısını da yükseltecek ve sayfanın gelişimini oldukça fazla hızlandıracaktır.

Düzenli aralıklarla Facebook’un sayfa sahiplerine gösterdiği veriler incelenerek sayfanın yönetiminde bu veriler esas alınabilir. Etkileşim alan gönderilerin veya en çok gönderilere bakılan saatin sıklıkla değişmesi mümkündür. Bu nedenle hareketlerin etkin şekilde analiz edilmesi ve hareketlere uygun şekilde politikalar belirlenmesi için düzenli aralıklarla inceleme yapılması gerekir.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sayfa oluşturmak için Facebook hesabına giriş yapıldıktan sonra sol menü içerisinde bulunan sayfalar sekmesine tıklanmalıdır. Sonrasında “Oluştur” butonuna basılarak yalnızca birkaç dakika içerisinde sayfa hazırlanabilir.

Reklamlar alınırken seçilecek gönderinin tüm kitlenin ilgisini toplayabilecek bir içeriğe sahip olmasına dikkat edilmelidir.

Facebook hareketleri, uygulamanın sayfa sahipleri ile paylaştığı etkileşim verileri düzenli aralıklarla incelenerek analiz edilir.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.